Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
Bogobojny napisał(a): Cytuj: Wspólną cechą ateistów, z którymi miałem kontakt, jest to, że sprawiają wrażenie, jakby nie wiedzieli, iż to właśnie systemy ateistyczne doprowadziły do najbardziej okrutnych dyktatur oraz do największych zbrodni w historii ludzkości. I tyle w kwestii Ateizmu. Są to słowa Księdza Marka Dziewieckiego. To są bzdury. I jeżeli w nie wierzysz, to jesteś niedouczony. Bo Inkwizycja i naziści byli ateistami. I Hutu, którzy wymordowali Tutsi to też byli ateiści...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Wt cze 30, 2009 6:19 |
|
|
|
 |
r4dz10
|
jak można nie wierzyć funkcjonariuszowi bożemu?
czuję się obrażony słowami przytoczonymi przez Bogobojnego, domagam się jasnych dowodów - w przeciwnym razie uznam to za oszczerstwo. jeśli ich nie dostanę, składam skargę do moderacji.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Wt cze 30, 2009 8:14 |
|
 |
R6
|
Wynika z tego, że pojawienie się u mnie pragnienia zbrodni jest nieuniknione. 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Wt cze 30, 2009 9:15 |
|
|
|
 |
Lot Orła
|
No tak ks. Dziewiecki... ręce opadają 
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Wt cze 30, 2009 9:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Inkwizycja była dziełem kapłanów ale nie Jezusa w Duchu św- prawdziwego kościoła.
JPII chyba przepraszał za inkwizycje więc uznał ją za zło.
|
Wt cze 30, 2009 10:16 |
|
|
|
 |
Witold
|
Bogobojny napisał(a): I tyle w kwestii Ateizmu. Są to słowa Księdza Marka Dziewieckiego.
Jako że znamy księdza Marka Dziewieckiego, a ja nawet miałem okazje wymienić z nim parę maili, to wiemy że to właściwie zamyka dyskusję. Jest to osobnik jeśli nie bezdennie głupi to chory na umyśle 
|
Wt cze 30, 2009 11:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wasz problem polega na dzieleniu się na teistów i ateistów.
Do kościoła są zaproszeni wszyscy, niektórzy żyją w jedności z Trójcą święta a inni nie.
Pascha Jezusa objeła wszystkich.
Traktujmy wszystkich jednakowo.
Kościół jest świętą nierządnicą.
Jest mocny mocą Ducha św i własnej natury i woli.
Marek Dziewiecki wie sporo mądrych rzeczy ale w kilku się kompletnie myli.
Traktujmy sie jako ludzie a nie Ci z lewej są opętani a Ci z prawej święci.
Faszyzm i hitler nie mieli nic wspólnego z satanizmem.
Hitler jak był mały to mu żydzi dokuczali i potem się odegrał.
|
Wt cze 30, 2009 11:59 |
|
 |
r4dz10
|
Cytuj: Wasz problem polega na dzieleniu się na teistów i ateistów. ... Traktujmy wszystkich jednakowo.
Ty sobie jaja z nas robisz? sam uważasz ateistów za gorszych, a teraz takie rzeczy wypisujesz? zastanów się.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Wt cze 30, 2009 12:07 |
|
 |
R6
|
Ale to duchowny uczony i sławny. Przecież on nie mógłby się pomylić. Sam Bóg do tego nie dopuszcza. A Wy ateusze nie kombinujcie jak oczernić tego świętego męża. 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Wt cze 30, 2009 12:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gdzie ja napisałem że uważam ateistów za gorszych.
Nie przypominam sobie.
|
Wt cze 30, 2009 12:45 |
|
 |
Witold
|
Kontestata napisał(a): Hitler jak był mały to mu żydzi dokuczali i potem się odegrał
Powaga twoich wypowiedzi, drogi Kontestato, robi na mnie piorunujące wrażenie.
Normalnie ROTFL.
|
Wt cze 30, 2009 13:11 |
|
 |
WIST
|
Oto odpowiedzi:
Cytuj: Zastanawia mnie często czy Trójca św. Kocha bardziej siebie czy nas. Jest to pytanie bezcelowe, z serii kogo bardziej kochasz żonę czy córeczkę, a może syna? Cytuj: Druga rzecz to czy Bóg poświeca się tylko mnie i ludzkości przez Jezusa w Duchu świętym czy też kreuje inne światy poza naszym wszechświatem i tam są inne byty niż ludzie i aniołowie, nie chodzi mnie o kosmitów itp. Pytanie bez odpowiedzi bo niby skąd mamy to wiedzieć? Cytuj: Czy Pan poświęcił się bezreszty mnie i ludzkości. ?
Tak.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt cze 30, 2009 17:14 |
|
|
|