Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 4:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
 Wszechobecność pentagramu 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Wszechobecność pentagramu
ja_ja napisał(a):
Co do tego źródła: http://docs6.chomikuj.pl/291715255,0,0, ... aktyce.doc
Ciekaw jestem kiedy św. Paweł tak powiedział: "Spróbuj wszystkiego, szybko zatrzymaj to co dobre".

W oryginale angielskim "Magick in Theory and Practice" jest "Prove all things; hold fast that which is good".
Tak tez jest w King James Bible http://bible.cc/1_thessalonians/5-21.htm
Pierwszy list do Tesaloniczan 5:21. W Biblii Tysiąclecia tłumaczone tak: Wszystko badajcie, a co szlachetne - zachowujcie!

So sty 01, 2011 17:54

Dzięki, bo nie mogłem znaleźć :)
Szkoda tylko, że pominięto już 1 Tes 5, 22

So sty 01, 2011 18:23
zbanowany na stałe

tomek92pl napisał(a):
stanislav, polecam High Magic: Theory & Practice U.D. Fratera. a definicje zacytuje :
"Magic is the science and art of using states of altered consciousness for causing changes to occur in conformity with will."

Dzięki. Znalazłem to m.in w google books. Jak tylko bede miał czas przystepuje do lektury. :)

So sty 01, 2011 19:27
zbanowany na stałe

ja_ja napisał(a):
Jeśli chodzi o godło Unii Europejskiej, to jego twórca nawiązywał tymi 12 gwiazdami do Maryi, z tego co się orientuję.
A czemu wszędzie są pięcioramienne gwiazdy? Chyba są zwyczajnie proste geometrycznie. Widać, że to gwiazda (3 i 4 ramienne są jeszcze takie dziwne). Gdyby były 6-ramienne, to zaraz pojawiłyby się jakieś teorie spiskowe, że to symbol żydów itd.

Przy odrobinie wyobraźni kazdy cos tam znajdzie.

Flaga UE niby nic ciekawego, dwanaście pięcioramiennych gwiazdek na niebieskim tle.

Ale 5 ramion pomnożyć przez 12 gwiazd daje 60. 60 = 6 + 0 = 6 a sześc ramion ma gwiazda żydoska.

Wniosek - Unią rządzą Żydzi.Zresztą nie tylko unią. :D

Załączniki:
zaza.jpg
zaza.jpg [ 34.95 KiB | Przeglądane 2390 razy ]
So sty 01, 2011 23:01
zbanowany na stałe

Jest jeszcze coś.
Pięcioramienna gwiazda - piatka symbolizuje Torę - Pięcioksiąg.
Skolei dwanaście gwiazdek to 12 pokoleń Izraela.

Światowe żydostwo dochodzi do władzy. Do spólki z siłami Szatana - stąd wszechobecność pentagramu.

Mam nadzieje ze to tylko moja paranoja. :D

N sty 02, 2011 0:16
zbanowana na stałe

sz_atan osobom opętanym na ciało wyrzuca pentagramy zaznaczając swoją zdobycz.

Jako, że sza_tan jest pokonany i jego królestwo się dawno skończyło także takie osoby są Uwalniane Mocą CHRYSTUSA.

nie ma dobrych i złych znaków okultystycznych - wszystkie są demoniczne -tak jak niema białej i czarnej magii, jako dobrej i złej - każda pochodzi od szat_ana

N sty 02, 2011 1:01
zbanowany na stałe

frater napisał(a):

Jako, że sza_tan jest pokonany i jego królestwo się dawno skończyło także takie osoby są Uwalniane Mocą CHRYSTUSA.

Kilka lat temu wytatuowałem sobie na lewym ramieniu kozła-diabła.
Bylem wtedy głupi i naiwny. Teraz wiem ze zgrzeszyłem.
Poradz mi co mam zrobić.
Czy Jezus mi wybaczy?
Codziennie staram sie modlić a przynajmniej przed snem odmówic komplete.

N sty 02, 2011 1:21
czasowo zablokowany

stanislav :D nie wkrecaj naiwnych ludzi :P bo sie tez robi z tego smietni... a no w sumie, gorzej nie bedzie :)

N sty 02, 2011 1:45

frater napisał(a):
A co wtedy, kiedy tych pentagramów nie wyrzuca na ciało?
Czy jest to oznaka braku opętania?
frater napisał(a):
nie ma dobrych i złych znaków okultystycznych - wszystkie są demoniczne
A jeśli satanista używa krzyża jako znaku okultystycznego, to czy będzie on (krzyż) miał wtedy moc demoniczną?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N sty 02, 2011 1:47
zbanowana na stałe

Czy chodzi ci o odwrócony krzyż (sa_tanistyczny)?

@stanislav
Każdy sa_tanista może się Nawrócić puki pielgrzymuje na ziemi. BÓG jest Miłością i Kocha wszystkie swoje dzieci. I wysyła swoich Uczniów za błądzącymi owcami w bardzo niebezpieczne tereny po to by Im pomóc i Wiązać Mocą JEZUSA złe duchy i sza_tana i Posyłać je w konkretne miejsce w inny wymiar czasu i przestrzeni.

Czy chcesz bym Modlił się Wstawienniczo za Ciebie Kontemplacją Męki PANA JEZUSA?

N sty 02, 2011 3:20

frater, czemu "sza_tan" a nie "Szatan"? Dlaczego tak piszesz?

N sty 02, 2011 11:53

Też mnie to zaciekawiło frater :)
@stanisłav, z tym doszukiwaniem się, nie przesadzaj, żeby nie wyszła z tego obraza godła państwowego.

N sty 02, 2011 11:57
zbanowany na stałe

frater napisał(a):
@stanislav
Każdy sa_tanista może się Nawrócić puki pielgrzymuje na ziemi. BÓG jest Miłością i Kocha wszystkie swoje dzieci. I wysyła swoich Uczniów za błądzącymi owcami w bardzo niebezpieczne tereny po to by Im pomóc i Wiązać Mocą JEZUSA złe duchy i sza_tana i Posyłać je w konkretne miejsce w inny wymiar czasu i przestrzeni.

Czy chcesz bym Modlił się Wstawienniczo za Ciebie Kontemplacją Męki PANA JEZUSA?

Wiem że sam nie dam rady. Jestem tylko słabym człowiekiem upadającym pod ciężarem grzechu. Staram się modlić o siłę, łaskę ale niekiedy brak mi sił. Czytałem tutaj na tym forum ze osoby które chcą wyrwać się z sideł Sza_tana nie maja lekko bo On tak łatwo nie odpuszcza.
Musze potwierdzić liczne świadectwa na ten temat.
Im bliżej Boga staram się być tzn. gdy czytam Pismo Święte czy biografie Świętych, wstępuje we mnie coś strasznego. Mówię wtedy brzydkie wyrazy, słucham nieprzyzwoitej muzyki, nachodzą sprośne myśli. Wiem że robię źle ale czuje przy tym jakąś dziwna satysfakcję. Walczę z tym, niekiedy wystarczy że pomodlę się w duchu jednak często ulegam namowom Złego. Już nie wiem co mam robić.

Czytałem na forum że Sza_tan boi się różańca. Czy to prawda?

N sty 02, 2011 15:29
zbanowana na stałe

@a.R.E.k.
m.in. dla Twojego bezpieczeństwa

@stanislav

sza_tan wielu rzeczy się boi. jest tchórzem i jego miejsce jest u STÓP PANA JEZUSA na Krzyżu na Kalwarii
Wysłałem Ci maila.

N sty 02, 2011 23:08

http://www.traditia.fora.pl/maryja,8/cz ... 02-30.html
A więc to nie takie miało być pierwotne znaczenie pentagramu! Symbol ten pojawiał się w różnych kulturach.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:4-simplex_t0.svg - symetryczna gwiazda pięcioramienna w piękciokącie foremnym zamiast koła. Czyli wszystkie wierzchołki są ze sobą powiązane. W kole - nie. Byłby to raczej symbol (nie amulet) świecki, ale czy pięciokąt foremny z wykreślonymi przekątnymi symbolizuje coś złego? Dla mnie oznaczałby więzi między wszystkim w Niebie (pięc zmysłów symbolizujących ludzi (stworzenia) - pięć wierzchołków), jest to przedstawienie figury czterowymiarowej, nie do zobaczenia w doczesności (wyższe wymiary symbolizowałyby dobra nieosiągalne w doczesności).

Pomimo wszystko pentagram nie jest obecnie symbolem chrześcijańskim (wręcz przeciwnie), chociaż niegdyś prawdopodobnie symbolizował 5 Ran Odkupiciela. Żywioły są dziełem Stwórcy, tak samo jak człowiek. Świat ma nie należeć do złego ducha, który i tak przegra. Pentagram stał się tak ważnym symbolem satanistycznym, gdyż przypomina głowę kozła.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Pn maja 23, 2011 12:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona