Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 15:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Czy Bóg jest szczęśliwy? 
Autor Wiadomość

Chyba, że Cię źle zrozumiałem, powiedz co miałeś na myśli mówiąc tamte słowa.

Cz lut 21, 2008 1:53

Chciałem powiedzieć tamtemu gościowi, że nawet jeśli ma rację to i tak niczego nie zmieni, bo Bóg jest niezależny od czegokolwiek i że to właśnie najbardziej go boli. Chciałem dać mu do zrozumienia, że obrażanie się na Boga do niczego nie prowadzi, bo Bóg nie ma kompleksów i nie przestraszy się tego, że ktoś Go nie akceptuje.

Cz lut 21, 2008 16:21

Wybacz, ja je zrozumiałem tak, że to Ty się złościsz z tego powodu. :P

Cz lut 21, 2008 16:37

Wybacz, ja je zrozumiałem tak, że to Ty się złościsz z tego powodu. :P

No teraz przeczytałem to znów i już zaczaiłem jak Ty to zrozumiałeś :) Rzeczywiście mogło to tak zabrzmieć jakby to ja się złościł :)

Cz lut 21, 2008 17:09

deepongi napisał(a):
Bóg chrześcijański jest szczęśliwy miłością egoistyczną bo może kochać tylko siebie (nic co nie jest nim lub z niego nie istnieje :D), często wpada w gniew: wieża Babel, jest sadystą: plagi egipskie, jest okrutny: Sodoma i Gomora, złośliwy i niemoralny: ofiara z Izaaka, jest również niedouczony: uważa nietoperze za ptaki.

A najgorsze jest to, że ni Mu za to nie możesz zrobić.

właśnie chodzi o to że mogę. Po prostu w niego nie wierzę :)

So lut 23, 2008 3:47

właśnie chodzi o to że mogę. Po prostu w niego nie wierzę :)

To sobie coś robisz a nie Jemu :) To tak jak moja mała siostrzenica mówi jak jej rodzic "podpadnie": "za karę nie zjem obiadu". :D

So lut 23, 2008 14:50

Ja jestem na tym forum poraz pierwszy i zwielkim zarzenowaniem czytam niektóre wypowiedzi.kazdy przystepujac do tego forum w moim przekonaniu winien być osoba wierzącą.Jezeli jest inaczej to nie jego miejsce tutaj.Ja jako osoba wierząca przystapiłem do tego forum w nadziei zgłębienia swej wiary,wymiany myśli douczenia sie i dowiedzenia tego,czego nie wiem lub w co watpię.Szukam poprostu tutaj umocnienia.Myśle ,ze niektóre wypowiedzi temu celowi nie służą.Wydaje się,ze ludzie,którzy w ten sposób sie wypowiadaja nie są godni pisać na łamach tego forum.Tego typu wypowiedzi nie zasieja we mnie zwatpienia,ale moga to spowodować u innych uczestników tego forum.Powiem inaczej wypowiedzi niektórych są wypowiedziami szatana,który jest i który ma na celu sianie zamętu wszedzie a szczególnie gdzie dokonuje sie wymiana mysli ludzi wierzacych a tym samym dokonuje się w nich proces formacji.A nawiazyjąc do zagadnienia - Pan Bóg jest Szczęśliwościa,Doskonałością,jest wszechmocny i wszechobecny a nadewszystko miłosierny i napewno jego miłosierdzie ogarnie rónież tych ,którzy sa mu wrogami siejacymi ziarno kakolu

So lut 23, 2008 18:45

Szukam poprostu tutaj umocnienia.

To Twój problem a nie nasz czy tego forum.
Przestań szukać tu czegoś czego tu nie znajdziesz to od razu poczujesz się lepiej :)

So lut 23, 2008 19:03

Ja jestem na tym forum poraz pierwszy i zwielkim zarzenowaniem czytam niektóre wypowiedzi.kazdy przystepujac do tego forum w moim przekonaniu winien być osoba wierzącą.Jezeli jest inaczej to nie jego miejsce tutaj.

Ja jestem na tym forum czwarty rok i z wielkim zażenowaniem czytam jak nowicjusz pisze czyje tu jest miejsce, a czyje nie.
grzegorz334 napisał(a):
Wydaje się,ze ludzie,którzy w ten sposób sie wypowiadaja nie są godni pisać na łamach tego forum.

A nie wydaje Ci się, że to nie jest temat od wylewania tego typu żali? Możesz założyć temat w dziale "moderacja", on jest od uwag odnośnie forum.
grzegorz334 napisał(a):
Powiem inaczej wypowiedzi niektórych są wypowiedziami szatana,który jest i który ma na celu sianie zamętu wszedzie a szczególnie gdzie dokonuje sie wymiana mysli ludzi wierzacych a tym samym dokonuje się w nich proces formacji.

To zdanie to wytwór paranoi.

So lut 23, 2008 19:04

Dobrze że tu piszą ateiści i inni niekatolicy, Bo co by to było gdyby pisali tu jedynie katolicy.

Temat:
Modlitwa

Ja się modle
Ja też
A ja mało
A ja dużo
A ja pośrednio
A ja sie zapomniałem pomodlić co teraz
Idź do spowiedzi
Dzięki za radę

A jak dyskutujesz z osobami mającymi inne poglądy, to właśnie się umocnisz, poznasz za i przecie i twoja wiara będzie się umacniać
Dyskusje są ciekawsze i można wiele zrozumieć na co by się normalnie nie wpadło.

N lut 24, 2008 1:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2