Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 1:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Obalamy poglądy KRK 
Autor Wiadomość

Post Re: Obalamy poglądy KRK
Johnny99 ty chyba myślisz, że jestem Świadkiem Jehowy...NIE. Rysować lubię,ale nie tworze wizerunków, tylko cytaty ozdobne i wieszam na ścianę :) Czemu papież JPII przepraszał za błędy innych papieży? Przecie byli nieomylni.
Wąska jest droga i ciasna brama, która prowadzi do ŻYWOTA, a MAŁO JEST TYCH, KTÓRZY JĄ ZNAJDUJĄ.
Jezus się modlił do Ojca: ''OJCZE ŚWIĘTY''...i mówił, aby nikogo nie nazywać swoim ojcem, nauczycielem. Katolicy mają innego Ojca Świętego. Gdy JPII będzie kanonizowany będą się do niego modlić ''OJCZE ŚWIĘTY'' -"Ja, któremu na imię jest Jahwe, chwały mojej nie odstąpię innemu ani czci mojej bożkom.''
A co wy na linie w kształcie krzyża astrologicznego, i Obelisk na placu świętego Piotra?
A co ze ZWRACANIEM SIĘ DO UMARŁYCH? ''to by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał się do umarłych. '' OBRZYDLIWY JEST DLA PANA KAŻDY KTO TO CZYNI.
Gwiazdozbiór zodiakalnej Panny VIRGO oznaczony jest literą fenicką, która odpowiada współczesnej liter M.
Totus Tuus=cały twój, czyli JPII nie jest nawet w cząstce Jezusa tylko należy do Maryi. On poświęcił cały świat KRÓLOWEJ NIEBIOS.
''15. Pilnie się wystrzegajcie - skoroście nie widzieli żadnej postaci w dniu, w którym mówił do was Pan spośród ognia na Horebie -
16. abyście nie postąpili niegodziwie i nie uczynili sobie rzeźby przedstawiającej podobiznę mężczyzny lub kobiety,
17. podobiznę jakiegokolwiek zwierzęcia, które jest na ziemi, podobiznę jakiegokolwiek ptaka, latającego pod niebem,
18. podobiznę czegokolwiek, co pełza po ziemi, podobiznę ryby, która jest w wodach - pod ziemią.
19. Gdy podniesiesz oczy ku niebu i ujrzysz słońce, księżyc i gwiazdy, i wszystkie zastępy niebios, obyś nie pozwolił się zwieść, nie oddawał im pokłonu i nie służył, bo Pan, Bóg twój, przydzielił je wszystkim narodom pod niebem. ''

Pt mar 12, 2010 20:23
TheJOZI napisał(a):
Zacznijmy od prostych rzeczy:

„Bożki pogańskie to srebro i złoto, dzieło rąk ludzkich. Mają usta, ale nie mówią, mają oczy, ale nie widzą. Mają uszy, ale nie słyszą; i nie ma oddechu w ich ustach”
''Pilnie się wystrzegajcie - skoroście nie widzieli żadnej postaci w dniu, w którym mówił do was Pan spośród ognia na Horebie - abyście nie postąpili niegodziwie i nie uczynili sobie rzeźby przedstawiającej podobiznę mężczyzny lub kobiety, podobiznę jakiegokolwiek zwierzęcia, które jest na ziemi, podobiznę jakiegokolwiek ptaka, latającego pod niebem, podobiznę czegokolwiek, co pełza po ziemi, podobiznę ryby, która jest w wodach - pod ziemią.''

:spie:

Cytuj:
Wtedy rzekł Pan do Mojżesza: Sporządź węża i umieść go na wysokim palu; wtedy każdy ukąszony, jeśli tylko spojrzy na niego, zostanie przy życiu. Sporządził więc Mojżesz węża miedzianego i umieścił go na wysokim palu. I rzeczywiście, jeśli kogo wąż ukąsił, a ukąszony spojrzał na węża miedzianego, zostawał przy życiu. Lb 21,4b-9

Cytuj:
18 dwa też cheruby wykujesz ze złota. Uczynisz zaś je na obu końcach przebłagalni.
19 Jednego cheruba uczynisz na jednym końcu, a drugiego cheruba na drugim końcu przebłagalni. Uczynisz cheruby na końcach górnych.
20 Cheruby będą miały rozpostarte skrzydła ku górze i zakrywać będą swymi skrzydłami przebłagalnię, twarze zaś będą miały zwrócone jeden ku drugiemu.I ku przebłagalni będą zwrócone twarze cherubów.
21 Umieścisz przebłagalnię na wierzchu arki, w arce zaś złożysz Świadectwo, które dam tobie.
22 Tam będę się spotykał z tobą i sponad przebłagalni i spośród cherubów, które są ponad Arką Świadectwa, będę z tobą rozmawiał o wszystkich nakazach, które dam za twoim pośrednictwem Izraelitom.

Jak to wytłumaczysz ?

Albo musisz podważyć spójność Biblii- albo zostawić KRK w spokoju.

Pt mar 12, 2010 21:33

TheJOZI napisał(a):
Johnny99 ty chyba myślisz, że jestem Świadkiem Jehowy...NIE. Rysować lubię,ale nie tworze wizerunków, tylko cytaty ozdobne i wieszam na ścianę :) Czemu papież JPII przepraszał za błędy innych papieży? Przecie byli nieomylni.

To Ty najpierw poczytaj o czym piszesz (o nieomylności). I nie myl nieomylności z bezgrzesznością.

TheJOZI napisał(a):
Jezus się modlił do Ojca: ''OJCZE ŚWIĘTY''...i mówił, aby nikogo nie nazywać swoim ojcem, nauczycielem. Katolicy mają innego Ojca Świętego.

Przeczytaj:
http://www.awronka.nazwa.pl/bazya/ojcostwo.htm
oraz tematy na forum.

TheJOZI napisał(a):
Totus Tuus=cały twój, czyli JPII nie jest nawet w cząstce Jezusa tylko należy do Maryi. On poświęcił cały świat KRÓLOWEJ NIEBIOS.

Nie rozumiesz nawet tego co znaczy "Totus Tuus" w stosunku do Maryi. Narzucasz papieżowi coś, czego on nie uważał.

TheJOZI, zacznij dyskutować w tematach o rzeczach, które zarzucasz. No chyba, że boisz się dyskusji lub jej nie chcesz, a chcesz jedynie głosić swoje osobiste dogmaty. Nie bój się argumentów! Spróbuj się z nimi zmierzyć - są w tematach dotyczących spraw, o których piszesz - na tym forum.

Pt mar 12, 2010 21:49
Zobacz profil WWW

dziesiątki religii,miliony ludzi zagubionych pomiędzy jedną a drugą......... Nie jest prawdą że każda droga prowadzi do Boga bo wielu przez to się zagubiło...... Nie jest prawdą że wiara wystarczy bo to za mało...... Zamiast się zastanawiać i błądzić pytając ludzi,księży i innych takich tam...., zacznijcie poznawać Tego który was stworzył, dla Niego pewien człowiek na ziemi dał się ukrzyżować. Jeśli nie poznacie Boga swego,jeśli się nie nauczycie Go kochać to nic nie będziecie wiedzieć. Będziecie się zastanawiać i dyskutować a w zasięgu każdego z was jest książka która jest Jego słowem po to byśmy Go poznali..... Byśmy poznali Jego imię...... Nie sprzeczajcie się i nie obrażajcie.... nie należę do żadnej religii, ale wiem na pewno że Bogu o to nie chodzi. Jego syn gdy był na ziemii nie zachowywał się jak szaleniec i nie przekrzykiwał z nikim że ma rację. MACIE BIBLIĘ, JEDNĄ I TĄ SAMĄ WSZYSCY!!!! CZYTAJCIE Z OTWARTYM SERCEM I UMYSŁEM A ZROZUMIECIE TO CO WAM BÓG CHCE PRZEKAZAĆ, JA DZIŚ SIĘ DOCZYTAŁAM ŻE MA NA IMIĘ JAHWE I NIE ROZUMIĘ DLACZEGO MILIONY LUDZI NA ŚWIECIE NIE CHCE GO NAZYWAĆ PO IMIENIU.... :( TO SMUTNE BO JA NIE CHCIAŁA BYM ŻEBY NA MNIE MÓWILI EJ TY ALBO ONA

Pt mar 12, 2010 22:12
@ imię Boga znasz hebrajski i grecki ?

Pt mar 12, 2010 22:15

A w czym ma mi pomóc znajomość greckiego bądź hebrajskiego?

Pt mar 12, 2010 22:38

Kiedyś przyjdzie czas że wszyscy będą mówić jednym językiem i nikt nie będzie snuł domysłów że ktoś tam przekręcił albo źle przetłumaczył Słowo Boga. Jest pewna droga która jest bardzo wąska, i to dlatego nie wszystkim jest łatwo zrozumieć albo pojąć.... Zazdroszczę tym którzy idą tą drogą....

Pt mar 12, 2010 22:45
imięBoga napisał(a):
A w czym ma mi pomóc znajomość greckiego bądź hebrajskiego?

Nie żartuj.

Jakie czytasz tłumaczenie?
Przez kogo wydane?
Na jakim oryginale pracował tłumacz/ tłumacze ?

Pt mar 12, 2010 23:02

Księgarnia św. Wojciecha. Pismo w pryekładyie y jęyzków orzginalnzch pod redakcją ks. Michała Petera i ks.Mariana Wolniewicza, wydanie pierwsze z 2004 r

So mar 13, 2010 10:37

Teresse księga Ezechiela 3:22.... :)

So mar 13, 2010 10:46

R6 napisał(a):
Zatem wierzysz w Allaha, Jahwe, Jehowe, Ra itd?

Wierzę w Stwórcę niezależnie od nazwy .

So mar 13, 2010 18:51

Seweryn tak masz na imię? A znasz modlitwę " Ojcze nasz,któryś jest w niebie, święć się imię Twoje..." Jak myślisz czy Stwórca nie miał imienia? Przecież mamy się modlić tak jak nakazał Jezus.. ".. święć się imię Twoje.." :)

So mar 13, 2010 19:09

TheJOZI napisał(a):
Czemu papież JPII przepraszał za błędy innych papieży? Przecie byli nieomylni.

Właśnie udowodniłeś, że jesteś kompletnym ignorantem w kwestii, w której się wypowiadasz. To, co napisałeś, jest tak idiotyczne, że nie widzę żadnego sensu w dalszym zwracaniu uwagi na Twoje szanowne wypowiedzi. Gdybyś kiedyś miał ochotę się czegokolwiek dowiedzieć o czymś, o czym wydaje Ci się chyba, że wiesz wszystko, to przejrzyj niniejsze forum, bo kwestia ta była tylko tutaj wałkowana jakieś tysiące razy. Do widzenia.

P.S. na pytanie, rzecz jasna, nie odpowiedziałeś, co w tym kontekście zupełnie nie dziwi.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N mar 14, 2010 8:57
zbanowany na stałe

My tu gadamy a tym czasem atmosfera, słońce i niebo patrzą na nas tym samym odwiecznym wzrokiem.

Tam jest ktoś, kto to czuje? Takie przyzwolenie? Dlatego boję się każdej chmurki, która może mi skrzywić twarzyczkę... eh.

Załączniki:
chrystus wszechświATA.jpg
chrystus wszechświATA.jpg [ 16.08 KiB | Przeglądane 2283 razy ]
N mar 14, 2010 10:50
imięBoga napisał(a):
Księgarnia św. Wojciecha. Pismo w pryekładyie y jęyzków orzginalnzch pod redakcją ks. Michała Petera i ks.Mariana Wolniewicza, wydanie pierwsze z 2004 r

Czyli czytasz tłumaczenie dokonane przez katolików :mrgreen:

Trochę słabo jak na odkrywcę- rewolucjonistę.

N mar 14, 2010 22:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona