Dowody na nieistnienie Boga
Autor |
Wiadomość |
Konserwatysta
|
http://www.sm.md4.pl/emmerich.php?nr=2
Dla wierzących podaję link, gdzie jest objawienie błogosławionej Anny Katarzyny Emmerich, która opisuje powstanie świata, tak jak to wygladało w istocie. Przy okazji, myślę, że dyskusja z Vandee jest stratą czasu i polecam nie karmić trola. 
_________________ Bez wiary nie można podobać sie Bogu. Wierzę tylko w prady objawione.
|
Śr mar 09, 2005 18:12 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Agniulka napisał(a): Przy temperaturach które pierwotnie panowały na "Ziemi" na pewno nie było tam żadnych związków organicznych, te musiały dopiero powstać. Powstanie cząsteczki białka w zupełnie losowy sposób z pojedynczych atomów zajmęłoby wieeeeeeele milionów lat. A już tym bardziej nie zmieściłbyś się w wieki Ziemi z powstaniem z tej cząsteczki białka pierwszego organizmu jednokomórkowego  I to napisała osoba, która twierdzi, że walczy jedynie o prawdę. Zaprawdę powiadam, teraz widzę, że moje wysiłki w wątku o Lourdes, były od samego początku skazane na klęskę. To jak gadanie ze ślepym o kolorach. Związki organiczne, powstałe abiotycznie są we Wszechświecie często spotykane. Jest ich bardzo dużo w kometach, meteorytach, powstają samorzutnie np w atmosferze planet gigantów, etc. Gdy tylko Ziemia ostygła, została po prostu zasłana związkami organicznymi, zarówno powstałymi na miejscu, jak i przybyłymi na kometach z kosmosu. Gabriel: Cytuj: Jak obliczylem, robilem ! ( silnie ) z takich czynnikow 1 prawdopodobienstwa przypadkowosc procesow chemicznych tworzacych bialko 2 . jego samoutrzymania przy zyciu jesli juz zaistnialo 3 prawdopodobienstwo wytwarzania kolejnych wyzszych form rozwoju a nei np istneinie jego w ciagle pierwotnej formie 4 prawdopodobientwsa istneinai w ciagu tego 0.5 mld lat kataklizmu ktory by zniszczyl cala forme zycia
Szansa po zsumowaniu prawdopodobienstwa tych wszystich czynnikow aby kliklo wlasnie w ten sposob jest 1 : 1 000 000 000 000
Prosze rozwiń to stwierdzenie, bo jak na razie mam wrażenie, że tak tłumaczysz rachunek prawdopodobieństwa, jak pięciolatek budowę i zasadę działania reaktora powielającego
BTW silnie można liczyć wyłącznie z liczb naturalnych, oraz zera, a nie prawdopodobieństwa jakiegokolwiek zdarzenia, które to prawdopodobieństwo jest zawsze liczbą rzeczywistą pomiędzy 0 a 1.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr mar 09, 2005 18:47 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Prosze rozwiń to stwierdzenie, bo jak na razie mam wrażenie, że tak tłumaczysz rachunek prawdopodobieństwa, jak pięciolatek budowę i zasadę działania reaktora powielającego
BTW silnie można liczyć wyłącznie z liczb naturalnych, oraz zera, a nie prawdopodobieństwa jakiegokolwiek zdarzenia, które to prawdopodobieństwo jest zawsze liczbą rzeczywistą pomiędzy 0 a 1.
Widze ze musze to lopatologicznei wytlumaczyc
Masz czynnik 100 czyli prawdopodobienstwo powstania jakeigos czynnika 1:100
Przykladowo nakladasz na to kolejny czynnik ze stopniem prawdopodobienstwa 1:100
To teraz pytanie do piecioklasisty ? Masz w jednym koszyku 100 jablek w tym jedno zgnite i w drugim koszyku tez 100 jablek i 1 zgnite
Podrzucasz te z obu koszykami do gory ...i teraz jaki jest stopien prawdopodobienstwa ze oba zgnite jablka spadna obok siebie
Masz 3 koszyk i znowu 100 jablek w tym jedno zgnite ..i podrzucasz 3 kosze na raz do gory ...jablka upadaja na podloge ...to jaki jest stopien prawdopodobienstwa ze 3 jablka zgnite z 3 koszykow spadna dokladnie obok siebie
Masz kolejny 4 i piaty koszyk i 5 koszykow podrzucasz w gore ..to jaki jest stopien prawdopodobienstwa ze 5 jedynie zgnilych jablek jakei sa w koszach spadnie rowno obok siebie przy haotycznym podrzuceniu 5 koszow z 500 jablkami w gore  ?
Da sie wyliczyc stopien prawdopodobienstwa czy sie nie da  ?
|
Śr mar 09, 2005 19:05 |
|
|
|
 |
pilaster
|
gabriel napisał(a): Widze ze musze to lopatologicznei wytlumaczyc Masz czynnik 100 czyli prawdopodobienstwo powstania jakeigos czynnika 1:100 Przykladowo nakladasz na to kolejny czynnik ze stopniem prawdopodobienstwa 1:100 To teraz pytanie do piecioklasisty ? Masz w jednym koszyku 100 jablek w tym jedno zgnite i w drugim koszyku tez 100 jablek i 1 zgnite Podrzucasz te z obu koszykami do gory ...i teraz jaki jest stopien prawdopodobienstwa ze oba zgnite jablka spadna obok siebie  Masz 3 koszyk i znowu 100 jablek w tym jedno zgnite ..i podrzucasz 3 kosze na raz do gory ...jablka upadaja na podloge ...to jaki jest stopien prawdopodobienstwa ze 3 jablka zgnite z 3 koszykow spadna dokladnie obok siebie Masz kolejny 4 i piaty koszyk i 5 koszykow podrzucasz w gore ..to jaki jest stopien prawdopodobienstwa ze 5 jedynie zgnilych jablek jakei sa w koszach spadnie rowno obok siebie przy haotycznym podrzuceniu 5 koszow z 500 jablkami w gore  ? Da sie wyliczyc stopien prawdopodobienstwa czy sie nie da  ?
Płone z niecierpliwości. Gdzie tu się znajduje silnia?
I wbrew mojej prośbie, nie rozwinąłeś twierdzenia. Jak policzyłeś to prawdopodobieństwo powstania życia? Skąd wzięła się owa fantastyczna liczba?
A BTW "chaos" pisze się w języku polskim przez ch.
|
Śr mar 09, 2005 19:10 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Związki organiczne, powstałe abiotycznie są we Wszechświecie często spotykane. Jest ich bardzo dużo w kometach, meteorytach, powstają samorzutnie np w atmosferze planet gigantów, etc. Gdy tylko Ziemia ostygła, została po prostu zasłana związkami organicznymi, zarówno powstałymi na miejscu, jak i przybyłymi na kometach z kosmosu
Rozumiem ze kolega jest entuzjasa zasianai zycia z kosmosu
Tak samo lecimy
1 Prawdopodobienstwo przylotu meteorytu z takim wlasnie biologicznie aktywnym zwiazkiem
a dlugosc lotu okruchu materii .wiadomo ze spoza ukladu slonecznego to zakladajac ze z najblizszej nam gwiazdy to przy 3 predkosci kosmicznej ( bo chyba kolega nie zaklada lotu materii zpredkoscia swiatla  to leciutko liczac 30 000 lat w jedna tylko strone..powtarzam z najbliszej nam gwiazdy.Jesli leci np z jakies gwiazdy oddalonej od nas np 100 tys lat swietlnych co jest ze tak powiem prawie po sasiedzku jak na wielkosc wszechswiata to przy 3 predkosci kosmicznej 100 000 lat swietlnych przeklada sie na lot okolo kilku mld lat
Jesli przy tym czasie podrozy zwiazek bioaktywny przetrwa w tej materii
to ja jestem perski ksiaze
|
Śr mar 09, 2005 19:17 |
|
|
|
 |
gabriel
|
Kolega widze jest entuzjasta profesora Miodka, ale portal tutaj nei ejst o ortografii, chociaz jak szybko pisze pominalem i namocniej przepraszam kolege puryste jezykowego
Co do chaotycznego ukladania sie w tym samym rzedzie z 500 jablek 5 jablek zgnitych pod rzad i stopien tego prawdopodobienstwa wystapienia to jakie by kolega zastosowal tutaj dzialanie matematyczne aby to obliczyc  ?
|
Śr mar 09, 2005 19:22 |
|
 |
pilaster
|
gabriel napisał(a): Rozumiem ze kolega jest entuzjasa zasianai zycia z kosmosu
Kolega nie jest  Materia organiczna, to jedno, jest bardzo powszechna, a życie to drugie.
Natomiast kolega Gabriel nadal nie pokazał swojego rozumowania dotyczącego prawdopodobieństwa powstania życia na Ziemi. Czekam z niecierpliwością na wyjaśnienie przykładu z jabłkami, oraz na pokazaniu analogii z powsatniem życia. I gdzie jest ta silnia z prawdopodobieństwa? Zamieniam się w słuch. 
|
Śr mar 09, 2005 19:57 |
|
 |
pilaster
|
gabriel napisał(a): Co do chaotycznego ukladania sie w tym samym rzedzie z 500 jablek 5 jablek zgnitych pod rzad i stopien tego prawdopodobienstwa wystapienia to jakie by kolega zastosowal tutaj dzialanie matematyczne aby to obliczyc  ?
Ależ kolego, to kolega jest znawcą rachunku prawdopodobieństwa, niech kolega to opisze (stosując silnię naturalnie), oraz wykaże analogie z powstaniem życia na Ziemi. Jak kolega doszedł do swojego wiekopomnego wyniku 1 : 1 000 000 000 000 
|
Śr mar 09, 2005 20:00 |
|
 |
gabriel
|
jesli z 5 czynnikow, a tych czynnikow moglo byc wiecej i kazdy tylko o stopniu prawdopodobienstwa 1:100 to sumujac to da nam liczbe 500
Teraz aby pojedyncze przypadki utworzyly jeden ciag tak jak np jeden ciag zgnilych jablek obok siebie to nic innego jak 500 silnia
Otrzymany wynik zamienia sie na cos co jest 1 : 500 silnia aby znalesc ten stopien prawdopodobienstwa
Jesli sie gdzies myle to prosze wskazac laskawie gdzie  ?
Kolega napisal ze kosmos jest usiany zarodkami skad moglo powstac zycie, ja udowodnilem tylko jak dlugo ten zarodnik musialby leciec aby trafil na ziemie...i to tez by go nie witali z transparentami aby tylko mial ochote sie zadomowic bo pozniej czekalyby go ciezkie czasy na ziemi rowniez
Ja widze kolega sie wycofal dyplomatycznie z tego ..i dobrze po co sie osmieszac 
|
Śr mar 09, 2005 20:10 |
|
 |
pilaster
|
No wreszcie się doczekałem.
gabriel napisał(a): jesli z 5 czynnikow, a tych czynnikow moglo byc wiecej i kazdy tylko o stopniu prawdopodobienstwa 1:100 to sumujac to da nam liczbe 500 Czyli 1/100+1/100+1/100+1/100+1/100 = 1/500 Dobrze zrozumiałem? Ale mam chyba zepsuty kalulator, bo po zsumowaniu łajdak pokazuje wynik 1/20. O cholera, drugi kalkulator tak samo! Gdzie się pomyliłem? Cytuj: Teraz aby pojedyncze przypadki utworzyly jeden ciag tak jak np jeden ciag zgnilych jablek obok siebie to nic innego jak 500 silnia Otrzymany wynik zamienia sie na cos co jest 1 : 500 silnia aby znalesc ten stopien prawdopodobienstwa Ale czy to jest 1/(500)!, czy (1/500)!, a może 1/(20)! ? ten problem nie daje mi spokoju  W pierwszym przypadku jest to 1/1,22*10^1134, w drugim kalkulator nie chce wykonać obliczenia, świnia, w trzecim to zaledwie 1/2,43*10^18. I który wynik jest prawdziwy? No i jak to się ma do powstania życia na Ziemi? Cytuj: Jesli sie gdzies myle to prosze wskazac laskawie gdzie  ?
Wszędzie, ale kombinuj dalej 
|
Śr mar 09, 2005 21:17 |
|
 |
promyczek nadziei
|
Skoro nie da się naukowo dowieść że Bóg nie istnieje, to chyba sprawa jest załatwiona, nie?
|
Śr mar 09, 2005 21:29 |
|
 |
gabriel
|
Tu nie ma nic do kombinowania , proste dzialanie
Ja nie upieram sie ze to musi byc dokladnei 500 ! . ja ilustruje sie jak wielka to liczba
Porownac to mozna z innym opisem jesli matematyka nie jest najmocniejsza twoja strona
Stworzenie 5 symfonii betowena przez przypadkowo klepiaca lapami malpe po klawiaturze fortepianu
[/list]
|
Śr mar 09, 2005 21:34 |
|
 |
vandee
|
Gabriel
Cytuj: Zdecydowanie za malo aby moglo powstac zycie z haotycznych procesow chemicznych No popatrz a jednak powstało  . Dlaczego uważasz że to za mało? Jakimi przesłankami się kierujesz? Cytuj: ak obliczylem, robilem ! ( silnie ) z takich czynnikow1 prawdopodobienstwa przypadkowosc procesow chemicznych tworzacych bialko2 . jego samoutrzymania przy zyciu jesli juz zaistnialo3 prawdopodobienstwo wytwarzania kolejnych wyzszych form rozwoju a nei np istneinie jego w ciagle pierwotnej formie 4 prawdopodobientwsa istneinai w ciagu tego 0.5 mld lat kataklizmu ktory by zniszczyl cala forme zyciaSzansa po zsumowaniu prawdopodobienstwa tych wszystich czynnikow aby kliklo wlasnie w ten sposob jest 1 : 1 000 000 000 000
Taak ? to może podasz wzór działania. Coś mi się zdaje że następny co się naczytał stronek kreacjonistycznych zupełnie bezkrytycznie. Podaj jakie dane podstawiasz do działania, do tych "silnii"  Cytuj: Inne porownanie to tak jakby malpe posadzic przy fortepianie i aby klepiac lapami w klawiature przez przypadek skomponowala V symfonie Bethowena Gdzieś już widziałem to porównanie...hmmm creationism.org? Słyszałem też wersję o złomowisku, wietrze i samolocie. Cytuj: A niby skad mialby sie wytworzyc nosnik genetyczny RNA ? ( zwany wirusem ) i nosnik sam sie zaprogramowac na doskonalenie aby tworzyc coraz to wyszze formy zycia ? "RNA zwany wirusem"  . Dalej nie ma co z tobą dyskutować. Liźnij trochę podstaw i wróć. Cytuj: No Ty chyba jestes niepowazny w tym momencie, jeszcze chwila a kazesz mi zaczac wierzyc w krasnoludki , bo to takei samo ich prawdopodobienstwo istneinai jak prawdopodobienstwo bombardowania promieniami kosmicznymi kilkanascie tysiecy lat aby powstalo zycie błachachacha. Znów popis wiedzy. Promieniowanie kosmiczne trwa od miliardów lat  . Konserwatysta Cytuj: Dla wierzących podaję link, gdzie jest objawienie błogosławionej Anny Katarzyny Emmerich
Następna z zaburzeniami pracy siecii neuronowej....
|
Śr mar 09, 2005 22:08 |
|
 |
gabriel
|
vandee napisał(a): GabrielCytuj: Zdecydowanie za malo aby moglo powstac zycie z haotycznych procesow chemicznych No popatrz a jednak powstało  . Dlaczego uważasz że to za mało? Jakimi przesłankami się kierujesz? Cytuj: ak obliczylem, robilem ! ( silnie ) z takich czynnikow1 prawdopodobienstwa przypadkowosc procesow chemicznych tworzacych bialko2 . jego samoutrzymania przy zyciu jesli juz zaistnialo3 prawdopodobienstwo wytwarzania kolejnych wyzszych form rozwoju a nei np istneinie jego w ciagle pierwotnej formie 4 prawdopodobientwsa istneinai w ciagu tego 0.5 mld lat kataklizmu ktory by zniszczyl cala forme zyciaSzansa po zsumowaniu prawdopodobienstwa tych wszystich czynnikow aby kliklo wlasnie w ten sposob jest 1 : 1 000 000 000 000
Taak ? to może podasz wzór działania. Coś mi się zdaje że następny co się naczytał stronek kreacjonistycznych zupełnie bezkrytycznie. Podaj jakie dane podstawiasz do działania, do tych "silnii"  Cytuj: Inne porownanie to tak jakby malpe posadzic przy fortepianie i aby klepiac lapami w klawiature przez przypadek skomponowala V symfonie Bethowena Gdzieś już widziałem to porównanie...hmmm creationism.org? Słyszałem też wersję o złomowisku, wietrze i samolocie. Cytuj: A niby skad mialby sie wytworzyc nosnik genetyczny RNA ? ( zwany wirusem ) i nosnik sam sie zaprogramowac na doskonalenie aby tworzyc coraz to wyszze formy zycia ? "RNA zwany wirusem"  . Dalej nie ma co z tobą dyskutować. Liźnij trochę podstaw i wróć. Cytuj: No Ty chyba jestes niepowazny w tym momencie, jeszcze chwila a kazesz mi zaczac wierzyc w krasnoludki , bo to takei samo ich prawdopodobienstwo istneinai jak prawdopodobienstwo bombardowania promieniami kosmicznymi kilkanascie tysiecy lat aby powstalo zycie błachachacha. Znów popis wiedzy. Promieniowanie kosmiczne trwa od miliardów lat  . Konserwatysta Cytuj: Dla wierzących podaję link, gdzie jest objawienie błogosławionej Anny Katarzyny Emmerich Następna z zaburzeniami pracy siecii neuronowej.... Nie rob z siebie wiekszego ignoranta niz jestes okey ? Cytuj: błachachacha. Znów popis wiedzy. Promieniowanie kosmiczne trwa od miliardów lat  . To co z tego ze trwa ! Nie udowodniono ze zycie powstanie po 14 tys lat bombardowania , musilbys tyle lat zyc..i obserwowac probowke...wiec dosyc ignoranctwa ! Cytuj: Cytuj: A niby skad mialby sie wytworzyc nosnik genetyczny RNA ? ( zwany wirusem ) i nosnik sam sie zaprogramowac na doskonalenie aby tworzyc coraz to wyszze formy zycia ?[/quote
Tak wirus to nosnik czystego RNA, poczytaj troche o mikrobiologii I nie wirus zwany RNA tylko RNA nosnik kodu genetycznego podobnie jak wirus....
Zreszta nie chce mi sie gadac z przedszkolakami....bawcie sie dzieci dalej w przekrecanie czyich slow bawcie....bye
|
Śr mar 09, 2005 22:38 |
|
 |
Agniulka
|
vandee napisał(a): "RNA zwany wirusem"  . Dalej nie ma co z tobą dyskutować. Liźnij trochę podstaw i wróć
Cóż, Vandee, może ty liźnij trochę podstaw CZYTANIA, co?
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
Śr mar 09, 2005 22:41 |
|
|
|