Czy zmartwychwstanie Chrystusa jest faktem?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy zmartwychwstanie Chrystusa jest faktem?
Wiara i naukowe badania. Naukowiec udowodnił - sfilmował, nagrał, wyliczył i dodatkowo mam jeszcze w to uwierzyć? Nie wystarczą same naukowe dowody? A może uwierzyłem w coś i szukam naukowego dowodu by .. no właśnie co, uwierzyć po raz drugi,tylko bardziej mocno?
|
| So maja 05, 2018 19:06 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
Gdy ktoś nie chce uwierzyć, to nawet takie dowody jak całun będą za małe. Owszem, po śmierci otrzymasz niezaprzeczalny dowód, ale lepiej uwierzyć za życia 
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| So maja 05, 2018 19:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No nieźle kombinujesz, to nie chciwość? Coś o tym pisałem tu: http://info.wiara.pl/doc/4681972.Taka-alegoria
|
| So maja 05, 2018 19:23 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
Cytuj: Tak naprawdę nawet nie nasze siły i zdrowie. Tylko to, jacy jesteśmy. W oczach Boga, który wie wszystko. Tylko Bóg może to nasze przemijające życie zamienić w szczęśliwą wieczność. Z dystansem do zapewnień o niezwykłej trwałości powinniśmy więc inwestować w to, co wcześniej czy później ulegnie zniszczeniu. Za to na serio zatroszczyć się o to, by zgromadzić sobie skarby w niebie. Gdzie mól nie zżera, rdza nie niszczy, a guma w butach nie parcieje  Dobrze napisane
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| So maja 05, 2018 19:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
I tak na wszelki wypadek jakieś sztuczne ubranko warto mieć i coś tam ze stali nierdzewnej, no i coś z Cejrowskiego, pomijam intelekt.
|
| So maja 05, 2018 19:32 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
A jaki to ma związek? Aha, myślałem że jesteś autorem bloga, całkiem rozsądnego, a tu okazuje się że tylko autorem chorych komentarzy...
Ostatnio edytowano So maja 05, 2018 19:41 przez Andy72, łącznie edytowano 1 raz
|
| So maja 05, 2018 19:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Z dowodem na zmartwychwstanie jak poprzednie posty - czyli żadne.
|
| So maja 05, 2018 19:40 |
|
 |
|
Andy72
|
Musi być pewna niepewność zawsze. Inaczej co by była zasługa wierzyć? Dodałem komentarz.
|
| So maja 05, 2018 19:43 |
|
 |
|
Andy72
|
Rozczarowałeś mnie nolda, myślałem że jesteś poszukującym i wątpiącym a jesteś lucyferystą, sądząc po komentarzach....
|
| So maja 05, 2018 19:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie było moim zamiarem dopasowywać się do Twoich myśli. Twa wypowiedź świadczy jak mało wiesz, a jak wielkie miałeś mniemanie o sobie. To rozczarowanie, to tylko twoje myśli, czyli coś wirtualnego. Czasem ludzie tak pojmują wiarę jak pewien:
KRÓLEWSKI GOŁĄB Nasruddin został pierwszym ministrem króla. Pewnego razu, kiedy przechadzał się po pałacu, zobaczył po raz pierwszy w życiu królewskiego sokoła. Do tej pory Nasruddin nigdy nie widział takiego gołębia. Wziął więc nożyce i poprzycinał pazury, skrzydła i dziób sokoła. – Teraz wyglądasz na ptaka jak należy – powiedział. Twój opiekun wcale się o ciebie nie troszczył. Biada ludziom religijnym, którzy nie znają innego świata niż ten, w którym żyją, i nie mają nic do nauczenia się od ludzi, z którymi rozmawiają.
|
| So maja 05, 2018 20:27 |
|
 |
|
Andy72
|
Też byś mógl się nauczyć coś z historii Nasruddina: "którzy nie znają innego świata niż ten, w którym żyją, i nie mają nic do nauczenia się od ludzi, z którymi rozmawiają."
|
| So maja 05, 2018 20:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Robię to, lecz ich nie oceniam, nie przycinam im skrzydeł, pazurów, oraz dzioba. Nie staram się zrobić ich na swój obraz i podobieństwo.
|
| So maja 05, 2018 20:43 |
|
 |
|
Andy72
|
Komentarz do bloga był nie ocenianiem?
|
| So maja 05, 2018 20:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 zgodzisz się z tym, że człowiek świadomy odpowiada, nie odreagowuje. Jego działanie bierze się ze świadomości, a nie z twojej nim manipulacji?
|
| So maja 05, 2018 21:07 |
|
 |
|
Andy72
|
To jak to się ma Twoje "lecz ich nie oceniam, nie przycinam im skrzydeł" do komentarza na blogu?
|
| So maja 05, 2018 21:20 |
|
|
|