Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 16:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Alus napisał(a):
wybrana napisał(a):

Ale czego ma dowodzić istnienie loży masońskiej w kontekście kardynałów krakowskich, zakonu jezuitów, procesu R. Celakówny?
Jakbyś nie wiedziała - wielu znanych polskich literatów, bohaterów narodowych - jak choćby T. Kościuszko, przynależało do loży masońskiej.
Lożę masońską w Polsce, w czasach PRL w 1968 r reaktywował J. Olszewski, do 1994r był jej wielkim kanclerzem. Międzyczasie pełnił funkcję premiera RP, bohater środowisk prawicowych, m.in. prowadzących portal "wpolityce".

Czyli sama potwierdzasz, że loża masońska działa i jest aktywna.

Cz lip 07, 2016 15:29
Alus napisał(a):
wybrana napisał(a):
Alus napisał(a):
Wielu znanych odszczepieńców dawniej i współcześnie nie miało problemu z Kościołem....oczywiście z Kościołem własnej wersji, która jest ważniejsza od teologicznych rozpraw......i też patrzyli na rzeczywistość jakby oczami Boga, dlatego uznawali, że mieli/mają prawo rzucać wszelkie oszczerstwa na kapłanów Chrystusa.

A co ty powiesz na to:
wpolityce.pl/.../216910-jezuici-promuja-laczenie-zen-z-chrzescijanstwem..

Co powiem
http://jezuici.pl/2014/10/zen-a-poszukiwania-duchowe/
Jezuici nie przyjęli Zen i nikomu nie promują, a o. Posacki zasłużył sobie na zakaz wypowiadania się , publicznego sprawowania funkcji kapłańskich, prowadzenia działalności duszpastersko-rekolekcyjnej.

Podany przez ciebie link pokazuje - ze mleko się rozlało.
Piasecki został potraktowany tak jak każdy, kto myśli inaczej - straszne.

Cz lip 07, 2016 15:46
A co ten offtop ma wspolnego z prywatnymi wizjami tak nieprecyzyjnymi, ze kazdy moze sobie zyczyc inna Intronizacje? Np przy kazdej zmianie rzadu?
Niewazne, czego Pan Jezus sobie naprawde zyczyl...

Cz lip 07, 2016 15:47
Kael napisał(a):
A co ten offtop ma wspolnego z prywatnymi wizjami tak nieprecyzyjnymi, ze kazdy moze sobie zyczyc inna Intronizacje? Np przy kazdej zmianie rzadu?
Niewazne, czego Pan Jezus sobie naprawde zyczyl...

Ale właśnie to jest życzenie Pana Jezusa, któremu o dziwo jest przeciwny Kościół.
Ale wielki wyczyn dla Kościoła, uznać Jezusa Królem i pogłębić wiarę w Narodzie.

Cz lip 07, 2016 15:54
wybrana napisał(a):
O Kościół, który założył Jezus Chrystus.

Protestanci też uważają, że ich Kościół założył Jezus Chrystus, ale papieża nie uznają. Mam rozumieć, że jesteś protestantką?
wybrana napisał(a):
Ale właśnie to jest życzenie Pana Jezusa, któremu o dziwo jest przeciwny Kościół.
Ale wielki wyczyn dla Kościoła, uznać Jezusa Królem i pogłębić wiarę w Narodzie.

Kościół od początku uznaje Jezusa Królem i niepotrzebna mu oddzielna korona w każdym państwie. Teraz czas, aby każdy z osobna uznał Go Królem swojego serca o tym mówi Akt, który ma być ogłoszony 19 listopada.
To nie jest życzenie Jezusa, bo on tego wyraźnie sobie nie życzył, aby uznawać Go ziemskim Królem (patrz jak zareagował po rozmnożeniu chleba na takie zapędy).

Cz lip 07, 2016 16:06
Helenka napisał(a):
wybrana napisał(a):
O Kościół, który założył Jezus Chrystus.

Protestanci też uważają, że ich Kościół założył Jezus Chrystus, ale papieża nie uznają. Mam rozumieć, że jesteś protestantką?
wybrana napisał(a):

Kościół od początku uznaje Jezusa Królem i niepotrzebna mu oddzielna korona w każdym państwie. Teraz czas, aby każdy z osobna uznał Go Królem swojego serca o tym mówi Akt, który ma być ogłoszony 19 listopada.
To nie jest życzenie Jezusa, bo on tego wyraźnie sobie nie życzył, aby uznawać Go ziemskim Królem (patrz jak zareagował po rozmnożeniu chleba na takie zapędy).

To uważasz, że objawienia Św.Faustyny Kowalskiej to tez bzdety?
Nie objawiał się jej Chrystus?
Malowanie obrazów tez Biblia nie wskazuje - a jednak życzenie Jezusa było inne.
Jezus widząc co się dzieje na ziemi sam musi interweniować, bo kocha ludzi i pragnie ich zbawienia. Ludzie cały czas go odrzucają. Kościół dowiadując się o takim objawieniu (tym bardziej, że słowa o zapowiedzianej wojnie się potwierdziły) powinien się jak najszybciej tą sprawą zainteresować.

Cz lip 07, 2016 16:17
@wybrana: i szatan moze przybrac postac aniola swiatlosci. Nie kazde "objawienia" maja pieczec niebianska. to potwierdza Kosciol, ale i tak nie ma przymusu w nie wierzyc. A nie kazda wizja jest tak spojna i jednoznaczna, zeby zaraz ja realizowac: przypomne, ze juz trzy Intronizacje byly. Ile kolejnych zadowoli np ciebie? A verosa?

Duch sw jest duchem porzadku i pokory.
Kraj, gdzie ponad polowa nie wierzy w Boga, przyjmujacy Jezusa za swojego Krola (kto ma byc Jego namiestnikiem, zeby prawa dostosowac do Ewangelii, czyli np do Kazania na Gorze), to tak, jakby jakas grupa uznala za krola Polski Latajacego Potwora Spaghetti. Albo Budde.
I takie inicjatywy beda mialy prawo sie pojawic, bo mamy wolnosc wyznania i sumienia.
I rozdzial panstwa od Kosciola.

Cz lip 07, 2016 16:18

veros napisał(a):
Kościół w Polsce, reprezentowany przez biskupów wszystkich polskich diecezji jest Kościołem katolickim i może wypowiadać się w imieniu katolików, których jest - jak mówią ostatnie statystyki - między 50 a 60 %.

No to ogłoście sobie Jezusa królem polskich katolików, w czym problem?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz lip 07, 2016 16:21
1 kwietnia 1656 r. w katedrze lwowskiej król Jan Kazimierz w sposób oficjalny ślubował przed wizerunkiem „Ciebie za patronkę moją i za królowę państw moich dzisiaj obieram”[1][2][3]. W trzechsetną rocznicę ślubów Jana Kazimierza episkopat Polski z inicjatywy więzionego prymasa Stefana Wyszyńskiego dokonał ponownego zawierzenia całego kraju Maryi i odnowienia ślubów królewskich. 26 sierpnia 1956 roku ok. miliona wiernych na Jasnej Górze złożyło Jasnogórskie Śluby Narodu Polskiego.Matki Bożej Łaskawej: „Ciebie za patronkę moją i za królowę państw moich dzisiaj obieram.

I co można?
A dlaczego Jezusa nie?

Cz lip 07, 2016 16:37

Na króla polskich katolików?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz lip 07, 2016 16:39
wybrana napisał(a):
Piasecki został potraktowany tak jak każdy, kto myśli inaczej - straszne.

O. Posacki.....posiadasz jakąś wiedzę co myśli o. Posacki????.....bo ani zakon, ani o. Posacki nie wypowiadali się w kwestii zakazu.

wybrana napisał(a):

Który Kościół?

Cytuj:

Kościół zawsze działa z ogromną roztropnością, tym bardzie, że żadne prywatne objawienia - te uznane, jak i nie uznane - nie wnoszą NIC ponad Objawienie Jezusa.

wybrana napisał(a):
ożył Jezus Chrystus.

wybrana napisał(a):
To uważasz, że objawienia Św.Faustyny Kowalskiej to tez bzdety?
Nie objawiał się jej Chrystus?
Malowanie obrazów tez Biblia nie wskazuje - a jednak życzenie Jezusa było inne.
Jezus widząc co się dzieje na ziemi sam musi interweniować, bo kocha ludzi i pragnie ich zbawienia. Ludzie cały czas go odrzucają. Kościół dowiadując się o takim objawieniu (tym bardziej, że słowa o zapowiedzianej wojnie się potwierdziły) powinien się jak najszybciej tą sprawą zainteresować.

A wiesz cokolwiek o procesie oficjalnego uznania przez Kościół objawień św Faustynie?
II wojna światowa została zapowiedziana już 1850r w Licheniu, w 1917r w Fatimie...

Cz lip 07, 2016 16:43
@Alus napisała;A wiesz cokolwiek o procesie oficjalnego uznania przez Kościół objawień św Faustynie?
II wojna światowa została zapowiedziana już 1850r w Licheniu, w 1917r w Fatimie...

Wiem o procesie, no chyba, że coś ty jeszcze nowego powiesz.
Skąd wiesz, że II wojna a nie I

Objawienia Jezusa są prawdziwe, bo to objawienia Boże.
Inne objawienia, to ?

Cz lip 07, 2016 16:53
wybrana napisał(a):
Inne objawienia, to ?

Genialne w swojej prostocie. Te z Olawy tez byly prawdziwe? I z tylu roznych miejsc?
Wybrana ma jakis radar, ze odroznia np schozofrenie od prawdziwych objawien?
I to bez osobistego kontaktu z "wizjonerem"

Cz lip 07, 2016 16:59

Jeżeli chcecie poczytać prawdziwych objawień w formie piśmiennej to mogę wam śmiało polecić orędzie żywego płomienia ,które otrzymuje Piotr Żywy Płomień ,wszystkie one są na 100% prawdziwe ,zwraca się w nich do nas wszystkich cała Trójca Święta oraz Matka Boska .
Nie musicie ich czytać ani w nie wierzyć ,jednak jeżeli tego nie robicie tracicie mnóstwo .
Daje link do orędzi :
http://viviflaminis-deogracias.pl.tl/2016.htm

Cz lip 07, 2016 17:02
Kael napisał(a):
wybrana napisał(a):
Inne objawienia, to ?

Genialne w swojej prostocie. Te z Olawy tez byly prawdziwe? I z tylu roznych miejsc?
Wybrana ma jakis radar, ze odroznia np schozofrenie od prawdziwych objawien?
I to bez osobistego kontaktu z "wizjonerem"

Jezus ukazał się Rozalii z wyraznym przesłaniem. Potwierdzeniem jego słów są zdarzenia, które były zapowiedziane i w krótkim czasie się potwierdziły.
Czy ktoś miał jeszcze jakieś prywatne objawienia, nie mnie sądzić. Podejrzewam, że mogą się zdarzać, bo Jezus jest z nami w naszym życiu. Bóg jest z nami,słyszy nas, działa i wspomaga. Sama również mogę to potwierdzić, ale wiem, że i tak mi nikt nie uwierzy, skoro Rozalii przez ok.wiek nie uwierzono. Jezus na przekór wywyższającym się przychodzi do ludzi prostych. Tacy ludzie są milsi Jego sercu. Tacy ludzie nie mają tyle pychy i zakłamania. Serce proste, ale czyste.

Cz lip 07, 2016 17:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 118  Następna strona