Nie wyrabiam :/ depresja, samotność
| Autor |
Wiadomość |
|
noOne
|
 Re: Nie wyrabiam :/ depresja, samotność
pentagramsss napisał(a): optymizmu brak.... Modlitwa jest  jak powstal Twoj nick forumowy ?
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Pt lip 15, 2011 10:23 |
|
|
|
 |
|
pentagramsss
|
Wszyscy się pytają o nick  kiedyś, nie dawno zakładałem sobie konto na jakimś portalu i chciałem mieć nick podobny do tego... ale nie było więc propozycja wyszła taka tylko że samo pentagram. i dodałem sss nie wiem czemu.. no a później się skapłem że to jest zły nick 
|
| Pt lip 15, 2011 11:01 |
|
 |
|
pentagramsss
|
gargamel napisał(a): Co zrobić... A no wyznaczyć sobie konkretny cel na najbliższe miesiące, np. znalezienie pracy. Dalej to już pozostaje podjąć kroki w kierunku tego celu, i wierzyć, że się go osiągnie. A w razie początkowych niepowodzeń w żadnym wypadku nie wątpić, nie poddawać się. Jest taka książka - "Sekret", i moim zdaniem jest w niej dużo prawdy, a przesłanie jakie z niej płynie to w skrócie - wiara czyni cuda. Niby nic nowego, bo w Nowym Testamencie możemy przeczytać to samo;
Dlatego powiadam wam: Wszystko, o co w modlitwie prosicie, stanie się wam, tylko wierzcie, że otrzymacie. (Mk 11, 24)
W książce tej przeczytać można, że najkrótszą drogą do osiągnięcia celu jest wiara, baaa.. pewność, że się go osiągnie. Nie należy się zamartwiać tym jak nasz cel osiągniemy, natomiast trzeba wzbudzać w sobie pewność, że mamy już to co chcemy, a wkrótce rzeczywiście tak się stanie. Nie jest to takie hop-siup, ale starać się warto, ja każdego dnia walczę ze swoim pesymizmem i Tobie też radzę.
Pozdrawiam i jak by co to zawsze możesz się do mnie odezwać. Ja szukam pracy 2 miesiące po szkole  ale trudno się mówi(szukam w Poznaniu) Wierzyłem ale już mam mniej wiary w to... marzenia opadają.. zobacze co to za książka  skąd taką mocną wiarę czerpać mam? Ja mam mocną wiarę jak jestem czegoś pewien a jak już nie to gorzej jest ze mną. Chciałbym walczyć z moim pesymizmem.
|
| Pt lip 15, 2011 11:04 |
|
|
|
 |
|
noOne
|
pentagramsss napisał(a): kiedyś, nie dawno zakładałem sobie konto na jakimś portalu i chciałem mieć nick podobny do tego... ale nie było więc propozycja wyszła taka tylko że samo pentagram. i dodałem sss nie wiem czemu.. ale pytam skad zaczerpnales to ?  musiales cos czytac, bawic sie w jakies gry, moze ksiazki, ktore Ci nasunely to slowo pentagram kojarzysz skad Ci to sie nasunelo ?
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Pt lip 15, 2011 11:11 |
|
 |
|
pentagramsss
|
noOne napisał(a): pentagramsss napisał(a): kiedyś, nie dawno zakładałem sobie konto na jakimś portalu i chciałem mieć nick podobny do tego... ale nie było więc propozycja wyszła taka tylko że samo pentagram. i dodałem sss nie wiem czemu.. ale pytam skad zaczerpnales to ?  musiales cos czytac, bawic sie w jakies gry, moze ksiazki, ktore Ci nasunely to slowo pentagram kojarzysz skad Ci to sie nasunelo ? no napisałem że podsunięto mi podpowiedź nick pentagram jak się rejestrowałem
|
| Pt lip 15, 2011 11:40 |
|
|
|
 |
|
noOne
|
wnioskuje ze to jakis portal okultystyczny.. czy interesowales sie okultyzmem, czarami itp ?
|
| Pt lip 15, 2011 11:51 |
|
 |
|
pentagramsss
|
nie interesowałem się  jedynie oglądałem ks. Piotra Natanka 
|
| Pt lip 15, 2011 11:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): wnioskuje ze to jakis portal okultystyczny.. czy interesowales sie okultyzmem, czarami itp ? Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. pentagramsss napisał(a): nie interesowałem się  jedynie oglądałem ks. Piotra Natanka  Niezły jest, co nie? Kabaret Ani Mru Mru przy nim wysiada 
|
| Pt lip 15, 2011 11:56 |
|
 |
|
pentagramsss
|
kurcze gdybym wiedział to bym inny nick wybrał 
|
| Pt lip 15, 2011 12:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pseudonim można zmienić.Poproś moderatora o to aby Ci zmienił nicka.
|
| Pt lip 15, 2011 12:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
pentagramsss napisał(a): kurcze gdybym wiedział to bym inny nick wybrał  Gdybyś wiedział co? Symbol ten jest starszy niż chrześcijaństwo i na ogół reprezentowałł doskonałość, ochronę itp. A że komuś się uroiło, że pentagram to symbol diabła. I powodowany strachem, wszędzie wokół dostrzega diabła i swój strach chce zaszczepic innym to raczej problem tej osoby. Nie bój, używając tego nicku nic Ci nie groźi.
|
| Pt lip 15, 2011 12:13 |
|
 |
|
pentagramsss
|
ale kilka użytkowników pisze że to jest złe....
ehhh.... pracy nadal brak
|
| Pt lip 15, 2011 12:55 |
|
 |
|
kropeczka_ns
|
zmień nicka źle się kojarzy:) Chłopie masz poważną depresję a depresja to choroba. I to choroba bardzo częsta. Patrz na nią jak na chorobę. Jest związana z zaburzeniami stężeń neuroprzekaźników ale to pewnie już wiesz. Więc dobrze że sie leczysz, ale leki nie powinny cię ścinać, wypierać z emocji, nie powinieneś być po nich klapnięty itp. Może trzeba zmienić lek. Powiedz o tym lekarzowi na wizycie. Teraz najpopularniejsze są nowe leki z grupy SSRI, np sertralina, paroksetyna itp i one raczej mają z założenia działania stymulujące, dodające energii. A co zażywasz? Co może ci pomóc? Praca napewno. Pisałeś że prawie masz pracę, to dobrze. Praca cię zmobilizuje, nie pozwoli za dużo pielęgnować swoich smutków, każe wstać rano, zebrać d.. w troki i zasuwać do roboty. Możesz też w pracy poznać nowych znajomych. Studia tym bardziej, to jak najbardziej dobry pomysł. Im więcej masz obowiązków tym lepiej. Nie ma nic gorszego niż siedzenie w domu bez pieniędzy i celu- święty by dostał depresji:) Jesteś młody jeszcze, faceci późno dojrzewają  Żeby spojrzeć na siebie obiektywnie potrzeba dojrzałości, dystansu. Dla ciebie dobrze byłoby żeby udało ci się robić coś w czym będziesz dobry, żebyś był zadowolony z efektów i doceniony przez innych. Jakie masz zdolności? Każdy jakieś ma Znam faceta który pierwszy raz chodził z dziewczyną mając 24 lata. To jest świetny facet, ciepły, spokojny, rodzinny, inteligentny, odpowiedzialny- no miód poprostu  i jeszcze super gotuje. Rzecz w tym że kiedy był bardzo młody był nieśmiały i dziewczyny widziały w nim tylko lekko przy kości miśka w okularach który mało się do nich odzywał bo się wstydził. ale dojrzał, okrzepl, zmienił się- teraz jest żonaty, ma dwóch synków i jest super ojcem i mężem, nawet wygląda o wiele lepiej- zaczął uprawiać sport, trochę zeszczuplał, lepiej się ubiera (żona mu podpowiada to czy tamto:) ) całkiem inny człowiek. Tylko że te jego super cechy dostrzegały dopiero dorosłe kobiety, nie nastoletnie panienki. Takie kobiety dla których ważny jest dom i rodzina. O religii już wiele napisali ci wcześniej, weź to sobie do serca. I bierz się do roboty, skupiaj się na dzisiejszym dniu, na tym co masz teraz do zrobienia.
_________________ Ania
|
| Pt lip 15, 2011 13:02 |
|
 |
|
noOne
|
pentagramsss napisał(a): nie interesowałem się  jedynie oglądałem ks. Piotra Natanka  zarty zartami - ok.. ale z czegos ten nick wynika, zastanow sie skad sie to wzielo, bo wszystko ma swoja przyczyne i zrodlo a depresja nie jest przyczyna pewnych zjawisk, tylko skutkiem.. a paplanie ze pentagram to symbol zycia.. - sam sobie poszukaj, wpisz chocby w szukajke: symbolika okultystyczna czy satanistyczna faktow paplaniem nie zmienisz..
|
| Pt lip 15, 2011 13:27 |
|
 |
|
pentagramsss
|
kropeczka_ns: Napisze do administratora o zmianę nicka chociaż pierwsze słyszę żeby to można było zrobić. Ale przestańcie cały czas o tym nicku pisać  ... Wiem że mam depresje leczę się już ponad 1,5 roku... a może i 2 lata. Nie pamiętam dokładnie trochę tego było. Ale depresję mam dłużej na pewno. Przypomnę lekarzowi o tym że leki jakoś nie chcą pomóc... ale szczerze to nie wiem czy coś pomoże. Pewnie mógłby przepisać te drogie nowe leki ale moją rodzinę nie za bardzo stać na takie luksusy... Obecnie biorę Solian. Praca może mnie zmobilizować tylko że pracy nie ma. Nie którzy mówią że nie można narzekać na ten kraj-ale jak w moim przypadku mam nie narzekać. Szukam pracy 2 miesiące....  nie mogę nic znaleźć. Tymbardziej w swoim zawodzie-informatyka.... po technikum. Także nie wiem co powiedzieć na ten temat... Siedzę w domu i mam jakieś zawsze małe nadzieje na początku dnia że ktoś do mnie zadzwoni ale później wszystko pęka i znowu mam doła bo siedze w domu i nic nie robie...  Nie żebym jakoś narzekał ale nurzące jest to szukanie ... byłem też na paru rozmowach... W jednym przypadku miałem już podpisać umowę ale powiedziałem lekarzowi wcześniej że biore leki i napisał w oświadczeniu że nie mogę obsługiwać maszyn... i wszystko się posrało...  Ja mam 20 lat i jestem podobno przystojny. NIe jestem nie śmiały... jestem taki pół na pół... zależy jak długo kogoś znam... Ale dziewczyna nie będzie czuła się przy mnie dobrze dzisiaj nic nie mam do zrobienia. Będę siedział cały czas w necie. Szczerze to już mi się odechciało pracy. Przyzwyczaiłem się do obecnej sytuacji ....  :(:( dodam też że nie wiem w czym jestem dobry....
|
| Pt lip 15, 2011 14:16 |
|
|
|