Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 16, 2025 5:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
 Dlaczego Europa boi się Islamu ? 
Autor Wiadomość

Post Re: Dlaczego Europa boi się Islamu ?
w sumei to dlaczego my mamy budowac w naszym kraju meczet, skoro kosciola nikt nam u muzulman nie wybuduje.chyba ze na zasadzie wymiany, my wam jeden meczet wy nam jeden kosciol.

Wt mar 30, 2010 9:35
nurhia napisał(a):
w sumei to dlaczego my mamy budowac w naszym kraju meczet, skoro kosciola nikt nam u muzulman nie wybuduje.chyba ze na zasadzie wymiany, my wam jeden meczet wy nam jeden kosciol.

Przecież nie budujemy MY - ja, Ty, budują ludzie wyznania Islamskiego.

Wt mar 30, 2010 9:52
zbanowany na stałe

Najlepiej by bylo gdyby te wszystkie "araby" sprzedawaly nam rope po trzy grosze, kawe po dwa, a czekolade dawali darmo. My w zamian wysylali pocztowki z obrazami bogatego zycia i dopiskiem "Ha, ha, tak sie zyje!". Oczywiscie osiasc u nas nie ma mowy. Jeszcze czego! Przeciez to zgroza wpuszczac takie talatajstwo do Europy!
A poza tym jestesmy bardzo chrzescijanscy. Kochamy wszystkich ludzi!

Wt mar 30, 2010 11:55

na naszej ziemi, a na swojej kosciola juz nie beda tolerowac.wiec jak sie mowi o tolerancji powinna byc obustronna.

Wt mar 30, 2010 13:02
zbanowany na stałe

W czasie "komunizmu" w Polsce jakos malo bylo ludzi krytykujacych. Sam Kosciol siedzial cicho. Spoleczenstwo musi dojrzec do wolnosci, musza byc sprzyjajace warunki. Jesli "tamci" nie umieja wprowadzic demokracji jest to czyms spowodowane, nie? Dajmy im czas, znajdzie sie miejsce na koscioly w Arabii Saudyjskiej. Przeciez samo budowanie wlasnych swiatyn na naszym terenie, swiadczy o checi bycia wsrod nas, docenia styl naszego zycia.
Najsmieszniejsze jest to, ze glosy sprzeciwu wywodza sie z narodu ktorego miliony obywateli rozplywa sie po calym swiecie. :)

Wt mar 30, 2010 13:57
Dural napisał(a):
Przeciez samo budowanie wlasnych swiatyn na naszym terenie, swiadczy o checi bycia wsrod nas, docenia styl naszego zycia.

To juz czyste chciejstwo.

Nasz teren nie jest nasz- bo należy do Allaha.
To jest problem- ze "oni" nie przyjeżdżają jako goście- tylko jako właściciele.
Według nich to my jesteśmy uzurpatorami.

Czemu musimy powtarzać błędy Francji, UK, Szwajcarii?

Nawet gdy gdzieś wspólnota muzułmanów jest "umiarkowana" to Saudyjczycy pompują tam pieniądze by ich zradykalizować.

My również mamy już imama wykształconego w Arabii Saudyjskiej.

Inny cudzoziemski imam strofował naszych jak to niewłaściwe (za dobrze) traktują swoje kobiety.

Z drugiej strony się cieszę.
Naprawdę zasługujemy by dostać kamieniem w łeb.

Razem z Shariatem zostaną wprowadzone kary- które wydaje nam się, że nigdy nas nie będą dotyczyć bo przecież jesteśmy Europejczykami...

W pewnym filmie bohater powiedział: "Nie możesz mi tego zrobić. Jestem Amerykaninem!"

Może nasze dzieci spotka zaszczyt by umrzeć jak Mistrz- ponieważ kara ukrzyżowania jest obecna w prawie Shariatu.

Ciekawe czy Bizantyjczycy tez myśleli, że ich to nigdy nie spotka.

I co myślicie, że bylibyśmy pierwszymi gospodarzami, którzy nagle są na swojej ziemi obywatelami II kategorii ?

Zapytajcie Koptów.

