Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
 Najświętsza Maryja Panna z Guadalupe/Egzorcymy - jako dowody 
Autor Wiadomość
Post Re: Najświętsza Maryja Panna z Guadalupe namacalny dowód
Jakie linki?

Frater, przestan pisac wedlug swojej stalej maniery: "wiem, ale wam nie powiem, sami sie domyslcie co ja wiem", bo na tysiace kilometrow mozna ciebie rozpoznac.
I na co ci to?

Wt mar 05, 2013 20:23

https://www.youtube.com/watch?v=j5yqcs5 ... sults_main
to link.I wypraszam sobie nazywać mnie Frater jeśli to do mnie.

Wt mar 05, 2013 20:30

panMK napisał(a):
JedenPost panie kolego.Czepiasz się niezaznajamiając się z tematem.To są rzeczy które się dzieją podczas egzorcyzmu.

Poza egzorcyzmami też. To chyba raczej normalne, że człowiek zwraca gwóźdź, dziwne by było, gdyby strawił. Wiadomo od dawna, że ludzie w silnym stresie zdobywają się na nadzwyczajny wysiłek. Wiadomo, że niektórzy, w tym kobiety, lubią sobie od czasu do czasu ryknąć. O językach nic dokładniej mi nie wiadomo, wiarygodnych źródeł pewnie brak?

Cytuj:
https://www.youtube.com/watch?v=j5yqcs5 ... sults_main

to link.

Tak, to link. Dowodzi tyle, że uwieczniony na filmie facet stał i opowiadał różne historie.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt mar 05, 2013 20:35

te historie.To bajki tak mówisz ,tylko że to się dzieje naprawdę .Nawet w tej chwili gdzieś na świecie ktoś jest egzorcyzmowany.Ale pewnie ty sceptyku byś mu powiedział że doznał niestrawności bo się najadł gwoździ.Jesteś pożywką dla szatana on dominuje jak w niego nie wierzysz.''A potem jest płacz i zgrzytanie zębów''.Pewnie byś się nawrócił jakby to dotknęło ciebie albo kogoś bliskiego. NIE ŻYCZĘ CI TEGO.

Wt mar 05, 2013 20:48

Dziwne. Nie życzysz mi nawrócenia?

Wt mar 05, 2013 21:00

panie kochany to co piszesz zakrawa o śmiech to straszne że człowiek zamiast widzieć prawdę zawartą w treści i namacalne dowody szuka głupich haczyków. Nie wierzę że nie wiesz o co mi chodziło w tej wypowiedzi .Ty poprostu drwisz zamiast szukać i dążyć do ZBAWIENIA.Chłopie nie daj się złemu nie podważaj rzeczy nie podważalnych ten post to dla takich jak ty nie wierzysz bo nie dotknąłeś teraz możesz dotknąć i dalej nie wierzysz.Jak ci pomóc .Zaprowadzić na egzorcyzm.CHŁOPIE WALCZ UPADŁEŚ WSTAŃ NIE PODDAJ SIĘ ON NA TO LICZY

Wt mar 05, 2013 21:16

panMK napisał(a):
panie kochany to co piszesz zakrawa o śmiech to straszne że człowiek zamiast widzieć prawdę zawartą w treści i namacalne dowody

Wybacz, ale słowa Twoje czy Twojego bohatera nie są specjalnie namacalne.

Wt mar 05, 2013 21:19
JedenPost napisał(a):
panMK napisał(a):
-przedmioty zwracane przez opętanych''gwoździe ,szkła,a nawet radio w częściach''to nie jaja

Normalny człowiek nie wymiotuje szkłem, pisałem już w jednym z postów o tym, normalny człowiek po zjedzeniu jednego odłamka szkła umiera. Wyrzucanie z siebie gwożdzi i innych przedmiotów nie jest naturalnym zjawiskiem, zważywszy na to że uprzednio, przed egzorcyzmem dana osoba zachowywała się normalnie i bynajmniej nie miała boleści brzucha.
Trudno, żeby gwóźdź był jajem. A bardziej serio - zwracane, znaczy: uprzednio połknięte.
Niekoniecznie połknięte. Trudno sobie wyobrazic aby zwykły człowiek który nie jest magikiem zjadł worek gwozdzi i szkła i normalnie funkcjonował. Wystarczy że ktoś połknie ość i już jest spory problem a co dopiero szkło które przechodząc przez wnetrzności tnie wszystko, to przecież nie jest mozliwe aby ktoś to przeżył a te osoby żyją.
panMK napisał(a):
-niezwykła siła tych osób ,niewiarygodna

Pudziana też.
Jak wytlumaczyć to że chłopiec miał w sobie taka siłę iż odrzucił na kilka metrów od siebie silnych facetów którzy chcieli go przytrzymać kiedy leżał. Dotakowo, jego ciało było w takiej pozycji która jest po prostu niemożliwa dla człowieka, bowiem każdy z nas posiada układ kostny a nie gumowe ciało. To też zastanawiające. Kolego, bardzo proszę, po co drwiny, kiedy możemy normalnie sobie porozmawiać szanując siebie nawzajem. Uciekanie się do kpiny nie jest dobrym rozwiązaniem.
panMK napisał(a):
-języki jakimi mówią bywa że są już dawno wymarłe a ludzie opętani ich nie znali

Jakieś dowody?
Owszem, są świadkowie takich zjawisk że osoby opętane mówią po aramejsku albo częściej w łacinie. Biegle. Jak wytłumaczyć ten fenomen ? Jednak egzorcyzm to nie jest show gdzie można sobie kupić bilet i popatrzeć więc to jest pewna grupa osób ktore miały z tym styczność.
panMK napisał(a):
-głos który wydają ludzka krtań nie może wydać ''kobiety gruby męski głos''

Polecam zapoznanie się z nagraniami zespołów deathmetalowych z wokalistką za mikrofonem (dla niedowiarków: można też pójść na koncert). Jest takich parę. Wszystkie opętane?
To nie jest to, jest różnica między growlingiem a rzeczywistym głosem męskim, te panie ryczą na scenie (aczkolwiek nie wszystkie, jest wiele wokalistek metalowych z anielskimi głosami wręcz) ale poza sceną mówią naturalnym kobiecym głosem. Natomiast w przypadku opętanej osoby zdarza się że kobieta mówi naturalnie męskim głosem, to jest głos mężczyzny, nie pogrubienie głosu, tylko normalne męskie brzmienie.

Wt mar 05, 2013 21:20

NIEZMIERNIE SIĘ CIESZĘ ŻE KTOŚ KOGO SZANUJĘ ZA SWOJE WYPOWIEDZI Z INNYCH WĄTKÓW DODAŁ COŚ OD SIEBIE. Szczerze żal mi takich ludzi którzy odrzucają prawdę ,dowody niezbite zresztą i brną w otchłań i nawet się przed nią nie bronią.PUKI ŻYJESZ MOŻESZ SIĘ ZBAWIĆ POTEM TO ZA PÓŹNO.

Wt mar 05, 2013 21:35

ludzie ateiści gdzie wasze wywody czyżby każdy się nawrócił. DAJ BOŻE.Niech to czego możecie dotknąć da wam siłę w walce ,niech otworzą się wasze oczy, niech SKAMIENIAŁE serca przebije ŚWIATŁO CHRYSTUSA i nawróci ku JEDYNEJ I OSTATECZNEJ PRAWDZIE.

Wt mar 05, 2013 22:14

Pozwolę sobie na wejście do dyskusji.

panMK- Twoje wpisy sugerują, że sprawy wiary są dla Ciebie ważne, cieszę się, bo i dla mnie wiara to sprawa wielkiej wagi. Temat egzorcyzmów, zniewoleń, opętań w ostatnich latach jest nieco bardziej nagłośniony w świecie niż to było jakiś wiek temu. Gdyby to wszystko o czym piszesz dla każdego było tak oczywiste, niepodważalne, jasne i klarowne i miałoby dowodzić istnienia Boga to pewnie odsetek ludzi, którzy się nawracają byłby znacznie większy niż jest obecnie. Skoro jednak tak nie jest i wielu ludzi słysząc o egzorcyzmach, opętaniach itp. się nie nawraca to znaczy, że nie dla każdego jest to tak jednoznaczne jak dla Ciebie. Spójrz... dla mnie tym który uosabia słowo Prawda jest Bóg-Jezus, ale zdaję sobie sprawę z tego, że dla ateisty słowo "prawda" możne oznaczać tyle co cnota, tudzież może mieć inne znaczenie. Tam gdzie Ty widzisz Boga, ktoś może widzieć problemy psychiczne, oszustwo, jakąś niezwykłą energię, albo dobre/złe duchy, właściwie może podstawić pod słowo "Bóg" wiele zamienników. Egzorcyzmy wcale nie muszą świadczyć o istnieniu Boga, wydaje się, że prędzej niewierzący uwierzy w działanie szatana niż w istnienie Boga i myślę, że nie można mieć o to do nikogo pretensji. Myślę, że wspólny dialog z człowiekiem niewierzącym warto zaczynać od strony pozytywnej i próby rozumienia chrześcijaństwa i wyjaśniania sobie i drugiej stronie... Groźby karami piekielnymi, szatanem ani nie są dobrym początkiem takiej rozmowy, ani na większości nie robią wrażenia. Czy nie lepiej zrobić wrażenie czymś pozytywnym?

Pozdrawiam

Wt mar 05, 2013 23:06

Remek116 100% zgody z Tobą. Od siebie dodam, że nieraz wierzący, czy to katolicy, czy ludzie innych wyznań zachowują się tak jakby rzucili komuś pod nos swoje prawdy i nie mogą pojąć czemu ten ktoś ich od razu nie przyjmuje. Błędnie zakładają, że ktoś wszystko zrozumiał, we wszystko uwierzył, ale na złość sobie mówi że nie wierzy dalej i chce do piekła. To niepoważne podejście. I choć występuje z pozycji czlowieka wierzącego, który nieraz broni wiary, czy Kościoła, to jednak nieraz muszę krytycznie podejśc do tego co robią sami wierzący. Nikt, lub prawie nikt, będąc przekonany np w oparciu o egzorcyzmy, że Bóg istnieje nie robi sobie na złość.

panMK jeśli chcesz głosić Ewangelię to robisz to trochę dziwnie. Zarzucileś jakimiś linkami i myślisz że każdy już powinien się nawrócić. Czy ktokolwiek w tym temacie widział te gwoździe, słyszał na żywo te głosy, obserwować te wydarzenia? Szczerze mówiąc dziwi mnie Twoje podejście, tak jakbyś sam na codzień wierzył każdemu, bo podaje link do książki, czy do you tuba. Na yt są filmiki dowodzące naprawdę wszystkiego. Od kosmitów ktorzy nauczyli naszych przodków matematyki, przez potwora z Loch Ness, a koncząc na tym że w nagłębszym na świecie odwiercie uslyszano jęki dusz uwieżionych w piekle. Masz pretensje że ludzie podchodzą z drwinami, ale dla mnie też nie zaprezentowałeś żadnych dowodów. Ty po prostu chcesz mocno aby inni uwierzyli, ale to nie to samo. I Twój ton wypowiedzi wcale nie sprawia że czytelnik czuje się komfortowo. Jeśli to jest metoda ewangelizacji, że wpierw się rzuca linki do yt, a potem straszy piekłem to niestety ale Bóg będzie musiał rozdać wszystkim darmowe wejściówki do nieba, bo taka ewangelizacja jest po prostu marna. Nie tak się głosi Jezusa że się komuś mówi "uwierz" i to wszystko. Źniwo jest duże, ale robotników nie tylko jest mało, ale są marni w swojej pracy.

Wt mar 05, 2013 23:33

Prawdą jest cytat ''Źniwo jest duże, ale robotników nie tylko jest mało, ale są marni w swojej pracy.''Ja jestem tylko albo AŻ człowiekiem.Moje poglądy są jednoznaczne,mój atak na ateistę nie ma na celu masz tu dowody nie obalisz ich wierz i już choć przyznaję tak to może być odebrane.Ale prawdą jest niestety że zły duch zrobi wszystko żeby w niego nie wierzono.Powód jest prosty nie widzisz wroga więc go nie ma ,i to jest jego tryumf.A te dowody to ściana której się nie da obejść ani przeskoczyć ,nie da się tego wytłumaczyć w żaden sposób.Tu człowiek nie musi nawet wierzyć to namacalny dowód,to porażka diabła że go odkryto w egzorcyzmach ludzie macie dowód.A mówienie '' Czy ktokolwiek w tym temacie widział te gwoździe, słyszał na żywo te głosy, obserwować te wydarzenia? ''szczerzę ja się z tym nie spotkałem ale to się dzieje na całym świecie książki"Wyznania egzorcysty" - Ks. Gabriele Amorth nam o tym mówią.A on jest na pewno i dla pana wielkim autorytetem. Plan mam jasny tu gdzie'' zwykłemu''katolikowi wiara dodaje skrzydeł ,mówię o ŚWIĘTYCH o nawet JEZUSIE tam sceptyk powie a wiadomo czy to prawda to tak dawno było to lipa.Niestety tak jest obskoczyłem dziesiątki forów zanim otwarłem swoje.Panie WIST dla mnie jest pan człowiekiem wielce uduchowionym i dlatego nagana z pana strony jest dla mnie wiążąca że rzeczywiście to był atak z mojej strony i morze nie odnieść zamierzonego przez mnie skutku.Mój cel to PORUSZYĆ UMYSŁY LUDZI KTÓRZY WALCZĄ WEWNĘTRZNIE I DAĆ IM JASNY I RZECZOWY PRZEKAZ.BRACIE ,SIOSTRO ZAGŁĄB SIĘ W TO CO MOŻESZ DOTKNĄĆ TU I TERAZ W TO CO MATERIALNE DOWIADUJ SIĘ CZYTAJ PYTAJ STUDIUJ KSIĘGI POTWIERDZONE PRZEZ KOŚCIÓŁ JAKO RZETELNE KOŁACZ A CI OTWORZĄ.A zbiegiem czasu to WIARA w to co sobie uzmysłowisz po przeczytaniu tych ksiąg doda ci skrzydeł i zrobisz obrót o 180 stopni . J wtedy zaufasz JEZUSOWI BEZGRANICZNIE I POWIESZ TO NIE BAJKA TO FAKT. To mój cel to nic złego wydaje mi się dać człowiekowi DO MYŚLENIA z całym szacunkiem jakim dażę pana WISTA.

Śr mar 06, 2013 4:21
WIST napisał(a):
Remek116 100% zgody z Tobą. Od siebie dodam, że nieraz wierzący, czy to katolicy, czy ludzie innych wyznań zachowują się tak jakby rzucili komuś pod nos swoje prawdy i nie mogą pojąć czemu ten ktoś ich od razu nie przyjmuje. Błędnie zakładają, że ktoś wszystko zrozumiał, we wszystko uwierzył, ale na złość sobie mówi że nie wierzy dalej i chce do piekła. To niepoważne podejście. I choć występuje z pozycji czlowieka wierzącego, który nieraz broni wiary, czy Kościoła, to jednak nieraz muszę krytycznie podejśc do tego co robią sami wierzący. Nikt, lub prawie nikt, będąc przekonany np w oparciu o egzorcyzmy, że Bóg istnieje nie robi sobie na złość.

panMK jeśli chcesz głosić Ewangelię to robisz to trochę dziwnie. Zarzucileś jakimiś linkami i myślisz że każdy już powinien się nawrócić. Czy ktokolwiek w tym temacie widział te gwoździe, słyszał na żywo te głosy, obserwować te wydarzenia? Szczerze mówiąc dziwi mnie Twoje podejście, tak jakbyś sam na codzień wierzył każdemu, bo podaje link do książki, czy do you tuba. Na yt są filmiki dowodzące naprawdę wszystkiego. Od kosmitów ktorzy nauczyli naszych przodków matematyki, przez potwora z Loch Ness, a koncząc na tym że w nagłębszym na świecie odwiercie uslyszano jęki dusz uwieżionych w piekle. Masz pretensje że ludzie podchodzą z drwinami, ale dla mnie też nie zaprezentowałeś żadnych dowodów. Ty po prostu chcesz mocno aby inni uwierzyli, ale to nie to samo. I Twój ton wypowiedzi wcale nie sprawia że czytelnik czuje się komfortowo. Jeśli to jest metoda ewangelizacji, że wpierw się rzuca linki do yt, a potem straszy piekłem to niestety ale Bóg będzie musiał rozdać wszystkim darmowe wejściówki do nieba, bo taka ewangelizacja jest po prostu marna. Nie tak się głosi Jezusa że się komuś mówi "uwierz" i to wszystko. Źniwo jest duże, ale robotników nie tylko jest mało, ale są marni w swojej pracy.

Robi to dziwnie - ponieważ działa u Pana MK bardzo silna emocja a emocja czasem potrafi być bardzo zgubna dla człowieka.
Emocja ma to do siebie że sprawia utratę kontroli nad rozsądkiem i rozumem.
Wszystko co pochodzi od Boga jest - spokojne, cierpliwe, stanowcze,rzetelne, ugruntowane , pewne.
To co pochodzi od Boga nie nawołuje krzykiem i na siłę.
Sam fakt egzorcyzmów jest dowodem na Istnienie Szatana i Jego demonów jak i dowodem na Istnienie Boga.
Różnią się tym , iż podczas egzorcyzmu demon manifestuje swoją siłę - można to naocznie stwierdzić.
Nikt jednak nie może naocznie stwierdzić " Manifestacji Boga" , ponieważ manifestacja ta odbywa się wyłącznie w człowieku.
Co chcę przez to powiedzieć ...
Pisanie - nawróćcie się i uwierzcie w egzorcyzmy , ponieważ są one dowodem na Istnienie Boga - nie dotrze do ludzi - ludzie nie uwierzą dlatego że PanMK tak twierdzi bądź bardzo tego chce .
Skoro Bóg " porusza " serce człowieka to człowiek świadcząc o Bogu powinien w poruszający sposób "budzić" każde następne serce.

Śr mar 06, 2013 4:51
Magdalena_i napisał(a):
Sam fakt egzorcyzmów jest dowodem na Istnienie Szatana i Jego demonów jak i dowodem na Istnienie Boga.
Równie dobrze mogłabyś napisać, że "sam fakt astrologii jest dowodem na istnienie wpływu planet na losy człowieka". Egzorcyzmy to są obrzędy. Istnienie obrzędów dowodzi tylko tego, że jakaś grupa ludzi uważa, że są one do czegoś potrzebne.

Śr mar 06, 2013 6:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona