Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Autor |
Wiadomość |
protoplex
|
 Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
frater napisał(a): ja Posługuję BOGU także w Uwolnieniach więc jak tu jestem to satni_ci uciekają, ale jak wielka ich masa jest (jak czasowo jestem w innych miejscach) także na forum.wiara.pl Hehe, no proszę, po Twoim poście już jednego satanistę usunęli. Coś w tym jest.  Soul33 napisał(a): frater, skoro dobrze jest stanąć w prawdzie, może dobrze byłoby mieć świadomość, że wiele Twoich wypowiedzi robi wrażenie tak absurdalnych i niedorzecznych, że stają się wręcz prowokacyjne.  Słuszna uwaga, ale obawiam się poza zasięgiem Fratera. Trzeba przymknąć na niego oko, on tak ma.  Chociaż faktycznie ewangelizacji to on się średnio przysługuje, ale ten jego optymizm...
|
Pt lis 09, 2012 20:28 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Nawracają się czasami nawet bardzo, bardzo, bardzo mocno zaawansowani okultyści, czyli PAN JEZUS Działa bardzo mocno. Nadto tematy, które Soul33 wymieniłeś są wiedzą istniejącą w KK. Wam życzę większej osobistej obecności na Mszach Świętych połączonych z Modlitwą o Uzdrowienie i Uwolnienie. Może się spotkamy . Spotkacie tam Kościół Katolicki Żywy, Radosny i Rozkochany w BOGU. Proście o Łaski BOGA byście mogli doświadczyć tam, jak ogrom osób Modli się Językami (w tym wielu Kapłanów Katolickich). Proście o Łaski, by móc usłyszeć jak ktoś w obecności Kapłanów z Prezbiterium będzie Tłumaczył Języki, by mówić to co PAN JEZUS Bezpośrednio Mówi do zebranych w danym momencie. Język ten naturalnie nie jest mamrotaniem, jak może wielu sądzi, ale Niebiańskim Językiem jak wielu zapewne czuje.Proszę CIĘ TATO byś wszystkim tym co czytają ten tekst i wysłuchają całej tej piosenki odczuli Tą Radość i Miłość.http://www.youtube.com/watch?v=4doRTwzx ... r_embeddedPytajcie się Kapłanów Posługujących Charyzmatami, czy Egzorcystów o wątpliwości co do tematów, które poruszam. Naturalnie możecie też pytać się Biskupów, ale wielu ludzi nie wiem dlaczego ma tu barierę. Możecie też mnie (mogę odpowiedzieć na PW ), gdyż naturalnie wiedza na te tematy jest znacznie znacznie znacznie szersza. Więc jak ktoś Czuje w Sercu, że jakiś temat bardzo go interesuje to ... Ja za długo u Was nie zabawię bo są i inne miejsca bardzo niebezpieczne gdzie muszę Posługiwać. Ale w niektórych miejscach w sieci czuję się jak w domu, także u Was. I powracam jak czuję przynaglenie. Jestem dość leniwy więc często robię to z poślizgiem, za co przepraszam. Czasem obiecuję jakiś temat, a potem mi to uleci z głowy za co bardzo przepraszam. Może czasem ktoś mnie i w inny sposób zobaczy  , ale niech to zachowa dla siebie.  bardzo proszę
Ostatnio edytowano Pt lis 09, 2012 23:56 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lis 09, 2012 23:38 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Ludzie na forum się nawracają? Serio? Nie widziałem, aby ktoś odnosił się pozytywnie. A ilu się zniechęca? Natomiast "wiedza istniejąca w KK" to nie nauczanie KK. Chyba wyraźnie pisałem. Chociaż kto wie, może teraz czas na jakąś emo-religię. Ale co z tymi, którzy wolą coś poważniejszego? Czas glebę użyźnić? 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt lis 09, 2012 23:51 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Szkoda, że podszedłeś do tego tak personalnie. Na mnie się nie skupiaj. A ja jestem tylko małym trybikiem (członkiem wielkiej Wspólnoty) .
Jak jest Nawrócenie to BÓG Daje Tą Wielką Łaskę Nowo-Nawrócenia, liczy się też i ta osoba co się Nawraca bo zabiega o Tę Łaskę.
A z powyższego postu DUCH ŚWIĘTY może Dać nie tylko Te Łaski co wymieniłem. I to może Dać tu i teraz. Nie napiszę jakie.
A o Nawróceniach myślałem z różnych portali, ale skoro pytasz to i z tego, nawet wśród Moderatorów. Ale nie ma w tym mojej zasługi. To są Relacje między BOGIEM, a Tymi osobami.
|
So lis 10, 2012 1:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
protoplex napisał(a): Mam pytanie Frater. Skoro uważasz, że cała droga mleczna jest zrobiona tylko na potrzeby zaistnienia rodzaju ludzkiego, to po co są inne galaktyki? No coś ty, przecież są używane.
|
So lis 10, 2012 1:53 |
|
|
|
 |
trino
|
Zupełnie z innej beczki i nie wiem czy na pewno ten dział. W dodatku to pierwszy post na forum a wiec proszę o wyrozumiałość. Rzecz dotyczy pewnej nietypowej interpretacji przepowiedni z Apokalipsy. Otóż jak wiemy liczba bestii 666 i tak dalej. Prowadziłem pewną dyskusję na innym forum i pojawiła się kwestia co to może znaczyć. Oczywiście znałem wcześniej interpretację co do Nerona itd. Przeczytałem jeszcze raz odpowiedni fragment, zdecydowanie potwierdziły się wcześniejsze wnioski wyczytane w jakiejś analizie, że jest to związane z jakąś formą ograniczania prawa do handlu - tylko służący bestii mogą sprzedawać i kupować. Zerknąłem na wikipedię a tam doczytałem , że bywa liczba 666 prezentowana jako FFF bo to szósta litera alfabetu łacińskiego. Idąc tym tropem zerknąłem jaka jest szósta litera alfabetu hebrajskiego, okazało się , że "ו" czyli "waw" - w ?. Cóż, wiem jak to zabrzmi pisane na forum internetowym ale odczytując w ten sposób wyszło mi....WWW. Czy może tutaj chodzić o jakiś monopol, koncesjonowanie handlu w internecie ? Handel tylko w internecie i tylko za zgodą tejże bestii ? Czyżby wizja handlu tylko w internecie, bezgotówkowego, monopolistycznego  Wiem , że pewnie wzbudzę uśmiech być może wielu osób ale co o tym sądzicie ?
|
So lis 10, 2012 9:12 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
1. Nas Katolików wg mojej wiedzy obowiązuje prawo naturalne, a wirtualne jest wymysłem danych społeczeństw. Np xero jednej strony z książki też jest przestępstwem ludzkim, a nie BOŻYM. 2. znaki okultystyczne , do których zalicza się liczba 666 są jakby podpisem demona. Podczas Uwalniania zdarza się, że demon wywala na ciało ofiary np. pentagram - chociaż niema go tam w formie malowidła, tatuażu to jest wyraźnie widoczny- podpisuje zły tak Tą osobę. Po Uwolnieniu naturalnie ciało jest czyste.  666 to imię apokaliptycznej bestii: Ap 13, 11-18 Bestia druga, czyli Fałszywy Prorok, na usługach pierwszej
11 Potem ujrzałem inną Bestię, wychodzącą z ziemi: miała dwa rogi podobne do rogów Baranka, a mówiła jak Smok7. 12 I całą władzę pierwszej Bestii przed nią wykonuje, i sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddają pokłon pierwszej Bestii, której rana śmiertelna została uleczona. 13 I czyni wielkie znaki, tak iż nawet każe ogniowi zstępować z nieba na ziemię na oczach ludzi. 14 I zwodzi mieszkańców ziemi znakami, które jej dano uczynić przed Bestią, mówiąc mieszkańcom ziemi, by wykonali obraz Bestii, która otrzymała cios mieczem, a ożyła. 15 I dano jej, by duchem obdarzyła obraz Bestii, tak iż nawet przemówił obraz Bestii i by sprawił, że wszyscy zostaną zabici, którzy nie oddadzą pokłonu obrazowi Bestii8. 16 9 I sprawia, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło 17 i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia. 18 Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć10. Cztery różne symbole znaku Bestii, czyli szatana. 666 - w numerologii Biblijnej jest liczbą niedoskonałą w przeciwieństwie do liczby 777, którą tłumaczyć możemy jako "Święty, Święty, Święty". sa_taniści odnieśli liczbę 666 do słów Apokalipsy (por. Ap.13,18 Tu jest potrzebna mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego sześćset sześćdziesiąt sześć. ). A. Crowley sam nazwał siebie "Bestią 666". Wśród sat_anistów liczba ta oznacza nienawiść do chrześcijaństwa, pogardę względem tego co święte, dobre i sprawiedliwe. Często bywa ona kodowana, np. w formie FFF (F - szósta litera alfabetu), 333, 18 (6 3) lub 216 [(6 6) 6].Symbol ten występuje także w postaci trzech połączonych okręgów. Symbole te występują w wielu grach komputerowych, filmach i książkach, na wielu okładkach płyt. I `ten z ogonem` jest przepełniony pychą więc zawsze się podpisze, dlatego możecie być pewni, że media posiadające także tą liczbę są na pewno demoniczne i korzystanie z nich ma na nas bardzo negatywny wpływ i może w skrajnych przypadkach nawet doprowadzić do opętania demonicznego.
Załączniki:
21.gif [ 6.12 KiB | Przeglądane 1191 razy ]
Ostatnio edytowano So lis 10, 2012 11:14 przez frater, łącznie edytowano 3 razy
|
So lis 10, 2012 10:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): 1. Nas Katolików wg mojej wiedzy obowiązuje prawo naturalne, a wirtualne jest wymysłem danych społeczeństw. Np xero jednej strony z książki też jest przestępstwem.
Fraterku drogi. Ty tu marnujesz swój cenny czas. Wyobraź sobie ile biednych studenckich duszyczek kseruje książki. Czas zrobić szturm na uczelnię i oświecać, że to karygodne przestępstwo i ich dusza jest zagrożona. Pamiętaj też o profesorach, gdyż oni również uczestniczą w tym haniebnym procederze kserowania. Ba- pośrednio zmuszają do tej czynności 
|
So lis 10, 2012 10:59 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Ty mnie nie zrozumiałaś. Ja piszę, że nie jest to przestępstwo BOŻE i nie dotyczy to tylko książęk. Nawet jak słuchasz ściągniętego z internetu MP3 nie grzeszysz - spytaj się Kapłana. Naturalnie można płacić za media. Słuchasz czegoś, podoba Ci się i chcesz, by ktoś miał z tego korzyść materialną i idziesz do sklepu i kupujesz tą płytę. Albo idę na koncert i w ten sposób zarabia On na tym. Skrajnym przykładem, że tu niema grzechu może być taki - przepraszam, ale trochę niemiły przypuśćmy, że pruknę (wypuszczę z siebie wiatry  ) i od wszystkich co poczują będę pobierał opłatę, bo to moje 
|
So lis 10, 2012 11:06 |
|
 |
trino
|
Hm, a ja dalej nie wiem co sądzisz o takiej interpretacji Frater.
|
So lis 10, 2012 11:31 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Nie sprowadzajmy sprawy do absurdu i nie dodawajmy znaków okultystycznych dodatkowych. To, że jakaś niszowa grupa np. nawet jakiś znak zdemonizuje to nie oznacza, że ma on większą moc. Znaków okultystycznych jest niewiele http://katolik.d500.pl/index.php?option ... Itemid=121Tu macie wszystkie ważniejsze. A demon jest na tyle głupi w przeciwieństwie do tego co wielu uważa, że na 100% podpisze swój produkt którymś z nich.
|
So lis 10, 2012 11:39 |
|
 |
trino
|
frater napisał(a): Nie sprowadzajmy sprawy do absurdu i nie dodawajmy znaków okultystycznych dodatkowych. To, że jakaś niszowa grupa np. nawet jakiś znak zdemonizuje to nie oznacza, że ma on większą moc. Znaków okultystycznych jest niewiele http://katolik.d500.pl/index.php?option ... Itemid=121Tu macie wszystkie ważniejsze. A demon jest na tyle głupi w przeciwieństwie do tego co wielu uważa, że na 100% podpisze swój produkt którymś z nich. Ale ja nie twierdzę, że ma większą moc. Znam treść Ap, jestem wierzący. Księga zawiera wezwanie do rozszyfrowania czy zinterpretowania liczby, przedstawiam swoją interpretację (jak doczytałem to się okazuje, że już wcześniej WWW wskazywano, za swoje "poczytam sobie" wskazanie na związki z handlem i jego jakimś koncesjonowaniem, być może na tle religijnym czy innym - kult bestii, służenie bestii).
|
So lis 10, 2012 11:50 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
demon zawsze stara się temat `rozmydlić` Więc Przyjacielu nie ma co mu tu robić przyjemności.
on jest tylko tchórzliwym sługą i jest tu po to by `odsiać` ludzi złych i tu jego zadanie się kończy. A królestwo jego się dawno skończyło.
Więc lepiej skupić uwagę na tym, by mniej osób było upapranych w te zagrożenia. Jak chcesz tu pomóc to zapraszam na PW. Zobaczysz, że Posługi konkretnej jest ogrom.
|
So lis 10, 2012 12:09 |
|
 |
trino
|
frater napisał(a): demon zawsze stara się temat `rozmydlić` Więc Przyjacielu nie ma co mu tu robić przyjemności.
on jest tylko tchórzliwym sługą i jest tu po to by `odsiać` ludzi złych i tu jego zadanie się kończy. A królestwo jego się dawno skończyło.
Więc lepiej skupić uwagę na tym, by mniej osób było upapranych w te zagrożenia. Jak chcesz tu pomóc to zapraszam na PW. Zobaczysz, że Posługi konkretnej jest ogrom. To analiza Ap ma być przyjemnością dla demona  Ok, ale nie chcę trollować. W każdym razie może odezwą się inni z innymi interpretacjami. PS. Posługa - raczej nie, przynajmniej na razie.
|
So lis 10, 2012 12:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A demon jest na tyle głupi w przeciwieństwie do tego co wielu uważa I to mówi ktos kto twierdzi, ze jest charyzmatykiem i potrafi "uwalniac". Teraz juz wszystko wiadomo....frater jestes sciemniaczem i to wszystko. Anioł ( co prawda upadły, ale dalej anioł) istota duchowa stworzona przed człowiekiem, prawie doskonała, ustepująca wiedza tylko samemu Bogu.....okazuje sie wg. teorii samozwańczego charyzmatyka fratera - zwykłym głupcem. Pogratulować doskonałosci charyzmatycznej fraterowi to mało.....chyba upaść na kolana przyjdzie 
|
So lis 10, 2012 16:21 |
|
|
|