widzenie aury człowieka czy to grzech?
| Autor |
Wiadomość |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: widzenie aury człowieka czy to grzech?
Dural napisał(a): chcialby po kursie Aurokumanie miec mozliwosc poznania po aurze belfra czy bedzie klasowka, czy nie. Widzę,że masz Dural pojęcie o tym co widać w aurze nauczyciela.  W aurze widać emocje, a nauczyciele się zazwyczaj kompletnie nie emocjonują faktem, że w procesie nauczania za chwilę przeprowadzą klasówkę. To uczniowie się tym emocjonują. Uczniom którzy mają cel jaki nakreśliłeś, Dural, proponowałbym raczej kurs dialogu mentalnego, rozmowy z nauczycielem na poziomie jego Wyższego Ja, ewentualnie kurs rozmowy z Aniołami bo One wiedzą zwykle takie rzeczy, które dla nas są interesujące.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| So paź 02, 2010 14:38 |
|
|
|
 |
|
Bzyk
|
Nie wyobrażam sobie, żeby kościół zaakceptował "widzenie aury", mimo tego, że niektórym wydaje się, że ją widzą, mimo tego, że Jezus i inni święci malowani są z aurami,
A to z tego powodu, że "widzenie aury" pochodzi z innej religii - hinduizmu. Było by to zaakceptowaniem nieomylności tej religii. Ja osobiście uważam, że widzenie aury jest mniej więcej tym samym co widzeniem Matki Boskiej, albo białych myszek po dłuższym piciu wódki - czyli wytwór mózgu.
Bo tak naprawdę, to nasz mózg widzi, słyszy i czuje. A oczy i uszy są tylko narzędziami przekazującymi informację do mózgu.
|
| N paź 03, 2010 1:03 |
|
 |
|
TQu
|
kilu napisał(a): Podobno dzieci - niemowlaki do pewnego czasu widzą aurę - takie są przypuszczenia. Po pewnym czasie dzieci tracą tę zdolność i już się tego nie da zaobserwować.
Moja córeczka na lekcjach plastyki rysując postacie ludzkie zawsze malowała je dodatkowo różnymi kolorami na zewnątrz. Zaintrygowało to mnie, terapeuta potwierdził, że ona postrzega więcej niż inni. Teraz pięknie maluje i dziękuje Bogu za taki dar.
|
| N paź 03, 2010 5:25 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bzyk napisał(a): Nie wyobrażam sobie, żeby kościół zaakceptował "widzenie aury", mimo tego, że niektórym wydaje się, że ją widzą, mimo tego, że Jezus i inni święci malowani są z aurami,
A to z tego powodu, że "widzenie aury" pochodzi z innej religii - hinduizmu. Było by to zaakceptowaniem nieomylności tej religii. . Blad. Nawet jezeli cos jest zgodne z tym, co jest w hinduizmie, nie oznacza to, ze hinduizm jest nieomylny. Cytuj: DRN 2. Od pradawnych czasów aż do naszej epoki znajdujemy u różnych narodów jakieś rozpoznanie owej tajemniczej mocy, która obecnie jest w biegu spraw świata i wydarzeniach ludzkiego życia; nieraz nawet uznanie Najwyższego Bóstwa lub też Ojca. Rozpoznanie to i uznanie przenika ich życie głębokim zmysłem religijnym. Religie zaś związane z rozwojem kultury starają się odpowiedzieć na te same pytania za pomocą coraz subtelniejszych pojęć i bardziej wykształconego języka. Tak więc w hinduizmie ludzie badają i wyrażają boską tajemnicę poprzez niezmierną obfitość mitów i wnikliwe koncepcje filozoficzne, a wyzwolenia z udręk naszego losu szukają albo w różnych formach życia ascetycznego, albo w głębokiej medytacji, albo w uciekaniu się do Boga z miłością i ufnością. Buddyzm, w różnych swych formach, uznaje całkowitą niewystarczalność tego zmiennego świata i naucza sposobów, którymi ludzie w duchu pobożności i ufności mogliby albo osiągnąć stan doskonałego wyzwolenia, albo dojść, czy to o własnych siłach, czy z wyższą pomocą, do najwyższego oświecenia. Podobnie też inne religie, istniejące na całym świecie, różnymi sposobami starają się wyjść naprzeciw niepokojowi ludzkiego serca, wskazując drogi, to znaczy doktryny oraz nakazy praktyczne, jak również sakralne obrzędy. Kościół katolicki nic nie odrzuca z tego, co w religiach owych prawdziwe jest i święte. Ze szczerym szacunkiem odnosi się do owych sposobów działania i życia, do owych nakazów i doktryn, które chociaż w wielu wypadkach różnią się od zasad przez niego wyznawanych i głoszonych, nierzadko jednak odbijają promień owej Prawdy, która oświeca wszystkich ludzi. Głosi zaś i obowiązany jest głosić bez przerwy Chrystusa, który jest "drogą, prawdą i życiem" (J 14,6), w którym ludzie znajdują pełnię życia religijnego i w którym Bóg wszystko z sobą pojednał. Przeto wzywa synów swoich, aby z roztropnością i miłością przez rozmowy i współpracę z wyznawcami innych religii, dając świadectwo wiary i życia chrześcijańskiego, uznawali, chronili i wspierali owe dobra duchowe i moralne, a także wartości społeczno-kulturalne, które u tamtych się znajdują. http://www.archidiecezja.lodz.pl/czytel ... r/drn.html
|
| N paź 03, 2010 8:33 |
|
 |
|
kilu
|
Kamala dziękuje za cenna wypowiedź. Cytat Odnośnie tego: Cytuj: Nie wyobrażam sobie, żeby kościół zaakceptował "widzenie aury", mimo tego, że niektórym wydaje się, że ją widzą, mimo tego, że Jezus i inni święci malowani są z aurami,
A to z tego powodu, że "widzenie aury" pochodzi z innej religii - hinduizmu. Było by to zaakceptowaniem nieomylności tej religii.
dodam tylko nikt nie mówi tu o czczeniu innych bóstw czy jak jest w bioenergoterapii leczenia energią. Chodzi tylko o sposób postrzegania - patrzenia na innych. Cytuj: Ja osobiście uważam, że widzenie aury jest mniej więcej tym samym co widzeniem Matki Boskiej, albo białych myszek po dłuższym piciu wódki - czyli wytwór mózgu.
Bo tak naprawdę, to nasz mózg widzi, słyszy i czuje. A oczy i uszy są tylko narzędziami przekazującymi informację do mózgu. Jak to wytwór mózgu to czemu ma to być grzech? Ciekawe jest to że wszyscy święci są malowani z aurą i to w kościele nikomu nie przeszkadza. Cytuj: Wniosek jest prosty, chcialby po kursie Aurokumanie miec mozliwosc poznania po aurze belfra czy bedzie klasowka, czy nie. Poniewaz stara sie byc dobrym katolikiem zapytuje. Tak ja to widze. a czy jak zobaczę że aura belfera (lub kogokolwiek innego) słabnie, zmienia kolor na szary i właśnie będzie miał zachorować na raka powiem mu o tym, on wykryje raka w bardzo wczesnym stadium będę miał grzech czy dobry uczynek?? Mimo wszystko wypowiedź Kamala wskazuje na to, że kościół katolicki pozwala na patrzenie na aure ale trzeba robić to z wiarą w boga. Tak na marginesie jest jakieś przykazanie w katechizmie zabraniające patrzenia na ludzi w taki sposób? Dziękuje wszystkim za swoje opinie i zapraszam do dalszej dyskusji.
|
| N paź 03, 2010 10:12 |
|
|
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Ludzie kochani! Zrozumcie raz na zawsze; Kosciol pisze o tym co wolno, pisze o tym czego nie. W sprawach "nowych" nalezy poczekac na wypowiedz, bo pozniej moze byc za pozno! No i nawet pytanie ksiedza nic nie daje. Ksiadz tez moze sie mylic! Dokladnie to ja nie wiem jak jest z aura, przypuszczam (podkreslam), ze lepiej sie w to nie bawic. To znaczy ja moge - ateista!!! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| N paź 03, 2010 10:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dural, mozliwe, ze nie ma co sie specjalnie starac "widziec aure", tudziez uczeszczac na dziwne kursy, ktore nam taka sztuke proponuja, ale ... o.Klimuszko, franciszkanin, widzial np co w ludziach siedzi, choroby, grzechy itp. I co mial zrobic? Chodzic z zamknietymi oczami? Jezeli cos masz specjalnego, to mozna sie zastanawiac jak to pozytecznie wykorzystac, a nie udawac, ze nic nie widzisz, kiedy widzisz.
|
| N paź 03, 2010 11:55 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Kamala, Ty czegos nie rozumiesz.  Wszelkie cudowno-nadprzyrodzone sprawy sa zarezerwowane. Sa rowniez oczywiste i prawdziwe pod jednym warunkiem - musza wspierac Kosciol. Jesli mamy swiecaca zabe, to z pewnoscia jest zwiazana z katolicyzmem, nie swieci lub swieci za pomoca Belzebuba! Dlatego aura o.Klimuszko i szybowanie o.Pio sa calkiem do przyjecia, a podchody cwanego kilu, byc nie musza. Gdyby nasz kolega rozmawial o aurze w ktorej odcieniu widac (niekoniecznie wyraznie lub calkiem niewyraznie, ale tak!) ktoregos ze swietych, to i owszem sprawa do dyskusji. Ale taka powszechnie spotykana aura? A kto wie skad to dziadostwo wyplywa? 
|
| N paź 03, 2010 12:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dural, wszystko co jest na tym swiecie, pochodzi od Boga. Szczegolnie, jezeli mozna to pozytywnie wykorzystac.  Ja tam sie selekcja nie zajmuje, czy widzenie aury o.Klimuszki bylo "swiete", a corki uzytkownika forum jest "diabelskie", bo to nie moje zadanie. Mysle raczej prosto: Masz jakis talent? Czyli powinienies go spozytkowac dla innych. A im bardziej rzadki talent, tym wazniejszy. Ja aury nie widze (co najwyzej wyczuwam  ) wiec az tak powszechnie spotykany talent to nie jest.
|
| N paź 03, 2010 12:57 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
"Cos extra", to chyba ma kazdy. Ja, dla przykladu, w podobnych sprawach mam cos, co ma nawet nazwe (pytalem lekarza)! Powonienie sie nazywa! No i umiem jeszcze, jednym duszkiem wypic cala butelke wina! Ale to juz raczej sztuka nabyta.
|
| N paź 03, 2010 14:27 |
|
 |
|
martinh
|
Pozdrawiam i pytam co taki kurs " kursie Aurokumanie " ma wspölnego z wiara ? , cuchnie tu siarä i oglupieniem ludzi , czy aby my ludzie widzimy aure czlowieka ? promieniowanie ciepla jest udowodnione i sprawdzone , lecz aury ludzkiej zdjec nikt jeszcze nie zrobil  ? albo sie myle , co Wy na ten link http://www.matkowski.info/userimages/aura1.jpgmoze byc to prawdziwe lub montaz  ? Biblia "möwi" ze zajmowanie sie wrözbami , czarami , horoskopami, magiä jest zarazem grzechemi nie prowadzi do niczego dobrego Prawdziwa wiara w BOGA i siebie samego moze wiele zdzialac .
_________________ [b]"BÖG CZSTO PUKA DO NASZYCH DRZWI , LECZ MY NIE CHCEMY OTWORZYC"[/b]
|
| N paź 03, 2010 15:15 |
|
 |
|
kilu
|
Dural napisał(a): Gdyby nasz kolega rozmawial o aurze w ktorej odcieniu widac (niekoniecznie wyraznie lub calkiem niewyraznie, ale tak!) ktoregos ze swietych, to i owszem sprawa do dyskusji. Ale taka powszechnie spotykana aura? A kto wie skad to dziadostwo wyplywa?  Mi wydaje się, że o.Kilmuszko widział właśnie aure zdrowia choroba odznacza się na niej ciemną smugą. Przez cały czas o takiej aurze piszę, że fajnie było by widzieć zanim ktoś zachoruje żeby już zaczął się leczyć można by wtedy dużo dobrego zrobić ludziom nawet przypadkowo spotkanym na ulicy. Dural napisał(a): A kto wie skad to dziadostwo wyplywa?  Tu się chyba nie do końca rozumiemy. Nie mówię tu o leczeniu rękoma i bioprądami jak to robią bioenergoterapęci bo to rzeczywiście nie wiadomo w 100% czy ta energia jest od boga. Chodzi mi o to, że można wyćwiczyć sposób patrzenia na ludzi tak, żeby zobaczyć w okół osoby jej aure i dopiero jak coś z nią będzie nie tak to poradzić jej żeby poszła do lekarza. Dla osób które nie wiedzą co to jest aura http://zenforest.wordpress.com/2007/12/ ... nformacje/na tej stronie jest opisane to zjawisko. Aura nie pochodzi od szatana to otoczka otaczająca człowieka i przedmioty takie pole magnetyczne. Osobiście twierdzę, że każdy człowiek potrafił widzieć aurę jako niemowlak lecz z biegiem czasu ta umiejętność nie używana zanikła. Tu nie bawimy się w magią tylko patrzymy oczami w inny sposób. Wydaje mi się, że gdyby nie to że w innej religii jest to stosowane było by to dopuszczalne w 100%. P.S. Nie jestem cwany tylko wyrażam swoje przemyślenia na ten temat, że już o tym myślę dosyć długo to mam głębokie przemyślenia i dlatego je chciałem obgadać z wami. Wydaje mi się, że aureola to aura głowy którą u ludzi jest najłatwiej zobaczyć. Dlaczego wszyscy święci maja aureole bo najłatwiej zobaczyć aurę osób głęboko uduchowionych ponieważ ich aura jest najsilniejsza. Dodam, że nie jestem heretykiem chodzę do kościoła i choć niekoniecznie wszystkie reguły mi się podobają to staram się ich przestrzegać i żyć w zgodzie z bogiem. Mimo iż wielu moich znajomych olewają kościół.
|
| N paź 03, 2010 15:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
martinh napisał(a): Prawdziwa wiara w BOGA i siebie samego moze wiele zdzialac . A jak te prawdziwa wiare w Boga i SIEBIE SAMEGO rozpoznac?
|
| N paź 03, 2010 15:25 |
|
 |
|
kilu
|
martinh napisał(a): moze byc to prawdziwe lub montaz  ? na 100% fotomontaż nie widziałem żeby ktoś zrobił fotkę aury, ale może się mylę. martinh napisał(a): Biblia "möwi" ze zajmowanie sie wrözbami , czarami , horoskopami, magiä jest zarazem grzechemi nie prowadzi do niczego dobrego tylko patrzenie na aurę nie jest magią lecz patrzeniem w skupieniu. to jak dla mnie większą magie robią lekarze jest się chorym dają ci czarodziejski "cukierek" i po tygodniu jest się zdrowym
|
| N paź 03, 2010 15:30 |
|
 |
|
kilu
|
aaa jeszcze jedno: martinh napisał(a): Pozdrawiam i pytam co taki kurs " kursie Aurokumanie " ma wspölnego z wiara ? , cuchnie tu siarä i oglupieniem ludzi , czy aby my ludzie widzimy aure czlowieka ? nie rozmawiamy tu o jakiś kursach Aurokumanie , czy szatańskich obrzędach bo to napewno jest grzechem Pytanie to czy parzenie na aurę człowieka jest grzechem.
|
| N paź 03, 2010 15:34 |
|
|
|