Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski
Kael napisał(a): Bzdura. Rzad i Prezydent w maja przestrzegac Konstytucji ktora wyraznie mowi o rozdziale panstwa i Kosciola i moga byc jedynie prywatnie na takiej uroczystosci. A juz na pewno deklaracja zadnego Kosciola nie moze ich do niczego zmusic.
Jeslu kosciol LPS wymysli sobie taka deklaracje to tez prezydent bedzie "musial"? A jesli jest ateista to co ma niby przyrzekac? Państwo Polskie przyjęło 966 roku chrześcijaństwo. Wartości chrześcijańskie mają dla Narodu Polskiego znaczenie. Na szczęście Prezydent nie jest ateistą i przedstawiciele Rządu również i to bardzo cieszy.
|
| Wt lip 05, 2016 12:44 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Próbuje sie zorientowac w stanowiskach, a Ty strzelasz focha.
Żaden foch. Widzę, że sledzisz każdy mój wpis, więc chyba wiesz co mówiłam w tym temacie. Marek_Piotrowski napisał(a): Na czym polegają te różnice? Zwolennicy intronizacji chcą posadzić Jezusa na tonie Polski, włożyć Mu koronę. Akt, który będzie ogłoszony w listopadzie uznaje, że Jezus Chrystus jest już Królem nie tylko Polski, wszystkich narodów, ale i wszechświata i jest aktem oddania swojego serca Chrystusowi. Co za tym idzie, zmiany swojego postępowania, postrzegania ludzi tak jak tego naucza Biblia. Nie ma to nic wspólnego z sadzaniem Chrystusa na tronie. Nie mam nic przeciwko udziałowi najwyższych władz, ale na miłość Boską, nie zgadzam się, aby wartośc tego aktu uzależniać od tego udziału.
|
| Wt lip 05, 2016 12:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): Myślę, że Jezus dał nam zadanie Intronizacji, bo dobrze zna nasze dusze i serca i wie, jak bardzo to dla nas jest trudne do przełknięcia i zrealizowania - co widać po dyskusji w wątku, ciągnącej się tu już kilka lat. Na początku admini wycinali informacje o Intronizacji Jezusa na Litwie, a nawet ogłaszali zakazy wklejania tu linków "do stron intronizacyjnych". Teraz i tak jest znacznie lepiej, bo pomijając represje za brak kultury i inwektywy wobec samego Boga, nikt tu nikogo nie banuje za to, że chce czcić Jezusa jako Króla Polski.
Jezus jednak wie, ze jeśli przełamiemy się jako Naród Polski i przeprowadzimy Intronizację, to staniemy znacznie bliżej Królestwa Niebieskiego, niż teraz. I właśnie o to Jezusowi chodzi w Akcie Intronizacji ...
Chwała Tobie Chryste! Naród sie przełamie, a co z narodem? wybrana napisał(a): Wartości chrześcijańskie mają dla Narodu Polskiego znaczenie. Na szczęście Prezydent nie jest ateistą i przedstawiciele Rządu również i to bardzo cieszy. I szczęśliwie wierzący potwierdzają swą wiarą określając ogromną rzeszę rodaków gorszym sortem śpiewającym ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie.
|
| Wt lip 05, 2016 12:48 |
|
|
|
 |
|
Robek
|
sapper napisał(a): I jeszcze jedno pytanie, do czego mialo by sluzyc przejecie posesji, a wlaszcza przed rozpoczeciem procesu beatyfikacji? Bo później można tą posesje sprzedać, i dzięki temu zarobić troche kasy wybrana napisał(a): @Helenka jeżeli wygłaszamy słowa :Króluj na Chryste w naszej Ojczyznie, uznajemy Twe Panowanie nad Polską i całym naszym Narodem, żyjącym w Ojczyźnie i w świecie, A jeśli ktoś należy do Polskiego Narodu, na dodatek jest ateistą i nie uznaje tego że Jezus został Królem Polski, to co wtedy? Może go ukatrupić, i by było po problemie?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| Wt lip 05, 2016 12:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@Alus napisała: I szczęśliwie wierzący potwierdzają swą wiarą określając ogromną rzeszę rodaków gorszym sortem śpiewającym ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie.
To twoje słowa; ale powrotu dojnej krowy mam nadzieję, że już nigdy nie będzie.
|
| Wt lip 05, 2016 12:53 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): @Alus napisała: I szczęśliwie wierzący potwierdzają swą wiarą określając ogromną rzeszę rodaków gorszym sortem śpiewającym ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie. Cytuj: To twoje słowa; ale powrotu dojnej krowy mam nadzieję, że już nigdy nie będzie. To nie moje słowa, ale jak powiadasz szczęśliwie wierzących Kaczyńskiego i DudyChętnych dojnej krowy było, jest i zawsze będzie fuuul.....już resztki OFE będą dojone.....
|
| Wt lip 05, 2016 12:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): A jeśli ktoś należy do Polskiego Narodu, na dodatek jest ateistą i nie uznaje tego że Jezus został Królem Polski, to co wtedy? Może go ukatrupić, i by było po problemie? Ateiści z definicji nie przynależą do Polskiego Narodu, co najwyżej do polskiego narodu.
|
| Wt lip 05, 2016 13:01 |
|
 |
|
Marek_Piotrowski
|
Sorry, koniec. Próbowałem kilkukrotnie naprowadzać na jakąś dyskusję merytoryczną, ale jak widać dla niektórych jest ona zupełnie niemożliwa bez nie związanych z tematem knajackich wtrąceń na temat Kaczyńskiego, przypisywania jakiś bzdur zwolennikom PiS itd. Przy czym charakterystyczne, że im ktoś więcej pisze o "nawracaniu przykładem a nie słowem" tym bardzie arogancko się wypowiada.
Wypchajcie się - nie zamierzam w takiej atmosferze rozmawiać o wierze, o intronizacji Jezusa - to jakaś groteska.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
| Wt lip 05, 2016 13:22 |
|
 |
|
JedenPost
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Próbowałem kilkukrotnie naprowadzać na jakąś dyskusję merytoryczną Ok, zatem merytorycznie: Cytuj: Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym. Tak to wygląda. Próba zmiany tego zapisu z całą pewnością nie przyczyniłaby się do jedności narodowej, oj nie.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Wt lip 05, 2016 13:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): Próbowałem kilkukrotnie naprowadzać na jakąś dyskusję merytoryczną Ok, zatem merytorycznie: Cytuj: Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym. Tak to wygląda. Próba zmiany tego zapisu z całą pewnością nie przyczyniłaby się do jedności narodowej, oj nie. Daremny Twój trud. Merytoryczne i z właściwą atmosferą to był oskarżenia polskich hierarchów o przynależność do masonerii i pospołu niszczenie Kościoła, kłamastwa o wstrzymywaniu procesu kanonizacyjnego. Krytyczna uwaga na temat kogokolwiek z PiS obniżyła atmosferę do poziomu knajackiego.
|
| Wt lip 05, 2016 14:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): Chyba znalazłem w końcu przyczynę, dla której ks. Tadeusz Kiersztyn był tak strasznie zwalczany przez niektóre osoby Kościoła. Studia nad masonerią, jej związkami z Kościołem. Finał tych studiów w postaci książki "Zatrute źródło - Masoneria. Wyd. 2 Kraków 2010. http://www.bibula.com/docs/zatrute_zrodlo_masoneria.pdf2 lata później na obwodnicy krakowskiej TIR rozjechał auto ks. Kiersztyna. Wypadek w stylu białoruskim. Zatrute zródło - biedny nasz Kościół
|
| Śr lip 06, 2016 9:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Zatrute zródło - biedny nasz Kościół W istocie walka o Intronizację - walka chrześcijańska, modlitwą, postem i działaniem - to walka Chrystusa z szatanem. Walka o Polskę - tuż przed nadejściem na ten świat Jezusa sprawiedliwego. Nie mam żadnej wątpliwości, kto w tej walce zwycięży 
|
| Śr lip 06, 2016 9:37 |
|
 |
|
JedenPost
|
veros napisał(a): W istocie walka o Intronizację - walka chrześcijańska, modlitwą, postem i działaniem - to walka Chrystusa z szatanem. Nic podobnego. To tylko pozbawione znaczenia marudzenie grupek fanatyków.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Śr lip 06, 2016 9:46 |
|
 |
|
SweetChild
|
 Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Jak czytam ten wątek, to przestaję bać się islamistów 
|
| Śr lip 06, 2016 10:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
SweetChild napisał(a): Jak czytam ten wątek, to przestaję bać się islamistów  Nie ma problemu. Zapraszamy do mahometańskiej Unii Europejskiej. Dopóki jest swobodny przepływ ludzi przez granice.
|
| Śr lip 06, 2016 10:21 |
|
|
|