Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 4:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski
Kael napisał(a):
Bzdura. Rzad i Prezydent w maja przestrzegac Konstytucji ktora wyraznie mowi o rozdziale panstwa i Kosciola i moga byc jedynie prywatnie na takiej uroczystosci. A juz na pewno deklaracja zadnego Kosciola nie moze ich do niczego zmusic.

Jeslu kosciol LPS wymysli sobie taka deklaracje to tez prezydent bedzie "musial"? A jesli jest ateista to co ma niby przyrzekac?

Państwo Polskie przyjęło 966 roku chrześcijaństwo. Wartości chrześcijańskie mają dla Narodu Polskiego znaczenie. Na szczęście Prezydent nie jest ateistą i przedstawiciele Rządu również i to bardzo cieszy.

Wt lip 05, 2016 12:44
Marek_Piotrowski napisał(a):
Próbuje sie zorientowac w stanowiskach, a Ty strzelasz focha.

Żaden foch. Widzę, że sledzisz każdy mój wpis, więc chyba wiesz co mówiłam w tym temacie.
Na czym polegają te różnice?

Zwolennicy intronizacji chcą posadzić Jezusa na tonie Polski, włożyć Mu koronę. Akt, który będzie ogłoszony w listopadzie uznaje, że Jezus Chrystus jest już Królem nie tylko Polski, wszystkich narodów, ale i wszechświata i jest aktem oddania swojego serca Chrystusowi. Co za tym idzie, zmiany swojego postępowania, postrzegania ludzi tak jak tego naucza Biblia. Nie ma to nic wspólnego z sadzaniem Chrystusa na tronie.
Nie mam nic przeciwko udziałowi najwyższych władz, ale na miłość Boską, nie zgadzam się, aby wartośc tego aktu uzależniać od tego udziału.

Wt lip 05, 2016 12:46
veros napisał(a):
Myślę, że Jezus dał nam zadanie Intronizacji, bo dobrze zna nasze dusze i serca i wie, jak bardzo to dla nas jest trudne do przełknięcia i zrealizowania - co widać po dyskusji w wątku, ciągnącej się tu już kilka lat. Na początku admini wycinali informacje o Intronizacji Jezusa na Litwie, a nawet ogłaszali zakazy wklejania tu linków "do stron intronizacyjnych".
Teraz i tak jest znacznie lepiej, bo pomijając represje za brak kultury i inwektywy wobec samego Boga, nikt tu nikogo nie banuje za to, że chce czcić Jezusa jako Króla Polski.

Jezus jednak wie, ze jeśli przełamiemy się jako Naród Polski i przeprowadzimy Intronizację, to staniemy znacznie bliżej Królestwa Niebieskiego, niż teraz.
I właśnie o to Jezusowi chodzi w Akcie Intronizacji ...

Chwała Tobie Chryste!

Naród sie przełamie, a co z narodem?

wybrana napisał(a):
Wartości chrześcijańskie mają dla Narodu Polskiego znaczenie. Na szczęście Prezydent nie jest ateistą i przedstawiciele Rządu również i to bardzo cieszy.

I szczęśliwie wierzący potwierdzają swą wiarą określając ogromną rzeszę rodaków gorszym sortem śpiewającym ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie.

Wt lip 05, 2016 12:48

sapper napisał(a):
I jeszcze jedno pytanie, do czego mialo by sluzyc przejecie posesji, a wlaszcza przed rozpoczeciem procesu beatyfikacji?

Bo później można tą posesje sprzedać, i dzięki temu zarobić troche kasy :mrgreen:

wybrana napisał(a):
@Helenka jeżeli wygłaszamy słowa :Króluj na Chryste w naszej Ojczyznie, uznajemy Twe Panowanie nad Polską i całym naszym Narodem, żyjącym w Ojczyźnie i w świecie,

A jeśli ktoś należy do Polskiego Narodu, na dodatek jest ateistą i nie uznaje tego że Jezus został Królem Polski, to co wtedy?
Może go ukatrupić, i by było po problemie?

Wt lip 05, 2016 12:50
@Alus napisała: I szczęśliwie wierzący potwierdzają swą wiarą określając ogromną rzeszę rodaków gorszym sortem śpiewającym ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie.

To twoje słowa; ale powrotu dojnej krowy mam nadzieję, że już nigdy nie będzie.

Wt lip 05, 2016 12:53
wybrana napisał(a):
@Alus napisała: I szczęśliwie wierzący potwierdzają swą wiarą określając ogromną rzeszę rodaków gorszym sortem śpiewającym ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie.

Cytuj:
To twoje słowa; ale powrotu dojnej krowy mam nadzieję, że już nigdy nie będzie.

To nie moje słowa, ale jak powiadasz szczęśliwie wierzących Kaczyńskiego i Dudy
Chętnych dojnej krowy było, jest i zawsze będzie fuuul.....już resztki OFE będą dojone.....

Wt lip 05, 2016 12:59
Robek napisał(a):
A jeśli ktoś należy do Polskiego Narodu, na dodatek jest ateistą i nie uznaje tego że Jezus został Królem Polski, to co wtedy?
Może go ukatrupić, i by było po problemie?

Ateiści z definicji nie przynależą do Polskiego Narodu, co najwyżej do polskiego narodu.

Wt lip 05, 2016 13:01

Sorry, koniec.
Próbowałem kilkukrotnie naprowadzać na jakąś dyskusję merytoryczną, ale jak widać dla niektórych jest ona zupełnie niemożliwa bez nie związanych z tematem knajackich wtrąceń na temat Kaczyńskiego, przypisywania jakiś bzdur zwolennikom PiS itd. Przy czym charakterystyczne, że im ktoś więcej pisze o "nawracaniu przykładem a nie słowem" tym bardzie arogancko się wypowiada.

Wypchajcie się - nie zamierzam w takiej atmosferze rozmawiać o wierze, o intronizacji Jezusa - to jakaś groteska.

Wt lip 05, 2016 13:22
Zobacz profil WWW

Próbowałem kilkukrotnie naprowadzać na jakąś dyskusję merytoryczną

Ok, zatem merytorycznie:

Cytuj:
Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

Tak to wygląda. Próba zmiany tego zapisu z całą pewnością nie przyczyniłaby się do jedności narodowej, oj nie.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt lip 05, 2016 13:54
JedenPost napisał(a):
Próbowałem kilkukrotnie naprowadzać na jakąś dyskusję merytoryczną

Ok, zatem merytorycznie:

Cytuj:
Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

Tak to wygląda. Próba zmiany tego zapisu z całą pewnością nie przyczyniłaby się do jedności narodowej, oj nie.

Daremny Twój trud.
Merytoryczne i z właściwą atmosferą to był oskarżenia polskich hierarchów o przynależność do masonerii i pospołu niszczenie Kościoła, kłamastwa o wstrzymywaniu procesu kanonizacyjnego.
Krytyczna uwaga na temat kogokolwiek z PiS obniżyła atmosferę do poziomu knajackiego.

Wt lip 05, 2016 14:18
veros napisał(a):
Chyba znalazłem w końcu przyczynę, dla której ks. Tadeusz Kiersztyn był tak strasznie zwalczany przez niektóre osoby Kościoła.

Studia nad masonerią, jej związkami z Kościołem.
Finał tych studiów w postaci książki "Zatrute źródło - Masoneria. Wyd. 2 Kraków 2010.

http://www.bibula.com/docs/zatrute_zrodlo_masoneria.pdf

2 lata później na obwodnicy krakowskiej TIR rozjechał auto ks. Kiersztyna. Wypadek w stylu białoruskim.

Zatrute zródło - biedny nasz Kościół

Śr lip 06, 2016 9:24
wybrana napisał(a):
Zatrute zródło - biedny nasz Kościół

W istocie walka o Intronizację - walka chrześcijańska, modlitwą, postem i działaniem - to walka Chrystusa z szatanem. Walka o Polskę - tuż przed nadejściem na ten świat Jezusa sprawiedliwego.

Nie mam żadnej wątpliwości, kto w tej walce zwycięży :brawo:

Obrazek

Śr lip 06, 2016 9:37

veros napisał(a):
W istocie walka o Intronizację - walka chrześcijańska, modlitwą, postem i działaniem - to walka Chrystusa z szatanem.

Nic podobnego. To tylko pozbawione znaczenia marudzenie grupek fanatyków.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr lip 06, 2016 9:46

Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Jak czytam ten wątek, to przestaję bać się islamistów :|

Śr lip 06, 2016 10:10
Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
SweetChild napisał(a):
Jak czytam ten wątek, to przestaję bać się islamistów :|

Nie ma problemu.
Zapraszamy do mahometańskiej Unii Europejskiej.
Dopóki jest swobodny przepływ ludzi przez granice.

Śr lip 06, 2016 10:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 118  Następna strona