Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Dlaczego tak jest? 
Autor Wiadomość

Post Re: Dlaczego tak jest?
Powiększanie cierpienia w postaci niepotrzebnego ryzykowania swojego zdrowia jest grzechem przeciw V przykazaniu wg doktryny katolickiej.

Pt lip 01, 2011 18:44
Zobacz profil WWW

Tak, pamiętaj, że musisz dbać o zdrowie, które otrzymałeś od Boga i jeżeli ta praca naprawdę może mu zaszkodzić musisz z niej zrezygnować. Dla twojej mamy twoje zdrowie na pewno jest najważniejsze i to zrozumie.

Pt lip 01, 2011 19:26
Nie wiem czy armia przyjmie na kandydata na żołnierza osobę z kategorią zdrowia poniżej A.

Pt lip 01, 2011 19:35

Chyba gdyby redakcja TVN z programu "UWAGA" tu przyjechała i jej powiedziała, że ta praca źle wpływa na mój kręgosłup i ta sprawa będzie rozpatrywana - tak, wtedy prawdopodobnie by mi odpuściła ale to nie znaczy, że by nie szukała czegoś innego ( oby łatwiejszego ;)

Pt lip 01, 2011 20:12
Lolo11,
tak jak napisałeś: pipka jesteś! Nie dlatego, że wszystko ciebie boli i nie chce ci się pracować, ale dlatego, ze zamiast stanąć twarzą w twarz z problemem i spróbować go jak mężczyzna rozwiązać, to tylko narzekasz, oczerniasz matkę i szukasz pretekstu aby od problemu uciec. Z takiej pipki żołnierz będzie co najwyżej marny, a o szkole oficerskiej zapomnij.

Weź się w garść i rozwiąż problem! W jaki sposób już wiesz, więc wykaż minimum odwagi.

So lip 02, 2011 0:15
Sądzę, że nasz autor wątku skorzysta z ojcowskiej rady, którą przedstawił Kozioł. Z rozmowy na priv wywnioskowałam, że Lolo11 to rozsądny facet i potrafi słuchać . Nie jest złe, że napisałeś o problemach, bo tak postrzegasz świat. Najważniejsze jest jednak to, żeby mieć świadomość, że musimy sami zmagać się z życiem i rozwiązywać pojawiające się problemy. I zauważać, że życzliwi nam ludzie wskażą prawdę, a nie będą jedynie poklepywać po ramieniu mówiąc: Ty to masz zycie bracie, współczuję...

So lip 02, 2011 8:20

Podziwiam Cię Lolo11. Mimo problemów z kręgosłupem próbujesz pracować żeby pomóc mamie. Do tego ona weźmie wszystkie Twoje pieniądze. Samobójstwo nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem - próbowałem i naprawdę odradzam. Nieśli chodzi o pracę spróbuj poszukać innej. To nie chodzi o cierpienie ani o to że Ci się nie chce - bo widzę że chcesz zarobić, chcesz coś zrobić, chcesz pomóc mamie. To chodzi o Twoje zdrowie. To co zrobisz teraz będzie miało znaczenie na całe Twoje życie. Widzę że masz ideały , chciałeś zostać wojskowym jak tata. Ja chciałem zostać księdzem ale też niestety nie mogę. Widocznie taka była wola Boga. Módl się o lepszą pracę. I szukaj. " Szukajcie a znajdziecie". a swój wiek jesteś bardzo dojrzały. Będę się za Ciebie modlił.

So lip 02, 2011 18:33
zbanowany na stałe

Szukaj lepszej pracy sezonowej, na zdrowie ci wyjdzie.

Pn lip 04, 2011 7:14

Kozioł napisał(a):
Lolo11,
tak jak napisałeś: pipka jesteś! Nie dlatego, że wszystko ciebie boli i nie chce ci się pracować, ale dlatego, ze zamiast stanąć twarzą w twarz z problemem i spróbować go jak mężczyzna rozwiązać, to tylko narzekasz, oczerniasz matkę i szukasz pretekstu aby od problemu uciec. Z takiej pipki żołnierz będzie co najwyżej marny, a o szkole oficerskiej zapomnij.

Weź się w garść i rozwiąż problem! W jaki sposób już wiesz, więc wykaż minimum odwagi.

Dzięki, na pewno to dało mi jakiegoś kopa. :D

Zbigniew3991 napisał(a):
Podziwiam Cię Lolo11. Mimo problemów z kręgosłupem próbujesz pracować żeby pomóc mamie. Do tego ona weźmie wszystkie Twoje pieniądze. Samobójstwo nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem - próbowałem i naprawdę odradzam. Nieśli chodzi o pracę spróbuj poszukać innej. To nie chodzi o cierpienie ani o to że Ci się nie chce - bo widzę że chcesz zarobić, chcesz coś zrobić, chcesz pomóc mamie. To chodzi o Twoje zdrowie. To co zrobisz teraz będzie miało znaczenie na całe Twoje życie. Widzę że masz ideały , chciałeś zostać wojskowym jak tata. Ja chciałem zostać księdzem ale też niestety nie mogę. Widocznie taka była wola Boga. Módl się o lepszą pracę. I szukaj. " Szukajcie a znajdziecie". a swój wiek jesteś bardzo dojrzały. Będę się za Ciebie modlił.

Pracy nie zmienie, ostatnio było mniej wysiłku bo dogadałem sie w miare z 'szefem'. Kurcze, a czemu nie możesz zostać księdzem? To jest najgorsze, skoro ty nie zostałeś to czemu ja miałbym zostać wojskowym, skoro na pewno więcej grzesze niż ty i w ogóle, chyba, że to nie od tego zależy ; / Nawet dziś już pare grzechów nazbierałem ;x

Dziękuje za modlitwe, najbardziej bym chciał być zdrowy / sprawny fizycznie :( o to sie martwie.

PS. Teraz tak sobie pomyślałem o moim ulubionym piosenkarzu ( Eminem ) wystarczy przeczytać na wikipedii o nim pare słów i można powiedzieć ' czysty diabeł ' popadł w nałóg, za pewne nie był za bardzo religijny a mimo to został wielkim artystą, prawie każdy zna ksywe eminem i pomyśleć, że mimo był tym ' złym ' to np. pomógł mi w odizolowaniu sie od tego wszystkiego - dzięki jego muzyce ;D Czyli jednak komuś pomaga, teraz wyszedł z nałogu, ma własną fundacje. Może też wyjde na ludzi, tak jak on :D

Pn lip 04, 2011 21:03

Odsyłam do tematu:"http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=48&t=28434" tam się dowiesz że są ludzie którzy nie skuczą wiecznie o przebaczenie...

Pn lip 04, 2011 21:14

HooP napisał(a):
Cierpienie jest darem Boga. Podobno są dwie rzeczy, których zazdroszczą nam aniołowie: eucharystia i cierpienie właśnie. Musisz tylko złączyć swoje cierpienie z krzyżem Chrystusa.
W życiu, jak w różańcu są tajemnice radosne i bolesne.
Niżej podaje link do świadectwo, proszę przeczytaj je i proś Chrystusa aby wzmocnił Cię swoją siłą!

http://adonai.pl/cierpienie/?id=3

Jezus Chrystus, wczoraj i dziś, ten sam także na wieki!!!

Nie moge pojąć czemu tak dobra kobieta jak autorka tego tekstu straciła swoje dziecko? ;/ Przecież to najgorsze co może być, nie ma gorszej rzeczy niż stracenie kogoś cennego ; /

Pn lip 04, 2011 21:44

Cytuj:
Cierpienie jest darem Boga.

Skąd bierzecie takie teksty? :shock: .Nasz Pan jest Bogiem radości, życia.On może nawet z cierpienia wyciągnąć wielkie dobro ale cierpienie jest wynikiem grzechu a nie darem.

Pn lip 04, 2011 23:44
zbanowany na stałe

Bardzo ciekawa teza. Jakiego grzechu następstwem jest cierpienie towarzyszące chorobie nowotworowej? Albo to jakie przeżywamy kiedy wrasta nam paznokieć? :roll:

Wt lip 05, 2011 10:16

w cierpieniu jest Jezus, trzeba Mu tylko oddać to cierpienie,
On umarł umęczony, żeby zbawić nas od potępienia, po tym krótkim epizodzie tu na ziemi czeka nas nagroda której nie jestesmy sobie w stanie wyobrazić.. nie próbujmy zrozumieć planu Bożego bo nasze myślenie w stosunku do Jego jest na poziomie może szczura w stos. do człowieka,
nie wymagajmy żeby Bóg myślał na naszych obszarach wyobrażeniowych..

Knur napisał(a):
... ale cierpienie jest wynikiem grzechu a nie darem.

cierpienie jest odkupieniem Twoich lub cudzych grzechów
i może być darem jak najbardziej, dla wielu jest..

Wt lip 05, 2011 10:34

IMO możliwość ukierunkowania cierpienia na odkupienie, wyprowadzenie dobra z czegoś złego jest darem ale samo cierpienie nie.Commander cierpienie jest wynikiem grzechu pierworodnego, widzę że jesteś apostatą wiec zapewne znasz poglądy KK wiesz od czego odstępowałeś więc nie wiem skąd takie pytanie.

Wt lip 05, 2011 11:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona