Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Wiara słabnie przez takich ludzi... 
Autor Wiadomość

Chodziło mi jedynie o ten żart seksualny. Moja prośba nie podlega dyskusji, proszę o podporządkowanie się jej. Inaczej posty będą wycinane i tu dla mnie jest koniec tej rozmowy. Jeśli masz obiekcje, to zapraszam do działu Moderacja, do tematu Uwagi do Moderacji II, tam możesz złożyć na mnie skargę.

Cz paź 15, 2009 22:52
zbanowany na stałe

Kościół jest ŚWIĘTĄ NIERZĄDNICĄ. Ma łaskę, sakramenty, zbawienie od swego oblubieńca Jezusa ale sam jest samą nędzą, słabością i nicością.

Metanoia zaskoczyłeś mnie swoją wypowiedzią :) Znasz znaczenie Wielkiej Nierządnicy z Pisma Jana.

Pt paź 16, 2009 20:47
Zakonnice jak idą miastem to patrzą w ziemię żeby nie ulec urokowi facetów. Jest to fatalna i idiotyczna praktyka. Wolna w duchu siosra powinna iść dumnie z piersią do przodu i podziwiać i kontemplować piękno panów, radować się chwała Boża mężczyzn i chwalić Boga za ich piękno a nie patrzeć w ziemie. Przecież to jest nierozumne i niezdrowe dla szyi (patrzenie w ziemię). Człowiek ma patrzeć w niebo aby pragnąć doskonałości, świętości, geniuszu i mistyki.

Nie wiem czy jesteś osobą, która podjęła walkę o czystość myśli...Jeśli nie masz żadnych pokus, to Bóg cię przed nimi chroni- nie wszystkim jest dana taka łaska...

Raz piszesz, że trzeba patrzeć na facetów, drugi raz że na niebo...

Poza tym ciekawe co się stało z zasadą "Żyj i daj żyć innym"

Pamiętam, że kiedyś czytając coś Simone de Beauvoir napotkałam takie celne spostrzeżenie, że nic nie wywołuje takiej agresji w mężczyznach jak kobieta, która nie wybrała żadnego z nich...

Pt paź 16, 2009 21:19
zbanowany na stałe

Zgadzam się, z Rozmyślaczem, że wiara słabnie przez takich ludzi jak w tym filmie:
http://www.youtube.com/watch?v=5BbwoiwJHXM

Ale uważam,
że wiara bardziej słabnie przez takich ludzi, jak w tym filmie:
http://www.youtube.com/watch?v=OjxU_tfok8w
http://www.youtube.com/watch?v=-vIxkA1VBhw
http://www.youtube.com/watch?v=bK5vvD-083c
http://www.youtube.com/watch?v=epteCIR2zM0
http://www.youtube.com/watch?v=u0yHnXLp_kM
http://www.youtube.com/watch?v=JRst-6adbmA

Kościół sam się pogrąża i nie trzeba mu w tym wcale pomagać.

Pt paź 16, 2009 23:23

Cytuj:
Kościół sam się pogrąża i nie trzeba mu w tym wcale pomagać.

Ja bym powiedział, że świat się pogrąża. Chyba, że np. pedofilia dotyczy wyłącznie ludzi związanych z Kościołem. Jeśli tak - to rzeczywiście - już uciekam i nie wracam!

Pt paź 16, 2009 23:43

Stwierdzenia " Kościół się pogrąża " mają sens tylko wtedy, gdy Kościół traktuje się wyłącznie jak instytucję. Gdy natomiast idę na Krąg Biblijny w mojej parafii, nie widzę żadnego " pogrążania się ", widzę natomiast Kościół żywy, rozwijający się i radosny. Tego nie zniszczy żaden grzech.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 17, 2009 7:44

Johnny99 napisał(a):
Stwierdzenia " Kościół się pogrąża " mają sens tylko wtedy, gdy Kościół traktuje się wyłącznie jak instytucję. Gdy natomiast idę na Krąg Biblijny w mojej parafii, nie widzę żadnego " pogrążania się ", widzę natomiast Kościół żywy, rozwijający się i radosny. Tego nie zniszczy żaden grzech.

