Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 15:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Kael napisał(a):
No jest.
Ale eksperyment Bog z Bozym panstwem Izrael nie wypalil na calej linii. Z powodow ludzkiej slabosci.
Moze dlatego nie ma na tym swiecie nigdzie panstwa, ktorego wladca jest Bog? Jak chcsz sie z nim komunikowac w kwestii regulacji handlowych z Chinami, ktore Go nie uznaja?
I to nie jest kpina.

Kazdy chrzescijanin ma rozwijac swoja wiare i coraz pelniej nasladowac Chrystusa. Ma sie takze troszczyc o dobre prawa i pomyslnosc dlaa innych. Ale nie jest to mozlwie bez kompromisow.

Jakże twoja teoria jest podobna do teorii , którą propaguje masoneria.

Cz lip 07, 2016 8:08
veros napisał(a):
I myślę, że każde z nas, zamiast tłuc tu, czy w swoim otoczeniu gorszącą pianę, dla dobra siebie samego i dla dobra Ojczyzny mógłby skupić się na oczyszczaniu swego serca i duszy. Aby były gotowe na królowanie tam Pana.
Pana Jezusa - uściślę, na wszelki wypadek.

Reszta będzie nam dodana.
W jakich granicach?
Myślę, że od morza do morza, no jakżeżby inaczej ? :lol:

Oczyszczanie rozpocząć należy od wycofania sie z kłamstw o biskupach krakowskich, o zakonie jezuitów i z kłamstwa o wstrzymaniu procesu beatyfikacyjnego......od kłamców Jezus nie potrzebuje złotej korony, ani królowania nad nimi....

wybrana napisał(a):
Kael napisał(a):
No jest.
Ale eksperyment Bog z Bozym panstwem Izrael nie wypalil na calej linii. Z powodow ludzkiej slabosci.
Moze dlatego nie ma na tym swiecie nigdzie panstwa, ktorego wladca jest Bog? Jak chcsz sie z nim komunikowac w kwestii regulacji handlowych z Chinami, ktore Go nie uznaja?
I to nie jest kpina.

Kazdy chrzescijanin ma rozwijac swoja wiare i coraz pelniej nasladowac Chrystusa. Ma sie takze troszczyc o dobre prawa i pomyslnosc dlaa innych. Ale nie jest to mozlwie bez kompromisow.

Cytuj:
Jakże twoja teoria jest podobna do teorii , którą propaguje masoneria.

Wniosek?.....masoneria ma lepsze rozeznanie nauki Chrystusa niż wielu chrześcijan usiłujących swoje nawrócenie zastąpić koronacją Jezusa.

Cz lip 07, 2016 8:14
veros napisał(a):
Kael napisał(a):
Jak zachowal sie Pan Jezus, kiedy chciano Go obwolac ziemskim krolem, ktory mial ludziom pomyslnosc i dostatek zapewnic

Cytuj:
14 A kiedy ci ludzie spostrzegli, jaki cud uczynił Jezus, mówili: «Ten prawdziwie jest prorokiem, który miał przyjść na świat». 15 Gdy więc Jezus poznał, że mieli przyjść i porwać Go, aby Go obwołać królem, sam usunął się znów na górę.
J6,14-15
Troszczmy sie raczej o Krolestwo Boze wsrod nas. Reszta bedzie nam dodana.

Juz nie zapytam w jakich granicach Polska mialaby ocalec...

Kael, zadziwiasz mnie.

Bo to co przytoczyłaś, działo się 2 tysiące lat temu, a dziś jak pod szkłem powiększającym, znowu się próbuje powtórzyć. Tyle, że ludzie i Narody przez 2 tysiące lat mieli zmądrzeć. A czy zmądrzeli? Widać choćby na tym forum, na ile ludzie są gotowi do przyjęcia Jezusa jako swojego Króla, każde z nas z osobna. Na ile rozumieją jak bardzo to jest ważne.

I myślę, że każde z nas, zamiast tłuc tu, czy w swoim otoczeniu gorszącą pianę, dla dobra siebie samego i dla dobra Ojczyzny mógłby skupić się na oczyszczaniu swego serca i duszy. Aby były gotowe na królowanie tam Pana.
Pana Jezusa - uściślę, na wszelki wypadek.

Reszta będzie nam dodana.
W jakich granicach?
Myślę, że od morza do morza, no jakżeżby inaczej ? :lol:

@veros, ty mnie zadziwiasz. Kompletnym brakiem umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.
Pan Jezus nie zyczyl sobie byc ziemskim krolem ludzi spragnionych darmowego chleba! To bylo po cudownym rozmnozeniu chleba, kiedy tlum uznal, ze wlasnie objawil mu sie krol, ktory zalatwi za nich ich ziemskie problemy.
A ty cos (za przeproszeniem) bredzisz, ze tak, tak po 2000 lat, ludzie TEZ NIE chca Jezusa za ziemskiego krola.
Toz przeciez ty sam chcesz! Zeby miec Polske od morza do morza, mlekiem i miodem plynaca, bo ludzie na jakims zebraniu wysluchaja dekretu rzadowego, ze odtad Pan Jezus jest polskim krolem a prezydent jego namiestnikiem (z laski prezesa).

Ty masz dbac o Krolestwo Boze. A to nie jest wypoczynek na plazy. To jest twoj codzienny krzyz.

wybrana: a gdzie ty widzisz masonerie? Jak ty po swojemu interpretujesz te sytuacje z Jana 6? A jak Kosciol katolicki? Czy moze znasz tylko interpetacje z watpliwych wrogich Kosciolowi stronek internetowych, ktore szkaluja wszystkich i wszystko?

Cz lip 07, 2016 8:14
Kościół w Polsce, reprezentowany przez biskupów wszystkich polskich diecezji jest Kościołem katolickim i może wypowiadać się w imieniu katolików, których jest - jak mówią ostatnie statystyki - między 50 a 60 %.
W imieniu wszystkich Polaków może wypowiadać się Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - ten, do którego pobiegła niezauważona przez nikogo oprócz niego konsekrowana Hostia - na początku jego kadencji.
Myślę, ze symboliczne jest, że Prezydent oddał tę Hostię kardynałowi Nyczowi - człowiekowi bardzo intensywnie zaangażowanemu w Intronizację Jezusa Króla, intensywnie, choć sceptycznie.

Wierzę i ufam, że Pan Prezydent Andrzej Duda dokona Intronizacji Jezusa Chrystusa tak, by uszanować inaczej wierzących i niewierzących. To bardzo mądry człowiek. I dobry.

Cz lip 07, 2016 8:15
Królestwo Boże nie przyjdzie dostrzegalnie; i nie powiedzą: Oto tu jest, albo: Tam (Łk 17,20).....nałożenie korony na figurę Chrystusa, bez zmiany życia, nie sprowadzi na siłę, magicznie królestwa Bożego.

Cz lip 07, 2016 8:20
No chyba ze PAD dokona Intronizacji wbrew woli Kosciola i slowami: "tylko dla lepszego sortu Polakow katolikow". Tego moge sie nawet po nim spodziewac, na bazie jego roznych wypowiedzi jako prezydenta.

Cz lip 07, 2016 8:25
veros napisał(a):
Kościół w Polsce, reprezentowany przez biskupów wszystkich polskich diecezji jest Kościołem katolickim i może wypowiadać się w imieniu katolików, których jest - jak mówią ostatnie statystyki - między 50 a 60 %.
W imieniu wszystkich Polaków może wypowiadać się Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - ten, do którego pobiegła niezauważona przez nikogo oprócz niego konsekrowana Hostia - na początku jego kadencji.
Myślę, ze symboliczne jest, że Prezydent oddał tę Hostię kardynałowi Nyczowi - człowiekowi bardzo intensywnie zaangażowanemu w Intronizację Jezusa Króla, intensywnie, choć sceptycznie.

Wierzę i ufam, że Pan Prezydent Andrzej Duda dokona Intronizacji Jezusa Chrystusa tak, by uszanować inaczej wierzących i niewierzących. To bardzo mądry człowiek. I dobry.

Ple...ple...i nadal nic w temacie kłamstw o kard Macharskim, Dziwiszu, o zakonie jezuitów, o zatrzymaniu procesu kanonizacyjnego.....aha jeszcze doszedł zakłamany kard Nycz - intensywnie i równolegle sceptycznie działający na rzecz intronizacji.....a Jezus coś mówił o grobach pobielanych......

Kael napisał(a):
No chyba ze PAD dokona Intronizacji wbrew woli Kosciola i slowami: "tylko dla lepszego sortu Polakow katolikow". Tego moge sie nawet po nim spodziewac, na bazie jego roznych wypowiedzi jako prezydenta.

Nie posądzam go o taki upadek....

Ps obserwując dyskusję w wątku dobitnie można zauważyć jakie owoce rodzą suspendowani księża......Bogu ogarem, a demonowi całe szeregi świec w postaci odrzucenia ewangelii, odrzucenia głosu Episkopatu, odrzucenia Kodeksu Prawa kanonicznego, odrzucenie Katechizmu KK - czyli totalna anarchia :( :(

Ostatnio edytowano Cz lip 07, 2016 8:30 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Cz lip 07, 2016 8:26

veros napisał(a):

Jeśli jest mądry, to nie będzie dokonywał żadnych Intronizacji łamiąc Konstytucję.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz lip 07, 2016 8:27
JedenPost napisał(a):
nie będzie dokonywał żadnych Intronizacji łamiąc Konstytucję.

Też w to wierzę.
Dokona tego tak, by nie naruszać Konstytucji. Nie ma takiej potrzeby.

Cz lip 07, 2016 8:36
Kael napisał(a):
Czytanie ze zrozumieniem kuleje, oj kuleje...
Szatan jest nawet wladca tego swiata, o czym mowil sam Jezus (J 16,11.
Krolestwo Boze nie jest z tego swiata.
Chyba wiesz, ze krol jest wyzej ksiecia?

Bedzie, ale po paruzji, kiedy bedzie nowe niebo i nowa ziemia.
Dlatego proby stwarzania Bozego panstwa cywilnego na ziemi sa skazane na porazke.
Proby byly liczne, ale ludzie sa jacy sa i kolejne pokolenia niekoniecznie czuja sie swojsko w swiecie kierowanym przez reguly religijne, szczegolnie ze kazdy sobie je inaczej interpretuje, nawet jesli zgadza sie co do sensu dekalogu.
Dlaczego dozwolone sa rozwody? Dlaczego nie ma kamienowania za cudzolostwo? Palenia na stosach za podejrzenie o czary czy smierci za niewiare?

Nie może być palenia na stosach, kamieniowana, bo Jezus dał nam nowe prawo.
Podstawą naszej wiary są przykazania miłości. Człowiek nie ma prawa zabijać za niewiarę. Palenia na stosach, to są grzechy Kościoła, które nie powinny się zdarzyć. Szatan wdziera się nawet w struktury Kościoła, by zniszczyć to co stworzył Jezus. Walka duchowa trwa na każdym szczeblu i miejscu. Szatan nie jest królem ziemi, on tylko zniewolił ludzi, manipuluje nimi, aby oni nie żyli według prawa Bożego. Szatan nienawidzi człowieka i wszystko to, co jest dziełem Boga.
Zwodzi ludzi swoją władzę, by pociągnąć jak najwięcej dusz na zatracenie. Nawet jeżeli pomaga ludziom w uzyskaniu ich ziemskiego dobrobytu, to kiedyś człowiek będzie musiał mu za to zapłacić, zapłacić smażąc się w piekle ku jego uciesze.

Cz lip 07, 2016 8:40
veros napisał(a):
JedenPost napisał(a):
nie będzie dokonywał żadnych Intronizacji łamiąc Konstytucję.

Też w to wierzę.
Dokona tego tak, by nie naruszać Konstytucji. Nie ma takiej potrzeby.

Nie jest taki głupi aby służył oszczercom swojego rodzimego krakowskiego Kościoła.

Cz lip 07, 2016 8:48
@veros -

kael napisała:Wniosek?.....masoneria ma lepsze rozeznanie nauki Chrystusa niż wielu chrześcijan usiłujących swoje nawrócenie zastąpić koronacją Jezusa.

Myślę, że czytając te zdanie już wiemy wszystko.

Cz lip 07, 2016 8:49
wybrana napisał(a):
@veros -

kael napisała:Wniosek?.....masoneria ma lepsze rozeznanie nauki Chrystusa niż wielu chrześcijan usiłujących swoje nawrócenie zastąpić koronacją Jezusa.

Tak....już wyczytałaś....islamistka, masonka.....co jeszcze? :badgrin: ....nie doczytałaś jedynie kto jest autorem tego zdania.

Cz lip 07, 2016 8:52
wybrana napisał(a):
@veros -

Kiedy Chrystus zostanie Królem Polski, masoneria nie będzie miała tu czego szukać.
Proste.
Dlatego jest taki opór, który wyłazi z najdziwniejszych dziur.

Cz lip 07, 2016 8:53
Dołączam sprostowanie - to napisał/ła Alus
Kael - sorry

Cz lip 07, 2016 8:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 118  Następna strona