Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
A pytał Cię ktoś w referendum, czy chcesz przystąpić do wojny w Iraku czy w Afganistanie  ??
To nie licz, że zapytają nas w innej kwestji.
|
Śr sty 16, 2008 22:50 |
|
|
|
 |
konstantine
|
http://nczas.com/wazne/wideo-co-po-13-g ... alkiewicz/
Jeden z najwybitniejszych polskich publicystów, mówi o postępującej utracie niepodległości, prawie europejskim, zewnętrznych znamionach władzy, międzynarodówce biurokratycznej i wielu innych. Obejrzyj ten film jeśli chcesz wiedzieć co kieruje naszymi politykami i co można zrobić, aby nie dopuścić do kolejnego rozbioru Polski…
|
Pt sty 18, 2008 6:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z podanego przez Ciebie linku wynika, że Rob McGann jest twórcą tego jednego jedynego filmu. Do tego nie należy do żadnej stajni, więc skąd wziął kasę na to wszystko, o czym kręcił? Chyba, że to reprinty z internetu... Sądziłem odruchowo, że Amerykanów stać na więcej, więc znalazłem ten film jako czarną propagandę. Moja wina. Cytuj: Ba, w sumie tylko o nich. Nie wiem, dlaczego i jak wg Ciebie film powinien poruszać wszystkie wymienione przez Ciebie sprawy na raz. Ano, jeżeli ktoś ma ambicję mówić o sprawach globalnych, to chyba powinien uwzględnić więcej, niż tylko amerykańskie ranczo... Cytuj: O ile zdecydowanie pokręcili 1 część i dość zgeneralizowali wszystkie atrybuty Jezusa przypisując je Horusowi i innym mitycznym bogom, o tyle 2 część nie jest żadną nowością, a o 3 jest coraz więcej informacji. (choćby film EndGame, gdzie ludzie z kamerami podróżują i śledzą elitarną grupę Bilderbergów). Acha. Może zapoznałbyś się także z argumentami drugiej strony:
Popular Mechanics
9/11 Review
zdjęcia dużych szczątków z pod Pentagonu
filmik o kontrolowanym uderzeniu samolotu w grubą betonową ścianę
Oficjalna wersja odnośnie skrzydeł wygląda tak, że prawe złamało się mniej więcej w połowie w wyniku uderzenia w kolumnę (ten kawałek powinien być widoczny na zdjęciach). Lewe zaryło 0,5 metra w ziemię, bowiem samolot tuż przed uderzeniem przechylił się na lewo. Obejrzyj też Filmik symulacyjny oraz dokładne omówienie. Także 9-11 Loose Change Second Edition Viewer Guide
Trochę rozważań n/t temperatury paliwa
Trochę rozważań n/t rozpadania się budynków
Filmy można nakręcić jakiekolwiek, co zwłaszcza przy użyciu techniki znanej z Blair Witch Project wygląda na autentyczny dokument. Kto właściwie stwierdził, że w omawianym dziełku p. McGann'a, podczas demonstracji przeciwko "władcom świata", nie brali udziału aktorzy?
Ogólnie, jeżeli ktoś opiera swoje życie także na filmach s-f, to można mu jedynie współczuć. Bo niedługo uwierzy, że 2 wojna światowa nie zakończyła się pomyślnie...
|
Pt sty 18, 2008 13:12 |
|
|
|
 |
Mart
|
Filmy mowia o wielu waznych sprawach wartych blizszego poznania.
Obejrzalem Zeitgeist. Interesujaca jest pierwsza czesc o Horusie. Czy ktos zna dobre strony gdzie jest wiecej informacji o Horusie? moze jakies ksiazki. Przedstawianie chrzescijanstwa jako jeszcze jednej religii opartej na astrologii/starozytnej astronomii jest bardzo ogolnikowe. Interesuje mnie, w jakim stopniu to jak autor filmu przedstawia religie jest bliskie prawdy, czy moze widzi on tylko wybiorcze fakty.
Pierwsza czesc jest wyraznie antyreligijna, ale nie nazwalbym jej skierowanej przeciwko Bogu. Lektor na samym poczatku mowi "...nie wiem czym jest Bog, ale wiem kim nie jest." Film jest o poszukiwaniu prawdy.
|
Pn lut 04, 2008 1:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mart napisał(a): Obejrzalem Zeitgeist. Interesujaca jest pierwsza czesc o Horusie. Czy ktos zna dobre strony gdzie jest wiecej informacji o Horusie? moze jakies ksiazki. Przedstawianie chrzescijanstwa jako jeszcze jednej religii opartej na astrologii/starozytnej astronomii jest bardzo ogolnikowe. Interesuje mnie, w jakim stopniu to jak autor filmu przedstawia religie jest bliskie prawdy, czy moze widzi on tylko wybiorcze fakty. Ta część o Horusie jest stekiem głupot. Szkoda, że nie używasz wyszukiwarki, aby znaleźć interesujące treści wewnątrz forum. Oto kluczowy link, zawierający adres, z którego można ściągnąć szczegółową krytykę.
|
Pn lut 04, 2008 1:37 |
|
|
|
 |
Mart
|
Dziekuje za link. Wiele dobrych cytatow.
|
Pn lut 04, 2008 2:38 |
|
 |
Danioł
|
A jeżeli to wszystko prawda co jest w tych filmach i wszyscy wierzymy w cos co tak na prawdę nie istnieje?? Tak jak było w Egipcie gdzie wmawiano ludziom że zaćmienie słońca to jest "kara" za złe uczynki" i u nas jest identycznie że wmawia nam sie te głupoty żebyśmy się bali Boga i konsekwencji.
A co do ataku na Pentagon to, nadal nikt nie wyjaśnił jakim cudem wszystkie szyby było w stanie nie naruszonym, trawnik również a po skrzydłach o rozpiętości 36m nie ma śladu już nie mówiąc że nie naruszyły budynku.
|
Pn lut 04, 2008 9:08 |
|
 |
R6
|
Ludzie sobie kiedyś wierzyli w innych bogów i mało komu przyszło do głowy żeby to podważać. Istnienie tych bogów takie oczywiste. Teraz jest podobnie,
tylko dominujące religie sie zmieniły i o innych bogach twierdzi się, że ich istnienie jest oczywiste, że to fakt i logiczne.... 
|
Pn lut 04, 2008 10:34 |
|
 |
konstantine
|
Cytuj: Para szwedzkich lekkoatletów, Carolina Klüft i Stefan Holm, wyrazili swą opinię tam temat pomysłu wszczepiania sportowcom implantów z chipem, który mógłby ułatwić ich lokalizację. Inny ze scenariuszy zakłada, iż lekkoatleta musiałby nosić przy sobie non-stop odbiornik GPS.
Propozycja ma na celu podjęcie walki z problemem dopingu wśród sportowców. Lekkoatleci musieliby zgłaszać swoje najbliższe plany w ciągu najbliższego kwartału. Ułatwiłoby to znacznie przeprowadzanie testów antydopingowych. czytaj dalej
- Zaproponowałam pomysł chirurgicznego wszczepiania chipów. Jednak może wystarczającym rozwiązaniem będzie posiadanie nadajnika GPS w plecaku treningowym - stwierdziła Carolina Klüft.
Stefan Holm podziela ten pogląd: Czemu nie? Noszenie nadajnika GPS będzie dużo lepszym rozwiązaniem ,aniżeli traktowanie sportowców z dozą podejrzliwości, jeśli chodzi o doping.
Uważa on jednak, że system taki sprawdziłby się w 100 procentach, jeśli korzystali by z niego dosłownie wszyscy lekkoatleci.
http://pl.youtube.com/watch?v=pkBpVBPNUkw
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=165 ... sc&start=0
http://wiadomosci.onet.pl/1325555,69,item.html
http://nt.interia.pl/internet/news/uke- ... et,1052123
http://nt.interia.pl/news/microsoft-chc ... li,1043350
to jest tylko kilka faktów o tym jak starają sie wprowadzać coraz większa kontrole !(o tym także mówią filmy które zamieściłam)jak dla mnie -warto o tym pomyśleć bo coś za dużo jest tych przykładów!

_________________ Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie (...).
|
Wt lut 05, 2008 5:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
konstantine napisał(a): to jest tylko kilka faktów o tym jak starają sie wprowadzać coraz większa kontrole ! Każdy człowiek, który posiada włączony telefon komórkowy może być zidentyfikowany, a jego spotkania z innymi osobami (również posiadającymi komórki) ustalone ponad wszelką wątpliwość. W dodatku niektóre nowsze modele posiadają możliwość włączenia podsłuchu bez wiedzy i zgody użytkownika. No i co, czy ktoś z tego powodu ma zamiar pozbyć się komórki? W każdym razie ja na pewno nie.
Dosyć dobrze problem RFID jest omówiony w portalu VaGla.pl.
|
Wt lut 05, 2008 11:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Danioł napisał(a): A jeżeli to wszystko prawda co jest w tych filmach i wszyscy wierzymy w cos co tak na prawdę nie istnieje?? Tak jak było w Egipcie gdzie wmawiano ludziom że zaćmienie słońca to jest "kara" za złe uczynki" i u nas jest identycznie że wmawia nam sie te głupoty żebyśmy się bali Boga i konsekwencji. Sądząc z Twojego postu, Tobie można rzeczywiście wszystko wmówić.
|
Wt lut 05, 2008 11:06 |
|
 |
Jacek.J
|
konstantine napisała:
Filmy są szokujące. Ale czy powinno was to dziwić? Jeśli tak to daliście się zaskoczyć złu przed którym ostrzega Pan Jezus. W Mat 24 rozdziale Jezus dość ogólnikowo, ale wyraźnie ostrzega przed czasami które mają nastąpić. Cechą charakterystyczną tych czasów ma być właśnie to co oglądaliście w tych filmach. Zachęcam do dokładniej lektury tego rozdziału biblii. To nie dużo do czytania. Podobne prorocze słowa napisał Paweł w liście do Tymoteusza
Tym3:1 [Kowalskiego] Pamiętaj o tym dobrze: w dni ostateczne nastaną ciężkie czasy. 3:2 Ludzie będą samolubni, chciwi, chełpliwi, pyszni, szkalujący innych, krnąbrni wobec rodziców, niewdzięczni i bezbożni, 3:3 bez serca i wiarołomni, będą oszczercami, rozpasani, okrutni, wrogami dobra 3:4 i zdrajcami, będą bezczelni i nadęci pychą, rozkosze ukochają więcej niż Boga. 3:5 Zachowując pozory pobożności wyprą się tego, co stanowi jej siłę. Od tych ludzi trzymaj się z dala. 3:6 Spośród nich wywodzą się ci, którzy wkradają się do rodzin i podbijają sobie serca lekkomyślnych kobiet, obarczonych grzechami i miotanych różnymi żądzami,
Natomiast w tym wersecie Paweł mówi o bogu tego świata.
2 Kor 4:4 BT dla niewiernych, których umysły zaślepił bóg tego świata, aby nie olśnił ich blask Ewnagelii chwały Chrystusa, który jest obrazem Boga.
Jak myślicie kto jest tym bogiem świata?
Tu natomiast Paweł mówi że cały świat jest w mocy złego. O kim on mówi?
1 Jan5:19 BT Wiemy, że jesteśmy z Boga, cały zaś świat leży w mocy Złego.
Dość zagadek. Teraz ujawnimy kto jest tym złym, bogiem świata.
Łuk 4:5 BK Potem wprowadził go szatan [na wysoką górę] i ukazawszy mu w jednej chwili wszystkie królestwa świata 4:6 rzekł do niego: "Dam ci całą tę potęgę i wspaniałość, bo do mnie należy i mogę ją dać, komu zechcę. 4:7 Jeżeli więc oddasz mi pokłon, cała będzie należeć do ciebie". 4:8 Lecz Jezus odparł mu: "Na pisano: 'Panu Bogu twemu kłaniać się będziesz i jemu samemu służyć będziesz' (Pwt 6, 13)".
Wynika z tych wersetów że bogiem tego świata jest Szatan Diabeł. Więc nie dziwi to że tyle potwornych rzeczy się dzieje na świecie. Z biblii wynika że nie będzie tak wiecznie. Bóg w końcu zainterweniuje i zaprowadzi porządek.
_________________ Istnieje wewnętrzny krajobraz:
z nietkniętymi równinami, z wąwozami
milczenia, z niedostępnymi górami,
z ukrytymi ogrodami. Antoine de Saint-Exupery
|
Pn lut 18, 2008 20:16 |
|
 |
mthomas
|
|
N lut 24, 2008 9:09 |
|
 |
R6
|
|
Wt lut 26, 2008 20:57 |
|
 |
Masa
|
_________________ Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)
|
N mar 23, 2008 12:17 |
|
|
|