Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 6:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
 Dlaczego Europa boi się Islamu ? 
Autor Wiadomość

Post Re: Dlaczego Europa boi się Islamu ?
wybacz ze ci nie odpowiem, bo ja ten artykul skopiowalam ze strony o islamie
niestety moja wiedza na temat islamu to podstawy dopiero...szukam Boga w religiach monoteistycznych (choc z zydami troche gorzej mi wychodzi)
tobie pasuje Jezus w reklamie mi juz nie , to brak szacunku do wyznawanych wartosci do religi i wiary
muzulmanie dbaja o swojego Proroka bardzo go szanuja nawet po 1400 latach

co do konfliktow,walka dobra i zla trwa od poczatku, zawsze jest ktos ktoma racje i jego wrog
problem tylko ustawic sie po wlasciwej stronie:)

Wt lip 27, 2010 9:32

i dlaczego zaczynasz mnie sie bac?
bo interesuje sie islamem?
zawsze boimy sie czegos czego nie znamy
ja tez uleglam propagandzie i muzulmanie zawze byli be dla mnie
ale z ciekawosci dlaczego sa be zaczelam ich czytac i poznawac, chcialam sobie udowodnic ze chrzescijanstwu nic nie zagrozi, ze to ta jedyna religia...... i tak sobie czytam

Wt lip 27, 2010 9:36

biedronka25 napisał(a):
i dlaczego zaczynasz mnie sie bac?
bo interesuje sie islamem?

Trudno to nazwać zainteresowaniem, moim zdaniem bliżej Ci do fascynacji islamem. A bać dlatego, że z uznaniem wyrażasz się o mordowaniu ludzi, którzy nie szanują (Twojego?) Proroka. Według mnie takie też jest pojmowanie pokoju przez statystycznego muzułmanina i mamy odpowiedź na tytułowe pytanie wątku.

biedronka25 napisał(a):
zawsze boimy sie czegos czego nie znamy

Ale czasem jak coś poznamy, to nadal się tego boimy. Polska nieźle poznała nazizm czy komunizm i uważam, że słusznie się go obawiamy.

Wt lip 27, 2010 10:12

oj oj, nie boję się Ciebie (to znaczy nie lękam się ale i szanuję), nie pisałem poważnie (ldatego załączyłem emotikonkę). Poprostu jak czytam, że największym osiągnięciem ludzkości (sic!) jest islam, to ręce opadają. Nie twierdze, że islam=rzeź, ale pisanie tylko w jasnych kolorkach o tej religii i jego przywódcy to podobne niedomówienie jak pisanie tylko w ciemnych (no może mniej muzułmanów się wtedy obraża).

Wt lip 27, 2010 12:45
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Trudno to nazwać zainteresowaniem, moim zdaniem bliżej Ci do fascynacji islamem.

fascynacji?..moze i tak, w koncu odkrylam religie w ktorej Bog jest jeden i juz nie musze wyklocac sie zw swiadkami ze 3 to 1..juz mi argumentow brakowalo i nawet tajemnica wiary nie pomagala ;-)
Cytuj:
A bać dlatego, że z uznaniem wyrażasz się o mordowaniu ludzi, którzy nie szanują (Twojego?) Proroka.

e tam..wszyscy naokolo sie morduja np. jak nazwiesz wojne w wietnamie itd,itd
dzisiaj to nawet za krzywe spojrzenie mozesz zostac zamordowany albo ze odbiles komus dziewczyne albo za 10 zl itd,itd
walka dobra i zla :-D
Cytuj:
Polska nieźle poznała nazizm czy komunizm i uważam, że słusznie się go obawiamy.

no tak mamy teraz demokracje..system dla bogatych, bo przeciez biedak musi syna na wojne wyslac aby syn bogatego mogl spokojnie studiowac :mad:
nie wiem co wspolnego ma nazizm i komunizm z islamem
nazizm i komunizm to systemy stworzone przez ludzi...gdyby bardziej je dopracowac to byly by dobre, z nazizmem gorzej..bo tam chyba tylko jedna rase uznawaja (nie wiem) zawsze kojarzy sie z hitlerem (musze sie doksztalcic)
islam to system stworzony przez Boga, a kto zna nas lepiej jesli nie Bog nasz stworca
owszem sa rzeczy ktore trudno nam zaakceptowac np poligamia
ale w sumie w dzisiejszym swiecie kochanek bylba pewnie lepsza, kochanka dostalaby swoje prawa a tak na lodzie zawsze zostaje..nie wiem :?

Wt lip 27, 2010 14:53

biedronka25 napisał(a):
Cytuj:
A bać dlatego, że z uznaniem wyrażasz się o mordowaniu ludzi, którzy nie szanują (Twojego?) Proroka.

e tam..wszyscy naokolo sie morduja np. jak nazwiesz wojne w wietnamie itd,itd
dzisiaj to nawet za krzywe spojrzenie mozesz zostac zamordowany albo ze odbiles komus dziewczyne albo za 10 zl itd,itd
walka dobra i zla :-D

I obawiam się tych, którzy stoją po stronie zła :-D Mordowaniu ludzi nie szanujących naszych poglądów/ krzywo patrzących/ odbijających dziewczynę itp. uważam za zło, a wyrażanie się z uznaniem o mordowaniu ludzi uważam za stanie po stronie zła.

biedronka25 napisał(a):
nie wiem co wspolnego ma nazizm i komunizm z islamem

Nie sugerowałem, że ma coś wspólnego ;) To był tylko przykład, że możemy coś poznać na własnej skórze i nadal się tego obawiać. Zamiast nazizmu czy komunizmu mógłby być np. niedźwiedź czy lew. Znając naturę lwa obawa przed nim jest wysoce wskazana, nie boi się tylko szaleniec albo ten, kto prawdziwej natury lwa nie zna...

Do reszty nie będę się odnosił, aby nie rozwijać offtopu.

Wt lip 27, 2010 15:04

Cytuj:
I obawiam się tych, którzy stoją po stronie zła :-D

a skad wiesz gdzie dobro a gdzie zlo?
bardziej powinnismy obawiac sie chinczykow i japonczykow :D
jeszcze troche a zaleja nasze rynki ..i cala gospodarka pojdzie w sina dal ;-)
albo Niemcow podobno nas nie lubia :?

Wt lip 27, 2010 15:16

biedronka25 napisał(a):
Cytuj:
I obawiam się tych, którzy stoją po stronie zła :-D

a skad wiesz gdzie dobro a gdzie zlo?

Nie wiem, ale jak pisałem, mordowanie ludzi nie szanujących naszych poglądów/ krzywo patrzących/ odbijających dziewczynę itp. uważam za zło. Oczywiście, strażnik w obozie zagłady też mógłby zapytać, skąd wiem, że zabijanie "podludzi" to zło. I przyznaję, że nie potrafię tego udowodnić, to się albo wie albo nie.

Wt lip 27, 2010 17:00
biedronka25 napisał(a):
Cytuj:
Sam Mohammed nakazał spalić tych, którzy nie wyszli na modlitwę-ludzi wraz z domami.

w zyciorysie Mohameda nie ma tego
zrobilas blad w wyrazie..powinno byc nakazalbym spalic
Cytuj:
Hipokryci to w naszym języku "umiarkowani muzułmanie'.

Hipokryzja (od gr. ὑπόκρισις hypokrisis, udawanie) – fałszywość, dwulicowość, obłuda. Zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych. Udawanie serdeczności, szlachetności, religijności, zazwyczaj po to, by wprowadzić kogoś w błąd co do swych rzeczywistych intencji i czerpać z tego własne korzyści.

chcesz nam powiedziec ze tacy sa umiarkowani muzulmanie?
wiekszosc by sie na ciebie obrazila, ze nazywasz ich hipokrytami

Udowodnij ze zrobiłam błąd. Samo stwierdzenie nie wystarczy.

Hipokrytami nazywa ich prorok i Allah- nie ja.
Skąd wiesz co jest w życiorysie proroka skoro jeszcze niedawno pytałaś się mnie gdzie go znajdziesz po polsku?

Czyżby już nauczyli Cię, że dla Allaha wolno oszukiwać?

Śr lip 28, 2010 20:32

Cytuj:
Skąd wiesz co jest w życiorysie proroka skoro jeszcze niedawno pytałaś się mnie gdzie go znajdziesz po polsku?

muzulmanow pytalam, dopytam szczegolowo skoro prosisz ;-)
i jak cos poznaje..to za i przeciw sprawdzam

Śr lip 28, 2010 20:47
Muzułmanie mają prawo oszukiwać w kwestii islamu. Ja sama jakiś czas temu zostałabym zrobiona w bambuko gdyby nie to, ze znałam odpowiedź.

Nie pytaj bo to sensu nie ma.
W kwestii islamu takie poznaje zrobi ci tylko wodę z mózgu. Najpierw musisz mieć potężną bazę a potem z nimi rozmawiaj i wtedy oj zdziwisz się.

Śr lip 28, 2010 20:55

Cytuj:

Prorok powiedział: „Miałem przemożną ochotę, kazać moim chłopcom zebrać dla mnie drewno na opał, a potem pójść do domów tych, którzy w nich się modlili bez ważnej przyczyny (jak np. choroba) i spalić domy nad nimi”. [Muslim]

dlaczego modlitwa w grupie jest wazna
Abdullah bin Masud rzekł: „Ktokolwiek pragnie spotkać się następnego dnia z Allahem jako muzułmanin, powinien strzec pięciu modlitw, odmawiając je, kiedy Azan zostanie ogłoszony. Allah przekazał Prorokowi „zasady wiary”, a modlitwy w nich się zwierają. Jeżeli modlicie się w domach, niczym ludzie leniwi, zaniedbujecie sunnę Proroka, a jeżeli zaniedbujecie sunnę Proroka, błądzicie. Byłem świadkiem czasów, kiedy nikt nie uchylał się od modlitwy w meczecie za wyjątkiem znanych munafiqun (hipokrytów); zaś choremu, aby mógł dotrzeć do meczetu i stanąć w rzędzie pomagali dwaj inni ludzie”.

i znajomy muzulmanin przekazal dla ciebie Teresse
ludzi raju i piekla rozni tauhid czyli wiara w jednego Boga, ci co dodawaja Bogu wspoltowarzyszy czeka pieklo (tak w skrocie)
muzulmanow od innych religi dzieli modlitwav (musza sie modlic 5 razy dziennie) i wiernych od hipokrytow dzieli modlitwa w grupie..bo jesli ktos jest naprawde wierzacy to na modlitwe pojdzie do meczetu ale jesli ktos wierzy na pokaz to modlitwa w grupie bedzie dla niego ciezarem i dlatego nazwany jest hipokryta

Pt lip 30, 2010 7:52
biedronka25 napisał(a):
Cytuj:

Prorok powiedział: „Miałem przemożną ochotę, kazać moim chłopcom zebrać dla mnie drewno na opał, a potem pójść do domów tych, którzy w nich się modlili bez ważnej przyczyny (jak np. choroba) i spalić domy nad nimi”. [Muslim]

Halo! To jest Muslim i to jeszcze bez podania numeru a ja cytuję Bukhariego. Podałam tez dokładny numer tak żeby każdy mógł sobie sprawdzić.

Tom 1, Księga 11, Numer 626, Bukhari

biedronka25 napisał(a):
muzulmanow od innych religi dzieli modlitwav (musza sie modlic 5 razy dziennie) i wiernych od hipokrytow dzieli modlitwa w grupie..bo jesli ktos jest naprawde wierzacy to na modlitwe pojdzie do meczetu ale jesli ktos wierzy na pokaz to modlitwa w grupie bedzie dla niego ciezarem i dlatego nazwany jest hipokryta

To bardziej dla Ciebie bo to ty miałaś problem, ze ja użyłam słowa hipokryta jak widzisz ono w islamie funkcjonuje.

To rozróżnienie, które on ci podał to tylko dotyczy mężczyzn- bo kobiety mogą a nawet czasem muszą modlić się w domach. Nie wszystkie meczety mają sekcję dla kobiet.

Pt lip 30, 2010 19:33

Cytuj:
Tom 1, Księga 11, Numer 626, Bukhari

a gzie znajde w internecie zeby sprawdzic? wybacz nie mamtego dziela w bibliotece ;-)
Cytuj:
To bardziej dla Ciebie bo to ty miałaś problem, ze ja użyłam słowa hipokryta jak widzisz ono w islamie funkcjonuje.

Teresse ale to ty nazwalas umiarkowanych muzulmanow hipokrytami, dla mnie umiarkowany muzulmanin to ten co nie jest islamista, samobujca, fanatykiem itd..czyli wiekszosc
Cytuj:
To rozróżnienie, które on ci podał to tylko dotyczy mężczyzn-

no wiadomo..facet to podstawa ;-)

Pt lip 30, 2010 22:02

http://www.tvn24.pl/12691,1667367,0,1,c ... omosc.html
Przyłączamy się? xP

So lip 31, 2010 10:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona