Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
W koniec świata w 2012 nie wierzę (nie jestem fanatykiem religijnym, świat ot tak z dnia na dzień się nie skończy) w przejście świata w Nową Erę wierzę jak najbardziej...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 31, 2008 12:52 |
|
|
|
 |
Maro15
|
Cytuj: W koniec świata w 2012 nie wierzę (nie jestem fanatykiem religijnym, świat ot tak z dnia na dzień się nie skończy) w przejście świata w Nową Erę wierzę jak najbardziej...
uważasz ze świat po 2012 będzie lepszy? Że ludzie przestaną siebie mordować, skończą się wojny itd?
|
Pn wrz 01, 2008 10:53 |
|
 |
movsd
|
Maro15 napisał(a): Cytuj: W koniec świata w 2012 nie wierzę (nie jestem fanatykiem religijnym, świat ot tak z dnia na dzień się nie skończy) w przejście świata w Nową Erę wierzę jak najbardziej... uważasz ze świat po 2012 będzie lepszy? Że ludzie przestaną siebie mordować, skończą się wojny itd?
Przed rokiem tysięcznym ludzie też tak myśłeli, 2 tysiąclecie po Chrystusie, nowa era. 
|
Pn wrz 01, 2008 13:12 |
|
|
|
 |
Maro15
|
wg mni enic się nie zmieni na świecie, chociaż mam nadzieję, że ludzie dostrzegą jak niszcą przyrode itd. Mimo to jestem pewien że wojny nadal będą
|
Pn wrz 01, 2008 13:31 |
|
 |
Sareneth
|
Wg. Ciebie...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn wrz 01, 2008 13:45 |
|
|
|
 |
movsd
|
Sareneth napisał(a): Wg. Ciebie...
A według Ciebie, co? Putin wyciągnie czołgi z Gruzji i ramię w ramię z Obamą/Mckainem zaczną budować nowy piękny świat? Przecież to żarty są...
|
Pn wrz 01, 2008 13:50 |
|
 |
Maro15
|
Hmm myślę, że Obama mógłby nawet wiele zdziałać. Ale mimo to - świat nie zmieni się tak nagle. Będą to długie zmiany, jeszcze nie raz wybuchnie pewnie wojna, nieraz dojdzie do wojny gangów, nieraz ktoś kogoś zgwałci i z okrucieństwem zabije. taki jest ten świat i żadne fale kosmiczne czy coś innego nie zmienią ludzi.
|
Pn wrz 01, 2008 15:13 |
|
 |
Sareneth
|
Ale dlaczego wojna? Dlaczego budowanie nowego , pięknego świata ma być prowadzone krwawo? Jest dużo możliwych opcji (np. 2 moje ulubione: masowy atak zombie i wojna nuklearna). Już teraz pojawiają się różne choroby, wady i błędy, których tecnologia nie jest w stanie naprawiać. Człowiek zastąpił to, czym radziła sobie przyroda wadliwą techniką. Ale co nam dadzą takie spekulacje? Moja wiara w Jedynego i wyznawanie idei New Age jest silne, i nic tego nie zmieni. A przekonać do mojej wiary, raczej sie nie uda. Więc czy jest sens duskusji na ten temat?
|
Pn wrz 01, 2008 18:53 |
|
 |
Sareneth
|
Ale dlaczego wojna? Dlaczego budowanie nowego , pięknego świata ma być prowadzone krwawo? Jest dużo możliwych opcji (np. 2 moje ulubione: masowy atak zombie i wojna nuklearna). Już teraz pojawiają się różne choroby, wady i błędy, których tecnologia nie jest w stanie naprawiać. Człowiek zastąpił to, czym radziła sobie przyroda wadliwą techniką. Ale co nam dadzą takie spekulacje? Moja wiara w Jedynego i wyznawanie idei New Age jest silne, i nic tego nie zmieni. A przekonać do mojej wiary, raczej sie nie uda. Więc czy jest sens duskusji na ten temat?
|
Pn wrz 01, 2008 18:54 |
|
 |
fanmroczka
|
Cytuj: Ludzie nie sięgajmy dna intelektualnego. Cytuj: Mnie natomiast mierzi to że wystarczy coś sprzedać w ładnym opakowaniu i ludzie w to wierzą. Cytuj: A to co mierzi to właśnie fakt że ktośw tym sklepie w to uwierzy. A na początku WIST napisał: Cytuj: Prawda jest w Chrystusie
Twoja cała wypowiedź miałaby jakiś sens, gdybyś nie napisał tego powyżej.
A tak to uprawiasz tanią demagogię 
|
Pn wrz 01, 2008 19:07 |
|
 |
lemon
|
W 2005r. znaleźli piramidy w Bośni i to większe od Cheopsa. Kto zorganizuje projekt tym razem?? Duża kasa do zgarnięcia
Kod: http://pl.youtube.com/watch?v=yyGyQBIhkto
_________________ Wewnętrzny głos przekształca świat w niebo które już tu jest. Wiedzieć to znaczy znać nasze przeznaczenie.
|
Pn wrz 01, 2008 20:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sareneth napisał(a): Moja wiara w Jedynego i wyznawanie idei New Age jest silne, i nic tego nie zmieni.
czyli nawetjak się nic nie stanie to beesz wierzyć?
faktycznie wiara. silna wiara! 
|
Wt wrz 02, 2008 3:03 |
|
 |
Sareneth
|
Gdybanie... A jak za 100 lat ukaże się Jezus, to ateiści się nawrucą? Albo jak pojawi się Allach, to wszyscy przejdą ma muzułmanizm?
|
Wt wrz 02, 2008 16:18 |
|
 |
movsd
|
Sareneth napisał(a): Gdybanie... A jak za 100 lat ukaże się Jezus, to ateiści się nawrucą? Albo jak pojawi się Allach, to wszyscy przejdą ma muzułmanizm?
No a czemu nie? Jeśli mnie przekona że jest tym Jezusem czy tym Allahem to się nawrócę.
|
Wt wrz 02, 2008 17:23 |
|
 |
neo12
|
 Re: Projekt Cheops a New Age
Czytałem wasze komentarze odnośnie projektu CHEOPS i jego znaczenia dla ruchu NEW AGE. Oczywiście że projekt ten jest bronią NEW AGE. Dla wielu z was tutaj po zaszufladkowaniu tej teorii do roli broni i fałszu kończy się element poszukiwań. Wiem że tym postem wywołam burze w waszych głowach, możecie czuć się lekko zbici z tropu a dla większości będzie to obraźliwe co napiszę. Życie nauczyło mnie że z chrześcijaństwem nie ma łatwo, jest to olbrzymia siła, którą stanowi wspólnota. Nie będę się rozwodzić bo i tak napotkam waszą frustracje i niechęć. Macie racje i wasza intuicja podpowiada wam że NEW AGE jest złem, nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego że ten ruch jest ściśle powiązany z projektem BLUE BEAM i co więcej to broń NEW WORLD ORDER, a chrześcijaństwo jest elementem tej bitwy. Jesteśmy cierpliwym narodem i rasą, jakby ktoś nie wiedział i miał wątpliwości to jesteśmy rasą ludzi:) Nie bądźcie narzędziem i marionetką w świecie w którym zamyka się ludziom przejaw własnej świadomości i zabiera się im niebanalną moc kreowania własnym życiem w świetle miłości i radości. Stańcie przed lustrem i zadajcie sobie pytanie KIM JESTEŚCIE? Jak bardzo na drodze waszej osobistej ewolucji , czyli od dnia waszych narodzin staliście się bardziej niekontrolowaną emocją niż przejawem analitycznego rozumu. Zapoznajcie się z tym tekstem tak jak zapoznajecie się z nowym zapachem , smakiem czy ideą. Proszę Was, przebudźcie się.
"....Patrząc analitycznie na bieg historii widać wyraźnie, że zawsze istniała jakaś potężna instytucja/imperium, które swym działaniem czyniło ogrom zła, manipulowało, ograniczało i ciemiężyło ludzkość ograniczając możliwość jej rozwoju duchowego. Był Wielki Babilon, było Imperium Perskie, Imperium Rzymskie, a po jego upadku...Kościół Katolicki. Tak – moim zdaniem ta instytucja ma przeogromny wkład w trzymaniu ludzkości w ciemnocie i zacofaniu duchowym. Piękne idee Jezusa, miłość, pacyfizm, tolerancja, współczucie, rozwój duchowy w poszukiwaniu Stwórcy w samym sobie – to wszystko Kościół przeinaczył, zmanipulował, przekręcił i wykorzystał jedynie w celu zdobycia władzy, wpływów i bogactwa. Wszystkim tym zasadom sprzeniewierzał się każdego dnia swego istnienia – nawracanie mieczem, straszenie piekłem, gromadzenie dóbr materialnych, utrzymywanie zabobonów, krucjaty, zabijanie w imię Boga, inkwizycja...Czy trzeba dodawać więcej? Kościół przez dobrych kilkanaście wieków trzymał społeczeństwo w ryzach i zacofaniu, spowodował smierć milionów ludzkich istnień, ma nieocenione załugi w rozwoju technologii służącej skutecznemu torturowaniu, mieczem i stosem wymuszał posłuszeństwo doktrynom swej wiary...Wszystko oczywiście w imię Boga i Chrystusa. No ale jeśli faktycznie istnieją te złe siły (diabelskie czy reptaliańskie – jak kto woli) to w jaki sposób najlepiej pokonać dobro i zniweczyć wysiłki Jezusa skoro ciężko je pokonać? Najlepiej oczywiście podszyć się pod nie, powołać się na Jego imię i sprofanować wszystko tak dalece jak się da ogłupiając ludzi i prowadząc ich ku złu, kiedy ci nawet tego nie podejrzewają...Przecież to niby przedstawiciele Chrystusa na Ziemi – jego kapłani! Muszą więc reprezentować dobro...Na tym polega przebiegła sztuczka mająca wyprowadzić ludzkość w pole.
Jednak w XVIII wieku wpływy Kościoła zaczęły mocno słabnąć. Coraz to nowe wynalazki, nowe idee i światopoglądy, rozwój wielu dziedzin wiedzy i zwiększanie się ludzkiej świadomości podkopały znacznie jego wpływy i znaczenie. A skoro jeden system upada i staje się nieużyteczny trzeba zaprojektować nowy, aby świat znowuż wpędzić w ciemność, więc...W 1776 roku w Niemczech powstaje zakon lluminatów. Jego celem było przejęcie kontroli nad wszystkimi związkami masońskimi (jako nadmasoneria), zwalczanie Kościoła i idei chrześcijańskich oraz zdobycie całkowitej, totalnej władzy nad całym światem w imię szatana, lucyfera czy diabła, jak kto woli. Tak, tak - założyciel iluminatów (specjalnie zawsze piszę z małej litery, by ich niepotrzebnie nie dowartościowywać) i wielu jego członków miało bezpośredni kontakt z “ciemnymi siłami”, które nimi kierowały. Ludzie ci niemalże dosłownie zaprzedali swe dusze za ogromną władzę i bogactwa tego świata służąc swym panom. A plan zdobycia władzy nad całym światem opierał się na prowokowanych wojnach, przekupstwach, podstępach, szantażach, oszustwach, kłamstwach i manipulacji na wszelkich polach – finansowych, społecznych i religijnych. Zapewne wielu członków masonerii na niższych stopniach wtajemniczenia było wówczas święcie przekonanych, że służą dobru, że cele Iluminatów są szczytne i piękne, że za ich rządów Ziemia będzie krainą mlekiem i miodem płynącą. Wielu zapewne także i dziś myśli tak samo – jednak jest to tylko bajeczka dla naiwnych, a prawdę brutalną o tym, kto jest ich prawdziwym bogiem i jaki jest ich prawdziwy cel poznaje się dopiero na wyższych stopniach wtajemniczenia, gdzie dostają się tylko bezwzględnie posłuszni i wierni zakonowi. Zresztą “po owocach ich poznacie” – przyjrzyjcie się obecnemu światu: wojny, korupcja, terroryzm, ogłupiające media, upadek moralności – oto efekt ich działalności. A celem ostatecznym dla nich jest bycie bogami na Ziemi i rządzenie całą resztą nas – niewolników.
Tak więc zakon iluminatów powstał nie przypadkowo. Zresztą, czy znowu tu nie maczali swych palców nasi “kochani” reptalianie/Szatan? Dotychczasowy system zła załamywał się, więc trzeba było wymyślić nowy mechanizm manipulacji. Kościelne doktryny, zabobony i rytuały były coraz śmielej odrzucane przez ludzi, którzy zaczęli patrzeć w kosmos, badać przyrodę i szukać Boga – zaczęli pragnąć być wolnymi od pęt religijnych przesądów i strachów. Iluminaci mieli nas podejść z innej strony – od strony rzekomego humanizmu, świeckości i liberalizmu. Pułapka została zastawiona i była bardzo skuteczna. Plan zdobywania władzy nad światem realizowano z wielką cierpliwością i żelazną konsekwencją poświęcając temu celowi miliony łez i ludzkich istnień bez żalu. Za pomocą systemów bankowych, manipulacji pieniądzem i ekonomią, wywołując wojny, rewolucje i sterowane powstania, budując zbrodnicze ideologie i totalitaryzmy osiągnęli już niemal sukces. Tak, tak – nie miejmy złudzeń – zarówno komunizm jak i nazizm wywodzą się z tego samego źródła. Zresztą każdy inteligentny człowiek sam zauważył niemalże identyczne podobieństwo tych rzekomo sprzecznych ideologii i systemów: władza w jednym ręku, obozy koncentracyjne, brak wolności prasy, państwo ponad jednostkę, ekspansja militarna, totalna propaganda i socjotechnika. Jeśli zastanawiałeś się kiedyś jak będzie wyglądać świat pod rządami iluminatów jeśli im się powiedzie to spójrz na te systemy totalitarne i pomnóż to x 10.
Należy w tym miejscu wspomnieć o odwiecznym planie iluminatów – planie III wojen światowych. Każda miała coraz bardziej przybliżać ich do celu, każda miała zmuszać społeczność międzynarodową do coraz większej globalizacji, centralizacji i unifikacji pod pretekstem zapewnienia światu trwałego pokoju. Po I Wojnie Światowej wprowadzono pierwszy stały organ międzynarodowy – Ligę Narodów, która jednak nie spełniła większej roli i się rozpadła szybko. Wybuchła więc II Wojna Światowa – o wiele straszniejsza i bardziej niszczycielska, co zapewniło sukces powojennym tworom, czyli ONZ , Unii Europejskiej oraz NATO. Wszyscy muszą się zunifikować i dołączyć, a jak nie pogrąży się ich w kryzysie finansowym, zadłuży ich państwo i w końcu zmusi do uległości w taki sposób, lub przez zwykłe przekupstwo. Niestety najprawdopodobniej czeka nas jeszcze III wojna o światowym zasięgu, gdyż coraz bardziej uwidacznia się opór społeczeństw narodowych przed dalszą centralizacją i globalizacją..."
Nie miejcie mi za złe , bo w ten sposób karmicie się nienawiścią, oraz tkwicie w dogmatyźmie. Jesteście uwiązani jak Iluminaci. Ile z waszego codziennego życia jest przejawem czyjejś indoktrynacji , a nie przejawem własnej WOLNEJ WOLI. Nie jest umiejętnością oraz wartością potrafić stanąć obok takich problemów "z boku" gdyż pozostajesz ciągle na tym samym poziomie stając sie porzywką dla innych. Sztuką jest stanąć ponad tym wszystkim co nas na codzień atakuje bo tylko w ten sposób możesz poczuć się wolny.
|
Wt paź 05, 2010 12:05 |
|
|
|