Analiza teologiczna Dody.
Analiza teologiczna Dody.
Autor |
Wiadomość |
espera
|
Co do dinozaurów ja w młodości miałem "Biblię młodych", gdzie były narysowane dinozaury, kiedy Bóg stwarzał świat... Dla mnie było naturalne, że Bóg również stworzył dinozaury... może one do Arki po prostu nie weszły  Takie zauropody miały nawet 60 metrów.
_________________ tłumaczenie korekta tekstów copywriting
|
Cz sie 06, 2009 9:46 |
|
|
|
 |
r4dz10
|
Seweryn napisał(a): r4dz10 napisał(a): menedżera musi mieć dobrego, by z jej głupoty zrobić narzędzie do promowania. Jeśli to prawda to czemu nie weźmiesz sobie dobrego menedżera? 
nie potrzebuję go w przeciwieństwie do Ciebie  ale darujmy sobie te docinki, ja mam takie zdanie i nic tego nie zmieni.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Cz sie 06, 2009 11:41 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
Sewerynie, czy sugerujesz, że r4dz10 jest głupi???? Bo to jednoznacznie wynika z Twojej wypowiedzi. Nieładnie...
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Cz sie 06, 2009 13:19 |
|
|
|
 |
WIST
|
Nie może być głupi ktoś kto wywołuje dyskusję o sobie na forum religijnym 
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz sie 06, 2009 14:25 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
Gdyby głupota umiała latać.... nie trzeba byłoby dociekać kto mądry, kto głupi.
/Jacek Kaczmarski/
|
Cz sie 06, 2009 21:54 |
|
|
|
 |
WIST
|
Tylko że jakkolwiek by nie było, Doda ma niejako przepustkę na mówienie co chce, bo ostatecznie powiemy: "no przecież to Doda, więc czego oczekiwać". A może jednak powinniśmy oczekiwać czegoś więcej?
WIST
|
Cz sie 06, 2009 22:03 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
Dokładnie, Wiście, wróciliśmy do podaży i popytu
A tak na serio, to każdy wg mnie ma prawo być taki jaki jest, czy takim, jakim chce być, ale też poniesie konsekwencje swych postaw. A my mamy prawo akceptować to lub nie, moze się nam to podobać lub nie podobać i też, że tak powiem, nikomu nic do tego.
/Jacek Kaczmarski/
|
Cz sie 06, 2009 22:14 |
|
 |
WIST
|
Tylko że Owieczko nasza akceptacja, bądź nie zawiera się właśnie w tych konsekwencjach, szczególnie jeśli mowa jest o rzeczach ważnych, bez szacunku.
WIST
|
Cz sie 06, 2009 22:26 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
Zgadzam się z tym, Wiście. a mowiąc "nic nikomu do tego" rozumiem przez to, że nie możemy nakazać nikomu się zmienić. Mamy więc prawo się oburzyć, zachwycic, obrazić, mieć to przysłowiowo "gdzieś"... i tak jak powiedziałeś, konsekwencją może być nasze oburzenie czy protest.
Jak już nie raz tu pisałam, ja jestem przeciwko nie szanowaniu cudzej wiary, czy szarganiu świętości. Bo to nie jest kwestia wiary, a kultury i moze empatii.
/Jacek Kaczmarski/
|
Cz sie 06, 2009 23:08 |
|
 |
WIST
|
Więc mamy prawo nie tylko się oburzać, ale oczekiwać zmiany zachowania?
WIST
|
Cz sie 06, 2009 23:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja nie kupie płyty dody(fajna laska) bo nie mam kasy ale jak ktoś mnie da za darmo to wezmę.
Doda lubi prowokować, szokowoć i skandalizować.
Wątpie czy to było szczere .
Doda chyba nie jest taka głupia jak się lansuje.
Doda jako nastolatka była w scholi i chyba w oazie więc nie jest taką ignorantką w temacie bibli.
|
Pt sie 07, 2009 23:03 |
|
 |
r4dz10
|
Cytuj: Doda chyba nie jest taka głupia jak się lansuje.
jak cię widzą, tak cię piszą  nie obchodzi mnie, czy udaje, czy nie. robi z siebie idiotkę i jak na idiotkę na nią patrzę.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
So sie 08, 2009 8:13 |
|
 |
Rozmyślacz
|
wprowadźmy cenzurę jak za komuny, taką religijną, czasami dochodzę do wrażenia że religia w tym kraju i związane z nią środowiska mają więcej władzy niż jakiekolwiek ugrupowanie polityczne, religia zaczyna być ideologiczną podstawą po nowy organizm państwowy- demokracja (komuna )katolicka z dozą kontroli nad społeczeństwem
|
N sie 16, 2009 12:26 |
|
 |
Pawerbo
|
Jak to czytam to przypomina mi się pewne zdanie, które powiedział mój nauczyciel: "Zawsze lepiej być mądrym, bo można udawać głupiego, a w drugą stronę już nie bardzo"
|
Pn sie 17, 2009 23:49 |
|
 |
WIST
|
Rozmyślacz ale o co Ci chodzi? O to że pani Doda powiedziała jakieś głupoty i nie mamy już prawa oczekiwać szacunku dla nas i naszych świętości? Wygląda na to że Katolika, czy w ogóle Chrześcijanina można lać i bić w imię (do)wolności słowa, a my mamy siedzieć cicho? Żeby to były jakieś mądre słowa, prawdziwe, to nie ma się co oburzać, ale takie...
WIST
|
Pn sie 17, 2009 23:52 |
|
|
|