Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona
 NWO 
Autor Wiadomość

Post Re: NWO
w tym sęk, że większość z np. grupy Bilderberg czy komisji trójstronnej jest zidentyfikowana a ich obecność udokumentowana na nagraniach wideo i na "listach obecności" które się udało zdobyć [wiarygodność tych list jest potwierdzona przez świadków, którzy wielu członków sfilmowali/sfotografowali]. Są to przywódcy największych zachodnich państw, różni politycy, właściciele/zarządcy banków i największych korporacji. Więc bardzo dobrze wiadomo kto to jest. a co do mediów to śmiem tak twierdzić, ponieważ bardzo dobrze widać chociażby i u nas którą "stronę" jaka stacja trzyma. Poza tym niezależne media nie powinny komentować wydarzeń, ale w jasny i przejrzysty sposób je przekazywać i tyle. A zawsze na koniec jakiegoś reportarzu mamy komentarz taki to a siaki, który jakby nie patrzeć może wpłynąć na opinię oglądających.

So lip 03, 2010 16:06
Dalej nie ustosunkowałeś się do dwóch kwestii: dlaczego raz mówisz o "otwarciu się na inne" możliwości, a za chwilę twierdzisz, że prawdziwa rzeczywistość jest jedna i Ty ją głosisz?
Po drugie: co śmiesz twierdzić względem mediów? Wcześniej piszesz, że tylko media niezależne głoszą prawdę, a teraz, że i one komentują sytuacje, czy wręcz, że nie istnieją.

I dalej: jeżeli rzekomo wszystko jest tak jasne co do członków tych grup, są jednoznaczne dowody przeciwko nim, to dlaczego wciąż oni rządzą? Gdyby dowody były naprawdę mocne i nie pozostawiające żadnych wątpliwości, to po ujawnieniu ich wszystkim oczy by się otwarły. A tak jakoś się nie dzieje.

Wreszcie, czemu mam wrażenie, że pomijasz argumenty, które Ci nie pasują (vide kwestia tego, że zwolennicy innych teorii spiskowych również znajdują przekonywujące dla nich przesłanki) i dostosowujesz swoje argumenty do rozmówcy. Jeszcze w maju pisałeś o stojącym za NWO szatanie, teraz ograniczyłeś się jedynie do ekonomicznej strony całej sprawy. Ba, piszesz, że wiara w NWO nie ma nic wspólnego ze zbawieniem, a przedtem sugerowałeś coś zgoła innego (odwiedzenie od Boga i te sprawy).

I jeszcze pytanie do Twoich starszych argumentów: Piszesz o katastrofach naturalnych i kryzysie w Kościele. Powiedz, dlaczego uważasz, że katastrofy dzisiaj są poważniejsze od tych w dowolnym minionym wieku? Oraz dlaczego uważasz dzisiejszą sytuację Kościoła za gorszą od tej chociażby w epoce oświecenia? Aż zacytuję jednego z moich wykładowców: "Powiedzcie, kiedy Kościół tak naprawdę nie był w kryzysie".

So lip 03, 2010 16:40

jest tak ponieważ nie poruszyłeś tej kwestji w tym temacie to raz, a dwa to myślałem, że wystarczająco wyczerpująco odpowiedziałem. Jak coś to pytaj;)
co do mediów to wybacz, nie zrozumieliśmy się, a jeśli odebrałeś to tak, że tylko to co mówie jest prawdą to wybacz, nie jestem za dobry w przekazywaniu w odpowiednio klarowny sposób moich myśli czy czegokolwiek, nie jestem humanistą;)
Wg mnie nie tyle niezależne media głoszą prawdę o ile naprawdę jej poszukują i przekazują fakty tak, jak się one mają bądź jak im zostały przedstawione. I owszem, też są komentarze, niestety to jest mankament dzisiejszych czasów. Jedni zaczęli i teraz wszyscy bądź ogromna większość tak robi, i pewnie w wielu przypadkach nie zdając sobie sprawy, że jest to opiniotwórstwo i niszczy obiektywizm. Ale przynajmniej nie manipulują faktami [te poważne].
Co do tych grup to raz: jest to temat tabu w mediach więc 99,99% społeczeństwa nie wie, że one w ogóle istnieją, a po drugie nie ma jednoznacznych dowodów, bo rzeczywiście gdyby były, to by już siedzieli za kratami [choć i to przy ich bogactwie nie jest takie pewne]. Po prostu wiele osób siedzących w tym od lat czy nawet od początku obserwując co się dzieje na świecie doszło do pewnych konkluzji. Poza tym można się domyślać, co ci wszyscy ludzie tam robią. Napewno nie rozmawiają o pogodzie. A jeżeli są tam razem i prezesi banków ustalający stopy procentowe, i przywódzcy państw, członkowie kongresu USA itd to mogą oni bez przeszkód ustalać politykę ogólnoświatową bez wiedzy kogokolwiek. A gdyby były to po prostu jakieśtam zwykłe spotkania to nie byłyby one tak tajne. Poza tym samo to, że przywódzcy różnych państw spotykają się za zamkniętymi drzwiami razem z miliarderami, przedstawicielami mediów jest łamaniem prawa, ponieważ możnaby zarzucić szpiegostwo takim politykom czy prezydentom/premierom. Ale nikt tego nie robi... Ciekawe czemu? A co do wiary to chodziłomi o to co napisałeś, że czy jak będziesz wierzył w NWO to zostaniesz zbawiony. Ja sprostowałem, że nie traktuję tego jako religii, wyznania, bo to głupota totalna. A sama wiara jako wiara w Boga jest bardzo ważna, ponieważ wielu bogaczy biorących udział w tym kieruje się po prostu chęcią zysku i potęgi/władzy. Natomiast wielu w tym polityków [głównie z USA] spotyka się na tajnych zebraniach podczas których odbywają się satanistyczne rytułały [rzekome święto ognia czy coś takiego-tak oni to nazywają] więc jeśli mamy do czynienia z czymś takim to może to nam sugerować, że coś głębszego i bardziej skomplikowanego może mieć miejsce. wylookaj to: http://www.youtube.com/watch?v=MTaSkDVz9CU [tylko obejrzyj całość, bo w sumie większość z was nie ogląda, a się wypowiada]
Poza tym istnieją tajne stoważyszenia, o których wspominał np. Bush jr., do których należał on, jego ojciec, John Kerry i kilku innych prezydentów i masa wpływowych ludzi. Mówię tu o stowarzyszeniu Skull and Bones-sama nazwa już coś sugeruje.
http://www.youtube.com/watch?v=J1voGyccmaA
http://www.youtube.com/watch?v=SI6e0MWq ... re=related

i mowa Kennedy-iego, w której mówi o taknych stowarzyszeniach. btw jeden z bardzo niewielu prezydentów, który przeciwstawił się lobbystom i bankierom i chciał dobra dla obywateli swojego kraju [choć oczywiście każdy mówi, że chce dobra] i został zamordowany tak jak Lincoln, który też się bankierom postawił]
http://www.youtube.com/watch?v=-kX0sLFX ... re=related

So lip 03, 2010 17:14

A co do Kościoła: nie był w kryzysie w średniowieczu, i np. epoce baroku a w Polsce także za czasów PRL-u -jak trwoga to do Boga;) Poza tym zauważ ile mamy afer związanych z Kościołem, które wyszły na jaw [ta cała pedofilia] no i nie wiem jak Ty, ale ja zaobserwowałem stagnację i brak konkretnych celów, w ogóle brak jakichkolwiek konkretów. Coraz mniej jest powołań, coraz większe prześladowania w Afryce i na dalekim wschodzie, rozpowszechniający się laicyzm, ateizm, deizma a także inne ideologie [głównie wschodu] i zgłaszana coraz większa ilość opętań i deficyt egzorcystów [głównie chodzi o Niemcy]
Co do katastrof:
Nie mówie, że którakolwiek z nich jest gorsza, ale podaj mi rok [w sumie narazie półrocze], w którym nastąpiło tyle bardzo silnych trzęsień ziemii [są ciągle kolejne], wybuch/y wulkanu [oczekuje się kolejnych], powódź na takim obszarze Europy [w Polsce rekordowa, gdzie indziej nie wiem], A także tyle katastrof/tragedii z winy człowieka: rekordowy wyciek ropy w Zatoce Meksykańskiej, "nasza" katastrofa lotnicza [ok, w skali globalnej ma to małe znaczenie], a także tlący się konflikt między Koręą Pn. a Koręą Pd. i USA, a także Izraelem a muzułmanami. Ponadto jeszcze właśnie przeszło pół roku przed nami, zaczął się sezon huraganów [już mówią o jakimś] i cholera wie co jeszcze może nastąpić. Nie chodzi o jakość poszczególnych wydarzeń, ale o ilość w przeciągu danej jednostki czasu.

So lip 03, 2010 17:25
pitong napisał(a):
jest tak ponieważ nie poruszyłeś tej kwestji w tym temacie to raz, a dwa to myślałem, że wystarczająco wyczerpująco odpowiedziałem. Jak coś to pytaj;)

No to pytam. Dwa moje pytania we wcześniejszym poście.

pitong napisał(a):
Co do tych grup to raz: jest to temat tabu w mediach więc 99,99% społeczeństwa nie wie, że one w ogóle istnieją,

Sądząc po ilości materiałów na ich temat krążących w sieci, procent "zorientowanych" wydaje się być znacznie większy.

pitong napisał(a):
Poza tym można się domyślać, co ci wszyscy ludzie tam robią. Napewno nie rozmawiają o pogodzie.

Uprawiają politykę?

pitong napisał(a):
Poza tym samo to, że przywódzcy różnych państw spotykają się za zamkniętymi drzwiami razem z miliarderami, przedstawicielami mediów jest łamaniem prawa, ponieważ możnaby zarzucić szpiegostwo takim politykom czy prezydentom/premierom. Ale nikt tego nie robi... Ciekawe czemu?

Zapewne dlatego, że w gruncie rzeczy nie łamią prawa, więc nie ma ich o co oskarżyć.

Co do linków - na razie nie mam czasu oglądać, ale miałem już okazję obejrzeć to i owo. I jak już pisałem wcześniej - wszystko oparte na domysłach, możliwych interpretacjach i półprawdach. Słowem: nic, co by mnie było w stanie przekonać, że akurat ta teoria wybija się z tłumu.

Jeśli o kwestię mediów i zbawienia chodzi - już łapię Twoje stanowisko :)

So lip 03, 2010 17:27

nie wiesz czy nie łamią prawa, ponieważ masz tylko ich słowo, ponieważ nikt z zewnątrz nie ma dostępu do informacji na temat tego, o czym siętam rozmawia, co się dzieje. A co do łamania prawa to samo spotkanie jest złąmaniem prawa. Co do procenta zorientowanych do zobacz, najpopularniejsze filmiki na youtube z tej tematyki mają może troche ponad milion obejrzeń, a większość innych oglądają te same osoby. Ale szacując, że masz 2*10^6 uświadomionych i 6*10^9 ludzi na całym świecie [choć jest wiele milionów więcej ale prostrzy rachunek] to masz jedną trzytysiączną populacji czyli około 0,0003 czyli 0,03% czyli dodając tamte miliony masz koło 99,99% nieuświadomionych

So lip 03, 2010 17:37
pitong napisał(a):
A co do Kościoła: nie był w kryzysie w średniowieczu, i np. epoce baroku a w Polsce także za czasów PRL-u -jak trwoga to do Boga;)

Chociażby przed reformami w Cluny (przełom X i XI wieku, a więc średniowiecze w pełni) sytuacja w Kościele nie wyglądała różowo, delikatnie mówiąc. Także później, praktycznie w każdej epoce, można by się do czegoś przyczepić.

pitong napisał(a):
Poza tym zauważ ile mamy afer związanych z Kościołem, które wyszły na jaw [ta cała pedofilia] no i nie wiem jak Ty, ale ja zaobserwowałem stagnację i brak konkretnych celów, w ogóle brak jakichkolwiek konkretów. Coraz mniej jest powołań, coraz większe prześladowania w Afryce i na dalekim wschodzie, rozpowszechniający się laicyzm, ateizm, deizma a także inne ideologie [głównie wschodu] i zgłaszana coraz większa ilość opętań i deficyt egzorcystów [głównie chodzi o Niemcy]

Bywało gorzej. Afery były przez cały czas, tylko ze względu na gorszą wymianę informacji mówiło się o nich o wiele mniej, niż dziś. Ot, kwestia małżeństw wśród księży w X w., dzieci papieży itd. Do tego uważam, że po Soborze Watykańskim II Kościół właśnie wyrwał się ze stagnacji. Mamy rozkwit zaangażowania wiernych świeckich w Kościele, powstawanie grup Odnowy w Duchu Św. itp. Także laicyzm i ateizm nie rozpowszechnia się z taką siłą, jak choćby w Oświeceniu. Co do opętań - nie wiem, czy możemy mówić tu o jakiejś ich większej liczbie. Wiele głosów, również wśród księży, mówi o swego rodzaju histerii w tej kwestii. Przecież mamy obecnie bodajże większą liczbę oficjalnych egzorcystów, niż kiedykolwiek. Nie mamy też do czynienia z taką liczbą herezji w Kościele, co kiedyś

pitong napisał(a):
Co do katastrof:
Nie mówie, że którakolwiek z nich jest gorsza, ale podaj mi rok [w sumie narazie półrocze], w którym nastąpiło tyle bardzo silnych trzęsień ziemii [są ciągle kolejne], wybuch/y wulkanu [oczekuje się kolejnych], powódź na takim obszarze Europy [w Polsce rekordowa, gdzie indziej nie wiem]

Niestety, nie mam dostępu do konkretnych statystyk. Jednak nie można powiedzieć, że liczba katastrof naturalnych jest obecnie największa w historii. To, że nie zanotowano wcześniej takich liczb może wynikać po prostu z braku danych na ten temat. Szybkie zerknięcie na Wikipedię pokazuje, że np. obecna powódź była największa od 160 lat. Słowem - zdarzały się większe. Także ta lista nie przedstawia u góry żadnych niedawnych: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_deadliest_floods Także tutaj nie ma jakichś szczególnie nowych katastrof: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_natural_disasters

pitong napisał(a):
A także tyle katastrof/tragedii z winy człowieka: rekordowy wyciek ropy w Zatoce Meksykańskiej, "nasza" katastrofa lotnicza [ok, w skali globalnej ma to małe znaczenie], a także tlący się konflikt między Koręą Pn. a Koręą Pd. i USA, a także Izraelem a muzułmanami. Ponadto jeszcze właśnie przeszło pół roku przed nami, zaczął się sezon huraganów [już mówią o jakimś] i cholera wie co jeszcze może nastąpić. Nie chodzi o jakość poszczególnych wydarzeń, ale o ilość w przeciągu danej jednostki czasu.

Ciężko porównywać zdolności człowieka z tymi starymi - obecnie mamy je większe, to i więcej szkód możemy narobić. Ale to naturalna kolej rzeczy. Konflikty... W porównianiu z Wojną Trzydziestoletnią czy też Stuletnią nie ma w Europie tak źle. Świat praktycznie nigdy nie był bez wojen, a obecnie mamy u nas jeszcze więcej spokoju.
Myślę, że jednak nie powinniśmy patrzeć na ilość katastrof, co ich siłę. Co z tego, że jest ich dużo, jeśli masa z nich przechodzi bez echa. Moim zdaniem, gdyby zamiast np. kilkudziesięciu trzęsień ziemi w roku były trzy, ale każde z nich zniszczyłoby znaczniejsze miasto, ludzie bardziej dopatrywaliby się w tym znaków czasów ostatecznych czy cuś.

A procent "uświadomionych" trochę ciężko uzależniać od oglądalności na YT. Dorzuć do tego oglądających same strony oraz tych, którzy nie korzystają z neta, a dowiedzieli się o wszystkim z innych źródeł.
Zaś z istnienia spisku żydomasonerii zdaje sobie sprawę chyba co 2-3 zapytany polski obywatel :P

So lip 03, 2010 18:16

http://www.zbawienie.com/nwo.htm

Przeczytajcie sobie
i to
http://www.tvn24.pl/0,1601015,0,1,wycie ... omosc.html
i co to jest grupa Bilderberg

i to ze w 2009r. Hotel tam gdzie bylo spotkanie, w tym roku takze, Hotel byl chroniony lepiej od Prezydenta Obamy Bialy dom
Helikoptery w powietrzu zakaz ruchu lotniczego zakaz robienia zdjęć, dziennikarze (takze nie mogli robić zdjęć) każdy musiał sie wylegitymować policji (chociaż byl zakaz wychodzenia z domów pobliskiego hotelu" wielu dzienikarzy jest nękanych którzy sie tym interesują. i to nie są bajki.

to jest wystarczający argument ze jesteście okłamywani
"Sami członkowie grupy Bilderberg niechętnie przyznają się do uczestnictwa w spotkaniach, a o omawianych tam kwestiach nie mówią wcale"

i jeszcze jedno Iluminaci chcą zmniejszyć liczbę populacji ludzkości do 500milionow
a to jeden naukowiec który mowi o tym ze wymrzemy za 100lat.
http://wiadomosci.onet.pl/2186980,16,cz ... ,item.html

i nie tylko to
Bardzo ciekawe jest to ze google cenzuruje rzeczy o których się mówi np.Nibru
http://www.youtube.com/watch?v=DtXZvtq62LU
co nasa tam ukrywa? a może matke? statek kosmiczny. lub Nibru które do nas zmierza. zostalo to cenzurowane po 3 dniach gdy społeczność znalazła nibru w google earth. jak chcecie moge dac wam kordy tego cenzurowanego miejsca sami sobie sprawdzicie fakty!

So lip 03, 2010 18:58
mariusz22 napisał(a):
i jeszcze jedno Iluminaci chcą zmniejszyć liczbę populacji ludzkości do 500milionow
a to jeden naukowiec który mowi o tym ze wymrzemy za 100lat.
http://wiadomosci.onet.pl/2186980,16,cz ... ,item.html

Co ma jedno z drugim wspólnego? Naukowiec mówi o konsekwencjach zbytniego przyrostu naturalnego, nie o jakimś celowym działaniu kogokolwiek.

mariusz22 napisał(a):
Bardzo ciekawe jest to ze google cenzuruje rzeczy o których się mówi np.Nibru
http://www.youtube.com/watch?v=DtXZvtq62LU
co nasa tam ukrywa? a może matke? statek kosmiczny. lub Nibru które do nas zmierza. zostalo to cenzurowane po 3 dniach gdy społeczność znalazła nibru w google earth. jak chcecie moge dac wam kordy tego cenzurowanego miejsca sami sobie sprawdzicie fakty!

Rozumiem, że ktoś wierzy w plany NWO. Tak samo Nibiru. Ale żeby wszystko naraz?! To już jakaś paranoja... Z ciekawości aż ściągnąłem Google Earth. I bez najmniejszych kłopotów znalazłem inne puste obszary. Zresztą, gdyby chciano "ocenzurować" Nibiru, to chyba lepszym pomysłem byłoby usunąć samą planetę, a nie wielki obszar wokół niej...

