Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 09, 2025 21:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
 definicja "dobra" innowiercy 
Autor Wiadomość

Może niezupełnie, bo pierwszą inwazję na Irak w celu wyzwolenia Kuwejtu poparło prawie 100% krajów i tu już mamy zło i dobro określone czarno na białym.

A widzisz - prawie.
Choćby dla samgo Iraku wyparcie ich z Kuwejtu /do którego uznawali że mają prawo/ było złem.
rafal3006 napisał(a):
Kolejny dowód że zło i dobro to pojęcia względne, ale istniejące.

Myślę że w polityce dobro i zło są bardzo relatywne.
Bardzo łatwo byłoby uznać /gdyby top były warotści obiektywne/ że są narody dobre i złe.
A to błąd.

Cz mar 09, 2006 14:19
No to złóżmy, że przyjemnością dla pewnej grupy osób będzie zbiorowy gwałt na przypadkowej dziewczynie - według twojej definicjii to dobro ...itd...itd

Wedlug mojej def. bedzie to nazywane dobrem, poniewaz sprawia przyjemnosc tym osoba. W dalszym ciagu mylisz opinie z faktami.

Cz mar 09, 2006 15:14

rafal3006 napisał(a):
No to złóżmy, że przyjemnością dla pewnej grupy osób będzie zbiorowy gwałt na przypadkowej dziewczynie - według twojej definicjii to dobro ...itd...itd

Wedlug mojej def. bedzie to nazywane dobrem, poniewaz sprawia przyjemnosc tym osoba. W dalszym ciagu mylisz opinie z faktami.

A jak grupa pedałów zgwałci cię na ulicy to też powiesz, że to dobro ? :)

Czy było ci przyjemnie ? :)

Śmieszny jesteś :)

W kazdym kraju istnieje kodeks karny definiujacy zło, reszta to czyny obojętne lub dobro.

To że w kraju muzułmańskim za cudzołóstwo grozi kobiecie ukamieniowanie, a w naszej kulturze nic dowodzi tylko jednego:

Zło i dobro to pojęcia względne o nieskończonej liczbie odcieni

Jak widzisz co jest złem definiuje kodeks karny i kropka - to wystarczy aby dobro i zło było definiowalne.

Nikt nie definiuje pojęcia dobro, bo za dobro nie należy karac.

Cz mar 09, 2006 16:19
A jak grupa pedałów zgwałci cię na ulicy to też powiesz, że to dobro ? Uśmiech...

Czy było ci przyjemnie ? Uśmiech...

Śmieszny jesteś Uśmiech...

Masz zbyc ciasny umysl, zeby wyjsc poza pewne przyjete normy. Uzywajac twojej definicji dobra, gdyby na swiecie bylo 95% pedalow-gwalcicieli to byloby dobre, gwalicicele beda mogli to uznawac za dobre bo przyjemne.
Ale udowadniasz, ze jestes idiota, nie jestes w stanie pojac tego o czym ja pisze, ja nie pisalem nigdzie, ze cos jest dobre, ja pisalem ze co jest nazywane dobrym. Byc nazywany czyms, nie implikuje posiadanie takich wlasciwosci. Powtarzam to kilka razy w tym temacie i nie zamierzam tego robic wiecej, bo nie ma to dla mnie sensu. Mylisz opinie ze stwierdzeniem faktu, bo stwierdzenie o dobru czegos jest opinia, a nie faktem.
Z samego faktu gwalcenia mnie nie wynika zlo tego czynu, zlo jest okresleniem negatywnym w stosunku do tego czynu w oparciu o system wartosci.

Cz mar 09, 2006 16:36

rafal3006 napisał(a):
Może niezupełnie, bo pierwszą inwazję na Irak w celu wyzwolenia Kuwejtu poparło prawie 100% krajów i tu już mamy zło i dobro określone czarno na białym.

A widzisz - prawie.
Choćby dla samgo Iraku wyparcie ich z Kuwejtu /do którego uznawali że mają prawo/ było złem.

Zgoda, ale za wyparciem Iraku z Kuwejtu były też prawie wszystkie kraje arabskie i reszta świata. Czyli rzeciw 40mln Irakijczyków, za 6,5mld ludzi.

Pewnie, że mozna powiedzieć, że Hitler był bardzo dobrym człowiekiem - i był, jeśli za punkt odniesienia przyjmiemy Hitlera i faszystów.

Dlaczego faszyzm miał szansę zaistnieć - według mnie wyłacznie dlatego, że nie było wolnych srodków masowego przekazu. Dzisiaj to wolne środki masowego przeazu stoja na straży, aby takie zło jak faszyzm nie zaistniało.

Weźmy Irak. W dniu inwazjii za inwazją było np. 95% amerykanów i cały rząd. Teraz to dobro zostało rozmyte właśnie przez srodki masowego przekazu, które pokazują obiektywnie wszelkie zło w Iraku, zaczęli ginąc masowo żołnierze amerykańscy, opinia publiczna juz w sporej części domaga sie wycofania USA z Iraku i jeśli ta opinia osiągnie punkt krytyczny to rząd USA będzie musiał wycofać sie z Iraku - podobnie jak w Wietnamie.

Bedzie musiał, czy chce czy nie, bo najpóźniej w dniu wyborów władzę w USA przejmą opozycjoniści będący za wycofaniem wojsk.

Oozie napisał(a):
rafal3006 napisał(a):
Kolejny dowód że zło i dobro to pojęcia względne, ale istniejące.

Myślę że w polityce dobro i zło są bardzo relatywne.
Bardzo łatwo byłoby uznać /gdyby top były warotści obiektywne/ że są narody dobre i złe.
A to błąd.

Oczywiście, że zło i dobro to pojecia relatywne, czyli wzglądne nie tylko w polityce, ale w ogóle.

Cz mar 09, 2006 16:40

Cytuj:
A jak grupa pedałów zgwałci cię na ulicy to też powiesz, że to dobro ? Uśmiech...

Czy było ci przyjemnie ? Uśmiech...

Śmieszny jesteś Uśmiech...

Masz zbyc ciasny umysl, zeby wyjsc poza pewne przyjete normy. Uzywajac twojej definicji dobra, gdyby na swiecie bylo 95% pedalow-gwalcicieli to byloby dobre, gwalicicele beda mogli to uznawac za dobre bo przyjemne.
Ale udowadniasz, ze jestes idiota, nie jestes w stanie pojac tego o czym ja pisze, ja nie pisalem nigdzie, ze cos jest dobre, ja pisalem ze co jest nazywane dobrym. Byc nazywany czyms, nie implikuje posiadanie takich wlasciwosci. Powtarzam to kilka razy w tym temacie i nie zamierzam tego robic wiecej, bo nie ma to dla mnie sensu. Mylisz opinie ze stwierdzeniem faktu, bo stwierdzenie o dobru czegos jest opinia, a nie faktem.
Z samego faktu gwalcenia mnie nie wynika zlo tego czynu, zlo jest okresleniem negatywnym w stosunku do tego czynu w oparciu o system wartosci.

ozel napisał(a):
rafal3006 napisał(a):

A widzisz jak cie ubodło, dopóki to była twoja przyjemność bo wspólnie z kumplami zgwałciliście przypadkową dziewczynę, to było dla ciebie dobro - zobacz co sam napisałeś wyżej :) :) :)

A jak ciebie zgwałciła grupa pedałów, to sie wściekasz :)

Jesteś śmieszny :)

Może lepiej się zastanów jakim idiotyzmem jest twoja definicja dobra:

Dobrem nazywamy to co jest przyjemne dla nas lub osob na ktorych pozytywnej opinii nam zalezy.

Czy ty chłopcze nie widzisz idiotyzmu w tym co napisałeś ? :(

P.S.
A jaka jest twoja definicja zła ?

Zło nie istnieje, tak ? :)

Ales ty głupi :)

Cz mar 09, 2006 16:51
A widzisz jak cie ubodło, dopóki to była twoja przyjemność bo wspólnie z kumplami zgwałciliście przypadkową dziewczynę, to było dla ciebie dobro - zobacz co sam napisałeś wyżej Uśmiech... Uśmiech... Uśmiech...

Udowodnij, ze gwalcenie kobiet JEST zle. Ostatni raz prosze o logiczny dowod.

Cytuj:
Czy ty chłopcze nie widzisz idiotyzmu w tym co napisałeś ? Smuteczek

Nie widze, ta definicja powstala w oparciu o to, jak jest slowo dobro uzywane.

Nie ma czegos takiego jak dobro czy zlo. To sa nazwy puste, bez desygnatow

Cytuj:
A jaka jest twoja definicja zła ?

Zlem ludzie nazywaja to co jest nieprzyjemne dla nich lub osob na ktorych pozytywnej opinii im zalezy.

(Zauwaz, ze te definicje nie mowia czym jest zlo, tylko w jaki sposob ludzie uzywaja tego slowa, co nim opisuja, a wynika to z tego, ze jest to okreslenie subiektywne)

Cytuj:
Zło nie istnieje, tak ? Uśmiech...

Udowodnij, ze istnieje.

Cz mar 09, 2006 17:44

Cytuj:
A widzisz jak cie ubodło, dopóki to była twoja przyjemność bo wspólnie z kumplami zgwałciliście przypadkową dziewczynę, to było dla ciebie dobro - zobacz co sam napisałeś wyżej Uśmiech... Uśmiech... Uśmiech...

Udowodnij, ze gwalcenie kobiet JEST zle. Ostatni raz prosze o logiczny dowod.

Gwałcenie kobiet nie jest złe, jest DOBRE - pod warunkiem, że Ty jesteś gwałcicielem, a nie ciebie gwałcą, tak ? :)

A czy ja muszę dyskutować ... z głupotą :)

Nie mam ani zamiaru, ani ochoty :)

Cz mar 09, 2006 17:58
Gwałcenie kobiet nie jest złe, jest DOBRE - pod warunkiem, że Ty jesteś gwałcicielem, a nie ciebie gwałcą, tak ? Uśmiech...

Zacytuj moja wypowiedz z ktorej tak wynika.
Nie jestes w stanie mi udowodnic, ze to jest zle, wiec nie jestes w stanie mi podac cos na co sie powolujesz. To nie ja jestem tu idiota.

Cz mar 09, 2006 18:24

rafal3006 napisał(a):

Cz mar 09, 2006 18:36
Wedlug mojej def. bedzie to nazywane dobrem, poniewaz sprawia przyjemnosc tym osoba

Z tej definicji nie wynika, ze bedzie to dobrem chocby kazdy we Wszechswiecie tak uwazal.

Cz mar 09, 2006 18:39

Może lepiej się zastanów jakim idiotyzmem jest twoja definicja dobra:

Dobrem nazywamy to co jest przyjemne dla nas lub osob na ktorych pozytywnej opinii nam zalezy.

Czy ty chłopcze nie widzisz idiotyzmu w tym co napisałeś ?

Czy ty aby stosujesz logike ludzką, bo mam wątpliwości ?

Załóżmy, że jesteś z dzieckiem w parku i widzisz jak grupa wyrostków gwałci kobietę.

Co mówisz dziecku ?

Zobacz synku, tym panom to sprawia przyjemność, a dobrem nazywamy to co jest przyjemne.

Cz mar 09, 2006 18:50
Moze lepiej mi wyjasnij, jak to niby z tej definicji wynika, ze cos jest dobre? To dla mnie oczywiste, ze nie potrafisz tego zrobic.

Cytuj:
Czy ty chłopcze nie widzisz idiotyzmu w tym co napisałeś ?

Nie.

Cytuj:
Czy ty aby stosujesz logike ludzką, bo mam wątpliwości ?

Stosuje logike, czyli system weryfikacji twierdzen na ich zgodnosc z rzeczywistoscia.

Cytuj:
Załóżmy, że jesteś z dzieckiem w parku i widzisz jak grupa wyrostków gwałci kobietę.

Co mówisz dziecku ?

Zobacz synku, tym panom to sprawia przyjemność, a dobrem nazywamy to co jest przyjemne.

Nic bym nie powiedzial dziecku, tylko bym sie na nich rzucil. Nijak ma sie ten przyklad do dyskusji.

Cz mar 09, 2006 19:01

Cytuj:

Co mówisz dziecku ?

Nic bym nie powiedzial dziecku, tylko bym sie na nich rzucil. Nijak ma sie ten przyklad do dyskusji.

Słabo kontaktujesz :)

Załóżmy, że w filmie TV ty i dziecko ogladacie jak grupa wyrostków gwałci kobietę.

Co mówisz dziecku ?

Zobacz synku, tym panom to sprawia przyjemność, a dobrem nazywamy to co jest przyjemne

P.S.
Mam nadzieję że wytłumaczysz dziecku - tym panom to sprawia przyjemność, a dobrem nazywamy to co jest przyjemne :)

Rzucanie sie na TV jest bez sensu :)

Cz mar 09, 2006 19:17
Tak mu powiem, ze dobro to nazwa pusta, a ludzie nazywaja dobrem to co sprawia im przyjemnosc.
Moje dziecko jezeli nie bedzie uposledzone intelektualnie to napewno zrozumie, ze dobro nie istnieje, bo to tylko sposob opisu.

Cz mar 09, 2006 19:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona