Czy wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
przyznam że jak już przeczytałem o co chodzi Naszemu Mędrcowi to mało nie oplułem herbatą monitora... poprzednio pisałem bez zapoznania się z Mądrością)
jasne, że "małpy nie wchodzą do rodzaju człowiek"
bo małpy to przecież wyższa grupa systematyzacji niż rodzaj, nieprawdasz?
sam Wielki Myśliciel w swym poście napisał: Nadrodzina małpy itd...
pytanie Słoneczka tego forum jest podobne do:
<czy owoce wchodzą do gatunku "jabłko"?>
konia z rzędem temu co odpowie na takie pytanie.
|
N sie 24, 2008 21:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): Czy ty Idiota również uważasz się za małpę?
bazę danych robisz?
potem się wybije tych co się przyznali, bo to w końcu nie ludzie tylko ssaki, nie?
ja tam się uważam za copula ratio et mortem;-)
|
N sie 24, 2008 21:34 |
|
 |
Seweryn
|
Rita napisał(a): Cytuj: Niestety małpy charakteryzują się brakiem rozumu. Nie.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 24, 2008 21:35 |
|
|
|
 |
R6
|
Przecież Seweryn to mistrz logiki. Niestety moderacja nie dała nam poznać jego sekretu rozumu doskonałego, którego małpiszony jak i ateiści na 121 % nie posiadają. Ba, nawet anioły.
Może zapiszę się na tajne komplety do Seweryna Logika.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
N sie 24, 2008 21:35 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Sewerynie ludzie należą do królestwa zwierząt , czy to coś ci mówi , czy będziesz to omijał ?
|
N sie 24, 2008 21:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rozum - "... Używanie zdobytych doświadczeń do radzenia sobie w sytuacjach życiowych". Czy zaprzeczysz Sewerynie, że zwierzęta posiadają taką umiejętność? Podpowiem Ci, ze szczur, który choć raz złapał się w pułapkę już nigdy się w nią nie złapie, co więcej cała grupa szczurów będzie jej unikać. Twoje kryterium odróżniające nas od zwierząt jest błędne. Człowiek to zwierzę, a jeśli temu zaprzeczasz, proszę cofnij się do podręcznika z podstawówki i poczytaj.
|
N sie 24, 2008 21:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
R6 napisał(a): Przecież Seweryn to mistrz logiki. Niestety moderacja nie dała nam poznać jego sekretu rozumu doskonałego, którego małpiszony jak i ateiści na 121 % nie posiadają. Ba, nawet anioły. Może zapiszę się na tajne komplety do Seweryna Logika.
pamiętam, że jedne się już odbywały ale moderatory zazdrościły wiedzy szargania wśród małp i ateuszy i wycięły.
Sewerynie powiedz nam:
czy ssaki są ludźmi?
czy owoce są jabłkami?
|
N sie 24, 2008 21:51 |
|
 |
Seweryn
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Sewerynie ludzie należą do królestwa zwierząt , czy to coś ci mówi , czy będziesz to omijał ?
Przeczytaj cały temat . Oczywiście ,że ludzie należą do królestwa zwierząt ,niemniej jednak należenie do królestwa nie jest tożsame z byciem zwierzęciem, bo zwierzęta nie zaliczją się do rodziny człowiek .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 24, 2008 21:53 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Wszyscy tak naprawdę jesteśmy jednymi wielkimi związkami chemicznymi które nie wiadomo jak myślą.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
N sie 24, 2008 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
placido napisał(a): Rozum - "... Używanie zdobytych doświadczeń do radzenia sobie w sytuacjach życiowych". Czy zaprzeczysz Sewerynie, że zwierzęta posiadają taką umiejętność? Podpowiem Ci, ze szczur, który choć raz złapał się w pułapkę już nigdy się w nią nie złapie, co więcej cała grupa szczurów będzie jej unikać. Twoje kryterium odróżniające nas od zwierząt jest błędne. Człowiek to zwierzę, a jeśli temu zaprzeczasz, proszę cofnij się do podręcznika z podstawówki i poczytaj.
dla seweryna rozum to:
takie czarodziejskie coś co dał nam Pambuk, jako część jeszcze bardziej magicznego daru Pambóka jakim jest Dusza. co to jest nie wiadomo, ale na pewno małpy tego nie mają.
|
N sie 24, 2008 21:54 |
|
 |
Seweryn
|
Idiota napisał(a): Sewerynie powiedz nam: czy ssaki są ludźmi? czy owoce są jabłkami?
Niekoniecznie ,weź np. szczura czy wygląda on na człowieka?
|
N sie 24, 2008 21:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): Inny_punkt_widzenia napisał(a): Sewerynie ludzie należą do królestwa zwierząt , czy to coś ci mówi , czy będziesz to omijał ? Przeczytaj cały temat . Oczywiście ,że ludzie należą do królestwa zwierząt ,niemniej jednak należenie do królestwa nie jest tożsame z byciem zwierzęciem, bo zwierzęta nie zaliczją się do rodziny człowiek . patrz to tak jak ssaki...
ergo:
ludzie to nie ssaki
QED
|
N sie 24, 2008 21:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): Idiota napisał(a): Sewerynie powiedz nam: czy ssaki są ludźmi? czy owoce są jabłkami? Niekoniecznie ,weź np. szczura czy wygląda on na człowieka?
tak czy nie.
|
N sie 24, 2008 21:56 |
|
 |
Seweryn
|
Szczur to nie człowiek.
|
N sie 24, 2008 21:58 |
|
 |
R6
|
Każdy człowiek jest owocem
Każdy owoc jest ssakiem
zatem
Każdy człowiek jest ssakiem
Dobrze, Sewerynie?
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
N sie 24, 2008 22:00 |
|
|
|