Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 5:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Wszystko wyjaśnia OBE - wierzmy w samych siebie !!! 
Autor Wiadomość

Mogę Ci tylko obiecać modlitwę w tej sytuacji...

z Bogiem
pozdrawiam

N maja 06, 2007 12:29

Hmm... Ciekawe doświadczenie. Spróbuj pisać na forach poświęconych OOBE i świadomemu śnieniu.
To naprawdę można osiągnąć. Ja próbowałam śnić świadomie. Rezultat-jeden sen na pół świadomy (uczyłam się kontrolować sny), drugi bardziej świadomy. Niestety trening powodował, że jak tylko zaczynałam śnić świadomie, emocje z tym związane mnie wybudzały. Chodzę do szkoły, byłam nie wyspana więc czekam z dalszym treningiem do wakacji. :-) Może i mnie uda się kiedyś doświadczyć OOBE... Choć relacje są dość przerażające...

N maja 06, 2007 16:06
Nie temat niewygodny bo sam się tym zajmuje, tylko powtórzony. Poc o tworzyć drugi temat skoro jeden już o tym jest?

Śr maja 09, 2007 7:29

Zajmowalam się OoBE od strony naukowej i mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że jest to czysto subiektywny stan umysłu.

OoBE można spowodować poprzez pobudzanie określonego miejsca w mózgu (u większości ludzi jest to zakręt kątowy) Wykazały to badania Olafa Blanke, który jest solidnym naukowcem w odróznieniu od Monroe'a. Badania tego ostatniego są - z całym szacunkiem - fatalnie przeprowadzane pod względem metodologicznym i ich wyniki są niewiele warte.

Cz lip 12, 2007 22:53
Zobacz profil WWW
E, po co dyskutować? Może udowodnij ma3x, że masz obe! Przecież nie trudno to zrobić! Jeden taki nawet płaci sporo kasy... Skoro masz rozgłaszać, to co usłyszałeś, to może zgłość się najpierw do Randiego? A nie wypisywać po forach?

Pt lip 13, 2007 20:59

wow uxia... widze, ze jestes jakas profesjonalista. Podziel sie sensownymi argumentami. Na oobe.pl dzialamy ostro z eksperymentami i mamy sporo dokladnych zgadzajacych sie weryfikacji. Pan Olaf widocznie, nie wie ze oprocz mozgu mamy jeszcze duze. Jak ja lubie takich "naukowcow" :D

Cz wrz 20, 2007 22:17
Zobacz profil WWW

ma3x__to cos dla ciebie i inych forumowiczow.

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 7932&hl=pl

Cz wrz 27, 2007 9:27

Pan Olaf widocznie, nie wie ze oprocz mozgu mamy jeszcze duze. Jak ja lubie takich "naukowcow"

A niby skąd miałby to wiedzieć??[/u]

Cz wrz 27, 2007 17:17
piszesz o wyjściu z ciała...CO z ciała wychodzi???

Cz wrz 27, 2007 22:38

piszesz o wyjściu z ciała...CO z ciała wychodzi???

Z ciała wychodzi dusza.My jako dusze jesteśmy tylko gośćmi fizycznego ciała, na czas naszego ziemskiego żywota.

Wt paź 30, 2007 19:36

Z ciała wychodzi dusza.My jako dusze jesteśmy tylko gośćmi fizycznego ciała, na czas naszego ziemskiego żywota.

A czym jest ta dusza i skąd się tam wzieła ?

Wt paź 30, 2007 19:51

wow uxia... widze, ze jestes jakas profesjonalista. Podziel sie sensownymi argumentami. Na oobe.pl dzialamy ostro z eksperymentami i mamy sporo dokladnych zgadzajacych sie weryfikacji. Pan Olaf widocznie, nie wie ze oprocz mozgu mamy jeszcze duze. Jak ja lubie takich "naukowcow" :D

http://www.randi.org/joom/content/view/38/31/

Prosze. Milion dolarow czeka. Po co eksperymentowac na forum oobe.pl jesli mozesz poeksperymentowac za milion dolarow? W koncu skoro weryfikujecie te eksperymenty to problemow zadnych byc nie powinno...

PS. Zastanawiam sie ile minie czasu zanim uslysze o tym, ze mysli sceptykow zaklocaja eksperymenty.

Wt paź 30, 2007 21:37

Post Re: Wszystko wyjaśnia OBE - wierzmy w samych siebie !!!
Naciagasz jak rumianek.
Przez nascie lat bawilem sie w hinduizm,parapsychologie,ect.
Bylo dziesiatki spotkan,odczytow,konferencji.Co z tego wynika?
Tak bralem to "wychodzenie" z ciala.Kazdy odbiera to indywidualnie.
Ja widzialem siebie lezacego jak blazen z polotwarta geba i bylo to
z wysokosci moze 2-3m?Owszem nie ma zadnego odczucia temperatury
osobowosci (opakowania) z tym ze wszystko widzialem .. bez kolorow.
Cwiczylem radiestezje,psychokineze,hipnoze.Kilka tomow Paramahansy
Yoganandy i innych.Na to wszystko moge stwierdzic.I co z tego???.
To bylo nascie lat w ktorym mozna sie wpuscic w wielki kanal.Oczy otworzylem do piero w Stanach kiedy mialem dostep do zrodel.Moody?
Ktora wersja?.Ciotka tlumaczyla jego prace w tym mialem maszynopis
"Zycie po zyciu" zanim wszedl do druku.Duchami bawilo sie setki osob.
Zacznijmy od Nostradamusa ktory jako mason wiedzial ze nalezy do tego
wykorzystac czarne lustro i stosowac swiatlo odbite.To samo zaczal robic
Moody.Gdyby ludzie wiedzieli co mozna zobaczyc "po tamtej stronie"
to sikaliby w majtki i to nie z radosci.Moze jakis procent zobaczy swiatlo
i to co nazywamy rajem.Ale mozg transmituje to w jaki sposob jest zakodowany.Indianie beda widziec np.stada bizonow,czyli kraine wielkich lowow.Prawdopodobnie bedziesz tam w co wierzysz,jezeli wierzysz w Baala to masz zapewniony z nim "kontakt" i jego towarzystwem.
Jezeli twoja droga jest zlo to i to na zawsze pozostanie.Jezeli jestes czlowiekiem dobrym a jedynie bladzisz to nazwij to nawroceniem i nie dawaj wiecej w d..... bo sie to na tobie zemsci.Nie zajmuj sie demonami
bo sa to energie ktore cie wchlona.Czlowiek oprocz miesni i mozgu ktory
daje szanse wyboru ma dusze,energie ktora pozostanie na zawsze.
Jaka jest dusza taka jest wiecznosci.A taka jest dusza jakie jest zycie.

Wt paź 30, 2007 22:21
Zobacz profil WWW

[quote="tommy"][quote="pieczywo"]wow uxia... widze, ze jestes jakas profesjonalista. Podziel sie sensownymi argumentami. Na oobe.pl dzialamy ostro z eksperymentami i mamy sporo dokladnych zgadzajacych sie weryfikacji. Pan Olaf widocznie, nie wie ze oprocz mozgu mamy jeszcze duze. Jak ja lubie takich "naukowcow" :D[/quote]

http://www.randi.org/joom/content/view/38/31/

Prosze. Milion dolarow czeka. Po co eksperymentowac na forum oobe.pl jesli mozesz poeksperymentowac za milion dolarow? W koncu skoro weryfikujecie te eksperymenty to problemow zadnych byc nie powinno...

PS. Zastanawiam sie ile minie czasu zanim uslysze o tym, ze mysli sceptykow zaklocaja eksperymenty.[/quote]

.................................
To akuratnie najgorszy przyklad.Zeby otrzymac milion,musisz miec conajmniej dwa,zeby z nim wygrac proces.Kiedys... kupilem jego ksiazke
za 102 $ i te mydliny byly warte cale 102 centy.Jezeli pojdziesz do niego
w kozakach,to on ci i tak udowodni ze jest to pewna odmiana pantofli.
Takich co daja miliony bylo wiecej.Inny dawal 6 mln$ kazdemu kto udowodni istnienie UFO.Tez sie nie doczekal,ale temu akuratnie sie nie
dziwie,poniewaz MUFON,do ktorego nalezalem kilka lat,tez nic nie wniosl
oprocz kilku setek podrobionych zdjec na sprzecie ktory byl niedostepny
dla ogulu.To taki sprzet ktory do dzisiaj nazywa sie do celow komercjalnych,czyli majac dowolna kase i tak nie kupisz.Filmy o UFO z 47 roku krecili ci sami ktorzy pozniej wystepowali jako experci twierdzacy ze film jest .... autentyczny.Chodzi o "operacje" zabieg na E.T.
Po prostu brednie.
Wychodzenie z ciala jest mozliwe,tyle tylko ze ma to takie same znaczenie
jak np chrapanie.Mozna cwiczyc kilka lat,zeby np.odwrocic papierowy walec.Tak to jest mozliwe,ale znow pytanie,po co lub po jaka ch.......
Zbiera sie takich "chloptasi" ktorych prowadzi jakis lama czy wrecz guru
i wciaga sie tych "pacjentow" do grona New Age.Czyli Boga nie ma a wy
jestescie .. Bogami.To szatanska sztuczka,zeby Boga-Czlowieka przerobic
na Czlowieka-Boga.To musi byc juz nowa wersje,lepsza od Lenina.

Wt paź 30, 2007 22:35
Zobacz profil WWW

To akuratnie najgorszy przyklad.

Najgorszy dla oszustow i naciagaczy znaczy?

Randolf napisał(a):
Zeby otrzymac milion,musisz miec conajmniej dwa,zeby z nim wygrac proces.

Jaki proces? Po co z nim niby mialbys walczyc po sadach?

Sytuacja z wygraniem milionow dolarow jest bardzo prosta:
1. Ty i reprezentant Randi'ego ustalacie testowa procedure. Na procedure zgodzic sie musza obie strony. Potrzebujesz takze 3 swiadectw od osob z wyzszym wyksztalceniem, ze byly swiadkiem niewytlumaczalnego zdarzenia w Twojej obecnosci i poswiadczenia od lekarza, ze jestes zdrowy psychicznie.

To sa jakies wybujale wymagania?

2. Przechodzisz test wstepny.
3. Przechodzisz test ostateczny i zgarniasz milion.

Randolf napisał(a):
Jezeli pojdziesz do niego
w kozakach,to on ci i tak udowodni ze jest to pewna odmiana pantofli.

No tak. Nie udowodnisz jakiejkolwiek umiejetnosci paranormalnej w naukowych warunkach to wytlumaczeniem jest "Randi to oszust.". Nie przejdzie Ci przez mysl, ze najprostszym wytlumaczeniem jest to, ze to stek bzdur?

Randolf napisał(a):
Takich co daja miliony bylo wiecej.

Randi czeka z nagroda juz ~30 lat jesli dobrze kojarze.

Randolf napisał(a):
Wychodzenie z ciala jest mozliwe,tyle tylko ze ma to takie same znaczenie
jak np chrapanie.Mozna cwiczyc kilka lat,zeby np.odwrocic papierowy walec.Tak to jest mozliwe,ale znow pytanie,po co lub po jaka ch.......

Po to zeby zgarnac latwy milion dolarow chociazby.

Wt paź 30, 2007 22:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona