Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 2:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Jak swoim życiem przynosić Owoce Ducha Świętego? 
Autor Wiadomość
wyznanie jest jedno chyba Chrześcijaństwo . Co znaczy uczynić JEzusa swoim Panem ? Chyba każdy chrześcijanin wie dobrze że Jezus jest jego panem i zbawicielem ! Codziennie odmawiam modlitwe gdzie uznaję swoją grzeszność i słabość a Jezusa jako mego Zbawiciela, mego Pana i właściciela mojej osoby. JEzus umarł za mnie a poźniej pokonał smierć i szatana. Tylko on może mnie dzwignąc z grzechu i tylko on może być światłem oświecającym droge ziemskiej pielgrzymki. I każdy chrześcijanin o tym dobrze wie , przynajmniej ja takich znam.

N mar 23, 2008 13:43

nazywać Jezusa swoim Panem a uczynić Go Panem swojego życia to 2 rózne rzeczy.

uczynić Panem Jezusa znaczy żyć tak jak On naucza w Piśmie Świętym - czyli właśnie wydawać owoce Ducha

jaśli ktoś mówi że Jezus jest jego Panem a żyje sam dla siebie - jest kłamcą, oszukuje sam siebie

Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)

N mar 23, 2008 17:17
A skąd możesz wiedzieć jak ja żyje? Moja przemiana odkąd zaczęłem wierzyć polega na dostrzeganiu drugiego człowieka i pomaganiu mu. Ale jakbym chciał życ tak jak JEzus to nie mogłbym np jeździć samochodem bo JEzus chodził pieszo albo na osiołku. Samochód jest luksusem. ACzego naucza JEzus chyba każdy wie!! Modlić sie za nieprzyjaciół, jak cie uderzą nadstawić drugi policzek itd. Sw Paweł pisał o 3 najważniejszychrzeczach wierze, nadziei i miłości a najważniejsza jst miłość.Chrystus dał nam przykazanie abyśmy sie wzajemnie miłowali tak jak on umiłował apostołow. Myślisz że kłotnie i nienawiść do drugiego człowieka jest zgodna z nauczaniem Chrystusa? On nawet na krzyżu prosił Ojca o wybaczenie dla tych co go ukrzyżowali . Myśle że Matka Teresa z Kalkuty pokazała jak należy kochać drugiego czlowieka. Ona nie bała sie wyjść na ulice Kalkuty i zbierac ze śmietników dzieci i chorych ludzi żeby mogli godnie umrzeć,, ona nie bała sie przytulić i podać ręke choremu na AIDS a poźniej wybudowała ogromny ośrodek dla ludzi z AIDS. Myśle że tego oczekuje od nas Chrystus abyśmy wzieli swój krzyż i poszli za nim.

N mar 23, 2008 19:00

lerek ja nie napisałem jak Ty żyjesz;) wyluzuj;) nie mam prawa Cię osądzać i nie robię tego...

chrześcijanin = naśladowca Chrystusa = WYKONAWCA SŁOWA BOŻEGO

lerek jesteś narodzony na nowo?

czy wiesz że jeśli człowiek nie narodzi się na nowo nie może oglądać królestwa Bożego? tak mówi Biblia

czy wiesz że chocby człowiek rozdał cały swój majatek i całe życie pmagał ludziom a nie byłby nowo narodzony - pójdzie do piekła?

to dlatego że zbawienie nie jest z uczynków a z łaski

Jezus powiedział:

"kto mówi znam Go a przykazań Jego nie zachowuje kłamcą jest i prawdy w nim nie ma"

każdy chrześcijanin musi być wykonawcą Słowa - a jak być wykonawcą Słowa? trzeba się na nowo narodzić z Ducha Świetego, napełniać się Słowem i życ tym Słowem

Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)

N mar 23, 2008 22:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2