|
|
|
Autor |
Wiadomość |
amadeus35
|
 Re: Moje świadectwo!
Nie wiem dlaczego po przeczytaniu tych bzdur myslalem ze zaatakowal nas ..... szatan 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Cz lut 17, 2011 20:36 |
|
|
|
 |
Fan
|
Kreujesz swój świat, swoją rzeczywistośc Suweren. Obyś się tylko nie zagubił. Pozdrawiam!
|
Cz lut 17, 2011 20:49 |
|
 |
vahoo
|
i mowia to ludzie, ktorzy wierza... w biblie.. dodatkowo niektorzy wierza, ze z biblii szatana wyskoczy szatan we wlasnej osobie :O komedie z wami 
_________________ nie jestem swiadkiem jehowy i nie sypie cytatami z rekawa...
|
Pt lut 18, 2011 5:58 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Jan Paweł II też mówił o jedności religii . Być może coś w tym jest.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So lut 19, 2011 19:08 |
|
 |
batcom
|
Suweren - czy to Ty jesteś twórcą teorii spiskowych ?
|
N mar 06, 2011 14:40 |
|
|
|
 |
kuba99
|
No Suweren muszę powiedzieć, że być może napisałeś o powtarzaniu się motywów w dziejach ludzkości. Bóg, jako Bóg wszystkiego, jako Bóg jedyny mógł więc, a pewnie i to robił, mógł powtarzać wielokrotnie to co ma do powiedzenia korzystając z różnych środków przekazu. Każdemu narodowi i każdej kulturze na inny sposób. Zauważmy, że teraz Bóg inaczej mówi do nas Polaków niż mówił parę tysięcy lat temu do Izraelitów. Oni jako naród wybrany byli jakby przez Boga traktowani bezpośrednio, prorocy otrzymywali natchnienie, Mojżesz dzięki bezpośredniej pomocy Jahwe wyzwolił się i swój naród z niewoli egipskiej. Lecz cóż... Wszyscy jesteśmy ludźmi, mamy swoje pragnienia, tęsknoty i smutki, zatem i inne kultury zasługują na podanie im wiary w tej symbolice, która będzie przez nich zrozumiała.
|
Śr mar 23, 2011 17:13 |
|
|
|