Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 27, 2025 7:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Powstanie świata według naukowców 
Autor Wiadomość

Tak jak mówiłem są tam profesorowie więc, co?
Nico. Kazdy pseudonaukowy belkot musi miec w rekawie jakiegos profesora, ktorego kompilacja wypowiedzi bedzie stanowic kregoslup.

Do tego kregoslupa mozna przylepic wtedy kazde filozoficzne bloto.

N sie 24, 2008 9:43

O czym ty mówisz człowieku. To są badania w które inwestuje się miliony dolców i ty nazywasz to pseudo nauką. W takim razie co dla ciebie jest nauką?

cau_kownik napisał(a):
lemon napisał(a):
Tak jak mówiłem są tam profesorowie więc, co?
Nico. Kazdy pseudonaukowy belkot musi miec w rekawie jakiegos profesora, ktorego kompilacja wypowiedzi bedzie stanowic kregoslup.

Do tego kregoslupa mozna przylepic wtedy kazde filozoficzne bloto.

N sie 24, 2008 9:51

O czym ty mówisz człowieku. To są badania w które inwestuje się miliony dolców i ty nazywasz to pseudo nauką. W takim razie co dla ciebie jest nauką?
No wlasnie, przeczytaj o czym napisalem.

Jesli nie zamierzasz ustosunkowywac sie do cytatu, to nie cytuj. Zajmuje miejsce na ekranie.

N sie 24, 2008 10:10
zbanowany na stałe

Cau_kownik w poscie 9:43 podales dobry przepis na stworzenie religii. :lol:
Jednym z narratorow jest Jim Al-Khalili, jesli chcesz zobacz w Wiki co to za debil.

N sie 24, 2008 10:23

Ok to nie odchodźmy od tematu. Jeśli dla ciebie to bełkot to na pisz dla czego, gdyż twoja krytyka niczemu nie służy, bez podania powodu.

N sie 24, 2008 10:23

Jeśli wypowiadasz się, na czyimś temat to wklejaj to co pisze.
Jim Al-Khalili jest profesorem fizyki, aktualnie wykładającym na uniwersytecie Surrey, zdobywca kilku prestiżowych nagród naukowych.
Jak on jest debilem to kim ty jesteś?

Dural napisał(a):
Cau_kownik w poscie 9:43 podales dobry przepis na stworzenie religii. :lol:
Jednym z narratorow jest Jim Al-Khalili, jesli chcesz zobacz w Wiki co to za debil.

N sie 24, 2008 10:32
zbanowany na stałe

A Ty wiesz co to znaczy ironia?

N sie 24, 2008 13:08

Lemon napisał : Powstanie świata według naukowców . Ale film , który przedstawił mówi o czymś innym . Niestety nie jest to powstanie wszechświata , mowa jest o rzeczywistości , mowa jest o tym , że nasze postrzeganie świata jest w gruncie rzeczy tylko iluzją , formą zbudowaną przez nasz umysł , że istnieje tylko w naszych umysłach , a dokładnie w głowie . Nasze wyobrażenie wszechświata , czy rzeczywistości zbudowalismy na podstwie niewielkiej ilości informacji , które wyłapały i przetworzyły nasze zmysły . Rzeczywistość którą znamy zbudowały nasze oczy , uszy , mowa , dotych , smak i węch - to wszystko co wiemy o wszechświecie . Mowa jest również otym , że kiedy zaczynamy poszukiwać prawdziwego budulca materii i coraz bardziej wgłębiamy się w jego istotę to natrafiamy na pustkę , natrafiamy na nicość , możemy więc wnioskować , że to co do tej pory poznaliśmy , tak naprawdę nie istnieje , że jest tylko iluzją .

N sie 24, 2008 17:59

Napisałem powstanie (może chodzi ci o powstawanie)czyli, chodziło mi o budulec wszechświata, z czego jest zbudowany i jak działa. Tym zajmuje się fizyka i mechanika kwantowa. Jest też mowa o teorii wielkiego wybuchu czyli o tym jak powstał świat, w którą nie musimy wierzyć gdyż zostaje jak na razie teorią.

N sie 24, 2008 18:17

Lemon , czy ty czytałeś te napisy , czy niebardzo ? Oni nie mówią o tym co działo się kiedy wszechświat powstawał , lub powstał , ale mówią o wydażeniach dzisiejszych .

N sie 24, 2008 18:33

Oni mówią o człowieku , mówia o nas , mówią o rzeczywistości .

N sie 24, 2008 18:35

Rozumiem o co ci chodzi, ale to są interpretacje i konsekwencje badań nad materią.

N sie 24, 2008 18:54

Między innymi nad materią i nie jest to " powstanie wszechświata według naukowców" Zastanawiam się czy zadałeś sobie trud wysłuchania tego filmu , bo chodzi ci o coś zupełnie innego niż w tym filmie.

N sie 24, 2008 20:18

Nie chcę sie przechwalać, ale jak dla mnie nie mówią nic nowego. A całość wygląda jak film na DISCOVERY dla Amerykanów ze szkoły elementarnej (przepraszam za złośliwość niegodną chrześcijanina).

Jako Katol z Moherowa mogę powiedzieć dowiedziałem sie tego jakieś 20 lat temu na studiach chemii.
A wtedy jeden z moich wniosków był taki, że większość znanych mi tzw. "materialistów" postrzega atomy tak jak się o nich uczyła w szkole podstawowej lub liceum - że są to takie malutkie kuleczki z piasku tylko o różnych kolorach :)

A tak w ogóle to film powinien mieć tytuł "Człowiek urojony" :D

N sie 24, 2008 20:48

Wróćmy do tematu a nie medytujmy dla czego temat jest taki a nie taki. Tak postanowiłem i taki jest, jak się komuś nie podoba to jego sprawa, ale to nie jest forum krytyków.

Inny_punkt_widzenia napisał(a):
Między innymi nad materią i nie jest to " powstanie wszechświata według naukowców" Zastanawiam się czy zadałeś sobie trud wysłuchania tego filmu , bo chodzi ci o coś zupełnie innego niż w tym filmie.

N sie 24, 2008 21:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona