ludzie psychicznie chorzy a wizje będące podporą wiary
Autor |
Wiadomość |
Onufry
zbanowany na stałe
|
 Re: ludzie psychicznie chorzy a wizje będące podporą wiary
amadeus35 napisał(a): Rozmyślacz napisał(a): Czytałem ostatnio o Faustynie Kowalskiej i jej wizjach. Są tacy, którzy sądzę iż miała ona zaburzenia schizofreniczne. Widziałem kiedyś ludzi chorych, głoszących podobne wizje. Czy kościół poddaje coś takiego wątpliwości? Czy bierze je bezkrytycznie za pewne i słuszne? Polecam lekturę: http://wolyniec.republika.pl/faustyna.html.................................................. pytanie kto stwierdzil ze miala zaburzenia i na ile takie stwierdzenia sa prawdziwe `?? Tusk tez twierdzi ze Kaczynski ma zaburzenia pytanie czy Tuskowi nalezy wierzyc?? jest on lekarzem i jaka uzyl metode badan  to samo dotyczy twojego przykladu to ze ktos ma czy mial wizje musi byc twoim zdaniem niepoczytalny a jakie ty masz wizje?? Tusk może twierdzić... podobnie jak i Kaczyński i masz rację - ani jeden ani drugi nie są lekarzami psychiatrii. Natomiast prof. dr hab. Jerzy Strojnowski - był i to klasy światowej. Wstawiłem tekst na ten temat jaki opublikowałem już na kilku forach - ale jakieś inkwizycyjnie przewrażliwione moderatorstwo wymieszało wątki i ukryło w innym temacie. Dokleił do "mariawitów" - co jest oczywiście niezgodne z regulaminem. Ale to jest kościelna metoda neutralizacji "niesłusznych" faktów. Podaję zatem fragment:Ciekawą opinię o stanie psychicznym, a raczej psychiatrycznym świętej Faustyny przedstawił (niestety, czy raczej szczęśliwie już wówczas na emeryturze – świeć Wasz Panie nad Jego duszą) naukowiec KUL-u (sic!) prof. dr hab. Jerzy Strojnowski. "O siostrze Faustynie (Helenie Kowalskiej 1905-1938) wiem tyle, ile wyczytałem z jej pamiętnika. Nie mniej, to czego dowiedziałem się z lektury, pozwala mi jako psychiatrze stwierdzić, że autorka "Dzienniczka" była dotknięta zaburzeniami psychicznymi" - pisał profesor. Okazuje się, że najbardziej ewidentnymi objawami tych zaburzeń były omamy, czyli halucynacje wzrokowe i słuchowe o treści religijnej. (...) =========== a tu link: viewtopic.php?f=2&t=2821
_________________ Kłamstwo nie staje się prawdą tylko dlatego, że wierzy w nie więcej osób.
|
So lis 06, 2010 22:10 |
|
|
|
 |
Onufry
zbanowany na stałe
|
[...] Albo dzieło Szatana? Odparował tekst o chorej psychicznie Faustynie Kowalskiej. Przez chwilę Szatan wkleil go w temat o Mariawitach aby ostatecznie odeslać go w piekielne czeluscie. [...] Usunięto tekst obelżywy lub powtórzony. To co powyżej zostaje ze względu na dalszą dyskusję - jo_tka
_________________ Kłamstwo nie staje się prawdą tylko dlatego, że wierzy w nie więcej osób.
Ostatnio edytowano N lis 07, 2010 10:48 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
tekst obelżywy
|
So lis 06, 2010 23:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Onufry napisał(a): Ludzie!!!!!!!!!!!! Cót!!!!!!!!!!!!!!! Albo dzieło Szatana? Odparował tekst o chorej psychicznie Faustynie Kowalskiej. Przez chwilę Szatan wkleil go w temat o Mariawitach aby ostatecznie odeslać go w piekielne czeluscie. Wybacz, kolego, to ja namieszałem. Posty z wątku o Faustynie przerodziły się w temat o Felicji Kozłowskiej, więc poprosiłem moderatora, żeby zamiast kasować oftopa, przeniósł w bardziej odpowiednie miejsce. Nie trzeba tak zaraz naskakiwać, zwłaszcza gdy się nie wie o co chodzi. Z Bogiem
|
So lis 06, 2010 23:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wybacz, kolego, to ja namieszałem. Posty z wątku o Faustynie przerodziły się w temat o Felicji Kozłowskiej, więc poprosiłem moderatora, żeby zamiast kasować oftopa, przeniósł w bardziej odpowiednie miejsce. Nie trzeba tak zaraz naskakiwać, zwłaszcza gdy się nie wie o co chodzi. Z Bogiem Namieszałeś  .......ja już zbeształam na PW moderatora za wyrzucenie naszych postów.
|
N lis 07, 2010 10:09 |
|
 |
Onufry
zbanowany na stałe
|
liam napisał(a): Onufry napisał(a): Ludzie!!!!!!!!!!!! Cót!!!!!!!!!!!!!!! Albo dzieło Szatana? Odparował tekst o chorej psychicznie Faustynie Kowalskiej. Przez chwilę Szatan wkleil go w temat o Mariawitach aby ostatecznie odeslać go w piekielne czeluscie. Wybacz, kolego, to ja namieszałem. Posty z wątku o Faustynie przerodziły się w temat o Felicji Kozłowskiej, więc poprosiłem moderatora, żeby zamiast kasować oftopa, przeniósł w bardziej odpowiednie miejsce. Nie trzeba tak zaraz naskakiwać, zwłaszcza gdy się nie wie o co chodzi. Z Bogiem Czcigodny!Wybaczam! Tylko na przyszlość nim zaczniesz mieszać we wspolpracy z moderatorem daj stosowne rzeczy slowo pro publico i wtedy unikniesz "naskakiwań". Jak się coś czyni pod kołdrą to takie są tego efekty. Natomiast tlumaczenie że tekst o psychiatrycznej opinii dot. św. Faustyny przesunięto do tematu o sekcie "Mariawitów" jest tym bardziej niedorzeczne. =================== A efekt tych cenzuralnych wolt jest taki: Cytuj: Tytuł wiadomości: Otrzymałeś/aś ostrzeżenie Od: szumi Wysłano: 07 lis 2010 05:54 Do: Onufry Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum: Cytuj: To ostrzeżenie dotyczy następującego postu: viewtopic.php?f=35&p=559997#p559997. Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział.Cytuj: Tytuł wiadomości: Otrzymałeś/aś ostrzeżenie Od: szumi Wysłano: 07 lis 2010 05:53 Do: Onufry Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum: Cytuj: To ostrzeżenie dotyczy następującego postu: viewtopic.php?f=35&p=559992#p559992. Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział.I w tym właśnie tkwi istota wymiany poglądow na chrzescijańskim forum. Nie wy pierwsi i ostatni. I tak długo tolerujecie heretyka-ateusza. Cierpliwość Wasza faktycznie sięga nieba. -----------
|
N lis 07, 2010 10:10 |
|
|
|
 |
Onufry
zbanowany na stałe
|
Chyba sie zdublowalo. Znow Szatan odwiedza i to w Dzień Pański to forum?
Ostatnio edytowano N lis 07, 2010 10:13 przez Onufry, łącznie edytowano 1 raz
|
N lis 07, 2010 10:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mądrych ateuszy tolerujemy i chętnie z nimi dyskutujemy. Napastliwi, wojujący, aroganccy ateusze nie dyskutują, wygłaszają swoje jedynie słuszne racje.
|
N lis 07, 2010 10:13 |
|
 |
Onufry
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Mądrych ateuszy tolerujemy i chętnie z nimi dyskutujemy. Napastliwi, wojujący, aroganccy ateusze nie dyskutują, wygłaszają swoje jedynie słuszne racje. A kto i wg jakich kryteriow podejmuje na tym forum jedynie słuszne oceny kto jest mądry a kto nie?
|
N lis 07, 2010 10:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odpowiem za moderacje, bo sama juz sie z czyms takim spotkalam. Owo "Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział." wynika stad, ze twoj post, badz caly watek skasowano. Przypuszczalnie za nieodpowiedni ton wypowiedzi. Ale chyba wiesz sam, co napisales. A oceny podejmuje sie wg regulaminu, na ktory sie dobrowolnie zugodziles. Gdybys go jednak przeoczyl, to jest tu: http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=10498Za poglady nikt nikogo nie wyrzuca, ale za niewlasciwy ton rozmowy, raczej tak.
Ostatnio edytowano N lis 07, 2010 10:30 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N lis 07, 2010 10:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A kto i wg jakich kryteriow podejmuje na tym forum jedynie słuszne oceny kto jest mądry a kto nie? Na forum nie ocenia się kto jest mądry....to po kilku postach da się poznać. Mądry wierzący i mądry ateusz w dyskusji nie deprecjonuje podglądów adwessarza. Sprawa wiary jest to zawsze rekacja na linii Bóg - człowiek. Nikt nie ma prawa negować, deprecjonować aueusza tylko z tej racji, że nie wierzy I vice wersa.
|
N lis 07, 2010 10:24 |
|
|
|