Koniec świata, jaki będzie?
Koniec świata, jaki będzie?
Autor |
Wiadomość |
Qwerty2011
|
 Re: Koniec świata, jaki będzie?
Też sądzę, że ankieta jest niedorzeczna. Poza uwagami beldexbisa - co ma do tego reinkarnacja? A tak w ogóle to temat powiela już inne podobne...
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Wt lis 20, 2012 22:25 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
@beldexbis Może jakieś cytaty z Biblii Tysiąclecia zacytujesz na ten temat.  @Qwerty2011 Dla osób wierzących w reinkarnację nie ma końca świata, tak jak my Katolicy go pojmujemy. Faktem jest, że część Katolików wierzy w reinkarnację co pokazuje jak małą mają wiedzę.
|
Śr lis 21, 2012 4:18 |
|
 |
beldexbis
|
Mówią że Tysiąclatka bo ma 1000 błędów:) ale i tak wolę je (mam wydanie 1971 i 2002) niż św Pawła, może dlatego że tu podpisal się arc.Michalik a w tusiąclatce WielkiWyszynski:)
łk 21:25- Przyjscie Chrystusa „ Będą znaki na słońcu, księzycu i gwiazdach, a na ziemi trwoga narodów bezładnych.... ludzie mdlec będą ze strachu w oczekiwaniu wydarzeń zagrażajacych ziemi, albowiem.... Wtedy ujrza Syna Czlowieczego.... czy myslisz frater że to będzie tak ze 3 dni? Raczej 3 lata, przeciez musi się wypełnic Objawienie dane przez Boga Janowi, a Apokalipsa to szereg nastepujacych po sobie wydarzeń które w odróznieniu od tych byłych [ np. zburzenie Jerozolimy wraz ze wspaniałą swiątynia- źródłem narodowej dumy Żydów ( również to proroctwo tak niemozliwe dla wszystkich zydów spełnilo się dokładnie i wszystkie obietnice o wspanialym izraelskim krolestwie wzięły w łeb)] dotknął KAŻDEJ OSOBY NA ŚWIECIE a nie jak dotychczas niektórych narodów czy grup społecznych.
Jeszcze dlugo przed Objawieniem św. Jana, Daniel (8:1-27 ) miał niesamowite widzenie naszych czasów : gdy wystepni dopełnią swej miary ( grzech osiągnie apogeum) powstanie król o potęznej tajemnej mocy, przebiegly i skuteczny ….. czy to nie czasem mowa o antychryscie??? po tym widzeniu Daniel był tak przerazony że dlugo chorował...
równiez niesamowita jest ksiega proroka Joela - krótka:)też apokaliptyczna.
Ap.22: 16-21 Ja jezus posłałem mego anioła.......... i jeśliby ktoś odjął coś ze słow tej ksiegi to Bóg odejmie mu swój uzdiał w drzewie zycia..... Amen. Przyjdz Panie Jezu!
|
Śr lis 21, 2012 11:03 |
|
|
|
 |
koua
|
Ludzie już od 2 tysięcy lat wyczekują tych skrzydlatych aniołów i innych komiksowych bohaterów, poczekacie na nie jeszcze z parę miliardów lat, bo szybciej Ziemia zostanie pochłonięta przez Słońce niż ktoś taki nadleci 
|
Śr lis 21, 2012 11:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
koua napisał(a): Ludzie już od 2 tysięcy lat wyczekują tych skrzydlatych aniołów i innych komiksowych bohaterów, poczekacie na nie jeszcze z parę miliardów lat, bo szybciej Ziemia zostanie pochłonięta przez Słońce niż ktoś taki nadleci  He he he to mamy tu też takiego kto wierzy w szkrzydlate aniołki, pewnie jeszcze ubrane w prześcieradełka i puchowe kołnierzyki. Chłopczyku!! Puk..puk...czas na poobiednie leżakowanie! Niezły obciach 
|
Śr lis 21, 2012 12:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może też być tak, że to co bierzemy za rzeczywistość, to tylko ucieszne theatrum, gra w przestrzeni wirtualnej przygotowana dla znudzonych obywateli, podczas gdy ludzkość opanowała już cały wszechświat, tworząc struktury informatyczne bezpośrednio w gwiazdach, połączone nadprzestrzennie, dzięki czemu mamy szansę bytować dopóki nie wyparują ostatnie czarne dziury, bez konieczności zmiany postaci, jako że ciała rzeczywiste dawno zamieniliśmy na wirtualne, bytujące w owej gwiezdnej sieci.
|
Śr lis 21, 2012 12:51 |
|
 |
Ewelinka
|
humalog napisał(a): koua napisał(a): Ludzie już od 2 tysięcy lat wyczekują tych skrzydlatych aniołów i innych komiksowych bohaterów, poczekacie na nie jeszcze z parę miliardów lat, bo szybciej Ziemia zostanie pochłonięta przez Słońce niż ktoś taki nadleci  He he he to mamy tu też takiego kto wierzy w szkrzydlate aniołki, pewnie jeszcze ubrane w prześcieradełka i puchowe kołnierzyki. Chłopczyku!! Puk..puk...czas na poobiednie leżakowanie! Niezły obciach  Przez całą podstawówkę wałkowano mi o skrzydlatych aniołkach stróżach, że po dzis dzień mi się snią po nocach, a ty humalog to nie byłeś pilnym uczniem albo nie chodziłeś na te lekcje.
|
Śr lis 21, 2012 13:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przez całą podstawówkę wałkowano mi o skrzydlatych aniołkach stróżach, że po dzis dzień mi się snią po nocach, a ty humalog to nie byłeś pilnym uczniem albo nie chodziłeś na te lekcje. W przedszkolu wierzyłem w Bolka Lolka, Zaczarowny ołówek i Reksia Ja jednak ukończyłem przedszkole wyrosłem i zmądrzałem. A jak tam z Tobą? Jakaś stagnacja czy może recesja? 
|
Śr lis 21, 2012 13:26 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Ad2 Na miejscu zburzonej Świątyni Jerozolimskiej jest teraz najprawdopodobniej Meczet
Łk 19,41-44 Zapowiedź upadku miasta
41 Gdy był już blisko, na widok miasta zapłakał nad nim 42 i rzekł: «O gdybyś i ty poznało w ten dzień to, co służy pokojowi! Ale teraz zostało to zakryte przed twoimi oczami. 43 Bo przyjdą na ciebie dni, gdy twoi nieprzyjaciele otoczą cię wałem, oblegną cię i ścisną zewsząd. 44 Powalą na ziemię ciebie i twoje dzieci z tobą i nie zostawią w tobie kamienia na kamieniu za to, żeś nie rozpoznało czasu twojego nawiedzenia».
|
Pt lis 23, 2012 6:37 |
|
 |
Qwerty2011
|
frater napisał(a): 44 Powalą na ziemię ciebie i twoje dzieci z tobą i nie zostawią w tobie kamienia na kamieniu za to, żeś nie rozpoznało czasu twojego nawiedzenia Czasami zastanawiam się, czy coś takiego nie stanie się kiedyś z Polską. Byliśmy kiedyś wierzącym narodem, nasza ziemia wydała wielu świętych i błogosławionych w tym Jana Pawła II. A co z tym potencjałem robimy? Niszczymy w rożnych grzechach, poczynając od samej góry, gdzie ani śmierci papieża ani katastrofy smoleńskiej nie potrafiono uszanować. Sprofanowano krzyż na Krakowskim Przedmieściu. Coraz mniej ludzi czuje potrzebę wiary - chodzi do kościoła, korzysta z sakramentów. Powszechny wyzysk człowieka, brak patrzenia przez pryzmat dobra społecznego itd. itd... A jako naród otrzymaliśmy tak dużo! Można byłoby powiedzieć, że byliśmy (mam nadzieję, że jeszcze jesteśmy) nowożytnym Narodem Wybranym
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Pt lis 23, 2012 10:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Więc może jako kolejny naród wybrany (choć osobiście tak nie postrzegam) powielimy historię Żydów. Oni też zawsze narzekali, zawsze było im mało, do tego dochodziła pycha wybraństwa, dlatego nie dostrzegli przychodzącego Boga.
|
Pt lis 23, 2012 10:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co z tym potencjałem robimy? Niszczymy w rożnych grzechach, poczynając od samej góry, gdzie ani śmierci papieża ani katastrofy smoleńskiej nie potrafiono uszanować. Sprofanowano krzyż na Krakowskim Przedmieściu.
W historii spotykały nas różne złe rzeczy....Potop szwedzki, Rozbiory, IIWŚ, PRL.....a ty piszesz o tragedii smoleńskiej i naturalnej śmierci JPII. Daj spokój! Co to za porównania??? Co do krzyża na Krakowskim Przedmieściu to trudno dyskutowac kto go bardziej profanował. Tzw "obrońcy" czy "przeciwnicy". Obie strony dały w tym wypadku ciała. Ale to też NIC w porównaniu z tym co wymieniłem wczesniej. Cytuj: A jako naród otrzymaliśmy tak dużo! Można byłoby powiedzieć, że byliśmy (mam nadzieję, że jeszcze jesteśmy) nowożytnym Narodem Wybranym Nie mwiem skąd wziąłes te wielkie słowa o Nowozytnym Narodzie Wybranym. Nie maja one w niczym uzasadnienia, a najmniej w Ewangelii, gdzie wyraźnie napisano, ze "Narodem Wybranym sa wszyscy wierzący w Chrystusa", a nie jakieś poszczególne nacje lub plemiona.
|
Pt lis 23, 2012 11:02 |
|
 |
beldexbis
|
Rzeczywiscie tez wogole nie widze uzasadnienia, wręcz pzreciwnie, patrząc na nasz naród mam wrażenie że bardzo daleko nam do innych narodów, które nie sa tak zloslwe, zazdrosne a nawet zawistne, myslę,że gdyby nie Kosciół boży ( nie chozdi mi o wyznanie) to bysmy sie nawzajem juz dawno pozabijali.
Bóg nigdy nie cofnął przymierza z Abrahamem, ( uczynie z ciebie wielki naród, będe ci blogosławił, będe blogosławil tym, którzy ciebie beda blogosławić a tym którzy beda tobie zlorzeczyli a ja będę zlorzezcyl ( Rdz 12) a Rdz17 „ staniesz się ojcem mnóstwa narodów, przymierze to będzie trwalo z pokolenia na pokolenie jako przymierze wieczne...” a w Liscie do rzymian 11 ostro Paweł rozprawia się z chrześcianami krytykujacych Żydów „jeżeli zas niektóre gałęzie zostaly odcięte, a na ich miejsce zostales wszzcepiony ty, który byłes dziczka oliwną....TO NIE WYNOS się PONAD TE GAŁĘZIE!......jeżeli bowiem Bóg nie ozszcędził gałęzi naturalnych może tez nie oszzcedzic ciebie.
I teraz jeszcze ciekawiej mówi Paweł” ...Albowiem, jeżeli ty zostałes odciety od naturalnej dla ciebie dziczki i PZRECIW NATURZE WSZCZEPIONY ZOSTAŁES W OLIWKE SZLACHETĄ, O ILEŻ ŁATWIEJ mogą BYĆ WSZCZEPIENI CI,KTÓRZY DO NIEJ Z NATURY NALEŻĄ.
LIST DO RZYMIAN 25 :Calkowite nawrócenie izraela..... „ I tak cały izrael będzie zbawiony, i jak jest napisane w Iz59, Jr31,34 „ Przyjdzie z Syjonu wybawiciel, odwróci nieprawości od Jakuba.... ' i za chwile Paweł mówi dobitnie,że jeśli chodzi o wybranie to izraelici są przedmiotem milości, bo dary łaski i wezwanie boże są NIEODWOLALNE.
|
Pt lis 23, 2012 17:42 |
|
 |
beldexbis
|
"Co do krzyża na Krakowskim Przedmieściu to trudno dyskutowac kto go bardziej profanował. Tzw "obrońcy" czy "przeciwnicy". Obie strony dały w tym wypadku ciała."
cos Ty humalog taki naiwny, naogladałes sie jedynej prawdziwej naszej tv? obie strony? a wiesz jakie prowokacje wymyslali żeby ta druga strona "dała ciała"? ale to stare dzieje, stare tez manipulacje, tylko mlozdi jeszzce niezdemoralizowani wierzą w co widać i co pokazuja.
|
Pt lis 23, 2012 17:53 |
|
 |
kooool
|
Fragment książki ”Koniec Czasów” - Marii Valtorty str. 153-159 ZNAKI DRUGIEGO PRZYJŚCIA CHRYSTUSA Napisane 29 października 1943. http://poznajmy-prawde.blog.onet.pl/Zna ... 06636318,n
_________________ Mt.22.37-40 Miłość-na tym opiera się całe Prawo i Prorocy Ef.4.30-32 Nie zasmucajcie Bożego Ducha Świętego, którym zostaliście opieczętowani na dzień odkupienia... Przebaczajcie sobie, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie.
|
Pt lis 23, 2012 20:27 |
|
|
|