Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wierzysz? Kim jesteś?
Kurde - kto wymyślił tą ankietę. Dlaczego nie ma Agnostycyzmu. Czy nie widzicie, że agnostyk z powodu braku możliwości, albo nie wiedzy kliknąć może Ateista bo tak może potocznie rozumieć Agnostycyzm. Czy naprawdę więcej jest poważany konfrontacyjny (walczący, jak zdawać by sie mogło po nazwie) ateizm niż bezstronny agnostycyzm typu "nie wiem", który nikomu nie chce szkodzić, przeciw niczemu nie występować, z nikim nie walczyć. Dla mnie to wielkie nie dopatrzenie ankiety, które może nawet prowadzić do fałszywych wyników. Bo taki zdeklarowany ateista, może nie wiedzieć nawet, że jest agnostykiem. Ja prosiłbym o dodanie Agnostycyzmu - bo uważam, że jest to wskazane dla w miarę poprawnych wyników. Często się już spotkałem z agnostykiem, który deklarował sie jako ateista - po prostu potocznie używał słowa ateista, bo ono zdaje się jest chyba częściej spotykane, albo jedynie takie znał, obiło mu sie tylko takie o uszy.
Prosiłbym o dodanie
|
So lip 12, 2014 7:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teraz sobie przejżałem 1 czy 2 stronę tego tematu(dokładnie już nie pamiętam), 2 agnostyków kliknęło ateizm - więc dokladnie się potwierdza co napisałem - i proszę szumiego aby nie wysyłal mi priwów, że piszę post pod postem - to wina tego forum nie moja, że edycja trwa tylko 10 minut - całkowity idiotyzm - nie wiem kto wpadł na ten genialny pomysł - wiem, że była już o tym dyskusja -ale nie ważne. Przychodzę, czasem po 20 minutach aby coś zmienić dodać lub coś sobie przypomniałem i nie mogę - naprawdę świetne - gratuluję pomysłu
|
So lip 12, 2014 8:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
- już nie mówię, że ktoś aby przepracować post potrzebuje naprawdę więcej czasu, zeby doprowadzić go do porządku - po czasie chce go uczynic bardziej czytelnym, jasnym, konkretniejszym, może chciałby go zsytntetyzować, uwypuklić to o co mu chodzi, wskazać punkty centralne, które się zatarły. Nie może tego zrobić bo specjalnie utrudnia się życie i zmusza do takiego postu jak teraz (pod postem), co jest denerwujące dla innych - szczególnie dla newralgicznego szumiego - i zamiast jednego mamy 2 posty - już raz rezygnowałem z tego forum wlaśnie dla tego, czy myślenie naprawdę boli - nie chcę być złośliwy - sorry. Czy trudno zauważyć, że moje posty cierpią na braki w interpunkcji co jest utrudnieniem przecież dla innych, dla czytelności i zrozumienia... Ale nie - nie mogę poprawić. Czy nie widzicie, że czasem biorą górę nade mną emocje - jak teraz, a czas wymaga, abym ochłonął, spojrzał bardziej obiektywnie - poprawił się, ale nie mogę - dobra kończę szumi i tak pewnie ten post wywali 
|
So lip 12, 2014 8:51 |
|
|
|
 |
biesrun
|
To mi wygląda na brak szacunku po prostu. Czym innym jest popełnianie błędów w wypowiedzi ustnej, a czym innym jest pisanie w internecie. Człowiek musi trochę ograniczyć emocje i podejść do dyskusji w profesjonalny i merytoryczny sposób
|
Wt sie 05, 2014 10:35 |
|
 |
lokis
|
Zaprzeczenie istoty internetu. Tu kazdy jest panem. Co innego Sejm, tam trzeba byc jednostka wybitna! 
|
Śr sie 06, 2014 17:13 |
|
|
|
 |
andej
|
Prawdą jest, że brak agnostyka, niewierzącego (obojętnego na problemy wiary i istnienia Boga) oraz podziału ateistów (odrzucających Boga, oraz walczących z nim). Zadanie pytanie takiego na tym forum nie świadczy o chęci uzyskania danych statystycznych. Wszak środowisko jest to specyficzne. O różnych poglądach, ale zawsze zainteresowanych Bogiem.
|
Cz sie 07, 2014 15:27 |
|
 |
Magnolia74
|
Jeszcze nie wiem kim jestem 
|
Cz sie 07, 2014 22:54 |
|
 |
andej
|
Magnolia74 napisał(a): Jeszcze nie wiem kim jestem  Szukaj, aż znajdziesz.
|
Pt sie 08, 2014 10:04 |
|
 |
impactor
|
Ta ankieta jest źle skonstruowana.
Za wyjątkiem "ateisty" i - do pewnego stopnia "buddysty", wszystkie opcje są teistami. Tymczasem "teista" widnieje jako osobna opcja oddzielna od katolika, muzułmanina, protestanta, itd.
_________________ Czy istnieją dobre podstawy by wierzyć w istnienie jakiegokolwiek boga (np. judeo-chrześcijańskiego Jahwe)? Sprawdźmy: http://czywierzyc.ml
|
N sie 17, 2014 12:15 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Bo, oczywiście, dla każdego rozsądnie myślącego człowieka teizm, jako postawa światopoglądowa lub filozoficzna, jest czymś innym od konkretnej religii. Impactor próbuje wszystkim narzucić swój sposób myślenia, co jest sprzeczne z celem tego forum, jakim jest wymiana opinii, a nie forsowanie swojego zdania.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N sie 17, 2014 13:32 |
|
 |
natalka77
Dołączył(a): Wt sie 26, 2014 16:37 Posty: 3 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
Ja od zawsze jestem katoliczką.
|
Wt sie 26, 2014 17:35 |
|
 |
andej
|
natalka77 napisał(a): Ja od zawsze jestem katoliczką. Zazdroszczę Ci. Ja od dziesięcioleci staram się nim być. Niestety jeszcze nie osiągnąłem poziomu, który uprawniałby mnie do stwierdzenia, że już jestem KATOLIKIEM. Wesprzyj mnie swą modlitwą.
|
Wt sie 26, 2014 18:19 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Naszła mnie wątpliwość czy aby dobrze zaznaczyłem opcję "Ateista". Ateistą się czuję, deklaruje też ateizm, a jednak z przykrością muszę przyznać, że w rejestrze wierzących jestem obecny.
Tym samym przepraszam za bycie kolejną z rzędu osobą która nie z własnej woli nabija licznik członków nie tej stronie której trzeba.
|
Wt sie 26, 2014 18:23 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
To się wypisz. Ja tak zrobiłem ładnych parę lat temu. Zdążyłem zanim wprowadzono utrudnienia administracyjne, skutecznie zniechęcające wielu niewierzących w Kościół.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt sie 26, 2014 23:42 |
|
 |
Johnny99
|
Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Tym samym przepraszam za bycie kolejną z rzędu osobą która nie z własnej woli nabija licznik członków nie tej stronie której trzeba. Jaki licznik?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr sie 27, 2014 8:13 |
|
|
|