Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 18:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
@eguuleuus - dlaczego cię to dziwi, że Bóg używa zwrotu " mimo wszystko". Czyż my ludzie nie zawiedliśmy Go. Czy mimo ukazanych nam prawd przez świadectwo życia Jezusa Chrystusa my te prawdy przyjęliśmy. Jak wygląda życie na ziemi ludzi. Pełnia grzechu i zgorszenia. Czy Bóg mówiąc "mimo wszystko" nie wyraża swojego miłośierdzia. Bóg też ma swoją cierpliwość i mimo naszego odwrócenia od Niego - On trwa przy nas. Pragnie naszego zbawienia. Daje swoje znaki. Walczy o człowieka. Nie odwraca się od człowieka. Czyż nie jest w tym przekazie zawarta wielka miłość - miłość cierpliwa. Bóg mówi nam, że ciągle czeka, ale również daje nam warunek, że kiedyś te czekanie się skończy. Przychodzi do ludzi prostych, czystego serca. Nie wierzymy w to, bo nie chcemy wierzyć. Rozalii Celakównie przez 80 lat nie uwierzono. DGdyby nie nasz Papierz Jan Paweł II, to Św. Faustynie Kowalskiej do tej pory by nie uwierzono.Ja wierzę, bo również sama doświadczyłam obecności Bożej w moim życiu i wiem, że Bóg jest z człowiekiem bardzo blisko, że działa i walczy o każdego z nas.

Pt lip 08, 2016 8:21
Przepraszam ciebie Hufce, za osobista uwage: nawet jesli to ty te oredzia spisujesz, to bez potwierdzenia Kosciola nie mozesz miec zadnej pewnosci, ze sa prawdziwe.
Umysl czlowieka jest ciagle niezbadany i najlatwiej mu oszukac samego siebie.
A Pan Bog prawdy i kontroli sie nie boi. Dlatego jest Kosciol, zeby sprawdzac i potwierdzac, badz ostrzegac przed zludzeniem.

Pt lip 08, 2016 8:27
Hufce napisał(a):
To jest tylko Twoja interpretacja ,ja wiem ,że te orędzia są na 100% prawdziwe i pochodzą od Trójcy Świętej i Matki Boskiej .I to wszystko na ten temat .

Twoja wola, ale ja byłabym ostrożna na Twoim miejscu dopóki Kościół się nie wypowie. Dla mnie jest jasne, że to nie są żadne objawienia, a czyjaś chora ambicja bycia wybranym.

Pt lip 08, 2016 8:34

Że tak zapytam - czy Intronizatorzy przedstawią w końcu propozycję na jakiej zasadzie miałaby się taka Intronizacja w Polsce odbyć, by było to zgodne z prawem?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt lip 08, 2016 8:41
Kael napisał(a):
Przepraszam ciebie Hufce, za osobista uwage: nawet jesli to ty te oredzia spisujesz, to bez potwierdzenia Kosciola nie mozesz miec zadnej pewnosci, ze sa prawdziwe.
A Pan Bog prawdy i kontroli sie nie boi. Dlatego jest Kosciol, zeby sprawdzac i potwierdzac, badz ostrzegac przed zludzeniem.

Przyznam ci Kael, Alus, Helenka, Agguleuus, że ja wam naprawdę współczuję i to bardzo.
Czekacie, na potwierdzenie objawień przez Kościół. A co jeżeli Kościół dopiero za sto lat je potwierdzi, bo takie ma tempo.
Przecież żadna osoba z was tego nie dożyje. Czy będziecie usprawiedliwieni za to czekanie? czy będziecie usprawiedliwieni za odrzucanie wszelkich znaków Bożych? Całkowite negowanie ich, nawet bez głębszych przemyśleń i analizy?
Nie mnie to sądzić, ale zastanówcie się czy na pewno jesteście pewni swoich racji. Czy Bóg nie powie, przecież dawałem tyle znaków, a wy je odrzucaliście. Nie zbadane są wyroki Boże. Nie negujcie, jeżeli tyle ludzi potwierdza te znaki. Wiem, co piszę i nie jestem chora, jak niektórzy mogli by mnie posądzać. Zawsze twardo stąpałam i stąpam po ziemi. Bóg działa posługując się drugim człowiekiem. Znaki czasu były przepowiadane i one się dzieją. Nie odrzucajcie tak szybko wszystkiego. Lepiej głębiej to przeanalizować i to nie po upływie kilkudziesięciu lat, bo nie wiemy ile jeszcze mamy czasu.

Pt lip 08, 2016 8:42
wybrana napisał(a):
Kael napisał(a):

Przyznam ci Kael, Alus, Helenka, Agguleuus, że ja wam naprawdę współczuję i to bardzo.
Czekacie, na potwierdzenie objawień przez Kościół. A co jeżeli Kościół dopiero za sto lat je potwierdzi, bo takie ma tempo.
Przecież żadna osoba z was tego nie dożyje. Czy będziecie usprawiedliwieni za to czekanie? czy będziecie usprawiedliwieni za odrzucanie wszelkich znaków Bożych? Całkowite negowanie ich, nawet bez głębszych przemyśleń i analizy?
Nie mnie to sądzić, ale zastanówcie się czy na pewno jesteście pewni swoich racji. Czy Bóg nie powie, przecież dawałem tyle znaków, a wy je odrzucaliście. Nie zbadane są wyroki Boże. Nie negujcie, jeżeli tyle ludzi potwierdza te znaki. Wiem, co piszę i nie jestem chora, jak niektórzy mogli by mnie posądzać. Zawsze twardo stąpałam i stąpam po ziemi. Bóg działa posługując się drugim człowiekiem. Znaki czasu były przepowiadane i one się dzieją. Nie odrzucajcie tak szybko wszystkiego. Lepiej głębiej to przeanalizować i to nie po upływie kilkudziesięciu lat, bo nie wiemy ile jeszcze mamy czasu.

Nie ma żadnego znaczenia czy dożyjemy, bo żadne objawienie nic nie zmieniło w objawienu Chrystusa i nic nie zmieni.
Doda jedynie jakieś nabożeństwo, modlitwę, ale zbawienie zawsze będzie jedynie darem Chrystusa i zawsze człowiek będzie decydował czy je przyjmie.
Żadne te objawienia nie zmieniają nakazu Chrystusa czuwajcie, bo nie znacie dnia ani godziny.

Pt lip 08, 2016 8:46
Hufce napisał(a):
Jeżeli chcecie poczytać prawdziwych objawień w formie piśmiennej to mogę wam śmiało polecić orędzie żywego płomienia ,które otrzymuje Piotr Żywy Płomień ,wszystkie one są na 100% prawdziwe ,zwraca się w nich do nas wszystkich cała Trójca Święta oraz Matka Boska .
Nie musicie ich czytać ani w nie wierzyć ,jednak jeżeli tego nie robicie tracicie mnóstwo .
Daje link do orędzi :
http://viviflaminis-deogracias.pl.tl/2016.htm
Bóg używa zwrotu " mimo wszystko". Czyż my ludzie nie zawiedliśmy Go. Czy mimo ukazanych nam prawd przez świadectwo życia Jezusa Chrystusa my te prawdy przyjęliśmy. Jak wygląda życie na ziemi ludzi. Pełnia grzechu i zgorszenia. Czy Bóg mówiąc "mimo wszystko" nie wyraża swojego miłośierdzia. Bóg też ma swoją cierpliwość i mimo naszego odwrócenia od Niego - On trwa przy nas. Pragnie naszego zbawienia. Daje swoje znaki. Walczy o człowieka. Nie odwraca się od człowieka. Czyż nie jest w tym przekazie zawarta wielka miłość - miłość cierpliwa. Bóg mówi nam, że ciągle czeka, ale również daje nam warunek, że kiedyś te czekanie się skończy. Przychodzi do ludzi prostych, czystego serca. Nie wierzymy w to, bo nie chcemy wierzyć. Rozalii Celakównie przez 80 lat nie uwierzono. DGdyby nie nasz Papierz Jan Paweł II, to Św. Faustynie Kowalskiej do tej pory by nie uwierzono.Ja wierzę, bo również sama doświadczyłam obecności Bożej w moim życiu i wiem, że Bóg jest z człowiekiem bardzo blisko, że działa i walczy o każdego z nas.

Pt lip 08, 2016 8:56
Alus napisał(a):
Nie ma żadnego znaczenia czy dożyjemy, bo żadne objawienie nic nie zmieniło w objawienu Chrystusa i nic nie zmieni.
Doda jedynie jakieś nabożeństwo, modlitwę, ale zbawienie zawsze będzie jedynie darem Chrystusa i zawsze człowiek będzie decydował czy je przyjmie.
Żadne te objawienia nie zmieniają nakazu Chrystusa czuwajcie, bo nie znacie dnia ani godziny.

Dokładnie. Dodam jeszcze, że może okazać się tym wierzącym w każde objawienie, że byli zwiedzeni. I co wtedy?
A przecież na każdej Mszy sw. mówimy w Credo "wierzę w świety, powszechny i apostolski Kościół". Jak ta deklaracja ma się do kwestionowania nauczania UNK?

Pt lip 08, 2016 8:57
@wybrana: twoj czy moj koniec swiata moze byc jutro. Jestes gotowa? Czy milowalas tylko jezykiem a nie czynem, bo ci na czyny czasu nie starczylo, bo zmarnowalas go na szukaniu w necie masonskiego spisku?

Intronizacja Serca Pana Jezusa (bo raczej o tym mowila Rozalia) to co innego niz szalone pomysly Intronizacji Pana Jezusa. To jest szerkok pojeta oferta dla wierzacych. Im wiecej ludzi podda swoje serca Sercu Pana Jezusa i bedzie sie uczylo od swego Pana byc "cichym i pokornym sercem", otwartym dla kazdego, tym lepiej bedzie sie w Polsce zylo. Ale z magia jakiegos odgornego panstwowo-religijnego obrzedu nie ma to nic wspolnego.

Pt lip 08, 2016 8:57

wybrana napisał(a):
Czy będziecie usprawiedliwieni za to czekanie?

A czy Ty będziesz usprawiedliwiona z pochopnej wiary w pierwsze lepsze niewiadomego pochodzenia rewelacje i ich propagowanie?

wybrana napisał(a):
Całkowite negowanie ich, nawet bez głębszych przemyśleń i analizy?

A Ty głębiej przemyslałaś, przeanalizowałaś? Po godzinie od umieszczenia linka przez Hufce ogłosiłaś, że to święta prawda. Szybko analizujesz.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt lip 08, 2016 9:01
Helenka napisał(a):
Alus napisał(a):

Dokładnie. Dodam jeszcze, że może okazać się tym wierzącym w każde objawienie, że byli zwiedzeni. I co wtedy?
A przecież na każdej Mszy sw. mówimy w Credo "wierzę w świety, powszechny i apostolski Kościół". Jak ta deklaracja ma się do kwestionowania nauczania UNK?

Według twojej dedukcji można wyciągnąć wniosek, że szatan nie jest taki zły jak go malują, bo ukazuje się ludziom i chwali Boga. Mówi wierzcie w Boga Ojca Wszechmogącego Stworzyciela Nieba i Ziemi i w Jezusa Chrystusa Syna Jego Jedynego. Uważasz, że szatan każe nam żyć po Bożemu, kochać się wzajemnie i wielbić imię Jezusa Chrystusa.
To może ja zadam ci pytanie - kto jest twoim Bogiem? , jeżeli tak piękne działanie przypisujesz szatanowi?

Pt lip 08, 2016 9:14
wybrana napisał(a):
Helenka napisał(a):
Alus napisał(a):

Według twojej dedukcji można wyciągnąć wniosek, że szatan nie jest taki zły jak go malują, bo ukazuje się ludziom i chwali Boga. Mówi wierzcie w Boga Ojca Wszechmogącego Stworzyciela Nieba i Ziemi i w Jezusa Chrystusa Syna Jego Jedynego. Uważasz, że szatan każe nam żyć po Bożemu, kochać się wzajemnie i wielbić imię Jezusa Chrystusa.
To może ja zadam ci pytanie - kto jest twoim Bogiem? , jeżeli tak piękne działanie przypisujesz szatanowi?

Pytaj jeszcze z 500 razy - kto jest Twoim Bogiem - chyba sama masz z tym problem, skoro nie dajesz sobie przetłumaczyć - A jeżeli Jezus nie zmartwychwstał, daremna jest nasza wiara(1 Kor 15,14).....żadne wizje, objawienia nic nie dodają do ofiary i zmartwychwstania Chrystusa.
Tylko Kościół orzeka o prawdziwości objawień prywatnych i wizji, każde osobiste uznanie jest odstępstwem od Kościoła.

Pt lip 08, 2016 9:52
wybrana napisał(a):

Proponuję zaprzestać zaglądania ludziom w głąb ich dusz, bo można tam dotknąć rzeczy naprawdę obrzydliwych.

Zamiast tego, proponuję by zacząć odmawiać dziesiątkę Różańca codziennie (5 minut) w intencji uznania przez Polaków Jezusa Chrystusa za Króla Polski. I oddawać siebie samego pod Jego Panowanie.

Pt lip 08, 2016 10:09
Hufce napisał(a):
To jest tylko Twoja interpretacja ,ja wiem ,że te orędzia są na 100% prawdziwe i pochodzą od Trójcy Świętej i Matki Boskiej .I to wszystko na ten temat .