Wt mar 30, 2010 15:01

Ja się ich boję bo oprócz zwykłych arabów których się tu nazjeżdżać może, w końcu przeniknie kilka wściekłych psów którzy nie to że jednego pobija czy zabiją tylko wpuszczą gaz do galerii handlowej albo się wysadza w tramwaju zabijając dziesiątki niewinnych ludzi. My tu sobie pobudujemy meczety, będziemy mili i uprzejmi a jakiś jeden brodacz w turbanie będzie w mieszkaniu m3 na Ochocie planował zemstę za Afganistan. Ja dziękuję. Im ich mniej tym bardziej się rzucają w oczy i lepiej żeby tak pozostało. Tym bardziej że jakby jeszcze atakowali decydentów czy wojskowych to jeszcze można zrozumieć, ale po co się wysilać jak można pozabijać bogu ducha winnych ludzi albo lepiej rozpirzyć niewiernym przedszkole.

Wt mar 30, 2010 15:53
zbanowany na stałe

Cytuj:
Zapytajcie Koptów.

...albo plemiona pruskie po spotkaniu jedynie slusznej religii. Kultura dawnych Slowian zostala tak dobrze potraktowana przez dobroczynnych chrzescijan, ze do dzisiaj zostaly jej szczatki, a wlasciwie jeden wilki znak zapytania.
Teresse, jestes przykladem rasisty kulturowego. :) Masz prawo. Ja tak nazywanym byc nie chce. Wiem, ze naplyw obcych powoduje zaklocenia spoleczne, ale wole zyc w swiadomosci trzymania sie tych wartosci ktore sa mi bliskie, niz stac sie typowym dwulicowcem.
CzlowiekuBezOczu, to Ty myslisz, ze zakaz migracji ustrzeze Cie przed jakims zamachem? Daj spokoj!

Wt mar 30, 2010 16:00

Nie myślę, ale po co się rzucać jak dziecię bezrozumne w przepaść i jeszcze ułatwiać ? Nie myślę też o utrudnianiu. Ale jak zaczniesz w parku sypać ziarno to ci ptaszki przylecą prawda ? A my sobie tu meczecik postawimy w stolicy za chwile drugi i to tak jak z tymi ziarenkami w parku.

Ostatnio edytowano Wt mar 30, 2010 16:32 przez CzłowiekBezOczu, łącznie edytowano 1 raz

Wt mar 30, 2010 16:28
Dural napisał(a):
Teresse, jestes przykladem rasisty kulturowego. :) Masz prawo. Ja tak nazywanym byc nie chce

Ot i wytresowali Cię.

Bo gdyby chodziło o wartości to napisałbyś" Ja nie chcę być rasistą." A nie "Ja tak nazywanym byc nie chce".

To jest właśnie problem tresury za Zachodzie. W mediach w Anglii gdy pisze się o muzułmanach z subkontynentu- Pakistan, Indie, Bangladesz- używa się słowa "Azjaci"- jest to taki kod- bo każdy wie, że chodzi nie o Japończyków a o muzułmanów z subkontynentu. Ale dziennikarz napisze "Azjaci" i juz nikt nie nazwie go rasistą.

CzłowiekBezOczu napisał(a):
Ja się ich boję bo oprócz zwykłych arabów których się tu nazjeżdżać może, w końcu przeniknie kilka wściekłych psów którzy nie to że jednego pobija czy zabiją tylko wpuszczą gaz do galerii handlowej albo się wysadza w tramwaju zabijając dziesiątki niewinnych ludzi. My tu sobie pobudujemy meczety, będziemy mili i uprzejmi a jakiś jeden brodacz w turbanie będzie w mieszkaniu m3 na Ochocie planował zemstę za Afganistan. Ja dziękuję. Im ich mniej tym bardziej się rzucają w oczy i lepiej żeby tak pozostało. Tym bardziej że jakby jeszcze atakowali decydentów czy wojskowych to jeszcze można zrozumieć, ale po co się wysilać jak można pozabijać bogu ducha winnych ludzi albo lepiej rozpirzyć niewiernym przedszkole.

A ja się boję i "zwykłych" bo my nie rozumiemy ich a oni nas.

Ktos porównał kultury do lodowca.
Największa część lodowca jest niewidoczna- i o to właśnie się rozbijają statki.

Myślimy, ze jak ktos uzywa komórki czy ma ubrane Adidasy to jest taki sam jak my.

Największą i najbardziej niebezpieczną różnicą jest kwestia przypisywania winy.

Arabowie z racji tego, że mają duże pustynie - do odpowiedzialności za czyn pociągają klan.

Tak to wytłumaczył pewien Saudyjczyk: ktoś może narobić kłopotów i uciec na pustynię- dlatego nie ściągamy jego- a członków jego klanu.

Jak kto się przekłada na życie- ostatni przykład z Włoch.
Starły się gangi Latynosów i muzułmanów. Zginął jeden muzułmanin. Muzułmanie zaczęli latać po ulicach polując na Latynosów- nie na członków gangu - tylko na jakichkolwiek Latynosów.

Podobnie- za zabijanie w Iraku- odpowiada klan Brytyjczyków- czyli także ludzie, którzy 7 lipca kilka lat temu wsiedli w Londynie do autobusów.

I czy to nie jest dopiero rasizm- oczekiwać, że oni będą myśleć tak jak my i przyjmą nasze zasady "sprawiedliwości" ?

Wt mar 30, 2010 16:29

CzłowiekBezOczu ma rację a Dural gada głupoty. Rozumiem, żeby tu wpuszczać Birmińczyków, Wietnamczyków, jakichś Afrykańczyków z krajów nieislamskich ale nie muzułmanów bo tamci zamachów nie urządzają tylko właśnie wyznawcy islamu. I nie chodzi o to Dural czy jesteśmy kochającymi inne narody chrześcijanami tylko, że to jest ze względów bezpieczeństwa. Ciekawe czy to samo gadałbyś jakby już do zamachu w Polsce by doszło. Na pewno nie. A jest to bardzej możliwe im więcej ich tu jest, zawsze wtedy któremuś coś głupiego do łba strzeli.

Wt mar 30, 2010 16:52
zbanowany na stałe

Czyli chcecie takiego ZSRR ale odwrotnie? Tam nie dostales paszportu, tu pozwolenia na wjazd. Wlasciwie w Waszej postawie widze godne nasladowanie nauki Kosciola sprzed x-lat.
Urodziles sie chamie w rodzinie chlopskiej, to i jako chlop masz zdechnac, bo panowie szlachta stanowisko maja nadane przez samego Boga! Rodzisz sie w Tunezji, wara od Polski!
Gdyby te Wasze twarde glowy zechcialy przesledzic zjawisko terroryzmu, ale nie pobieznie, moze i podejscie by sie zmienilo. Jakos nie widzicie nic zlego w wyslaniu wojakow do kraju ktorego calkowicie nie znacie, a co tam, niech sobie poterroryzuja. No chyba, ze pojechali z tabliczkami czekolady Wedla i pustymi magazynkami.
Podzial swiata powoli sie zaciera, granicy rozmywaja. Chcecie by Polska znowu byla na szarym koncu? Prosze bardzo niech i tak bedzie.
Przypomina mi ta cala dyskusja poczatki wolnosci i tych idiotow sejmowych;"Tera Nimcy nom ziemie wykupiom!". Mentalnosc ta sama.

Wt mar 30, 2010 17:45
Dural napisał(a):
Gdyby te Wasze twarde glowy zechcialy przesledzic zjawisko terroryzmu, ale nie pobieznie, moze i podejscie by sie zmienilo. Jakos nie widzicie nic zlego w wyslaniu wojakow do kraju ktorego calkowicie nie znacie, a co tam, niech sobie poterroryzuja.

Proszę oświeć nas.

Gdyby nasi wojacy nawrócili się na islam- to mogli by sobie brać branki wojenne i je gwałcić. Naśladowali by przy tym przykład świętego proroka Muhammada.
Wtedy nikt nie mógłby nic przeciwko temu nic powiedzieć- bo automatycznie obwołano by go rasistą.

...........
Niestety wytresowano Cię.

Dlatego moim zdaniem islam wygra. Nie dlatego ze ma lepszą broń- ale dlatego, że nie mamy przywódców i ze nas wytresowano.
Nie chcesz być NAZYWANYM rasistą- i przez to zostałeś zmuszony do głoszenia takich a nie innych poglądów.

Mantrę, że terroryzm nie ma nic wspólnego z islamem głoszą te same media które tresują ludzi- warunkując ich paniczną reakcję na słowo rasizm.

Zwróć uwagę w jakim kontekscie uzywa się tego słowa.
Obecnie oznacza ono jedynie niechęć do islamu. Nic innego.

Ci sami idioci ostrzegali, że będą pozwy tzw. wypędzonych. I co, nie ma?

Wt mar 30, 2010 18:18
Teresse, to jest jakis sposob prowadzenia dyskusji, choc nie najwyzszych lotow: zarzucanie innym "wytresowano ciebie". I juz wszystko jest jasne. Nie ma z kim i o czym dyskutowac.

A ja napisze: zmanipulowano ciebie, przez takie a nie inne media, filmiki, artykuly, ktore pochlaniasz w napieciu i nawet nie poszukasz innych. I tez juz wiesz: kazdy muzulmanin to morderca. Kazde muzulmanskie dziecko to potencjalny morderca. Kazda muzulmanka to matka, zona i corka mordercy.

A ze Ktos tam kiedys mowil:
"Miłujcie waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie tym, którzy was nienawidzą; błogosławcie tym, którzy was przeklinają, i módlcie się za tych, którzy was oczerniają."
To bajki, dla innych, On nie znal naszej sytuacji, Jemu zaden muzulmanin nie zagrazal.

Wt mar 30, 2010 18:29

Dural napisał(a):
1Czyli chcecie takiego ZSRR ale odwrotnie? Tam nie dostales paszportu, tu pozwolenia na wjazd. Wlasciwie w Waszej postawie widze godne nasladowanie nauki Kosciola sprzed x-lat.
2Urodziles sie chamie w rodzinie chlopskiej, to i jako chlop masz zdechnac, bo panowie szlachta stanowisko maja nadane przez samego Boga! Rodzisz sie w Tunezji, wara od Polski!
Gdyby te Wasze twarde glowy zechcialy przesledzic zjawisko terroryzmu, ale nie pobieznie, moze i podejscie by sie zmienilo.
3Jakos nie widzicie nic zlego w wyslaniu wojakow do kraju ktorego calkowicie nie znacie, a co tam, niech sobie poterroryzuja. No chyba, ze pojechali z tabliczkami czekolady Wedla i pustymi magazynkami.
4Podzial swiata powoli sie zaciera, granicy rozmywaja. Chcecie by Polska znowu byla na szarym koncu? Prosze bardzo niech i tak bedzie.
5Przypomina mi ta cala dyskusja poczatki wolnosci i tych idiotow sejmowych;"Tera Nimcy nom ziemie wykupiom!". Mentalnosc ta sama.

1To dla ciebie swobodny przepływ ludzi z krajów islamu jest ważniejszy niż zagrożenie terroryzmem, które może sprowadzić ?
2Dlaczego mam pozwolić na przyjazd do Polski tego chłopa z Tunezji skoro za miesiąc może on wysadzić mi się w warszawskim metrze z kilogramami materiałów wybuchowych ?
3Jeśli chodzi o wysyłanie polskich żołnierzy do Iraku i Afganistanu to tego do końca nie popieram.
4 A USA są na jakimś szarym końcu ? Tam dopiero są problemy z wjazdem. Bo oni mieli prawdziwy zamach i nie pier....lą bzdur o wolności przepływu ludzi i metodach ZSRR tylko minimalizują zagrożenie dla swego państwa. Tylko, że u nich tragedia już się stała a u nas chodzi o to żeby zapobiegać i żeby nigdy do niej nie doszło.
5 Przykład z Niemcami "którzy nas wykupią" jest bezsensu. To się właściwie nie zdarzyło a problemy z muzułmanami, którzy się osiedlili w jakimś państwie europejskim są w każdym z nich.

Wt mar 30, 2010 18:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona