Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 12:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Wiara w Człowieka a .. Media w Polsce. 
Autor Wiadomość
Post Re: Wiara w Człowieka a .. Media w Polsce.
zsoborniki napisał(a):
ToMu, Elbrus

Dla Was, jak i wielu innym zwolennikom politycznie poprawnej prasy, telewizji, radia, portali internetowych postawię pytanie: Dlaczego tylu ludzi nie widzi znaków prowadzących do Boga albo je przekręca? Tymi znakami są m.in. Radio Maryja, Nasz Dziennik, TVTrwam, Tygodnik Niedziela itd. itp.

Ojciec św. Benedykt XVI- papież na tak postawione pytanie odpowiedział: "Zbytnia pewność siebie, zarozumiałość że zna się doskonale rzeczywistość, pycha, że wydało się już ostateczny sąd o sprawach sprawiają, że serca ich są zamknięte i niewrażliwe na nowość Boga. Pewni są pojęcia jaki wyrobili sobie o świecie, i nie dopuszczają do tego, aby poruszyła ich przygoda Boga, który chce spotkać się z nimi. Ufność pokładają bardziej w sobie aniżeli w Nim i nie uważają za możliwe żeby Bóg był tak wielki, aby stać się małym aby naprawdę zbliżyć się do nas".

zsobniki - cytujesz słowa Benedykta XVI nie uwzględniając, że odnoszą się one równocześnie i do Twojej opinii o mediach toruńskich.
Ty oceniasz je jako znaki prowadzące do Boga, inni postrzegają, że te znaki są dośc poplątane i nie koniecznie musza prowadzić do Boga, a jedynie do pewnej wizji Boga.
Wizja Bóga, któremu ludzie na tej drodze dziąkują, że zabrał ze świata jednego ateistę, a proszą o błogosławieństwo dla innego ateisty, na dodatek człowieka, który kpi z nauki Boga, określając eutanazję "obrzędem religijnym".

Śr sty 19, 2011 14:10

Elbrus - a nie zauważyłeś, że istnieje generalnie w Polsce tzw. szum medialny mediów grających na jedna nutę pod kierunkiem, wydaje mi się jednego dyrygenta. Szum, który jest ciągle w tle żyjących codziennością Polaków. Mimowolnie umysły większości nasiąkają treściami masowych publikatorów i już przez to negatywnie nastawiają mimowolnych słuchaczy do innego ukazania rzeczywistości niż Radio Maryja i środki do niego zbliżone, których nie słuchając na co dzień, wcale nie znają. Nie znając intencji Radia Maryja, próbuje się więc deprawować treści ukazywane w odmienny od masówki poprawnej politycznie sposób. Tym sposobem niszczy się powstające autorytety i mamy więc w Polsce to co mamy - groźbę rozpadu tego, do czego tak wiele pokoleń starało się dojść a mianowicie: do wolnej i chrześcijańskiej Ojczyzny.

zsoborniki

Śr sty 19, 2011 14:30
zbanowana na stałe

zsoborniki napisał(a):
....wolnej i chrześcijańskiej Ojczyzny.

Ojczyzna, Ojczyzna ...
Jak mozna utożsamiać sie z krajem w którym najwyższe stanowiska zajmują ludzie typu: szuszfol Schetyna czy gbur Niesiołowski? W parlamencie zasiadaja alkoholicy bez honoru jak wezyr Dorn a ministrem może zostac ktos taki jak Lepper. Że nie wspomnę o paranoidalnych bliźniakach i ich pobratymcach.
Przykłady można mnozyć.
Co gorsze ci ludzie nie wzieli sie z powietrza, ktoś ich wybrał, są odzwierciedleniem większej całości.
Naród wybrał swoją reprezentację. Tfu.

Ojczyzna- słowo które dla mnie nic nie znaczy.
Liczy sie tylko moje "Plemię" - moja rodzina, przyjaciele, znajomi, wszyscy ci których dopuściłam do swojego życia.

Co do mediów to najlepiej wyrzucić telewizor na śmietnik. Spokój jaki wtedy uzyskamy jest tego wart. Poza tym TV odmóżdza.

Śr sty 19, 2011 15:00

Alus - witam Cię. Tak też myślałem, że odezwiesz się za chwilę i stało się. Wywołałem Cię przez moje myśli.

Wiem, że zawsze masz odmienny punkt widzenia, tylko, że tym odmiennym oglądem rzeczywistości nie budujesz a starasz się rozpraszać. Chcę, byś uświadomiła sobie, że podstawowym znakiem wiary w chrześcijaństwie jest jedność i miłość w wymiarze krzyża. Miłość w wymiarze krzyża to "zaciśnięcie zębów z bólu" w celu np. nie rozpraszania. Chrześcijanin nie jest zawsze super doskonały i tym się różni od niechrześcijanina, że zdaje sobie sprawę ze swej niedoskonałości i ma tą świadomość, że musi się doskonalić, że ma się codziennie nawracać... Dlatego uwierzył w Jezusa Chrystusa Zmartwychwstałego i zawsze jest otwarty na Jego Ducha Św., który przyniesie mu dar rozróżniania dobra i zła.

Ja oceniam, że większość mediów w Polsce przynosi dużo szkody w warstwie duchowej społeczeństwa preferując wiarę w człowieka. Media katolickie, chociaż wciąż jeszcze niedoskonałe ze względu na skromność środków finansowych (brak komercji, reklam), starają się zmienić fundament myślenia,zdeformowanej przez komunizm a obecnie liberalizm lansujący relatywizm moralny, Polaków. Osoby, takie jak Ty, starają się odwieźć potencjalnych słuchaczy np. Radia Maryja od tej rozgłośni z czego naprawdę jestem niezadowolony i jak dostrzegam również niezadowolenie z tak stawianej przez Ciebie sprawy okazują inni uczestnicy tego forum..

W mediach w Polsce (w mediach tego głównego nurtu), proszę jeszcze raz zwrócić uwagę, króluje wyłącznie pokupna sensacja i polityczny PR. A już sprawy polityki w zakresie oświaty, kultury narodowej (w tym religii, która ukazywana jest w negatywnym świetle) czy szkolnictwa wyższego są na szarym końcu ich zainteresowań. Jest to ich działanie systemowe. Z systemu wyłamuje się Radio Maryja i jeszcze kilka innych katolickich mediów - stanowią one poprzez mikroskopijne nakłady tzw niszę medialną.

Czy mamy zniszczyć do końca przyczółek niezależności w polskich mediach?

zsoborniki

Śr sty 19, 2011 15:14
zsoborniki, chyba przeceniasz wplyw Alus na istnienie badz nieistnienie Radia Maryja.

Nie zgodze sie takze z twoja teoria, ze nalezy zaciskac zeby, zeby "nie rozpraszac". Chrzescijanin ma obowiazek glosno sprzeciwiac sie zlu a popierac dobro. Radio Maryja wydaje sie uwazac kazda krytyke za atak nie tylko na siebie, ale na Kosciol. Odrobina wiecej pokory i prawdy o sobie by nie zaszkodzila. Podobno nikt z nas nie jest nieomylny, a sluchanie nie tylko pochlebcow mogloby przyniesc takze korzysci.

Ale ja nie mam z tym radiem problemu: to nie moje media i po prostu je omijam, na ile sie da.

Jezeli Pan Bog tego sobie zyczy, to przezyja, obojetnie co ja, badz Alus o tym sadzimy. Jezeli jednak upadna, to ja bym niekoniecznie przypisywala wine szatanowi czy antyklerykalom. Moze jednak sie Panu Bogu nie spodobaly?

Śr sty 19, 2011 15:31
zsborniki - piszesz o zamiarze odwiedzenia od słuchania RM, ale ani słowem nie odnosisz się do konkretnych postaw "na drodze do Boga", jakie zaprezentowali ludzie kroczący tą drogą.
Unikasz konkretów, a głosisz katechezy.
Abp S. Gądecki w wywiadze zamieszczonym aktualnie na głównej stronie potalu "wiara" ostrzega "Lekceważenie Boga źle się skończy".
Uważam, że dziękowanie Bog za śmierć osoby nielubianej, jest takim lekceważeniem Boga......jeśli się mylę, wyjaśnij, uzasadnij, że nie mam racji.
I nie zawsze mam odmienny punkt widzenia - nie odnoszę się nigdy do katechez, modliwy, audycji prawidłowo formujących chrześcijanina.
Nie odnoszę się także do kwestii finasowych - każdy ma prawo dysponowania swoimi funduszami i wspierać instytucję, findację, dzieło, wedle własnego upodobania.
Ukazuję zachowania, które oceniam, że nie są zgodne z Ewangelią........Można tam znaleźć cenne tematy niespotykane gdzie indziej, ale można i spotkac zbytnie zawężenie perspektywy, a ponadto w pewnych partiach język żadną miarą nie przystaje do Ewangelii......wypowiedź abp S. Gądeckiego o NDz.
Odsyłam Cię do wywiadu - abp odnosi się także do Neo, a także do prawa, a wręcz obowiązku, laikatu do wskazywania dobra i zła, nieprawidłowości, w Kościele.

Ostatnio edytowano Śr sty 19, 2011 16:00 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Śr sty 19, 2011 15:41

Angella_S napisał(a):
Ojczyzna, Ojczyzna ...
Jak mozna utożsamiać sie z krajem w którym najwyższe stanowiska zajmują ludzie typu: szuszfol Schetyna czy gbur Niesiołowski? W parlamencie zasiadaja alkoholicy bez honoru jak wezyr Dorn a ministrem może zostac ktos taki jak Lepper. Że nie wspomnę o paranoidalnych bliźniakach i ich pobratymcach.
Przykłady można mnozyć.
Co gorsze ci ludzie nie wzieli sie z powietrza, ktoś ich wybrał, są odzwierciedleniem większej całości.
Naród wybrał swoją reprezentację. Tfu.

Ojczyzna- słowo które dla mnie nic nie znaczy.
Liczy sie tylko moje "Plemię" - moja rodzina, przyjaciele, znajomi, wszyscy ci których dopuściłam do swojego życia.

Co do mediów to najlepiej wyrzucić telewizor na śmietnik. Spokój jaki wtedy uzyskamy jest tego wart. Poza tym TV odmóżdza.

Piszesz: "Co gorsze ci ludzie nie wzieli sie z powietrza, ktoś ich wybrał, są odzwierciedleniem większej całości.
Naród wybrał swoją reprezentację. Tfu."

Ale chyba Ty jesteś Polką, że piszesz po polsku! Jesteś członkiem narodu polskiego. Nie ładnie pluć na swój naród, na siebie...

Napisz, co zrobiłaś, by przekonać kogokolwiek do właściwego wyboru? Gdzie się wychowywałaś do czasu, jak już samodzielnie nauczyłaś się pisać w komputerze. Takie stanowisko, podobne do Twojego, zajmuje wielu ukształtowanych przez pracujące pełną parą media polskojęzyczne, których właściciele (nie wszyscy wiedzą faktycznie, kto jest właścicielem) mają interes, by większość zawsze tak myślała jak Ty tzn. negatywnie o Ojczyźnie.

Twoja wypowiedź potwierdza powiedzenie: "...pluj, pluj a coś zawsze na Tobie lub na innych przyschnie ...".

Ja namawiam Ciebie jednak do utożsamiania się z Polską, bo jest to jednak nasza Ojczyzna!

zsoborniki

Ostatnio edytowano Śr sty 19, 2011 16:01 przez zsoborniki, łącznie edytowano 1 raz

Śr sty 19, 2011 15:49

Kamala

Piszesz: "Ale ja nie mam z tym radiem problemu: to nie moje media i po prostu je omijam, na ile sie da."

To dlaczego zabierasz głos na ten temat jeśli to nie Twoje medium? Chyba, że Ci zależy na rzuceniu jeszcze jednego kamienia z daleka, by mącić... Wybacz, tak to odbieram.

zsoborniki

Śr sty 19, 2011 15:59
A dlaczego ty pisujesz o innych mediach? Sluchasz ich naprawde, czy czytasz o nich w NDz?
Skad wiesz, ze kroluje w nich "pokupna sesacji i polityczny PR"?
zsoborniki napisał(a):

W mediach w Polsce (w mediach tego głównego nurtu), proszę jeszcze raz zwrócić uwagę, króluje wyłącznie pokupna sensacja i polityczny PR. A już sprawy polityki w zakresie oświaty, kultury narodowej (w tym religii, która ukazywana jest w negatywnym świetle) czy szkolnictwa wyższego są na szarym końcu ich zainteresowań. Jest to ich działanie systemowe.

Twoje stwierdzenie, to tani chwyt, zeby wylaczyc przeciwnika: zarzucenie mu, ze nie ma on o niczym pojecia. Ciekawe czyja to szkola? Podobne reakcje, uciekania od wlasciwego problemu mozna bylo zaobserwowac po liscie o. Wisniewskiego.

Niestety, NDz i RM sa wszechobecne (co na pewno ciebie cieszy) takze na tym forum. Wiec nie udaje mi sie ich kompletnie ominac. A kiedys mialam z nimi wiecej kontaktu.

Ale jak pisalam, o RM dyskutowac wiecej nie bede, bo dla mnie to sprawa skonczona.
Mozesz czuc sie usatysfakcjonowany. Jednego "wroga" mniej.

Śr sty 19, 2011 16:11

Alus napisał(a):
zsborniki - piszesz o zamiarze odwiedzenia od słuchania RM, ale ani słowem nie odnosisz się do konkretnych postaw "na drodze do Boga", jakie zaprezentowali ludzie kroczący tą drogą.
Unikasz konkretów, a głosisz katechezy.
Abp S. Gądecki w wywiadze zamieszczonym aktualnie na głównej stronie potalu "wiara" ostrzega "Lekceważenie Boga źle się skończy".
Uważam, że dziękowanie Bog za śmierć osoby nielubianej, jest takim lekceważeniem Boga......jeśli się mylę, wyjaśnij, uzasadnij, że nie mam racji.
I nie zawsze mam odmienny punkt widzenia - nie odnoszę się nigdy do katechez, modliwy, audycji prawidłowo formujących chrześcijanina.
Nie odnoszę się także do kwestii finasowych - każdy ma prawo dysponowania swoimi funduszami i wspierać instytucję, findację, dzieło, wedle własnego upodobania.
Ukazuję zachowania, które oceniam, że nie są zgodne z Ewangelią........Można tam znaleźć cenne tematy niespotykane gdzie indziej, ale można i spotkac zbytnie zawężenie perspektywy, a ponadto w pewnych partiach język żadną miarą nie przystaje do Ewangelii......wypowiedź abp S. Gądeckiego o NDz.
Odsyłam Cię do wywiadu - abp odnosi się także do Neo, a także do prawa, a wręcz obowiązku, laikatu do wskazywania dobra i zła, nieprawidłowości, w Kościele.

Nie chcę polemizować z Tobą na szczegóły, bo nie jestem aż tak biegły jak Ty w wyszukiwaniu "haków" w różnych miejscach internetu. Odnoszę się do sytuacji generalnej mediów w naszym kraju i pytam się : Które media przynoszą generalnie zło, deprawację, anty-wychowanie, a które przyczyniają się do umacniania w nas wiary naszych ojców, honoru i budowania patriotyzmu...

zsoborniki

Śr sty 19, 2011 16:18

Kamala - ja nie traktuję Cie jako wroga, uważam Ciebie tylko jako człowieka o szerokich poglądach na różne sprawy a tym samym niedościgłego w "pozytywnym" myśleniu...

Nie odpisywałbym Tobie, gdybyś nie włączyła się w dyskusję, którą prowadziłem z Alus... Ale tak zawsze jest, gdzie Alus, to jesteś i TY i odwrotnie... Takie są moje spostrzeżenia i nie tylko moje...

Kojarzy mi się to "z otrzymaną funkcją od mocodawców pewnego aparatu..." ale to są tylko moje skojarzenia. Jeśli coś jest nie tak, to przepraszam!

zsoborniki

zsoborniki

Śr sty 19, 2011 16:27

zsoborniki napisał(a):
Elbrus - a nie zauważyłeś, że istnieje generalnie w Polsce tzw. szum medialny
mediów grających na jedna nutę pod kierunkiem, wydaje mi się jednego dyrygenta.
Szum, który jest ciągle w tle żyjących codziennością Polaków.
Nie korzystam z mediów konwencjonalnych (prasa, telewizja), więc niezbyt jestem tym przejęty,
za to słucham Radia, więc rozumiem twoje obawy.
zsoborniki napisał(a):
Mimowolnie umysły większości nasiąkają treściami masowych publikatorów i już
przez to negatywnie nastawiają mimowolnych słuchaczy do innego ukazania rzeczywistości niż Radio Maryja i środki do niego zbliżone,
których nie słuchając na co dzień, wcale nie znają.
Wystarczy posłuchać osób korzystających z tego medium, posłuchać kilku zdań,
a łatwo okaże się, kto bezmyślnie powtarza zasłyszane hasła prezentowane na antenie
(twoje wypowiedzi akurat korespondują z aktualnym apelem Ojca do Mediów o zaprzestanie niszczenia Polski).
zsoborniki napisał(a):
Nie znając intencji Radia Maryja,
próbuje się więc deprawować treści ukazywane w odmienny od masówki poprawnej politycznie sposób.
Niektóre intencje Radia Maryja są bardzo niejasne.
zsoborniki napisał(a):
Tym sposobem niszczy się powstające autorytety i mamy więc w Polsce
to co mamy - groźbę rozpadu tego, do czego tak wiele pokoleń starało się dojść a mianowicie:
do wolnej i chrześcijańskiej Ojczyzny.
Zapewne chodzi o te autorytety, które powinny mieć immunitet nietykalności,
a ich teczki spalone dla dobra chrześcijańskiej ojczyzny...
zsoborniki napisał(a):
Wiem, że zawsze masz odmienny punkt widzenia,
tylko, że tym odmiennym oglądem rzeczywistości nie budujesz a starasz się rozpraszać.
Chcę, byś uświadomiła sobie, że podstawowym znakiem wiary w chrześcijaństwie jest jedność i miłość w wymiarze krzyża.
Miłość w wymiarze krzyża to "zaciśnięcie zębów z bólu" w celu np. nie rozpraszania.
Dlaczego więc ideolodzy radiowi nie zaciskają zębów, tylko rozpraszają?
Czy tak trudno zrozumieć, że GW ma większy nakład niż ND i się z tym pogodzić?
Skoro inne media mają lepszy odbiór, to może znaczy to coś więcej niż tylko a bo oni są zmanipulowani...
zsoborniki napisał(a):
Chrześcijanin nie jest zawsze super doskonały i tym się różni od niechrześcijanina, że z
daje sobie sprawę ze swej niedoskonałości i ma tą świadomość, że musi się doskonalić, że ma się codziennie nawracać...
Dlatego uwierzył w Jezusa Chrystusa Zmartwychwstałego i
zawsze jest otwarty na Jego Ducha Św., który przyniesie mu dar rozróżniania dobra i zła.
Tą otwartość bardzo trudno jest zauważyć. Chyba ukrywa się.
zsoborniki napisał(a):
Ja oceniam, że większość mediów w Polsce przynosi dużo szkody w warstwie duchowej społeczeństwa
preferując wiarę w człowieka.
A może odpowiada to ludzkim potrzebom i poglądom większości,
nie pomyślałeś o tym?
zsoborniki napisał(a):
Media katolickie, chociaż wciąż jeszcze niedoskonałe ze względu na skromność środków finansowych
(brak komercji, reklam),
Oczywiście powtarzasz tą propagandę bez uprzedniego sprawdzenia:
http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=reklama
http://www.tv-trwam.pl/reklama/cennik.xls

Mógłbyś podać sprawozdanie finansowe Radia i świeckich fundacji Ojca Tadeusza z ostatnich lat?
zsoborniki napisał(a):
starają się zmienić fundament myślenia,zdeformowanej przez komunizm
a obecnie liberalizm lansujący relatywizm moralny, Polaków.
Zdaje się, że wiele osób sympatyzujących z Radiem propaguje poglądy ludzkiego komunizmu
(zwanego dla niepoznaki sprawiedliwością społeczną).
zsoborniki napisał(a):
Osoby, takie jak Ty, starają się odwieźć potencjalnych słuchaczy np. Radia Maryja od tej rozgłośni
z czego naprawdę jestem niezadowolony
A odwodzić potencjalnych odbiorców innych mediów to już można?
zsoborniki napisał(a):
i jak dostrzegam również niezadowolenie z tak stawianej przez Ciebie sprawy okazują inni uczestnicy tego forum..
To zaglądnij sobie też na inne fora.
Tam sympatycy toruńskiej rozgłośni klonują się w ogromnej liczbie (że niby jest ich tak wielu) i zasypują innych "ciekawymi linkami".
To są dopiero ideowcy.
Cytuj:
Nie odpisywałbym Tobie, gdybyś nie włączyła się w dyskusję, którą prowadziłem z Alus...
Ale tak zawsze jest, gdzie Alus, to jesteś i TY i odwrotnie...
Takie są moje spostrzeżenia i nie tylko moje...

Kojarzy mi się to "z otrzymaną funkcją od mocodawców pewnego aparatu..."
ale to są tylko moje skojarzenia.
Bardzo jednostronne skojarzenia,
bo nie zauważasz tej wymienności w przypadku użytkowników, których rozpoznałeś jako podobnie myślących.
zsoborniki napisał(a):
W mediach w Polsce (w mediach tego głównego nurtu),
proszę jeszcze raz zwrócić uwagę, króluje wyłącznie pokupna sensacja i polityczny PR.
A już sprawy polityki w zakresie oświaty, kultury narodowej (w tym religii, która ukazywana jest w negatywnym świetle) czy szkolnictwa wyższego
są na szarym końcu ich zainteresowań. Jest to ich działanie systemowe.
Z systemu wyłamuje się Radio Maryja i jeszcze kilka innych katolickich mediów - stanowią one poprzez mikroskopijne nakłady tzw niszę medialną.
System/układ, jedyne polskie-katolickie-i_światowe, niekomercyjne, narodowe/patriotyczne...
Ani to wiarygodne, ani zachęcające, za to niszowe i elitarne.
zsoborniki napisał(a):
Czy mamy zniszczyć do końca przyczółek niezależności w polskich mediach?
Na czym ta niezależność polega?
Może na tym, że jest zależny od wsparcia słuchaczy, a
żeby ich zachęcić do systematycznych wpłat powołuje się na wypowiedzi zmarłego papieża
//niedługo ma powstać kościół pod wezwaniem (już błogosławionego) sługi bożego
oraz podejmuje się inne aktywności w celu przymilenia się swojemu elektoratowi (dobrotliwego przygarnięcia):
http://glosrydzyka.blox.pl/2009/06/350-tysiecy-moherowych-beretow.html
http://glosrydzyka.blox.pl/2009/06/Kawaler-orderu-moherowego-beretu.html

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Ostatnio edytowano Śr sty 19, 2011 16:41 przez Elbrus, łącznie edytowano 1 raz

Śr sty 19, 2011 16:33
zsborniki - unikasz merytorycznej odpowiedzi.
Na ocenę generalną zawsze składają się także "haki", bo to są owoce mediów....a "po owocach ich poznacie".
RM, Ndz to także Kościół i........Każdy - we właściwym miejscu, we właściwy sposób i wobec właściwych osób - ma prawo powiedzieć, co go boli w Kościele......abp Gądecki.
A boli mnie takie zachowanie, bo osoby wrogie Kościołowi właśnie takie "haki" jak dziękowanie Bogu za śmierć nielubianego człowieka, wysuwają jako argument przeciw wierzącym.

PS. gdzie Kamala to i ja vice wersa....to ja odpowiem gdzie zsborniki to Gita, olekasa, mały kwiatek........co w tym dziwnego? :)

Które media przynoszłą zło, deprawację, anty-wychowanie?.....ok 90% wszystkich.
Pozostałe, choć nie uniknęły błędów, usiłują pełnić odmienną rolę, w tym media toruńskie.....ale nie jako jedyne, jak Ty akcentujesz.

Śr sty 19, 2011 16:39
zsoborniki napisał(a):
Kamala - ja nie traktuję Cie jako wroga, uważam Ciebie tylko jako człowieka o szerokich poglądach na różne sprawy a tym samym niedościgłego w "pozytywnym" myśleniu...

Nie odpisywałbym Tobie, gdybyś nie włączyła się w dyskusję, którą prowadziłem z Alus... Ale tak zawsze jest, gdzie Alus, to jesteś i TY i odwrotnie... Takie są moje spostrzeżenia i nie tylko moje...

Kojarzy mi się to "z otrzymaną funkcją od mocodawców pewnego aparatu..." ale to są tylko moje skojarzenia. Jeśli coś jest nie tak, to przepraszam!

zsoborniki, niestety, zszedles do takiego poziomu, na ktorym ja juz nie rozmawiam. Nawet twoje przeprosiny po tym pomowieniu nic nie zmienia. Szczegolnie ze juz od dawna insynuowales mi, ze a to nie mam prawa mowic o niejasnosciach w zbiorkach RM, bo sama na pewno go nie wspieram, wiec akurat ta czesc Kosciola, za ktora "nie zaplacilam", nie powinna mnie obchodzic. A to ze w ogole nie jestem katoliczka, a jawnym wrogiem Kosciola....

Nie wiem czy to neokatechumenat, czy RM taka trucizne w ciebie wsaczyl?

Podejrzewac kogos o najgorsze tylko dlatego, ze ma inne zdanie niz ty, a jedynym argumentem jest, ze "Alus ma podobne"... To sa dla mnie wlasnie skutki tych "swietych mediow". Spiski, zmowy, oszczerstwa w koncu. Wyjatkowa reklama chrzescijanstwa. Ale jak ktos nie chce, to i tych owocow, szczegolnie u siebie nie zobaczy.

I dlatego te media omijam.

Śr sty 19, 2011 16:57

Kamala

Piszesz: "zsoborniki, niestety, zszedles do takiego poziomu, na ktorym ja juz nie rozmawiam."

A jednak rozmawiasz ..., bo to jest silniejsze od Ciebie. Napiszesz pewnie, że odwrotnie też! Oczywiście, masz rację!

Miłego wieczoru życzę !
zsoborniki

zsoborniki

Śr sty 19, 2011 17:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona