Cytuj:
Aha - wiesz bo gadałeś ze starożytnym Grekiem.
oozie - nie czytałeś starozytnych greków? nie czytałes o tym jak nalezy zachowywać się wobec oblubieńca

nie czytałes o najwyższej greckiej wartości - wolności ?
Cytuj:
A obecne zachowania homoseksualistów czym niby sa warunkowane - pogodą?
nie czytałeś prac profesorów X Y i Z o tym, że nie jest warunkowany pogodą ale z pewnością nie WOLĄ
Cytuj:
A ty wiesz a'priori ilu homosiów jest czystymi homo, ilu jest bi a ilu jest just curious.
nie mam pojęcia - ale przypominam, że starozytny grek z obrzydzeniem patrzyłby na nieuporządkowane zachowanie seksualne jakie by nie było, gdyz takie zachowanie, jakie dziś obserwujemy wśród gejów z ich - greków - aksjologicznego i agatologicznego i moralnego punktu widzenia były obrzydliwe
Cytuj:
Poza tym - skoro Grek dopuszczał się zachowań homo - to grzeszył.
A bynajmniej nie jest żadnym grzechem BYCIE homoseksualistą.
Może w twojej religii.
grek nie grzeszył kiedy dopuszczał się pewnych homoseksualnych czynów w obrebie ustalonej i akceptowanej moralności i obyczajowości
(pojecie grzechu w znaczeniu, którym operujesz nie było znane grekom)
Ale zachowywał się niegodnie, hańbiąco i źle kiedy się takich czynów dopuszczał - kiedy dwóch mężczyzn dorosłych urpawiało sex miedzy sobą - kiedy różnica wieku pomiędzy oblubieńcem a miłośnikiem była zbyt duża
kiedy męzczyzna oddawał się pasywnie drugiemu męzczyźnie, kiedy ptrowadził nieuporzadkowane zycie seksualne, kedy nie był wolny w swym wyborze...
taki człowiek jako ten, który odrzucał jakieś ustalone wewnętrze i zewnętrzne ograniczenia (wola, moralność, etyka, obyczajowość)
był dla greków czyms wstrętnym i obrzydiwym
a teraz do tego greckiego wzoru akceptowalnych zachowań - wypływających z
woli spróbuj dopasować dzisiejsze zachowania gejów i całej ich gejowskiej kultury ....
jestem pewien że spełnisz moją prośbę, jak i wczesniejsze, gdyż
jesteś człowiekiem wolnym od uprzedzeń, a także poszukującym prawdy i consensusu w dialogu a nie jakims głosicielem przeczytanych prawd... z gejowskiego ciemnogrodu
pozdrawiam