Czy powódź to wina człowieka ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy powódź to wina człowieka ?
"Rozmowy z Bogiem" - ksiazka to bluźnierstwo, a dzienniczek rozmów z Jezusem to nora. Bóg dał nam ziemie w opiekę a my ja dewastujemy, i to jest kara a nie za to czy Jezus jest czy nie królem jakiegoś kraju
|
Wt maja 25, 2010 14:24 |
|
|
|
 |
kejlogen
|
Nie mówie że Bóg ukarał Lecha kaczyńskiego ale ogólnie naród polski.
Zobaczycie co się stanie 15 sierpnia. Wspomnicie sobie moje słowa. Zapamiętacie. 15 sierpień....
|
Wt maja 25, 2010 16:26 |
|
 |
Ramoll
Dołączył(a): Wt maja 25, 2010 15:10 Posty: 40 Lokalizacja: duża wieś na Manhatanie
|
Miejmy nadzieję że po chwilach trudnych przyjdzie ukojenie, jeżeli nie na tym świecie to w innym. Nie ma cierpienia bez ukojenia. Cierpienie pewnie ma sens w postaci uswiadomienia sobie slabosci czlowieka. Pragnę przypomniec że JEZUS też cierpiał na krzyżu jak również wcześniej prześladowany. Cieżko mi to pisać, gdy nie jestem w sytuacji tych ludzi poszkodowanych przez naturę, ale powinniśmy ufac i wierzyc w lepsze jutro, opierając się na Naszym ZBAWICIELU 
|
Wt maja 25, 2010 16:44 |
|
|
|
 |
ashkel86
|
Cytuj: Pewna kobieta prowadzi swój dzienniczek rozmów z Panem Jezus. Poczytajciue co i jak. To wszystko to kary dla ludzkości że się nie chcą nawrócić. Jeżeli nie dokonamy intronizacji Chrystusa Króla Polski będzie marnie.... Ile razy koronowano różne obrazy czy inne pierdoły. Co to dało. Nic. Ponadto czy Jezus czasem odmówił szatanowi ,gdy ten chciał mu ofiarować wszystkie królestwa na ziemi ? " Jeszcze raz wziął Go diabeł na bardzo wysoką górę, pokazał Mu wszystkie królestwa świata oraz ich przepych 9 i rzekł do Niego: Dam Ci to wszystko, jeśli upadniesz i oddasz mi pokłon. 10 Na to odrzekł mu Jezus: Idź precz, szatanie! Jest bowiem napisane: Panu, Bogu swemu, będziesz oddawał pokłon i Jemu samemu służyć będziesz. 11"
|
Wt maja 25, 2010 16:48 |
|
 |
Linka011
|
kejlogen napisał(a): Nie mówie że Bóg ukarał Lecha kaczyńskiego ale ogólnie naród polski.
Zobaczycie co się stanie 15 sierpnia. Wspomnicie sobie moje słowa. Zapamiętacie. 15 sierpień.... Co 15 sierpnia? Boje się mam nadzieje że nie żarujesz. Skad ty wiesz że coś się stanie 15 sierpnia?
|
Wt maja 25, 2010 17:48 |
|
|
|
 |
kejlogen
|
Z Objawienia.
|
Wt maja 25, 2010 18:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Linka011 napisał(a): kejlogen napisał(a): Nie mówie że Bóg ukarał Lecha kaczyńskiego ale ogólnie naród polski.
Zobaczycie co się stanie 15 sierpnia. Wspomnicie sobie moje słowa. Zapamiętacie. 15 sierpień.... Co 15 sierpnia? Boje się mam nadzieje że nie żarujesz. Skad ty wiesz że coś się stanie 15 sierpnia? Pewna ezoteryczka na swoim blogu pisała, ze w kwietnoiu w Polsce będzie załoba narodowa, w maju bedzie wielka woda a w licu czy sierpniu - nie pamietam, bedzie kolejna żałoba. Na jesieni też ma być coś nie fajnego, tylko na większa skalę. Proroctwa roku 2012 mowią ze zacznie się dwa lata przd i skończy dwa lata po. Proroctwa Nostradamusa i Saby też nie sa najlepsze. Pozyjemy zobaczymy.
|
Wt maja 25, 2010 18:55 |
|
 |
WIST
|
Alus napisał(a): Gorzej, że po 1997r nie obwałowano rzeki, a zezwolono na dalsza zabudowę. Z tego co słyszałem to tak, zezwolono na budowę domów tam gdzie w 1997 roku woda stała i było pewne że w razie czego na pewno znów tam się pojawi. kejlogn napisał(a): Pewna kobieta prowadzi swój dzienniczek rozmów z Panem Jezus. Poczytajciue co i jak. To wszystko to kary dla ludzkości że się nie chcą nawrócić. Jeżeli nie dokonamy intronizacji Chrystusa Króla Polski będzie marnie.... A co ma wspólnego intronizacja z nawróceniem? Jedno jest w naszych warunkach prawdopodobnie tylko gestem, pod którym podpiszą się nieliczni, a drugie to nie kwestia karania, tylko głoszenia. Gdyby Bóg nas karał to by nie zesłał swojego Syna, tylko walnął kamień z nieba. Zresztą co do karania to zdaje się NT zaprzecza temu aby Bóg kogoś karał.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt maja 25, 2010 21:58 |
|
 |
ashkel86
|
Cytuj: Zresztą co do karania to zdaje się NT zaprzecza temu aby Bóg kogoś karał. A Safira i Ananiasz ?
|
Wt maja 25, 2010 22:14 |
|
 |
Linka011
|
Shamanka napisał(a): Linka011 napisał(a): kejlogen napisał(a): Nie mówie że Bóg ukarał Lecha kaczyńskiego ale ogólnie naród polski.
Zobaczycie co się stanie 15 sierpnia. Wspomnicie sobie moje słowa. Zapamiętacie. 15 sierpień.... Co 15 sierpnia? Boje się mam nadzieje że nie żarujesz. Skad ty wiesz że coś się stanie 15 sierpnia? Pewna ezoteryczka na swoim blogu pisała, ze w kwietnoiu w Polsce będzie załoba narodowa, w maju bedzie wielka woda a w licu czy sierpniu - nie pamietam, bedzie kolejna żałoba. Na jesieni też ma być coś nie fajnego, tylko na większa skalę. Proroctwa roku 2012 mowią ze zacznie się dwa lata przd i skończy dwa lata po. Proroctwa Nostradamusa i Saby też nie sa najlepsze. Pozyjemy zobaczymy. Czyli to wszystko prawda, w sierpniu stanie sie coś złego, jesienią jeszcze coś gorszrgo a w 2012 roku będzie koniec świata? To jest prawda? Powiedzcie mi, prosze
|
Śr maja 26, 2010 12:18 |
|
 |
Linka011
|
kejlogen napisał(a): Z Objawienia. Miałeś objawienie? Bóg c się objawił? Jesteś prorokiem? Jesteś pewny że 15 sierpnia to będzie na 100 % 
|
Śr maja 26, 2010 12:20 |
|
 |
WIST
|
Linka011 a Ty jesteś poważna? ashkel86 napisał(a): A Safira i Ananiasz ? Dawno o nich nie czytałem, ciekawy przykład. Pytanie czy to Bóg, czy to opowieść która ma morał, czy może interpretacja spisującego? Tu już ktoś inny musi to ocenić.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr maja 26, 2010 12:30 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jeden z felietonistów WP tak to wszystko podsumował - Wały podnieść, bobry rozstrzelać, ekologów na Madagaskar - http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html Zaniedbania w kwestii wałów - po powodzi w 1997 - są takie same, jak brak wniosków po rozwałce CASy - czyli żadne. Efekty naokoło.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr maja 26, 2010 12:47 |
|
 |
Linka011
|
Jestem śmiertelnie poważna, cóż przyznam że czasem mam skłonności do histerii i padania w panikę, w każdym razie chodzi mi o to, czy te proroctwa są prawdziwe i czy mam w nie wierzyć, no bo np. ksiądz na religii powiedział że mamy nie wieżyć w to że 2012 będzie koniec świata, a Schamanka napisała o tym 2012, o tych proroctwach. Więc nie wiem czy mam też wiezyć w inne proroctwa np to z 15 sierpnia, albo z tą żałobą...
|
Śr maja 26, 2010 12:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Linka011 napisał(a): Czyli to wszystko prawda, w sierpniu stanie sie coś złego, jesienią jeszcze coś gorszrgo a w 2012 roku będzie koniec świata? To jest prawda? Powiedzcie mi, prosze Nie sądzę, ze bedzie koneic swiata raczej coś sie skończy coś się zacznie i tyle
|
Śr maja 26, 2010 13:11 |
|
|
|