Jak bronić naszej wiary przed bluźniercami
Autor |
Wiadomość |
iks_iks
|
 Re: Jak bronić naszej wiary przed bluźniercami
Kolejne sprawy. Nie nazywaj swoich rozmówców bluźniercami, bo to do niczego nie prowadzi. Nie powołuj się na prywatne objawienia, bo są one wątpliwej wartości. Skup się na faktach historycznych i nauczaniu Kościoła.
|
Cz gru 29, 2011 14:52 |
|
|
|
 |
iks_iks
|
Jeśli chodzi o tamtego gościa, to jak przypuszczam został zbanowany za obrazę uczuć religijnych - zgłosiłem jego post. Można? Można.
|
Cz gru 29, 2011 14:52 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
vulkan napisał(a): agawa, co ci da straszenie piekłem jak on w to nie wierzy? To, że ktoś nie wierzy nie ma żadnego znaczenia, wobec FAKTU istnienia piekła. Tak samo jak ktoś nie wierzy, że ziemia jest okrągła, bo jej nie widział osobiście z kosmosu. Jakie to ma znacznie wobec faktu że ziemia jest okrągła? Żadnego.
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Cz gru 29, 2011 14:55 |
|
|
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
iks_iks napisał(a): Jeśli chodzi o tamtego gościa, to jak przypuszczam został zbanowany za obrazę uczuć religijnych - zgłosiłem jego post. Można? Można. Ja też zgłosiłam i co? i tak ja będzie chciał to wejdzie. a jak ktoś bluźni to jak ma go nazwać? Bluźniącego nazywa się przecież bluźniercą. A jak masz do mnie sprawę na priv to sam do mnie napisz, a nie mów abym ja pisała.
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Cz gru 29, 2011 14:57 |
|
 |
vulkan
|
Myślę że ten temat jest niepotrzebnie założony gdyż jest prowokacyjny.
|
Cz gru 29, 2011 15:01 |
|
|
|
 |
iks_iks
|
Oczywiście, że nie ma znaczenia wobec faktu istnienia piekła. Ma znaczenie natomiast odnośnie tego, czy te argumenty są dla niego przekonujące, czy nie.
|
Cz gru 29, 2011 15:03 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
tanie_wino napisał(a): agawa napisał(a): Pewne posty tego bluzniercy zniknely. Ale to moja odpowiedz dla niego
śmiej się, na zdrowie, póki jeszcze możesz się śmiać. Wiele osób było w piekle za życia albo w stanie śmierci klinicznej. Ten opis na YT odpowiada temu co widzieli. Żal mi cię bardzo bo jesteś kompletnym ignorantem w tych sprawach. Odpowiesz tez za swoje słowa i czyny i gorzko będziesz ich żałował. Z tym, że może wtedy już być za późno. Żal to może być jedynie Ciebie, i innych takich, strachliwych ludzi jak Ty, którzy pozwalają masakrować sobie umysł wizjami piekła rodem z YT czy objawień nie wiadomo czyich. Są ludzie którzy bez bata żyć nie umieją, i to dla nich powstały i ciągle powstają religie. Strachliwych? Myślisz, że ja się boję piekła? to chyba żarty. Nie boję się ani piekła ani szatana.
|
Cz gru 29, 2011 15:03 |
|
 |
iks_iks
|
vulkan napisał(a): Myślę że ten temat jest niepotrzebnie założony gdyż jest prowokacyjny. tzn?
|
Cz gru 29, 2011 15:05 |
|
 |
iks_iks
|
agawa napisał(a): Ja też zgłosiłam i co? i tak ja będzie chciał to wejdzie. a jak ktoś bluźni to jak ma go nazwać? Bluźniącego nazywa się przecież bluźniercą. A jak masz do mnie sprawę na priv to sam do mnie napisz, a nie mów abym ja pisała. A ja właśnie mówię, aby tak nie nazywać, bo do niczego to nie prowadzi. Myślałem, że faktycznie jesteś zainteresowana obroną wiary, dlatego prosiłem abyś napisała. Widzę, że chyba jednak się myliłem.
|
Cz gru 29, 2011 15:06 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
vulkan napisał(a): Myślę że ten temat jest niepotrzebnie założony gdyż jest prowokacyjny. Czy ja dobrze widzę? Prowokacyjny? Pytanie do katolików o to jak bronić naszej wiary uważasz za prowokacyjne? To chyba żarty? Przecież ty nawet nie jesteś katolikiem, wierzysz bowiem " częściowo" w coś tam, bo nawet nie sprecyzowałeś w co. Wiec to chyba nie do ciebie jest skierowany ten temat? A ty nie dość, że tutaj piszesz to jeszcze stwierdzasz, że to prowokacja. Nie uważasz, że przesadzasz?
|
Cz gru 29, 2011 15:07 |
|
 |
vulkan
|
Znaczy to że ci ''bluźniercy'' gdy zobaczyli tylko ten temat zaczęli znów obrażać cudze uczucia religijne.
|
Cz gru 29, 2011 15:07 |
|
 |
vulkan
|
agawa napisał(a): vulkan napisał(a): Myślę że ten temat jest niepotrzebnie założony gdyż jest prowokacyjny. Czy ja dobrze widzę? Prowokacyjny? Pytanie do katolików o to jak bronić naszej wiary uważasz za prowokacyjne? To chyba żarty? Przecież ty nawet nie jesteś katolikiem, wierzysz bowiem " częściowo" w coś tam, bo nawet nie sprecyzowałeś w co. Wiec to chyba nie do ciebie jest skierowany ten temat? A ty nie dość, że tutaj piszesz to jeszcze stwierdzasz, że to prowokacja. Nie uważasz, że przesadzasz? Przepraszam wyraziłem tylko swoje zdanie a ty na mnie najeżdżasz. Mam do tego prawo i będę pisał co uważam.
|
Cz gru 29, 2011 15:09 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
iks_iks napisał(a): agawa napisał(a): Ja też zgłosiłam i co? i tak ja będzie chciał to wejdzie. a jak ktoś bluźni to jak ma go nazwać? Bluźniącego nazywa się przecież bluźniercą. A jak masz do mnie sprawę na priv to sam do mnie napisz, a nie mów abym ja pisała. A ja właśnie mówię, aby tak nie nazywać, bo do niczego to nie prowadzi. Myślałem, że faktycznie jesteś zainteresowana obroną wiary, dlatego prosiłem abyś napisała. Widzę, że chyba jednak się myliłem. A ja myślałam, że jak ktoś chce napisać na priv to nie pisze do drugiej osoby aby ona do niego napisała, tylko pierwszy to robi.
|
Cz gru 29, 2011 15:10 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
vulkan napisał(a): agawa napisał(a): vulkan napisał(a): Myślę że ten temat jest niepotrzebnie założony gdyż jest prowokacyjny. Czy ja dobrze widzę? Prowokacyjny? Pytanie do katolików o to jak bronić naszej wiary uważasz za prowokacyjne? To chyba żarty? Przecież ty nawet nie jesteś katolikiem, wierzysz bowiem " częściowo" w coś tam, bo nawet nie sprecyzowałeś w co. Wiec to chyba nie do ciebie jest skierowany ten temat? A ty nie dość, że tutaj piszesz to jeszcze stwierdzasz, że to prowokacja. Nie uważasz, że przesadzasz? Przepraszam wyraziłem tylko swoje zdanie a ty na mnie najeżdżasz. Mam do tego prawo i będę pisał co uważam. Słusznie przepraszasz, bo temat jak mówię nie dotyczy CIEBIE. Nie jesteś katolikiem i nie bronisz wiary katolickiej wiec to jasne, że temat nie ma z Tobą NIC wspólnego.
|
Cz gru 29, 2011 15:11 |
|
 |
vulkan
|
Czemu wmawiasz mi że nie jestem katolikiem skoro tego nie wiesz?
|
Cz gru 29, 2011 15:14 |
|
|
|