Uważam ,że nie da się oddzielić Twego wielbienia Boga od instytucji jaką jest Kościół Katolicki .
Kościół z którym jesteś związany musisz zaakceptować lub opuścić dla bezpieczeństwa bo tak Bóg wzywa w Objawieniu .
Kościół który swe brudy zamiata pod dywan zamiast usuwać tych którzy kalają ten Kościół przynosząc zgorszenie .
Wiele osób szczerze wierzących nie wie że ten Kościół tak postępuje a nawet jeśli ktoś o tym mówi to nie przyjmują tego do wiadomości nie są tego w stanie pojąc ,że jego Kościół dopuszcza się czynów skandalicznych i tuszuje je .
Według nauk Jezusa i Apostołów prawdziwy Kościół to nieskalany i czysty niczym Dziewica .
Ja już dawno przestałem wierzyć że ten KK ma poparcie Boże .Nie wierzę że taki Kościół akceptuje Jezus .
Aż cisną się słowa Jezusa

(Ew. Mateusza 23:25,27 Biblia Tysiąclecia)

Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo dbacie o czystość zewnętrznej strony kubka i misy, a wewnątrz pełne są zdzierstwa i niepowściągliwości.

Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo podobni jesteście do grobów pobielanych, które z zewnątrz wyglądają pięknie, lecz wewnątrz pełne są kości trupich i wszelkiego plugastwa.

Nie da się ukryć wszystkiego i nie stracić na wizerunku.
Nie ma nic ukrytego co by nie było obnażone .
Dla wnikliwych ludzi dostrzegalny jest wizerunek Wielkiej Nierządnicy z OBJAWIENIA

Pozdrawiam

Mówiąc to, miałem na myśli,bracia ,mnie samegoi Apollosa ze względu na was abyscie mogli zrozumieć , że nie wolno wykraczać ponad to , co zostało napisane , i niech nikt w swej pysze nie wynosi się nad drugiego. 1 KOR 4:6 BT

So paź 17, 2009 12:36

Uważam ,że nie da się oddzielić Twego wielbienia Boga od instytucji jaką jest Kościół Katolicki .

A ja uważam że nawet trzeba, przynajmniej pojęciowo, bo wielbienie nie jest tym samym, co instytucja.

Cytuj:
Kościół z którym jesteś związany musisz zaakceptować lub opuścić dla bezpieczeństwa bo tak Bóg wzywa w Objawieniu .

Ja akceptuję Kościół, ponieważ wierzę w Chrystusa, który Kościół założył.

Cytuj:
Kościół który swe brudy zamiata pod dywan zamiast usuwać tych którzy kalają ten Kościół przynosząc zgorszenie .

Trudno, Kościół funkcjonuje w świecie poprzez ludzi, którzy grzeszą - a grzeszą nie tylko ci, którzy kalają Kościół, ale także ci, którzy zamiatają pod dywan.

Cytuj:
Według nauk Jezusa i Apostołów prawdziwy Kościół to nieskalany i czysty niczym Dziewica .

Wedle Twojej interpretacji musiałbym uznać, że prawdziwy Kościół nie istnieje.

Cytuj:
Ja już dawno przestałem wierzyć że ten KK ma poparcie Boże .Nie wierzę że taki Kościół akceptuje Jezus .

Sądzę, że na pewno takiego Kościoła Jezus nie akceptuje. Dlatego musimy ciągle pracować, by stał się lepszy.

Cytuj:
Aż cisną się słowa Jezusa

Więc jeżeli jesteśmy tacy, jak ci, o których powiedział Jezus, musimy się zmienić. Pamiętając o słowach J. Ratzingera, obecnego papieża: " Kościół bowiem najbardziej jest nie tam, gdzie się organizuje, reformuje, rządzi, [ ja bym dodał do tego także: grzeszy ] tylko w tych, którzy po prostu wierzą i w nim przyjmują dar wiary, który staje się dla nich życiem " ( Wprowadzenie w chrześcijaństwo, Kraków 1970, s. 288 ).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 17, 2009 12:54

Wszędzie znajdą się "czarne owce" niestety. Przykre jest tylko to że inne siostry mimo że widziały nagranie zaciekle broniły winnej próbując zbagatelizować zachowania tej (brak mi słów na kogoś kto bije niepełnosprawne dziecko zależne od niego) szmaty? To chyba nawet za słabe określenie. Może do zaganiania krów by się ta pani nadawała a i to niekoniecznie bo zwierząt maltretować tez nie wolno. MHO po oglądnięciu takiego filmu kopas w dupas z firmy i radź sobie sama "siostrzyczko".

Dodatkowo. Dziwnym mi się zdaje że facet jakiś filmował a nic nie zrobił a teraz ochochocho co on to nie nagrał. W takiej sytuacji to parę ciepłych słówek ew. z liścia w pałę niezależnie czy to siostra, ksiądz, listonosz, czy policjant. Szmaciarzom w każdym zawodzie mówimy konkretne NIE.

So paź 17, 2009 17:44

Człowieku bez oczu właśnie osądziłeś i potępiłeś tą zakonice i pierwszy żuciłeś kamieniem. Gratulacje !

So paź 17, 2009 21:35

Metanoia, a tak naprawdę oczekiwałeś, że wszyscy beda dociekac, co też nagle siostrze sie stało? Jakiekolwiek powody nie zaistniały, NIC nie usprawiedliwia takiego zachowania!
Ja nie widzię potępienia w słowach Człowieka, tylko przedstawienie konsekwencji czynu. Odnośnie kopa z firmy, to raczej normalne, gdy "nagrabisz" sobie drastycznie w pracy, możesz zostać zwolniony dyscyplinarnie, w przypadku siostry, to raczej na to nie ma szans, jednak powinna być zdecydowanie odsunięta od pracy z dziećmi.
Nikt nie ma prawa stosować przemocy, a już szczegolnie mając przewagę fizyczną, a przypadku dzieci tak jest, nie mowiąc już o dzieciach niepełnosprawnych.
Dlatego taki czyn jest jak najbardziej godny potępienia.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

So paź 17, 2009 21:52

Co jakieś zachowanie danego człowieka ma do Boga czy do Kościoła?
NIC!!!
Nie nam osądzać ludzkie czyny. Nikt nie jest idealny. Każdy z nas popełnia błędy.
Dla mnie chore jest potępiać Kościół z takich przyczyn.
Nie każda zakonnica przecież taka jest. Nie każdy Ksiądz jest pedofilem!
Są wyjątkowi Duchowni.

Gdyby zrobiła to zwykła kobieta, to nie byłoby żadnej sensacji. a przecież każdy człowiek jest równy.

echh... Szkoda słów na takie opinie jak wasze...

So paź 17, 2009 21:58

Gdyby zrobiła to zwykła kobieta, to nie byłoby żadnej sensacji.

Dlaczego tak sądzisz?
Nieważne kto bije dziecko - matka, ojciec, zakonnica, pielęgniarka, kominiarz, żołnierz, czy "zwykła"/cokolwiek to znaczy/ kobieta - to jest ZŁE i powinno być nie tyle sensacją, co wykrywane i ujawniane.
Nie wolno nikomu zamiatać pod dywan czyimkolwiek kosztem.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

So paź 17, 2009 22:46

Ale osoby wypowiadające się w tym temacie i jego autor błędnie myślą. Tak jak wyżej napisałam ludzkie czynny nie powinno się wiązać z Bogiem i z Kościołem.

CZY MOŻE KTOŚ SKASOWAĆ TE OBRZYDLIWE ZDJĘCIE WYŻEJ!!!

So paź 17, 2009 22:49

Gdybym patrzyła w ten sposób na każde zło jakie panuje na ziemi i to wszystko wiązała z Kościołem, to już dawno bym odeszła i miałabym to w D.

TEMAT: Wiara słabnie przez takich ludzi...
A co wy wierzycie w zakonnice i czyny człowieka czy w Boga??

Kurcze, nie mogę tego pojąć.

To ja jestem człowiekiem słabej wiary, tzn. pojawiają się pewne wątpliwości w mojej głowie, ale jestem na tyle mądra, aby wiedzieć, że takie sytuacje nie mają nic wspólnego z Wiarą, Bogiem czy Kościołem.

So paź 17, 2009 22:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona