Autor |
Wiadomość |
Orion
|
Zgadzam sie.Tu nie chodzi o strach.Człowiek nie ma sie bac tylko myslec. Ju zmowie jak Samuel  heh.
W to wszystko wierzyc nie trzeba ale warto o tym wiedziec.
A co jesli nie ma tam labiryntu.
Nie wiem czy czytałas(łes) sesje z kasjo.Informacje tam zawarte sa przekrecone o 180 stopni.Czyli zupełnie inne.
|
Pn sie 13, 2007 11:16 |
|
|
|
 |
Asef
|
Wiesz ja tylko kasjo przeglądnełem,nie miałem ochopty na to czytac,bo tak tak jakoś dziwnie,no odpowiedzi sa w jednym zdaniu,natomiast w sesjach w projekcie odpowiedzi są wielo zdaniowe,i dla mnie są bardziej wiarygodne.
Człowiek powinien na natchodzące wydarzenia dawac więcej ciepła i miłosci.Szanowac drugą osobę,zobaczyc,że każdy jest taki sam,to wszystko można przeczytac w sesjach,a także też w Bibli.
Po co się ze sobą ludzie kłudzą?,czemu nie mogą w końcu te wojny dojsc do spokoju?
Ile będzie jeszcze trwała ta nienawisc na świecie?,terroryzm?
Myślę,że już niedługo będziemy świadkami wielkich zmian,tych dobrych zmian,lepszych,zmian których każdy czlowiek by chciał.Czyli nadejdzie obiecane przez Boga Królestwo Boże,ziemia stanie się Rajem,którego straciliśmy.I to już niedługo,mogę sadzic,że zadanie które wykonują ci ludzie z projektu może byc zadaniem zleconym przez samego Boga.Wystarczy poczytac Biblię i się zobaczy jak Bóg działał.
Zniszczył złych ludzi w czasach Noego- wtedy nikt nie mu nie wierzył,że nadchodzi koniec,i pewnego dnia wsiad do Arki,a ludzie się śmieli i nagle woda,ich zalała.Póżniej można zobaczyc jak Bóg zniszczył Sodomę i Gomorę która też była niegodziwa,a jeszcze póżniej,że w czasach Mojżesza na Egipcjan runęła woda,uczynił to Bóg po to aby uratowac swój lud.Nawet Bóg Jehowa pozwolił wyniszczyc nawet swój lud izraelski za jego niegodziwosc.
W dzisiejszych czasach można uznac,że jest podobnie,wojny,terroryzm,ludzie sie nawzajem nie lubią,panuje przesada seksualna,więc wydaje mi sie,że Bóg pośle na ziemie swoje "wojsko niebiańskie" które położy kres wszelkiemu złu.Dlatego można sądzic,że Samuel może byc w tym wojsku niebiańskim,chociaż może byc i tak,że może tak specjalnie oszukiwac,tylko po co miałby nas nakłaniac do opamiętania się do miłosci,czytania Bibli,itd?
Widząc nasz świat,można śmiało powiedziec,że żyjemy w naprawdę w ciekwych czasach,co się stanie,co będzie?,może nie trzeba wcale się o to martwic,isc dalej drogą,tą dobrą drogą.Drogą która idzie przez miłosc.
Sądzę,że kosciół katalicki może obawiac się tych zmian,ale czemu?,czego się obawiają,że co się przez to zlego stanie?
Tak naprawdę wszystkie religie są fałszywe,nie przynależnosc,ale godne postępowanie to czyni religię prawdziwą-tak w jednej z sesji powiedział Samuel.I ja sie z tym również zgadzam.To co dzisiejsi kapłani wyprawiają na obecnej naszej planecie Ziemi,przechodzi ludzkie pojęcie,kapłan czy ksiądz powinien brac przykład,byc wzorem dla drugiego człowieka,a co to za przykład jeśli ksiadz jest np.chciwy,kłamliwy,i nawet są i gwałcicielami, no przykro mi tak mówic ale taka jest prawda, wystarczy słuchac wiadomosci i widac co się dzieje.
A to co się dzieje,naprawdę jest bardzo przerażające,przecież teraz w każdym kraju mogą byc bomby atomowe,a czy wiecie co to oznacza?
To oznacza,że w pewnym momencie cała ziemia może przez nas,istotach ludzkich przestac istniec,przez zwykłego człowieka,który powiedzmy,był jakimś przywodcą krajowym i sie zdenerwował,że jest coś nie tak i wcisnał by guzik i nic już nie ma,na poczatku by były takie ataki
powietrzne bomb atmowych,to jest straszne,nawet bardzo przerażające.
Te wszystkie chemikalia,sztuczne jedzenia nawet,te fabryki,spaliny,po co to wszystko ludzie tak tego naprodukowali?
Wiem,wiem wszystko chodzi o to aby człowiek żył wygodnie w luksusie,i tak dalej a co z rozumem?
Co z tego,że ktoś będzie się cieszył życiem,a za parę lat jego synowie czy może wnukowie bedą żyli w smutku i w nędzy i w zanieczyszczonym środowisku?
Może lepiej by bylo aby ludzkosc patrzyla nie tylko na siebie,ale na całokształt,że powiniśmy patrzec jak przez to może wyglądac nasza przyszłosc.
Człowiek niestety na chwilę obecną patrzy tylko na siebie i tylko liczy się to co ta osoba chce,a co z innymi?,przecież wszyscy są sobie równi.Liczy się każdy człowiek,i nie jest ważne,kto jakiej narodowosci jest,kto jest jakiej rasy,czy ktos jest wysoki czy niski,czy biedny czy bogaty.Każdy,ale to każdy człowiek na ziemi powinien wiedziec,że wszyscy jesteśmy jednakowi.
Dlatego człowiek powinienm dawac drugiej osobie więcej ciepła,więcej miłosci,każdy człowiek przecież chce życ szczęsliwy.Najlepiej myslec pozytywnie i nic złego,żeby sie nam nie przytrafiło.
Myślę,że już niedlugo nadejdą te nowe lepsze czasy,czyli po prostu Raj na ziemi jak nam obiecywał Bóg.Ale zanim to nadejdzie niestety musiałby nadejsc,sadzac po Bibli jakiś kataklizm.Dlaczego akurat w 2012 roku?,może nie zupełnie w tym roku,ale napewno już w granicach tego wieku.Przecież w Bibli pisze,wystarczy zajrzec do ew.Mateusza albo Apokalipsy,i dowiemy się,że dziejsze czasy idealnie do tego pasują.Nawet jest napisane,że te pokolenie które jest świadkiem takich czasów ich nie przeminie,coś w tym stylu,ale to może oznaczac,że możemy zyc w czasach gdzie zło,może przestac istniec.
Czy bylibyśmy szczęsliwi gdyby tak się stało?, gdyby zło które tak teraz jest na naszej ziemi przestało by istniec,ja uważam,że napewno tak.
|
Pn sie 13, 2007 15:42 |
|
 |
Orion
|
Wszystko co mowisz jest oczywiste i prawda.
Dobrze ze to wszystko dostrzegasz co sie dzieje.Szkoda tylko tych ludzi ,ktorzy nie mysla tak jak ty .Zapewne widza to wszystko co dzieje sie na Ziemi ale brna w tym dalej. Najgorsza jest ta nie pewnosc do intencji tej istoty. To jest głowny powod i praktycznie jedyny.Wiarygodność!!
Wszyscy chcemy zmian na leprze bo człowiek nie widzi w drogim blizniego(samego siebie).Ale to sie nie zmieni, nie dokonał tego Jezus a co dopiero my.
Kazdy przekaz jest zupełnie inny.Wiekszosc to smieci z astrala.
Z drogiej strony ludzie tak czesto prosza Boga o znak, pomoc a kiedy to dostaja jako prorocy, przekazy wszystko przypisuja "teczce" z napisem szatan.No ludzie!
Kazdy ma swoja wolna wole i z niej korzysta w leprzy lub "gorszy" sposób.
Najpierw zacznijmy od siebie a potem zmieniajmy swiat.Jakie to proste nie, wielkie słowa.Co z tego jak to sa tylko słowa.
Zatrzymac sie juz nie da projektu cheops, nie mozna im juz w zaden sposob zaszkodzic azeby nie otwierali tego grobowca.
Kazdy obawia sie co tam moze byc.Najgorsze co moze nas spotkac to wysedlenie z Ziemi.
Statki 3 juz sa w drodze.
|
Pn sie 13, 2007 16:05 |
|
|
|
 |
Asef
|
A o jakich 3 statkach mówisz i skąd one są i kto jest na tych statkach?
|
Pn sie 13, 2007 16:22 |
|
 |
Orion
|
Sa to trzy statki, ktore leca w strone ziemi.
Kazdy ma 12 mln miejsc. Suma to 36 mln. Z nimi przyjdzie nam sie zmierzyc.Brzmi to dosyc dziwnie, wiedza ochrania.
Narazie mamy ochrone ale za piec lat mozemy jej nie miec.Nie rozpisuje sie wiecej bo posty moga byc wykasowane.
|
Pn sie 13, 2007 17:08 |
|
|
|
 |
Asef
|
Sądzisz,że ten Samuel chce tę ochronę zmienic,i wtedy tamte statki nas zatakują,to brzmi groźnie
Czemu,napisz o tym więcej,a ogólnie z kąd masz takie źródła informacji?
|
Pn sie 13, 2007 17:39 |
|
 |
Orion
|
To znaczy tak.Nie moge zarzucic Samuelowi ze tego własnie chce.
Ale nie powiem ze obawiam sie troche otwarcia piramidy.Dlaczego?Poniewaz kiedy Jezus był na ziemi a własciwie odchodzac z niej zamknałon przejscie dla innych cywilizacji.Dlatego nie wiem czemu zalezy mu tak na szybkim odkopaniu tego.
NASA podała do wiadomosci o zaobserwowaniu 3 dziwnych meteorytow, ktore leca one w szyku "V3" przypadek.I to tez w sumie nie jest dowod potwierdzajacy.No ale podała to do ogolnej wiadomosci a nie robia tego czesto.
http://science.nasa.gov/ppod/y2003/11ap ... eteors.htm
Gdzies na forum projektu rozmawialismy na temat tych statków.Jak znajde to dam tobie linka.
|
Pn sie 13, 2007 18:30 |
|
 |
Asef
|
Aha,no to nie chyba nie musimy sie tak martwic,to znaczy powiniśmy myślec pozytywnie.Czemu uważamy,że mogą byc nie przyjaźnie nastawieni?,pewnie dlatego,że boijmy się nieznanego.Samuel mówił w sesjach,że mają przybyc,ci nauczyciele i nas uczyc prawdziwego życia.Może to statki tych nauczycieli.
|
Pn sie 13, 2007 19:35 |
|
 |
Orion
|
A pamietasz Syriusza Bee?  Czy jego arogancja do nas wynika ze strachu, czy on sie boi dlatego poniewaz zostało jemu i innym tylko 5 lat.
Oni musza sie przeniesc gdzies.Mowi, ze beda naz znaczyc, tak jak jest powiedziane w Bibli.Pytam sie teraz gdzie jest nasza wolna wola?Gdzie my jestesmy w tym wszystkim.Nie wiem czy Samuel wsólpracuje z Syriuszem.Jesli tak to wiesz czego sie nalezy spodziewac.
Wiesz cos na temat Federacji???
http://www.cheops.fora.pl/post14088.htm ... ght=#14088
http://www.cheops.fora.pl/post13538.htm ... ght=#13538
tu masz troszke o tych "ludziskach" co leca do nas.
|
Wt sie 14, 2007 9:30 |
|
 |
WebCM
|
Wykorzystujecie tam tarota, a to należy już do diabła. W Piśmie Świętym pisze, żeby nie wierzyć w przepowiednie. Co o tym myśleć?
_________________ .:: KTO RANO WSTAJE, TEN PODPIS DOSTAJE ::.
|
Wt sie 14, 2007 13:58 |
|
 |
Asef
|
Orion a czy czytałeś jedna sesje z tym syriuszem b czy dwie sesje z nim?,bo ile pamiętam to były dwie sesje,w jednej nas nastraszył a w drugiej powiedział dokładnie o co chodzi.
WebCM Jaki znowu tarot?
|
Wt sie 14, 2007 14:01 |
|
 |
Asienkka
|
Asef i Orion, zapraszam na PW ze swoimi informacjami Dziękujemy za kólko wzajemnej adoracji
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Wt sie 14, 2007 14:55 |
|
 |
WebCM
|
$Asef -> Przeczytaj informacje w 1. linku podanym przez {$Orion}.
Poczekajmy na rozwój wydarzeń. Co do obrazka NASA - warto zwrócić uwagę na to, że uczestnicy projektu Cheops na pewno się tym interesują i wyszukują informacje.
Rada: Gdy przeczytamy informację, która zdaje się być prawdziwa, warto odwrócić pytanie, które wywodzi się z niej, np.:
1. Ucz. PO mówią o 2 meteorytach -> potwierdzenie w NASA -> prawda?
2. Inf. z NASA (podstawa) -> ucz. PO mówią o 2 meteorytach -> niepewność?
Prędzej z tego powstałby film fantastyczno-naukowy.
Jeśli wierzymy w Boga, powinniśmy się oprzeć treściom niezgodnym z Pismem Świętym i mówiącym o bogach. Chociaż...
Księga Wyjścia 12 napisał(a): 12 Gdyż przejdę przez ziemię Egipską tej nocy, i zabiję wszelkie pierworodne w ziemi Egipskiej, od człowieka aż do bydlęcia, i nad wszystkimi bogi Egipskimi wykonam sądy, Ja Pan.
_________________ .:: KTO RANO WSTAJE, TEN PODPIS DOSTAJE ::.
|
Wt sie 14, 2007 14:57 |
|
 |
Orion
|
Heh kołko wzajemnej adoracji. Juz konczymy_Asienkka.
Ale to jest w sumie temat o apokalipsie.
Dlaczego łaczysz nas odrazu z projektem?Czy winika to z samego zainteresowania przezemnie i Asefa tematem PCH? My tutaj dyskutujemy i badamy to wszystko wsumie jak wiekszosc formuowiczow pch. quote]Wykorzystujecie tam tarota, a to należy już do diabła. W Piśmie Świętym pisze, żeby nie wierzyć w przepowiednie.[/quote]
Wierzyc nie trzeba ale warto wiedziec...
Ta druga sesja była bardzo nie przyjeman.
|
Wt sie 14, 2007 16:43 |
|
 |
Asef
|
Tu jest temat o pch http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=10095&start=0 niestety pewnie zapomniany przez wszystkich
Ten temat jest ogólnie o Apokalipsie w 2012 roku,ale pch do tego również pasuje,tak samo jak temat o proroctwach oriona na 2012 rok.
Ta druga sesja jest bardzo ciekawa,i nie widze niczego tam nie przyjemnego.A z tymi czipami to mam takie pytanie, czy samuel coś mówił o tym,że będą nas czipowac własnie przez niego, albo przez jego istoty?
|
Wt sie 14, 2007 17:21 |
|
|
|