Zagadka logiczna: wiara-ewolucja-logika
| Autor |
Wiadomość |
|
kanap
|
Epikuros napisał(a): wiadomo, że nie moze być to Bóg chrześcijański, ponieważ jego cechy wykluczają go już w obrębie jego włąsnej religii
Jakie cechy , chętnie poznam te cechy na razie to wiem , że o religii nie masz zielonego pojęcia , co nie przeszkadza Tobie w forowaniu śmiałych tez w obrębie ogólników i baśni , proponuje zejść na ziemię i pisać konkretnie , chyba że tak jak twoi koledzy , zaczniesz tutaj sypać cytatami z książek Dawkinsa , takie świadectwa możesz sobie darować .
_________________ http://www.youtube.com/user/kanaplook
In hoc signo vinces
|
| Wt maja 19, 2009 10:48 |
|
|
|
 |
|
JedenPies
|
Tak naprawdę wszechwładność to cecha, która wyklucza Jego istnienie.
|
| Wt maja 19, 2009 10:59 |
|
 |
|
Johnny99
|
Cytuj: że nie moze być to Bóg chrześcijański, ponieważ jego cechy wykluczają go już w obrębie jego włąsnej religii ( ^^ ) nie potrzeba do tego nawet nauki.
Innymi słowy - religia chrześcijańska nie mogła powstać i istnieć, bo zakłada coś, co jest w jej ramach niemożliwe. Intrygujące, nie powiem.
@kanap: te twierdzenia to oczywista bzdura, bo nie odróżniają tego, co się o Bogu mówi, od tego, czym Bóg jest. Równie dobrze można powiedzieć, że skoro jeden mój znajomy mówi o mnie: " to leń ", a drugi: " nieprawda, to wyjątkowy pracuś ", to wynika z tego, że nie mogę istnieć, bowiem nie może istnieć coś posiadającego cechy wykluczające się logicznie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt maja 19, 2009 12:12 |
|
|
|
 |
|
Epikuros
|
Cytuj: Innymi słowy - religia chrześcijańska nie mogła powstać i istnieć, bo zakłada coś, co jest w jej ramach niemożliwe. Intrygujące, nie powiem.
Bo została opracowana przez *** dla ***
_________________ MÓJ BLOG
|
| Wt maja 19, 2009 12:53 |
|
 |
|
Johnny99
|
A ateizm jest do d*** 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt maja 19, 2009 13:18 |
|
|
|
|
|