mariusz22 napisał(a):
http://www.zbawienie.com/nwo.htm

Przeczytajcie sobie

Uff, no to zaczynamy:
1) Na podstawie czego przedstawione są zamiary Kennedy'ego oraz to, że zamach miał je uniemożliwić?
2) Symbol Unii - ja tam widzę tylko pięcioramienne żółte gwiazdki. Pentagram wygląda "odrobinę" inaczej. Błogosławieństwo papieża - a może po prostu oznacza wsparcie dla wreszcie jednoczącej się Europy?
3) Watykan rządzący światem od 325 roku - dlaczego od tego? Chyba autorowi tak się podobało, bo nigdzie tego nie wyjaśnił. To już 313 bardziej by pasował. W 325 odbył się tylko Sobór Nicejski I, ale nie widzę związku pomiędzy nim a władzą nad światem.
4) Nie znalazłem informacji, aby Adam Weishaupt był jezuitą - uczył się tylko w ich szkole, co nie było niczym niezwykłym. Co więcej, za jego życia zakon jezuitów został zlikwidowany przez papieża, więc tym bardziej Kościół się od niego odciął.
5) Fessler tym bardziej nie był jezuitą, a kapucynem, który przeszedł na luteranizm.
6) Wg artykułu, specjalną rolę we władzy Watykanu pełnią jezuici. Zaprawdę, byli tak cenni, że papież aż dokonał kasaty ich zakonu.
7) Pomijam już kwestię spowiedzi, która w pierwszych wiekach chrześcijaństwa nie istniała w ogóle, a dopiero po jakimś czasie wprowadzono możliwość jednej w życiu.
8 ) Łączenie Kościoła i iluminatów - biorąc pod uwagę fakt, że ci drudzy powstali dopiero w XVIII w., sugerowanie ich władzy od 325 roku jest niepoważne.
9) Dalej następuje cała masa informacji łączących wydarzenia historyczne z niczym nie popartymi teoriami. Na czym są one oparte? Obawiam się, że sam autor może nie wiedzieć.
10) Z jednej strony autor ogłasza Kościół wszelkim złem, z drugiej... Opiera się na należącej do chrześcijaństwa Apokalipsie (nie dodam już: "no bo na jakiej innej księdze...").
11) Masa wyjętych z konteksty, a przez to błędnie zinterpretowanych cytatów z Pisma Świętego (ot, Ap 2.9, które nie jest żadnym proroctwem na dzisiejsze czasy, a... nauką dla wiernych w Smyrnie, współczesnych autorowi księgi)
12) Z tego, co na szybko wyłapałem - brak multikulturowości Izraela... Raz, że Żydzi na całym świecie (a zwłaszcza w Stanach) w rzeczywistości już w bardzo dużej mierze zintegrowali się z krajem, w którym mieszkają. Że nie wspomnę już o fali ateizmu wśród wyznawców judaizmu po Holocauście. Rzeczywiście, "narodowa duma" i "religijny fanatyzm"... U muzułmanów to prędzej, ale wśród Żydów dzisiaj prawie nie widoczne. Autor chyba "zapomniał" też, że Jerozolima nie na darmo nazywana jest świętym miastem trzech religii i mnóstwo w niej nie tylko Żydów, ale i muzułmanów oraz chrześcijan.
13) Mowa o czcicielach Lucyfera-Szatana. Gdzie w Biblii albo nauce Kościoła jest utożsamienie tych dwóch postaci? Lucyfer w Piśmie Św. nie pojawia się w ogóle, szatan - w różnych kontekstach. Podobnie tożsamość szatan=wąż. Tak, w niektórych fragmentach istnieje. Ale w innych postać węża nie ma z Nieprzyjacielem kompletnie nic wspólnego.

Dosyć! To dopiero początek tego, ekhm, artykułu, a już zebrała się aż nadto pokaźna liczba kłamstw, przekłamań i półprawd. Oraz, powtórzę to raz jeszcze, ABSOLUTNY BRAK źródeł tych "rewelacji". Do masy literówek i błędów w nazwach własnych i imionach się nie przyczepiam, bo to kopanie leżącego.

mariusz22 napisał(a):
http://www.tvn24.pl/0,1601015,0,1,wycie ... omosc.html
i co to jest grupa Bilderberg

i to ze w 2009r. Hotel tam gdzie bylo spotkanie, w tym roku takze, Hotel byl chroniony lepiej od Prezydenta Obamy Bialy dom
Helikoptery w powietrzu zakaz ruchu lotniczego zakaz robienia zdjęć, dziennikarze (takze nie mogli robić zdjęć) każdy musiał sie wylegitymować policji (chociaż byl zakaz wychodzenia z domów pobliskiego hotelu" wielu dzienikarzy jest nękanych którzy sie tym interesują. i to nie są bajki.

to jest wystarczający argument ze jesteście okłamywani
"Sami członkowie grupy Bilderberg niechętnie przyznają się do uczestnictwa w spotkaniach, a o omawianych tam kwestiach nie mówią wcale"

Chciałem to jakoś obszerniej skomentować ale nie mam już sił. Zamiast tego tradycyjny apel "spiskowców": nie wierzcie w nic, co pojawia się w mediach kontrolowanych przez Onych! Także w tych powyższych. Howgh!

Ostatnio edytowano So lip 03, 2010 20:41 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So lip 03, 2010 20:31

Cytuj:
Bywało gorzej. Afery były przez cały czas, tylko ze względu na gorszą wymianę informacji mówiło się o nich o wiele mniej, niż dziś. Ot, kwestia małżeństw wśród księży w X w., dzieci papieży itd. Do tego uważam, że po Soborze Watykańskim II Kościół właśnie wyrwał się ze stagnacji. Mamy rozkwit zaangażowania wiernych świeckich w Kościele, powstawanie grup Odnowy w Duchu Św. itp. Także laicyzm i ateizm nie rozpowszechnia się z taką siłą, jak choćby w Oświeceniu. Co do opętań - nie wiem, czy możemy mówić tu o jakiejś ich większej liczbie. Wiele głosów, również wśród księży, mówi o swego rodzaju histerii w tej kwestii. Przecież mamy obecnie bodajże większą liczbę oficjalnych egzorcystów, niż kiedykolwiek. Nie mamy też do czynienia z taką liczbą herezji w Kościele, co kiedyś

właśnie o tą lepszą wymianę informacji chodzi, ponieważ samo to, że są czarne owce wśród duchownych to nic nowego, ale poprzez to, że to jest tak nagłaśniane wielu wiernych odchodzi od Kościoła i idzie swoją drogą, natomiast niewierzący mają jeszcze bardziej skrajne podejście do chrześcijaństwa, a głównie do KK. I nie mówie tego od tak, ale dużo czasu spędzam w necie i pisałem na wielu forach i muszę przyznać, że jest wśród niektórych taka wręcz nienawiść do Kościoła i wszystkiego, że aż boli. Weź np. witolda. Wejdziesz na dowolny temat w którym się wypowiada [a jest ich wiele] i można od razu to zauważyć. A jak wejdziesz na jego bloga to już zupełnie aż razi to jego podejście.
co do opętań to wiesz, jedno mówią księża, ale powiem, że miałem przyjemność rozmawiać z jednym zasłużonym egzorcystą i słuchałem wypowiedzi innego czy nawet dwóch innych i każdy mówił, że nie jest dobrze i że coraz więcej ludzi do nich przychodzi. Większość jest nękana tzn. mają różne nieodparte pokusy, lęki czy depresje, natomiast część jest naprawdę opętanych. A mowiłem o Niemczech, ponieważ tam jest chyba najgorzej w całej Europie, ponieważ od czasu tragicznych egzorcyzmów Anneliese Michel i skazaniu egzorcysty i rodziców Kościół w Niemczech się tak przeraził, że po prostu zakazał egzorcyzmów i Niemcy obecnie nie mają chyba żadnego stałego egzorcysty, a przynajmniej tak było do niedawna i dlatego przez te ok 30 lat [bo wtedy to miało miejsce] problem się tak nawarstwił, że teraz mają tam po prostu wysyp i proszą o pomoc. I to wszystko słyszałem właśnie od egzorcysty a nie jakiegośtam ksziędza nie zaznajomionego z tematem. Problem też pogłębiają świeccy "egzorcyści" którzy tylko pogarszają sprawę, ponieważ nie ma mowy, by osoba świeckao wygoniła złego ducha.

Cytuj:
niestety, nie mam dostępu do konkretnych statystyk. Jednak nie można powiedzieć, że liczba katastrof naturalnych jest obecnie największa w historii. To, że nie zanotowano wcześniej takich liczb może wynikać po prostu z braku danych na ten temat. Szybkie zerknięcie na Wikipedię pokazuje, że np. obecna powódź była największa od 160 lat. Słowem - zdarzały się większe. Także ta lista nie przedstawia u góry żadnych niedawnych: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_deadliest_floods Także tutaj nie ma jakichś szczególnie nowych katastrof: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_natural_disasters

powiem tak, z wikipedii można czerpać wiedzę np. do jakiś prac zadanych w szkole czy na studiach czy ogólnie naukową. No też odnośnie historii czy zagadnień "neutralnych" czyli bez żadnych kontrowersji itp Natomiast odnośnie historii najnowszej masz tylko ubogie, oficjalne informacje, a ludzie starający się np. dodać coś od siebie w jakiejś sprawie, co chociażby trochę odbiega od oficjalnej wiedzy są bojkotowani i ich próby np. ukazania innej wersji wydażeń spełzają na niczym. Wejdź np. na angielską wiki i na atak na WTC. Nie masz tam w ogóle możliwości jakiejkolwiek edycji [chociaż jest to baza informacji, którą rzekomo internauci tworzą] i nie ma tam mowy o niczym innym niż rząd USA mówił, że ma być.
Wejdź na chociażby głupią sforę [ http://www.sfora.pl ] i tam masz info o kilku innych trzęsieniach [ale to już było jakiś czas temu więc trzeba poszukać jak coś] a nawet wprawdzie lekkim ale jednak trzęsieniu w Niemczech [dosyć rzadkie zjawisko]. A co do powodzi to raz, że może nie prowadzono wcześniej takich statystyk i nie ma inf. co do wcześniejszego okresu a dwa to nawet jeśli wcześniej były to wtedy nie było żadnych wałów przeciwpowodziwych czy zalewów, czyli jednym słowem nie było mowy o jakiejkolwiek walce. Więc wydaje mi się, że jednak pomimo, iż nie mamy za dużo tych zabezpieczeń to jednak gdyby nie one, to mielibyśmy o wiele większą tragedię [zalane duże miasta nad Wisłą, Odrą czy Wartą, gdzie obecnie są wysokie wały].
Naprawdę nie chcę dramatyzować, ale od kiedy nie oglądam tv tylko informacje czerpie z wielu różnych portali internetowych o różnych poglądach widzę, że niestety nie jest dobrze. Ale zobaczymy co przyniesie jutro, a póki co można gdybać, czy o ile jest ktoś przezorny, przygotować sięchociażby mentalnie na najgorsze jednocześnie nie będąc smutasem, ale optymistą. Niektórzy mówią, że zawsze może być lepiej i to prawda, ale też zawsze, bez względu jak źle by nie było, może być dużo gorzej. Tak więc trzeba sięcieszyć z tego co mamy jednocześnie starając się by był ocoraz lepiej, nie gorzej. A naprawianie świata najlepiej zacząć wokół siebie;)

So lip 03, 2010 20:41

mariusz22
nie zgodzę się raz z tym, że Watykan bierze udział we wprowadzaniu NWO, bo właśnie o to chodzi tym ludziom, by zdyskredytować znienawidzony Kościół od jakiej strony się da.
Po drugie nie mieszaj do tego jakiegoś Nibiru, ponieważ w to wierzą wyznawcy new age, a to jest raz niebezpieczna, wyłudzająca i piorąca brudne pieniądze sekta a dwa kolejne narzędzie do manipulacji mas, by odciągnąć tych mających inny pogląd na rzeczywistość od raz: Kościoła a dwa: od prawdziwego problemu jakim jest dążenie do nowego porządku świata. I stąd mamy to całe jak mówiłem CSETI, teorie o reptilanach, intergalaktycznym rządzie {wtf??} który swoją drogą jest NWO do potęgi n-tej, ponieważ jednym z celów nowego ładu jest stworzenie ogólnoświatowego rządu, więc jeśli tam mówią o ogólnogalaktycznym rządzie to ja od razu widzę zbieżność. Jednym słowem galaktyczna komuna... Więc jak ktokolwiek może chcieć w to wierzyć i co gorsza do tego dążyć? A chanelling itp to po prostu "rozmowa" ze złymi duchami, które mogą się podszyć pod kogo tylko chcesz:P

So lip 03, 2010 20:49
No tak, może nie jest za wesoło w Kościele, ale nie jest też tragicznie. Według mnie sytuacja przedstawia się... no właśnie, całkiem "w normie".
Egzorcyści - o ile wiem, unormowanie ich kwestii jest sprawą ostatnich kilkudziesięciu lat. Wcześniej urzędu stałego egzorcysty nie było. Ja ogólnie do tego tematu zawsze podchodzę z dystansem - po zapoznaniu się z niektórymi "poglądami" jednego z nich skłaniam się właśnie ku opiniom, że mamy do czynienia ze zbytnim zainteresowaniem działaniem złych mocy i lekką paranoją na tym punkcie. Aczkolwiek przyznaję, w Niemczech w tej kwestii nie ma dobrze.

Linki do Wiki wrzuciłem, bo tylko te miałem pod ręką. Uznałem, że nie są najgorsze, bo akurat np. powodzie są najlepiej udokumentowane właśnie od 2000 roku. Wcześniej dane nie były szczegółowe.

Co do reszty Twej wypowiedzi - w pełni się zgadzam. Akurat jestem zdania, że zmiany klimatu mają miejsce, ale w sposób całkowicie naturalny. A także, że mamy do czynienia nie z ociepleniem klimatu, co z jego ochłodzeniem. I wiesz, Pitong, może i się z Tobą w wielu kwestiach nie zgadzam, ale Twoje teorie przynajmniej są spójne i sensowne (choć dalej mnie nie przekonują :P), czego nie sposób powiedzieć o tych watykańsko-iluminackich rewelacjach :-)

Edit: A, jeszcze mój post wyżej, cytat pierwszy. Jeszcze dziś czytałem, że to masoni chcą zredukować ludzkość. Cóż, jak widać, pomysł musi mieć wzięcie, bo i iluminaci na niego wpadli...

Edit 2:Tak z ciekawości zerknąłem na artykuł o WTC na Wiki. Faktycznie, edycji nie ma. Ale nie wiem, czy to też miałeś na myśli, lecz istnieje cały artykuł poświecony teoriom spiskowym związanymi z atakiem.

So lip 03, 2010 20:52
Edit 3:Przyjrzałem się jeszcze oryginałowi przemówienia Kennedy'ego. Szkoda, że autor "artykułu" wyrwał jego fragmenty z kontekstu. Wtedy byłoby jasne, że JFK nie mówił o jakimś międzynarodowym spisku, a Zimnej Wojnie i wrogach demokratycznych Stanów Zjednoczonych Ameryki. Ot, jakaś gazeta wydrukowała informacje dotyczące ochrony państwa. Wróg (pewno ZSRR) je przeczytał i w ten sposób zdobył. Kennedy stwierdził, że w czasie wojny gazeta nigdy by tego nie napisała. Jednak nie mają do czynienia z otwartą wojną, ale z "ukrytym przeciwnikiem"... I tu ten nieszczęsny cytat.

Ostatnio edytowano So lip 03, 2010 21:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So lip 03, 2010 21:25

przyznaję, ludzie są przewrażliwieni na punkcie złych mocy ale z drugiej strony nigdy czarnoksięstwo [czyli pospolicie zabawa w czary] spirytyzm czy tarot nie były tak popularne, rozpowszechnione i nigdy nie podchodzono do tego z taką pobłażliwością. Przez to wielu ludzi jest nieświadomych zagrożeń a jak już się wplączą to nie wiedzą co z nimi jest nie tak. Oczywiście duuża część z tych, co może sięwydawać opętanymi mają po prostu chorobę psychiczną i dlatego coraz barziej jest powszechna współpraca psycholog-psychiatra-ksiądz[egzorcysta] i wielu psychiatrów przyznaje, że niektóre przypadki są "nienormale" i wtedy wkracza duchowny. A to, że jest to tak powszechne to wiem, ponieważ gdzie się nie znajdę to ludzie wrzucają na Kościół, nieżadko bluźnią a to już domena złego [choć nie twierdze że są opętani;) ] a też znam ludzi, którzy mieli do czynenia z naprawdę opętanymi i z tego co opowiadali to jest przerażające.
A co do NWO to powtórzę: większość ma jedyne pragnienie: władza i kasa, natomiast nieliczni ale jest ta grupa, jest po prostu satanistami. którzy zaprzedawszy się diabłu i wykonując jego wolę mają zapewnioną władzę, o którą im chodzi. I tu też nie rzucam słów na wiatr, ponieważ to się kupy trzyma. Widząc te filmy z tych ich "ceremoni", analizując co się dzieje z jakiej kadencji a także wiedząc, że jest coś takiego jak mitologizowane "podpisanie cyrografu" doszedłem do tej właśnie konkluzji. A mówiąc o cyrografie mam na myśli właśnie pakt z samym diabłem czyli obiecanie swej duszy z jednoczesnym użyciem symbolu w postaci podpisu własną krwią [złe duchy uwielbiają symbole-stąd są wszechobecne w magii i sataniźmie]. Osoba, która zawrze taki pakt ma z początku to, czego sobie życzyła, lecz po dłuższym bądź krótrzym okresie czasu zaczyna się tej osobie wszystko sypać [dlatego, że szatan ma nas w dupie i oszukuje kiedy się tylko da]. Znam historie 2 osób, które miały taką "przygodę" i nie mówie tu o Panu Twardowskim;)
Zauważ, że zwróciłem wcześniej uwagę na stoważyszenie studenckie Skulls & Bones. Zrobiłem to ponieważ większość jego członków [o ile nie wszyscy] są u szczytu władzy bądź na bardzo wysokich szczeblach mając różne wpływy, czyli jednym słowem ma się bardzo dobrze, a z drugiej strony z tego, co się dowiedziano o tym tajnym bractwie [jeśli jest zwykłym studenckim bractwiem to po co ta niesłychana tajemnica] praktykują oni rytułały na tle satanistycznym. Czyli można się doszukać tu spójnego ciągu przyczynowo-skutkowego. Tak samo jest ciąg przyczynowo-skutkowy w tym jak te osoby sprawują/sprawowali władzę [mówię tu konkretnie o tych kilku prezydentach]. Jak wiemy Stany Zjednoczone Ameryki angażowały się i nadal to robią w niezliczone konflikty pod pretekstem "niesienia demokracji". Z tym, że żadne państwo, gdzie nastąpiła interwencja USA nie poprawiło swojej "bytności" [mówię tu głównie o zwykłych obywatelach] a wręcz odwrotnie, ludzie stali się uboźsi i npowiększyła się różnica w zarobkach najbiedniejszych i najbogatrzych, po wprowadzeniu odpowiednich wg USA rządów. Jednocześnie wszędzie, gdzie nastąpiły interwencje Stany położyły łapę na złożach naturalnych i rozpoczęły niezliczone inwestycje wzbogacając się kosztem tych państw [choć oficjalnie robiono to, by poprawić jakość życia tamtejszych obywateli]. Czyli USA dąży do powiększenia swych wpływów/władzy/potęgi kosztem innych państw i przede wszystkim ich obywateli [jest to innymi słowy szerzenie zła w imię kożyści majątkowych]. Jednocześnie po 9/11 wprowadzono akt prawny pozwalający na inwigilację na bardzo dużą skalę, na co narzeka wielu amerykanów. Ponadto doprowadzono do kryzysu [tak ,wina banków, choć bankierzy są m.in sponsorami pożerającymi dziesiątki czy setki milionów kampani prezydenckich przez co prezydenci są niepisanymi dłużnikami] i nawet jeśli sam rząd USA nie maczał w tym palców [choć polemizowałbym] to szanowny Obama [niezasłużony laureat Nobla] zadłużył Stany na skalę niespotykaną w historii. Kosztem kogo? Obywateli. U kogo USA się zadłużyło? U m.in. Banku Światowego. Komu dostarczono pieniądze? Upadającym korporacjom-gigantom. Powiesz tak, w imię ocalenia niezliczonych miejsc pracy. Ok. Lecz i tak bezrobocie się zwiększyło. Wiele pieniędzy po prostu przepadło bez śladu. A prezesi upadających firm wypłacili sobie w niektórych przypadkach nawet kilkudziesięciomilionowe odprawy. A kim byli/są ci prezesi? Tymi samymi sponsorami mediów, kampanii itp. czyli dla niektórych konkretnych osób było to bardzo na rękę.

So lip 03, 2010 21:43

a co do Kennedy-ego to owszem, także czy nawet przede wszystkim miał to na myśli. Ale mówiąc "secret societies" można wnioskować że miał na myśli te same "secret societies" o których wspominał Bush, że są tak tajne, że nawet on nie może o nich mówić [prezydent USA nie może wyjawić sekretów jakiegoś stowarzyszenia studenckiego? dziwne jak dla mnie]. Może nie miał tego na myśli, ale coż, zakładając, że jednak to na pewno rozwścieczyłby tych, o których mówił i wyjaśniłoby to zamach [owszem, jest oficjalna wersja, ale to nie problem, CIA czy inne służby Stanów nie takie rzeczy robiło]

So lip 03, 2010 21:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona