Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
wybrana napisał(a): Dołączam sprostowanie - to napisał/ła Alus Kael - sorry Dokładnie.
|
Cz lip 07, 2016 8:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): wybrana napisał(a): @veros -
kael napisała:Wniosek?.....masoneria ma lepsze rozeznanie nauki Chrystusa niż wielu chrześcijan usiłujących swoje nawrócenie zastąpić koronacją Jezusa.
Myślę, że czytając te zdanie już wiemy wszystko. Kiedy Chrystus zostanie Królem Polski, masoneria nie będzie miała tu czego szukać. Proste. Dlatego jest taki opór, który wyłazi z najdziwniejszych dziur. Jak masoneria ma się zgodzić na Intronizację Jezusa na Króla Polski ? - przecież to są wrogowie Jezusa.
|
Cz lip 07, 2016 8:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kiedy Chrystus zostanie królem, masoneria nie będzie miała tu czego szukać. Proste. Dlatego jest taki opór, który wyłazi z najdziwniejszych dziur. Magiczne życzenie. Chrystus Król świata jest bezsilny w walce z masonerią, dopiero korona nadana Mu przez Polskę tak Go wzmocni, że zlikwiduje masonerie.....a może jeszcze z pomocą Polaków rzuci demona do piekła na wieki? Nie rozróżniasz - opór jest p-ko szkalowaniu duchownych, a nie p-ko intronizacji. Cytuj: Jak masoneria ma się zgodzić na Intronizację Jezusa na Króla Polski ? - przecież to są wrogowie Jezusa. Większymi wrogami Jezusa są katolicy, którzy opluwają duchownych Kościoła Chrystusowego..... kto wami gardzi, Mną gardzi - takie trudne do zrozumienia? U masonerii taka postawa może być naturalna.
|
Cz lip 07, 2016 9:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I tak dyskutujecie sobie z verosem o waszych mrzonkach na bazie stronek wrogich Kosciolowi pod plaszczykiem poboznosci. Kto Panu Jezusowi chcial oddac wladze nad wszystkimi krolestwami swiata?
|
Cz lip 07, 2016 9:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Chrystus Król świata jest bezsilny w walce z masonerią Nie bluźnij!
|
Cz lip 07, 2016 9:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): Alus napisał(a): Chrystus Król świata jest bezsilny w walce z masonerią Nie bluźnij! I zrozumiał  ...... nie ma Boga....
|
Cz lip 07, 2016 9:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): I tak dyskutujecie sobie z verosem o waszych mrzonkach na bazie stronek wrogich Kosciolowi pod plaszczykiem poboznosci. Kto Panu Jezusowi chcial oddac wladze nad wszystkimi krolestwami swiata? Może tylko mrzonki, a może odmienne intencje...... Boże chroń mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam.
|
Cz lip 07, 2016 9:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja jestem ciekawa czy ci, którzy wciąż operują terminem masoneria, masoni posądzając o to niektórych hierarchów (bez dowodów) maja w ogóle jakieś pojęcie o tym czym jest masoneria i co głoszą masoni  . Mam poważne wątpliwości czytając ich wypociny świadczące o braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Zwykłe papugowanie za swoimi guru.
|
Cz lip 07, 2016 9:25 |
|
 |
JedenPost
|
veros napisał(a): JedenPost napisał(a): nie będzie dokonywał żadnych Intronizacji łamiąc Konstytucję. Też w to wierzę. Dokona tego tak, by nie naruszać Konstytucji. Nie ma takiej możliwości. Konstytucja RP nakłada na władze państwowe obowiązek zachowania neutralności w kwestiach religijnych.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz lip 07, 2016 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przewrotnie ujmując, to można powiedzieć, że Jezus jest Bogiem w wielu religiach, nawet Świadkowie Jehowy wprawdzie nie chcą Go uznać za Boga, to szanują Go jako człowieka, więc nie będą mieli nic przeciwko. Natomiast niewierzący w nic - im będzie to zwisało, bo przecież i tak w nic nie wierzą.
A kończąc żarty, ja uważam Jezusa za Boga i Króla nie ze względu na religie, tylko ze względu na Niego samego. Religii jest dużo i różnią się między sobą. Religia może się w szczegółach czasem mylić, Bóg się nie myli. I jeśli coś powiedział do Sługi Bożej, to to ma znaczenie. Wieloletnie dochodzenie w diecezji krakowskiej nie stwierdziło żadnych odstępstw od wiary zawartych w życiu i pismach Rozalii.
Przyjdzie czas, gdy Papież potwierdzi misję Sługi Bożej Rozalii Celakówny, uznając ją równocześnie za wyniesioną przez Boga na ołtarze.
|
Cz lip 07, 2016 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kończąc żarty, to ty się nie liczysz z nikim i z niczym, ponieważ uważasz, że twoje własne wyznanie nie myli się w ogóle. Pozujesz na katolika, ale jeśli Kościół Katolicki ma inne zdanie niż ty w jakiejś kwestii, to tym gorzej dla Kościoła.
A Jezusa za Boga i Króla uznajesz tylko dlatego, że znalazłeś sobie jakąś ludową "świętą", co nagadała, że Jezus Polsce nieba przychyli. Jak by głosiła, że Jezus w celu nawrócenia rzesz ludzi planuje upadek Polski, tobyś nawijał o Szatanie i masonerii.
|
Cz lip 07, 2016 10:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): Przewrotnie ujmując, to można powiedzieć, że Jezus jest Bogiem w wielu religiach, nawet Świadkowie Jehowy wprawdzie nie chcą Go uznać za Boga, to szanują Go jako człowieka, więc nie będą mieli nic przeciwko. Natomiast niewierzący w nic - im będzie to zwisało, bo przecież i tak w nic nie wierzą.
A kończąc żarty, ja uważam Jezusa za Boga i Króla nie ze względu na religie, tylko ze względu na Niego samego. Religii jest dużo i różnią się między sobą. Religia może się w szczegółach czasem mylić, Bóg się nie myli. I jeśli coś powiedział do Sługi Bożej, to to ma znaczenie. Wieloletnie dochodzenie w diecezji krakowskiej nie stwierdziło żadnych odstępstw od wiary zawartych w życiu i pismach Rozalii.
Przyjdzie czas, gdy Papież potwierdzi misję Sługi Bożej Rozalii Celakówny, uznając ją równocześnie za wyniesioną przez Boga na ołtarze. Nałożył i powiedział - Dlatego odrzuciwszy kłamstwa "niech każdy z was mówi prawdę do bliźniego", bo jesteście dla siebie członkami.....Ani nie dawajcie miejsca diabłu - bo od diabła, który jest ojcem kłamstwa pochodzi wszelkie kłamstwo i oszczerstwo.
|
Cz lip 07, 2016 10:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Ja jestem ciekawa czy ci, którzy wciąż operują terminem masoneria, masoni posądzając o to niektórych hierarchów (bez dowodów) maja w ogóle jakieś pojęcie o tym czym jest masoneria i co głoszą masoni  . Mam poważne wątpliwości czytając ich wypociny świadczące o braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Zwykłe papugowanie za swoimi guru. A ty masz pojęcie czym jest? Może najlepiej żyć w swoim idealnym światku i mówić, że wszystko jest piękne a słońce to już w ogóle nie zachodzi. Niestety , prawda jest inna i czasem okrutna, ale niestety jest. Trzeba przyjrzeć się prawdzie. Nie mówić, że Kościół jest zły, bo Kościół jest Święty, tylko nie wszyscy ludzie, którzy w nim służą idą z duchem wiary. To wszystko niestety wpływa na wiarę w ludziach i dlatego ona jest taka słaba. Owoce są małe, bo ziarno zasiane z chwastem.
|
Cz lip 07, 2016 10:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Kończąc żarty, to ty się nie liczysz z nikim i z niczym, ponieważ uważasz, że twoje własne wyznanie nie myli się w ogóle. Pozujesz na katolika, ale jeśli Kościół Katolicki ma inne zdanie niż ty w jakiejś kwestii, to tym gorzej dla Kościoła.
A Jezusa za Boga i Króla uznajesz tylko dlatego, że znalazłeś sobie jakąś ludową "świętą", co nagadała, że Jezus Polsce nieba przychyli. Jak by głosiła, że Jezus w celu nawrócenia rzesz ludzi planuje upadek Polski, tobyś nawijał o Szatanie i masonerii. Nie Moja wiara w pełni pokrywa się z wiara podawaną przez Kościół. Nie mam z tym jakichś problemów. Papież Benedykt XVI goszcząc na jednym z kongresów teologicznych zwrócił uwagę teologom, że żywa wiara jest ważniejsza od teologicznych rozpraw. I oczywiście miał rację, tylko czy teologowie to zrozumieli? "Ludowa święta" - ładnie określiłeś Sługę Bożą. Poznałem ludową świętą, gdy miała już zakończony proces informacyjny w Krakowie i jej papiery podobno pojechały do Watykanu bez uwag ze strony Biskupa. Z początku miałem liczne wątpliwości wobec jej misji, wydawała mi się nawet szalona. No bo jak sobie wyobrazić można Komorowskiego czy Tuska klęczących gdzieś w kościele i oddających Polskę we władanie Boga? A jednak Bóg czyni to co po ludzku wydaje się niemożliwe. Wystarczy otworzyć serca na Boga i patrzeć na rzeczywistość jakby oczami Boga, a nie człowieka. Wtedy obraz jest zgoła inny, nie ma tam miejsca na szatanów i masonów, drogi kolego.
|
Cz lip 07, 2016 10:27 |
|
 |
JedenPost
|
veros napisał(a): Przewrotnie ujmując, to można powiedzieć, że Jezus jest Bogiem w wielu religiach, nawet Świadkowie Jehowy wprawdzie nie chcą Go uznać za Boga, to szanują Go jako człowieka, więc nie będą mieli nic przeciwko. Natomiast niewierzący w nic - im będzie to zwisało, bo przecież i tak w nic nie wierzą.
Serio wierzysz, że wszystkim by zwisało łamanie Konstytucji?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz lip 07, 2016 10:57 |
|
|
|