A ja powiem że te objawienia nie są prawdziwe i także tyle w tym temacie. Znasz osobiście wizjonera? Jest całkowicie posłuszny Kościołowi i jego zwierzchnikom? Czy ma kierownictwo duchowe? Czy też pisze to na kolanie tylko dla siebie i rzuca potem w sieć?

I to nie tylko interpretacja ale rozpoznanie duchowe.

Znając Twoje niektóre posty gdzie mowiłes o Radzie Nieba i inne tym podobne rzeczy a także o tym że świadomość umiera to można stwierdzić z całkowitą pewnością że nie jest to prawdziwe.

Bóg mówiący o lubrykacji i dający wskazówki co do seksu? Co to jest, poradnik seksuologiczny?

Cytuj:
dlaczego cię to dziwi, że Bóg używa zwrotu " mimo wszystko".

Tak, dziwi mnie to, tym bardziej że każde z tych objawień kończy się w taki sposób.

Cytuj:
że ja wam naprawdę współczuję i to bardzo

Istnieje coś takiego jak rozpoznanie duchowe. I raczej trzeba to stosować wobec każdych objawień. Tym samym nawet te ktore mają pozór prawdy mogą zwiera w sobie nawet jedno zdanie lub słowo które poddaje to wszystko w wątpliwość.

Kiedyś czytałem słowa kobiety która twierdziła że miała wizję piekła, i ok, wszystko wydawało by się być może jest ok, ale w pewnym momencie opisu tej wizji jest scena gdzie jakiś potepiony woła Jezusa o pomoc. Jest to niemożliwe. I tym samym skreśla całą wiarygodność takiej wizji.

Cytuj:
Według twojej dedukcji można wyciągnąć wniosek, że szatan nie jest taki zły jak go malują, bo ukazuje się ludziom i chwali Boga.

Wybrana, czyli będziesz tą która poleci za Antychrystem bo będzie głosił miłość, pokój i dobro? Rozpoznawaj duchem.

Cytuj:
Nie odrzucajcie tak szybko wszystkiego.

Objawienie Płomienia nie są prawdziwym głosem z Nieba.

Jezus mówiący w taki sposób do wizjonera?

Zablokowałem ci myślenie, by nie obciążało cię ono nadmiernie.

Módl się tyle, na ile ci pozwolę.

Matka Boża mowi takie oto słowa?

Polacy! Ochraniam was jeszcze od tych najgorszych nieszczęść resztką siły i mocy, która Mi pozostała.

Resztką siły i mocy?

Cytuj:
Pośrodku wielu wydarzeń w kraju i na świecie, nie zabraknie wydarzeń z kosmosu, mających na was wpływ. Znikają niektóre gwiazdy z gwiazdozbiorów. Obserwujcie nieboskłon nocny, to zauważycie wiele zmian gołym okiem. Niebawem zniknie Betejgeza z gwiazdozbioru Oriona. Fala wybuchu tej gwiazdy będzie widziana i odczuwana na ziemi przez kilka miesięcy.

Przede wszystkim - Betelgeza, prawdopodobnie już wybuchla jaki ś czas temu ale zanim ten efekt dotrze do Ziemii musi upłynąc jakiś czas ze względu na odległość. I nie jest to zagrażające dla nas, po prostu będzie wtedy na niebie drugi księżyc w pełni, czyli w sumie bardzo interesujące zjawisko. Owszem, niekorzystne może być promieniowanie ultrafioletowe i uszczuplenie warstwy ozonowej ale to raczej może nastąpić za jakieś pół wieku bo tyle czasu będzie potrzebowało światło aby dotrzeć do Ziemii.

Bóg który mówi takie słowa?

Cytuj:
Żądam, aby Polska odstąpiła od Unii Europejskiej.

Cytuj:
Proponuję zaprzestać zaglądania ludziom w głąb ich dusz, bo można tam dotknąć rzeczy naprawdę obrzydliwych.

Masz wgląd w dusze ludzkie? Bóg nie brzydzi się człowiekiem.

Pt lip 08, 2016 10:12
veros napisał(a):
wybrana napisał(a):

Zamiast tego, proponuję by zacząć odmawiać dziesiątkę Różańca codziennie (5 minut) w intencji uznania przez Polaków Jezusa Chrystusa za Króla Polski. I oddawać siebie samego pod Jego Panowanie.

Jezus nigdy, nikomu i nigdzie nie wyrażał woli ukoronowania Go na króla, bo sam osobiście ogłosił całemu światu swoje królowanie.
Prośba tyczyła Intronizacji Najświętszego Serca Jezusa.

Pt lip 08, 2016 10:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 118  Następna strona