Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 20:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna strona
 Korwinizm wydzielony 
Autor Wiadomość

Post Re: Korwinizm wydzielony
Cytuj:
Nie, to nie sa pomysly Korwina.

To powiedz czym się różnią.

Cytuj:
Pomysly Korwina doprowadzilyby do zniesienia podatkow i w ogole wszelakich przepisow,

Nieprawda - korwin nie jest anarchistą - przepisy by były.

Cytuj:
... zniesienia wydatkow socjalnych

zgadza się

Cytuj:
i budowe panstwa od zera.

Niby dlaczgeo? Twierdzisz, że jeśli znikną świadczenia socjalne to państwo będzie musiało zacząc od zera?

Cytuj:
Kiedy to wyselekcjonowana przez niewiadomokogo grupka mezczzyn uzgadnialaby czy ich wlasne skladki starcza na policje, kotra bedzie ich bronic przed niezadowolonymi z reform...

A kto ma być niezadwolony i z jakiej reformy?

Nie będzie ministerst które są niepotzrebne to nie będzie przed kim protestowac bo nei będzie ludzi którzy utrudnialiby życie obywatelom więc ci nie byliby nieszczęsliwi.

Pn mar 10, 2014 16:56
A ktore to ministerstwa beda "niepotrzebne"? Finansow?
No i beda nieliczni ci, ktorzy te super-reforme wymyslili, Tych bedzie latwiej hmmm ... wyeliminowac?

Pn mar 10, 2014 17:00

Kurde ludzie zastanówcie się.

Najpierw mówicie czego chcecie

- Np żeby nikt nie mówił wam co macie robić.
- Zeby nie było możliwości tego, że jakaś ustawa dająca monopol komuś przejdzie

A jak się okazuje że takie coś proponuje korwin to odwracacie się o 180 stopni i nagle uważacie że musicie być zmuszanie przez panstwo do różnych rzeczy do ogólnego dobra a normalizacja powinna być bo jest osiągnięciem.

Mam taką psrośbę, odpowiedzcie mi na kilka pytań a ja powiem wam ile odpowiedzi jest zgodnych z tym co mówi korwin.

- czy chcecie aby ktoś za was decydował na co macie wydawać swoje pieniądze.
- czy chcecie aby dwóje mężczyzn mogła w świetla prawa przegłosowac kobietę aby ta z nimi sypiała
- czy chcecie aby ktoś wam zabraniał robić to co lubicie nawet jeżeli nikomu to nie szkodzi
- czy chcecie aby w sytuacji w której chcecie się z kimś dogadać, to o warunkach waszego dogadania się będzie decydowała osoba która będzie mogła wam powiedzieć, że wam nie wolno nawet jeżeli obydwoje tego chcecie
- czy chcecie aby w kraju były monopole czy wolna konkurencja
- czy chcecie aby prawo było proste i surowe czy skomplikowane i łagodne
- czy chcecie aby państwo opiekowało się wami wbrew waszej woli
- czy chcecie aby kobiety same mogły decydować o tym czy pracują czy żeby do pracy zmuszała je sytuacja ekonomiczna
- czy chcecie aby mógł w każdej chwili zmienić prawo
- czy chcecie aby władza się zapożyczała a wy będziecie spłacać te pożyczki
- czy chcecie aby prawo działao wstecz

- krótko mówiąc - czy chcecie sami decydować o sobie czy chcecie być niewolnikami?

Pn mar 10, 2014 17:04

Cytuj:
A ktore to ministerstwa beda "niepotrzebne"? Finansow?

łatwiej wymyślić które będą potrzebne

Potrzebne będą te które są niezbędne do fukncjonowania panstwa - panstwo jest państwem jeżeli ustanawia prawo - jeżeli ma siły któr obronią go przed wrogiem zewnętrznym i wewnętrznym, jeżeli ma uregulowany system podatkowy.

Tak więc będa ministerstwa
sprawiedliwości
wojny
policji
skarbu

a poza tym ministerstwo do spraw zagranicznych.

Cytuj:
No i beda nieliczni ci, ktorzy te super-reforme wymyslili, Tych bedzie latwiej hmmm ... wyeliminowac?

Dokładnie - jeżeli będzie jedna osoba odpowiedzialna za coś to jesli będzie źle rządziła to się ją wywali - a jeśli obecnie jest 1000 osób odpowiedzialnych za coś to każdy zwala na innego i niewiadomo kto był tym złym a kto chciał dobrze... a przecież nei wyrzucisz tego co chciał dobrze tylko koledzy mu ręce wiazali prawda?

postaraj się odpowiedzieć na tamte pytania które zadałem przed chwilą.

Pn mar 10, 2014 17:09
0bcy_astronom napisał(a):
Kurde ludzie zastanówcie się.

Najpierw mówicie czego chcecie

- Np żeby nikt nie mówił wam co macie robić.
- Zeby nie było możliwości tego, że jakaś ustawa dająca monopol komuś przejdzie

A ty chcesz zyc w wolnosci absolutej bez zadnych regul?
Czy jakies reguly zostawisz? A jakie KONKRETNIE?
Bo zawsze zaczyna sie od "malych" ograniczen....

0bcy_astronom napisał(a):
- czy chcecie aby ktoś za was decydował na co macie wydawać swoje pieniądze.
- czy chcecie aby dwóje mężczyzn mogła w świetla prawa przegłosowac kobietę aby ta z nimi sypiała
- czy chcecie aby ktoś wam zabraniał robić to co lubicie nawet jeżeli nikomu to nie szkodzi
- czy chcecie aby w sytuacji w której chcecie się z kimś dogadać, to o warunkach waszego dogadania się będzie decydowała osoba która będzie mogła wam powiedzieć, że wam nie wolno nawet jeżeli obydwoje tego chcecie
- czy chcecie aby w kraju były monopole czy wolna konkurencja
- czy chcecie aby prawo było proste i surowe czy skomplikowane i łagodne
- czy chcecie aby państwo opiekowało się wami wbrew waszej woli
- czy chcecie aby kobiety same mogły decydować o tym czy pracują czy żeby do pracy zmuszała je sytuacja ekonomiczna
- czy chcecie aby mógł w każdej chwili zmienić prawo
- czy chcecie aby władza się zapożyczała a wy będziecie spłacać te pożyczki
- czy chcecie aby prawo działao wstecz

- krótko mówiąc - czy chcecie sami decydować o sobie czy chcecie być niewolnikami?

Niewolnikami? A znasz kogokolwiek na tym swiecie, kto jest absolutnie wolny i niczym nie zwiazany? Robi naprawde TYLKO to co chce?
Ja znam: tatusiow, ktorzy nie placa na swoje dzieci alimentow, ale sciagaja od dzieci pieniadze na starosc.

Twoje pytania sa hmmm... dziwne?
Przeciez jest jasne, ze nikt nie chce punktu drugiego. Ale tez nikt takiego dziwnego prawa nie wymysla.
Panstwo nie bedzie sie toba opiekowalo wbrew twojej woli. Zawsze mozesz opieke panstwa odrzucic. Dziwne, ze osoby, ktore nie ubezpieczaly swoich domow (wolno im!) po powodzi pierwsze krzyczaly do kamer: nikt nam nie pomaga!

Twoja wiara w magiczna zmiane ekonomiczna, po absolutnej liberalizacji spoleczenstwa jest wrecz zadziwiajaca. Przeciez juz liberalizm byl. XIX wiek! Ile mam to powtarzac? I ile kobiet zylo w "wolnosci wyboru" i jednoczesnie w bogactwie?
Ile chcialo pracowac, a nie moglo, choc byla bieda z nedza?

Pn mar 10, 2014 17:15
Możesz, Kael, powtarzać ile chcesz. Trafiło na ideowca, a Ty jesteś pragmatyczką. Inne światy.

Pn mar 10, 2014 17:39

Cytuj:
A ty chcesz zyc w wolnosci absolutej bez zadnych regul?

Ja już chyba 5 razy piszę, że wolność mojej pięści byłaby ograniczona wolnością twojego nosa.
Wolność w której możesz robić cokolwiek chcesz jeśli niekomu nie szkodzisz.

Cytuj:
Czy jakies reguly zostawisz? A jakie KONKRETNIE?

Tak - nie wolno ci krzywdzić innych oraz musisz dotrzymywac umów które zawrzesz dobrowolnie.

Cytuj:
Niewolnikami?

Tak niewolnikami - prosze mi powiedziec na czym polega istota niewolnictwa.
na tym że ma się kajdany? na tym, że się na neiwolnika krzyczy albo go bije.
Jeżeli weźmiemy niewolnika i osobe wolną to czym oni się różnią.

Osoba wolna może decydować o same sobie a nie wolnik nie.

Osoba wolna pracuje dla siebie a niewolnik pracuje na swojego pana.

Jeżeli kiedyś dawno temu był jakiś plantator i miał na swojej plantacji swoich niewolników to ich niewolnictwo polagało na tym, że oni czy chcieli czy nei chcieli nie mieli wyjścia i swoją pracą musieli utrzymywać swojego pana.

To jest istota niewolnictwa.

Cytuj:
A znasz kogokolwiek na tym swiecie, kto jest absolutnie wolny i niczym nie zwiazany? Robi naprawde TYLKO to co chce?

Nie - wolnośc absolutna jest zła - wolność człowieka powinna się kończyć tam gdzie zaczyna się wolnośc innego.

Cytuj:
Ja znam: tatusiow, ktorzy nie placa na swoje dzieci alimentow, ale sciagaja od dzieci pieniadze na starosc.

Co ty mówisz... ten tata który nie płąci alimetów tez je płaci tylko w innej postaci.

Chcesz mi powiedzieć, że istnieją osobne kasy w sklepach dla tatusiów nie pałcących alimentów na dzieci - kasy które nie naliczają im podatku do produktów? Co więcej ta biedna matka która została sama z dziećmi - zamiast wydać swoje pieniadze na swoje dzieci musi płacić w podatkach na premie dla urzędników ZUSu za swoje wybitne osiągnięcia.

Cytuj:
Twoje pytania sa hmmm... dziwne?
Przeciez jest jasne, ze nikt nie chce punktu drugiego. Ale tez nikt takiego dziwnego prawa nie wymysla.

Każdy kto jest za demokracją jest za stworzeniem takiej możliwości.
No bo powiedz mi czy w punkcie drugiem nie jest to możliwe przez to że jest demokracja?

Cytuj:
Panstwo nie bedzie sie toba opiekowalo wbrew twojej woli. Zawsze mozesz opieke panstwa odrzucic.

Oczywiście że nie mogę.

Państwo w trosce o mnie zmusza mnie np abym zapinał pasy w samochodzi - jak spróbuje tą opiekę odrzucić to mnie surowo ukarze.
Państwo opiekuje się mną na siłe i zmusza mnie abym odkładał sobie na emeryturę - a jezeli nie będę odkładał na emeryturę tylko np kupie jedzenie moim dzieciom to pójdę do więzienia.
Nie mogę też np kupić kanapki od mojej sąsiadki bo państwo się mną opiekuje i zabroni mi kupować od niej jedzenia jeżeli pierw go za moje pieniądze nie przepada czy jest jadalne.
Nie mogę też odrzucić opieki państwa i zbudować swojego domu tak jak chce - bo jeszcze źle zbuduje - i to jak będzie budowany mój dom to musi się zgodzić na to panstwo - bo jeszcze źle zbuduje i się na mnie zawali - ale moje panstwo dba o mnie wbrew mojej woli i mi tego siłą zakazuje
Dba do tego stopnia, że jak na wsi u mojej babci sąsiad budował dom i troszkę cegiel mu zostało i z nich zbudował "przybudówkę" która była buda do psa - dostał ogromną karę za "samowolę budowlaną" - bo odrzucił opieke panstwa i sam chciał zająć się sobą.

Cytuj:
Dziwne, ze osoby, ktore nie ubezpieczaly swoich domow (wolno im!) po powodzi pierwsze krzyczaly do kamer: nikt nam nie pomaga!

No ale krzyczały prawdę - nikt im nie pomagał.
Inna sprawa to czy ktoś powinien im pomóc - na pewno nie biedne matki samotnie wychowujące swoje dzieci poprzed podniesienie podatku na prąd i wydarcie im w ten sposób pieniędzy na głupków którzy nie wpadli na to żeby się ubezpieczyć.

Zrozum w wolnym kraju każdy może prosić o pomoc - korwiniści nie są za zakazem proszenia o pomoc - są za zakazem zmuszania innych do pomagania wbrew ich woli.

Cytuj:
Twoja wiara w magiczna zmiane ekonomiczna, po absolutnej liberalizacji spoleczenstwa jest wrecz zadziwiajaca.

Ale ja ne mowię o całkowitej liberalizacji tylko o liberlizacji gospodarczej.

Cytuj:
Przeciez juz liberalizm byl. XIX wiek! Ile mam to powtarzac?

No ale ja tez to mówię - liberalizm był w XIX wieku i to w ameryce i nikt się tak szybko nie rozwijał jak ameryka w tamtym czasie.

Ile razy ja mam powtarzać że myli pani przyczyny ze skutkami.

Jeżeli pani uważa, że powinniśmy wprowadzić socjalizm bo socjalizm mają kraje bogate to tak jakby pani uważała że powinniśmy kupic sobie wille bo wille mają osoby bogate.

Kraje moją socjalizm bo są bogate a nie są bogate bo mają socjalizm.

Cytuj:
I ile kobiet zylo w "wolnosci wyboru" i jednoczesnie w bogactwie?

No jeśli przeciętna kobieta nie musiała pracować by utrzymać piątke dzieci uznamy za bogactwo (dziś mało kogo na to stać) to odpowiem że zdecydowana większość.

Cytuj:
Ile chcialo pracowac, a nie moglo, choc byla bieda z nedza?

A kto zabraniał kobietom pracować i w jaki sposób?

Poza tym prosze w punktach odpowiedzieć na pytaniach (bardzo któryko 1 - tak, 2 nie 3 tak) i jeżeli pani ma jakieś wątpliwości to prosiłbym o próbę stworzenia podobnych pytań na które ja odpowiem tak lub nie i odniesiemy pani pytania i moje odpowiedzi do pomysłów korwina ok?

Pn mar 10, 2014 17:48
@Lurker ma racje. Zyjemy w innych rzeczywistosciach....
Czujesz sie dzis niewolnikiem? To twoj problem. Bo obiektywnie nim nie jestes. Co za problem ... wyjechac do kraju gdzie masz wiecej “wolnosci“? Swiat stoi przed toba otworem i zapewniam ciebie, ze zaden plantator nie bedzie ciebie scigal.

Pn mar 10, 2014 17:54
Zaczynam wyczuwać, dlaczego z korwinistami nikt nie chce rozmawiać na poważnie. : )))

Ostatni akapit Obcego Astronoma jest po prostu śmieszny, w kontekście tego, jak wygląda zwykła, normalna rozmowa, a także i każda debata polityczna.

Zabijcie mnie, ale nie rozumiem, dlaczego. W każdym razie, niezły dowcip Panu wyszedł. Szkoda tylko, że jest Pan jednocześnie jego ofiarą.

Pn mar 10, 2014 17:59

Mówiłaś że pomysły korwina są wzięte z sufitu.

tutaj masz:
Cytaty z wypowiedzi klasyków liberalizmu klasycznego z całego świata m.in. Milton Friedman, Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Friedrich Hayek, Ludvig von Mises, Vaclav Klaus, Janusz Korwin-Mikke i inni

http://www.wykop.pl/link/894087/dlaczeg ... ocjalizmu/

Uważasz że te nazwiska to nazwiska osób które się na niczym nie znają i doprowadzały swoje kraje do ruiny?
powiedz mi który wielki polityk czy ekonomista uważa, że lepiej będzie w panstwie wtedy kiedy nie będzie szacunku do własności prywatnej a ludzie nie będą mogli zarządzać bogactwem które wytwarzają... byli tacy - wiesz kto - np Hitler, np stalin, np obama, itp.

Zastanów się nad tym.

Cytuj:
Czujesz sie dzis niewolnikiem? To twoj problem.

Czy ty sama siebie słyszysz? To mój problem że jestem niewolnikiem? I że jak co mogę wyjechać?
Już pisałem że to tak jakbyś była bita na swoim osiedlu i w sumie jest ok bo zawsze możesz się przeprowadzić gdzieś gdzie nie będziesz bita.

Cytuj:
Bo obiektywnie nim nie jestes.
Co za problem ... wyjechac do kraju gdzie masz wiecej “wolnosci“? Swiat stoi przed toba otworem

jak to nim nie jestem? Pisałem już na czym polega istota niewolnictwa - uważasz że jest inaczej?
niewolnictwo nie polaga na tym, że siedzisz przykuty łańcuchem tylko na tym, że czy chcesz czy nie chcesz nie możesz decydować o samym sobie a owoce twojej pracy musisz czy chcesz czy nie chcesz oddawac swojemu panu.
Ti jest istota niewolnictwa - jesli ty uważasz że ty nie jesteś niewolnikiem to idź przed komisariat policji i zapal trawkę. Albo Chociaż napij się piwa prze komendą, albo chodziaż przejedź przed nią bez zapiętych pasów. Nie wolno ci bo nie możesz sama decydować o osobie. To że ty nie widzisz że jesteś niewolnikiem nie sprawia jeszcze że jesteś wolna.

Jeżeli nie jesteś niewolnikiem spróbuj nie zapłacić za utrzymanie muzeum sztuki nowoczesnej. Przecież to twoje pieniądze a ty jesteś wolna - sprobuj nie zapłacić.
Albo sprobuj przez jakiś czas nie płacić na swoją emeryturę do ZUSu tylko odkładaj te pieniądze np na swoją emeryturę w swoim banku. Nie wolno ci - nie wolno decydować ci na co idą twoje pieniądze rozumiesz? Jedyne co ci wolno jesli chodzi o pieniądze które wypracowujesz - to wydawać resztę która ci zostanie po tym jak spełnisz wszysctkie zachcianki tych którzy decydują o twoich pieniądzach.

Cytuj:
i zapewniam ciebie, ze zaden plantator nie bedzie ciebie scigal.

heh a to dobre... zrozum, że to, że plantator nie nazywa się już plantatorem i nie chodzi w prześcieradle nie oznacza, że plantatorów nie ma.

1. wiadomosci.onet.pl
Cytuj:
Polska Dziennik Łódzki": Kto kupując papierosy czy gazetę myśli o wzięciu paragonu? Prawie nikt. Tymczasem kioskarce z Teofilowa, która nie położyła klientowi kwitka obok gazety, grozi mandat równy połowie jej pensji.

łopoty Doroty Polańczyk zaczęły się tydzień temu, gdy do kiosku przyszedł stały klient. Kupił dwie paczki papierosów, kilka biletów jednorazowych i gazetę. Rachunek wyniósł niewiele ponad 26 zł.
REKLAMA

- To stały klient, gdybym spytała go, czy chce paragon za gazetę, chyba by mnie wyśmiał - tłumaczy nam kobieta. - Koło mojego kiosku nie ma kosza na śmieci, więc prawie nikt paragonów nie bierze, bo to tylko kłopot.

Niestety, miała pecha. Obok klienta stali pracownicy Urzędu Kontroli Skarbowej. Postanowili ukarać ją mandatem w wysokości 140 zł. To prawie połowa pensji pracującej na ćwierć etatu kioskarki.

2. http://wyborcza.pl
Cytuj:
Emerytkę do sądu za 2 grosze
Październik 2008 roku. Do kiosku w centrum Łodzi przychodzi referendarz z Urzędu Kontroli Skarbowej. Udaje studenta i prosi o skserowanie legitymacji. Płaci 30 groszy. Odchodzi. Po kilku minutach wraca z panią inspektor. Również z UKS. Proszą o paragon fiskalny za usługę. Nie dostają. Fiskus traci 7 proc. od 30 gr - czyli 2 grosze. Zaczyna się postępowanie karnoskarbowe.

Emerytka Ewa Stokowska nie miała jak nabić usługi ksero na kasę. Działało ono w kiosku dosłownie od kilku dni.

- Nie miało jeszcze nadanego kodu, bo było nowe - można sprawdzić na fakturze - i opłaty za ksero na kasę po prostu nabijać nie mogłam -mówi Stokowska dorabiająca w kiosku do emerytury. - Szef lada dzień miał to zrobić. Pokazywałam inspektorom, że pieniądze są w odrębnej przegródce, nikt ich nie bierze do kieszeni -denerwuje się kobieta. -Nie słuchali. Dostałam mandat, ale go nie przyjęłam.

Machina ruszyła. Urząd Kontroli Skarbowej wezwał kioskarkę na półtoragodzinne przesłuchanie. Raporty złożyli inspektorzy, którzy przyłapali ją na gorącym uczynku. Wreszcie UKS sporządził pięciostronicowy akt oskarżenia. Oskarża Stokowską o narażenie skarbu państwa na stratę 2 groszy polskich.

Już same odpisy, poczta i praca radcy prawnego UKS kosztowała podatników kilkaset złotych.

Potem sprawa trafiła do sądu. Ten nawet nie wezwał stron na rozprawę. Sędzia Agnieszka Walter z widzewskiego sądu wydała wyrok błyskawicznie. Grzywna dla Stokowskiej -500 zł. Do tego koszty postępowania - kolejne 140 zł. Razem niemal pół emerytury.

-Przecież to 32 tys. razy więcej, niż kosztował państwo mój błąd! Odwołałam się. Szef dostał grzywnę za brak kodu do kasy. I to rozumiem. Dlaczego jeszcze sąd skazuje wyrokiem mnie? -pyta emerytka.

