| Autor |
Wiadomość |
|
0bcy_astronom
|
Chyba, że Cię źle zrozumiałem, powiedz co miałeś na myśli mówiąc tamte słowa.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Cz lut 21, 2008 1:53 |
|
|
|
 |
|
hitman
|
Chciałem powiedzieć tamtemu gościowi, że nawet jeśli ma rację to i tak niczego nie zmieni, bo Bóg jest niezależny od czegokolwiek i że to właśnie najbardziej go boli. Chciałem dać mu do zrozumienia, że obrażanie się na Boga do niczego nie prowadzi, bo Bóg nie ma kompleksów i nie przestraszy się tego, że ktoś Go nie akceptuje.
|
| Cz lut 21, 2008 16:21 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
Wybacz, ja je zrozumiałem tak, że to Ty się złościsz z tego powodu. 
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Cz lut 21, 2008 16:37 |
|
|
|
 |
|
hitman
|
0bcy_astronom napisał(a): Wybacz, ja je zrozumiałem tak, że to Ty się złościsz z tego powodu. 
No teraz przeczytałem to znów i już zaczaiłem jak Ty to zrozumiałeś  Rzeczywiście mogło to tak zabrzmieć jakby to ja się złościł 
|
| Cz lut 21, 2008 17:09 |
|
 |
|
deepongi
|
hitman napisał(a): deepongi napisał(a): Bóg chrześcijański jest szczęśliwy miłością egoistyczną bo może kochać tylko siebie (nic co nie jest nim lub z niego nie istnieje  ), często wpada w gniew: wieża Babel, jest sadystą: plagi egipskie, jest okrutny: Sodoma i Gomora, złośliwy i niemoralny: ofiara z Izaaka, jest również niedouczony: uważa nietoperze za ptaki. A najgorsze jest to, że ni Mu za to nie możesz zrobić.
właśnie chodzi o to że mogę. Po prostu w niego nie wierzę 
_________________ Nie ma darmowych obiadów.
|
| So lut 23, 2008 3:47 |
|
|
|
 |
|
hitman
|
deepongi napisał(a): właśnie chodzi o to że mogę. Po prostu w niego nie wierzę 
To sobie coś robisz a nie Jemu  To tak jak moja mała siostrzenica mówi jak jej rodzic "podpadnie": "za karę nie zjem obiadu". 
|
| So lut 23, 2008 14:50 |
|
 |
|
grzegorz334
|
Ja jestem na tym forum poraz pierwszy i zwielkim zarzenowaniem czytam niektóre wypowiedzi.kazdy przystepujac do tego forum w moim przekonaniu winien być osoba wierzącą.Jezeli jest inaczej to nie jego miejsce tutaj.Ja jako osoba wierząca przystapiłem do tego forum w nadziei zgłębienia swej wiary,wymiany myśli douczenia sie i dowiedzenia tego,czego nie wiem lub w co watpię.Szukam poprostu tutaj umocnienia.Myśle ,ze niektóre wypowiedzi temu celowi nie służą.Wydaje się,ze ludzie,którzy w ten sposób sie wypowiadaja nie są godni pisać na łamach tego forum.Tego typu wypowiedzi nie zasieja we mnie zwatpienia,ale moga to spowodować u innych uczestników tego forum.Powiem inaczej wypowiedzi niektórych są wypowiedziami szatana,który jest i który ma na celu sianie zamętu wszedzie a szczególnie gdzie dokonuje sie wymiana mysli ludzi wierzacych a tym samym dokonuje się w nich proces formacji.A nawiazyjąc do zagadnienia - Pan Bóg jest Szczęśliwościa,Doskonałością,jest wszechmocny i wszechobecny a nadewszystko miłosierny i napewno jego miłosierdzie ogarnie rónież tych ,którzy sa mu wrogami siejacymi ziarno kakolu
_________________ grzegorz
|
| So lut 23, 2008 18:45 |
|
 |
|
filippiarz
|
grzegorz334 napisał(a): Szukam poprostu tutaj umocnienia.
To Twój problem a nie nasz czy tego forum.
Przestań szukać tu czegoś czego tu nie znajdziesz to od razu poczujesz się lepiej 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| So lut 23, 2008 19:03 |
|
 |
|
Zencognito
|
grzegorz334 napisał(a): Ja jestem na tym forum poraz pierwszy i zwielkim zarzenowaniem czytam niektóre wypowiedzi.kazdy przystepujac do tego forum w moim przekonaniu winien być osoba wierzącą.Jezeli jest inaczej to nie jego miejsce tutaj. Ja jestem na tym forum czwarty rok i z wielkim zażenowaniem czytam jak nowicjusz pisze czyje tu jest miejsce, a czyje nie. grzegorz334 napisał(a): Wydaje się,ze ludzie,którzy w ten sposób sie wypowiadaja nie są godni pisać na łamach tego forum. A nie wydaje Ci się, że to nie jest temat od wylewania tego typu żali? Możesz założyć temat w dziale "moderacja", on jest od uwag odnośnie forum. grzegorz334 napisał(a): Powiem inaczej wypowiedzi niektórych są wypowiedziami szatana,który jest i który ma na celu sianie zamętu wszedzie a szczególnie gdzie dokonuje sie wymiana mysli ludzi wierzacych a tym samym dokonuje się w nich proces formacji.
To zdanie to wytwór paranoi.
|
| So lut 23, 2008 19:04 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
Dobrze że tu piszą ateiści i inni niekatolicy, Bo co by to było gdyby pisali tu jedynie katolicy.
Temat:
Modlitwa
Ja się modle
Ja też
A ja mało
A ja dużo
A ja pośrednio
A ja sie zapomniałem pomodlić co teraz
Idź do spowiedzi
Dzięki za radę
A jak dyskutujesz z osobami mającymi inne poglądy, to właśnie się umocnisz, poznasz za i przecie i twoja wiara będzie się umacniać
Dyskusje są ciekawsze i można wiele zrozumieć na co by się normalnie nie wpadło.
Tomasz Olbratowski.
|
| N lut 24, 2008 1:08 |
|
|
|