Jak chcesz to inaczej nazwać. Nie wolno ci zrobić ksera za 30 groszy i zabrac ich dla siebie bo przecież nie pracujesz dla siebie tylko na swojego pana - i jeżeli będziesz chciała zabrać owoce swojej pracy dla siebie to twój pan może cię ukarać - to jest niewolnictwo - własnie to - jeśli to nie jest niewolnictwo - że nie wolno ci pracować bez oddawania owoców pracy swojemu panu to jak to nazwać?

Ergo

Cytuj:
Zaczynam wyczuwać, dlaczego z korwinistami nikt nie chce rozmawiać na poważnie. : )))

NIkt nie chce rozmawiać na poważnie, no proszę cię.
To, że ty nei rozumiesz co się dookoła ciebie dzieje rzeczywiście może być powodem tego że nie jesteś w stanie rozmawiać według siebie na poważnie.

Cytuj:
Ostatni akapit Obcego Astronoma jest po prostu śmieszny, w kontekście tego, jak wygląda zwykła, normalna rozmowa, a także i każda debata polityczna.

Wiesz jak wygląda każda debata polityczna? Ale ja żadnej nie prowadziłem.
Jezeli według jest śmieszne spróbowanie pokazać czegoś w inny sposób - poprzez proste zadanie kilku pyatń to ja nie wiem jak z tobą rozmawiać.

Cytuj:
Zabijcie mnie, ale nie rozumiem, dlaczego. W każdym razie, niezły dowcip Panu wyszedł. Szkoda tylko, że jest Pan jednocześnie jego ofiarą.

Bardzo łatwo jest powiedzieś słowa tego typu bez podania żadnych argumentów. Prosze o konkrety.

Ostatnio edytowano Pn mar 10, 2014 18:33 przez 0bcy_astronom, łącznie edytowano 1 raz

Pn mar 10, 2014 18:24

Kael napisał(a):
Czujesz sie dzis niewolnikiem? To twoj problem. Bo obiektywnie nim nie jestes. Co za problem ... wyjechac do kraju gdzie masz wiecej “wolnosci“? Swiat stoi przed toba otworem i zapewniam ciebie, ze zaden plantator nie bedzie ciebie scigal.

Jak Kael nie jest w kajdanach,tzn że jest wolna obiektywnie.To nie jest polemika z korwinizmem :)

Wystarczy przekonać lud że socjalizm to najlepszy system na swiecie, a kazdy stopień zniewolenia zaakceptują,tzn:i tak będa czuć się wolni.Socjotechniczny majstersztyk władzy :)

ErgoProxy napisał(a):

Azeby dyskutowac z korwinistami na poważnie trzeba mieć powazne argumenty.
Sofizmaty nie przejdą.
A swoją drogą:
Dlaczego nie ustosunkowałeś się do mojego przykładu z gwałtem ?

Czy był po prostu niepoważny czy na przykład pokazywał absurd Twojej argumentacji?

Pn mar 10, 2014 18:26
Nie, po prostu śledziłem newsy z Ukrainy. To jest ważniejsze.

Teraz nie pamiętam nawet tego argumentu. Ale, o ile dobrze kojarzę, wyciągnąłem z niego wniosek, że korwinizm ma problem. Mianowicie on chce jedną logiką objąć wszystkie aspekty ludzkiego życia. No i na tym właśnie polega obłęd - już nie śmieszność nawet, ale po prostu obłęd.

Pn mar 10, 2014 18:30

masz rację ErgoProxy
Ludzie nei powinni brać wszytskiego na logikę tylko ślepo robić to co chce władza... a ja głupi myślałem że jest inaczej.

Pn mar 10, 2014 18:36

Powiedz mi jak możesz mówić że jesteś wolna Kael skoro w każdej chwili można ci wszytskiego zabronić?

Pn mar 10, 2014 18:41

ErgoProxy napisał(a):
Nie, po prostu śledziłem newsy z Ukrainy. To jest ważniejsze.

Teraz nie pamiętam nawet tego argumentu. Ale, o ile dobrze kojarzę, wyciągnąłem z niego wniosek, że korwinizm ma problem. Mianowicie on chce jedną logiką objąć wszystkie aspekty ludzkiego życia. No i na tym właśnie polega obłęd - już nie śmieszność nawet, ale po prostu obłęd.

To nie była logika korwinistyczna,tylko socjalistyczna.
I w ten oto sposób przyznałeś sie, nieswaidomie zreszta,do obłędnej argumentacji.Dzieki :)

Pn mar 10, 2014 18:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna strona