Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Jak wierzyc, skoro takie rzeczy sie dzieją ? ... 
Autor Wiadomość

Post Re: Jak wierzyc, skoro takie rzeczy sie dzieją ? ...
Przemysław1994 napisał(a):
Wczoraj ulewa i prawie cala wies zatopiona, w sensie, ze woda zalała pola i po prostu w wielu miejscach szla powódź przez podwórka, razem z błotem, bo to wszystko z pola szlo i teraz wiele rzeczy pogniło. I powiedzcie mi gdzie tutaj jest sens ? Bylo poświęcenie pól i co z tego ?

I co z tego masz, że urągasz Bogu? Czy wszyscy proszą Boga o korzystną pogodę? Może im się wydawało, że jednym obrzędem kupią sobie przychylność Niebios, a na co dzień żyjąc jakby Boga nie było?

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

So cze 29, 2013 18:32
Jakby przyjaciolmi Hioba zalecialo...

So cze 29, 2013 18:37

Endek napisał(a):
Wczoraj ulewa i prawie cala wies zatopiona, w sensie, ze woda zalała pola i po prostu w wielu miejscach szla powódź przez podwórka, razem z błotem, bo to wszystko z pola szlo i teraz wiele rzeczy pogniło. I powiedzcie mi gdzie tutaj jest sens ? Bylo poświęcenie pól i co z tego ?

I co z tego masz, że urągasz Bogu? Czy wszyscy proszą Boga o korzystną pogodę? Może im się wydawało, że jednym obrzędem kupią sobie przychylność Niebios, a na co dzień żyjąc jakby Boga nie było?

A gdzie ja urągam Bogu ? Badz tak miły i nie dodawaj sobie ...

So cze 29, 2013 19:59

Kael napisał(a):
Jakby przyjaciolmi Hioba zalecialo...

Zwykle po szkodzie człowiek mądrzejszy

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

So cze 29, 2013 21:18

. I powiedzcie mi gdzie tutaj jest sens ? Bylo poświęcenie pól i co z tego ? Przyznam szcerze, ze nie interesuje sie zbytnio rolnictwem, ale nawiązuje te sytuacje do istnienia Boga. Co dalo to poświęcenie pól, jak i tak stalo sie to co sie stalo ? Co daje ciągłe klepanie modlitw ? Czasem sie zastanawiam, czy to wszystko to nie zwykly zabobon, wymyslony przez ludzi. Popatrzmy na ludzi jak zyli w Sredniowieczu - jeden wielki zabobon wtedy panował wsrod ludzi. I wlasnie im wczesniej, tym jeszcze wiekszy. Boje sie, ze Jezusa wymyslili sobie ludzie, ze po prostu w tamtych czasach istnial taki "czlowiek", ktory sam siebie nazwał Jezusem, a cuda moze sie i dzialy ale w tamtych czasach, podobno istnialo "kilka takich Jezusow", gdzie dzialy sie rozne cuda. Ewangelia ktoras mowi "Strzezcie sie falszywych prorokow, bo wielu przyjdzie w moim imieniu i beda dziac sie cuda". Czy cos takiego, chodzi o to, ze beda falszywy Jezusowie i cuda sie beda dziac. No dobrze, ale nawiazujac do calej tej sprawy. Co mam o tym wszystkim myslec ? Gdzie tutaj jest sens ... Poswiecenie pol, a wczoraj takie zdarzenie ... Dzieki wszystkim za odp. Pozdrawiam.

Niestety właśnie to że ludzie wymyslili rózne głupoty inni przestaja wierzyc że istnieje Bóg.
Poświęcenie pól to typowe zarabianie pieniędzy.
Niestety sam widzisz że nic nie dały zadne obrzędy i rytuały. Bóg tego nie popiera a nawet sie tym brzydzi.
Niestety ludzie lubią wierzyć w rózne bzdury i tego nie zmienisz. Ale ...sa ludzie którym nie wystarczają jakies tam kropienie wodą i stwierdzenie że teraz Bóg to błogosławi bo jak widzisz nie błogosławi.

Nie znaczy oczywiście że to Bóg powoduje te ulewy na złosc ludziom.
To tylko przypadek .
biblia mówi dlaczego tak jest i jak to sie skończy .

N lip 07, 2013 19:10
Rozumiem, ze SJ nie maja ZADNYCH rytualow? Nic a nic?
Na spotkaniach modlitewnych zero porzadku, kazdy robi co chce, gada jeden przez drugiego i w ogole jest pelna swoboda? Modlitw wspolnych tez nie ma, boc to przeciez rytual itp?

A teza o tym, ze Bog sie "brzydzi rytualem" jakimkolwiek jest na pewno poparta glebokim studium Pisma sw. Pierwsze dowody mamy juz w ST.

N lip 07, 2013 19:25

Kael napisał(a):
Rozumiem, ze SJ nie maja ZADNYCH rytualow? Nic a nic?
Na spotkaniach modlitewnych zero porzadku, kazdy robi co chce, gada jeden przez drugiego i w ogole jest pelna swoboda? Modlitw wspolnych tez nie ma, boc to przeciez rytual itp?

A teza o tym, ze Bog sie "brzydzi rytualem" jakimkolwiek jest na pewno poparta glebokim studium Pisma sw. Pierwsze dowody mamy juz w ST.

ŚJ może i mają rytuały .Ja napisałem o czym jest w Biblii.
Stary Testamnt mówi o własnie o tym że Bóg sie tym brzydzi .
Ale Stary Tetsament juz podobno nie obowiązuje.
Tak czytałem w Biblii.

N lip 07, 2013 21:55

Powiem jedno dzień apokalipsy się zbliża, stąd też kara Boża spada na ziemie. Trąby anielskie już dęły nad ziemią od 2011 do 2013. Wciąż dmą. Ludzie nie odwracają się od swych grzechów tylko grzeszą( a bo jest spowiedź) a to Jezus jest taki miłosierny. Zapomnieli o tym, że Bóg Ojciec jest Sprawiedliwością i o tym, że co drugiemu(bliźniemu) uczyniłeś mnie uczyniłeś. Bagatelizują też grzechy myślą. Ojciec Nasz jest Surowy i za każdy uczynek i myśl nadchodzi Kara. Stąd te wszystkie kataklizmy. Ile może patrzeć jak jego Syn obrywa za nasze grzechy. Nikt kto jedno nogą siedzi w kościele a drugą w sodomie do królestwa niebieskiego nie wejdzie. Tak sobie myślę dlaczego dał nam aż 5 palców u rąk. PO to by w czasie pełnego kościoła i mszy świętej móc policzyć prawdopodobieństwo że choć jedna osoba wejdzie do królestwa niebieskiego.
Nie straszę mówię po prostu z serca. W Kościele zbyt dużo jest schlebiania wiernym. "Polityka Bóg jest Miłością" to jak uczyć tylko o jednej stronie monety. A o drugiej nie wspominać.
Dlatego rzeczę tak: Bóg ma dość naszych złych występków i pluciu na Jezusa który przyjmuje na siebie razy od bicza który trzymamy. Mimo to wciąż nasz kocha i mimo Swej Kary którą wymierza wciąż obserwuje czy się nie odwrócimy od naszych bożków. Daje nam szanse ale nie my wolimy żreć pył tego świata. Mówię to ja nawrócony ateista. Bóg mi wskazał drogę i zamierzam iść do Jezusa. Jest jeden autorytet i jest nim Jezus Chrystus reszta to marne podróbki.

Wt lip 09, 2013 20:16
strasznie mało wg ciebie będzie zbawionych... aż tak duzo na świecie ludzi złej woli?

na jakiej podstawie obwieszczasz, ilu będzie zbawionych a ilu nie?

Wt lip 09, 2013 20:41

gaazkam napisał(a):
strasznie mało wg ciebie będzie zbawionych... aż tak duzo na świecie ludzi złej woli?

na jakiej podstawie obwieszczasz, ilu będzie zbawionych a ilu nie?

Pewnie na podstawie Biblii

Wt lip 09, 2013 22:07
Wg 7bitAdama liczba potępionych będzie nieporównywalnie większa niż liczba zbawionych, przynajmniej w naszych czasach i naszym kraju. Gdzie Biblia tak głosi?

Wt lip 09, 2013 22:18

Nie znam planów Boskich nikt z nas nie zna, obecna kultura na świecie to jedno wielkie kłanianie się szatanowi podczas gdy Jezus cierpi za nas a my sobie hulamy. Jaką radość sprawi ostatni spór między ks. Lemańskim a abp Hoserem kusemu. Zamiast się jednoczyć to my się dzielimy. Jest taka księga w Biblii nazywa się Apokalipsa Św. Jana. Bóg chce zbawić wszystkich ale nie jest w stanie jeśli ludzie nie chcą - mamy wolna wolę.
PO za tym w kościele niektórzy narzekają, że nudno i brak rozrywek. A nie po to się tam chodzi - na rozrywki. Jak jesteś w kościele i twoje myśli błądzą o wyjściu z niego. To jesteś tam tylko fizycznie a serce twoje opluwa Pana Jezusa zamiast Go w sobie mieć. Jednak po wyjściu z kościoła niektórzy zapominają o Jezusie myśląc a odbębniłem niedzielę. Teraz mogę se spokojnie pochlać wódę, zbić żonę, popatrzeć lubieżnie na przechodzące kobiety. A kobiety z kolei poplotkować i oczernić tę xxx spod nr xx. Oczywiście nie mówię, że wszyscy tak mają ale zdecydowana większość.(W tym kiedyś ja). Wzywam po prostu do zmiany.
Na przełomie 2014 i 2015 będą cztery krwawe księżyce i jedno zaćmienie księżyca pomiędzy nimi. Rzecz zwiastująca zmiany w narodzie Wybranym. Dzień Paruzji jest bliski. PO za tym co w temacie co Bóg poświęcił Bóg zabiera. Aha chciałbym jeszcze dodać, że Jezus Chrystus zstąpi z niebios jako Pan Zastępów a ktoś do szczętu Zły będzie się za niego podawał. Najgorsze, że Kościół Katolicki stal się miałki. Przestał głosić jawnie prawdę. Kiedyś masoneria to było zło teraz jej strukturami Kościół jest przesiąknięty. Stąd przestali mówić by nie być posądzeni o masonofobię.
Masoneria to najgorszy występek - dołączenie do armii szatana. Na początku w strukturach masońskich myślisz o jestem w jakieś elicie i tyle ale dopiero w wyższych stopniach dowiadujesz się prawdy. Proszę nie bagatelizować tego. To są realne i skoordynowane działania by stworzyć nowy porządek świata - właściwie trwa dopinanie go na ostatni guzik.
A teraz pomódlmy się za grzesznych, wierzących błądzących, niewierzących oraz za masonów oby przejrzeli na oczy. Módlmy się bo co sekundę ginie 7 osób. Ważne też by nie siedzieć cicho i głosić ewangelię choćby przez internet a najlepiej w swojej okolicy.
To co widzicie to efekty odwrócenia się od Boga. To nie jest tak, że Bóg karze nas za błahe przewiny. Nasz Ojciec zawsze najpierw używa tych najmniej drastycznych środków najmniej dotykających ludzi. Gdy te nie dają efektów zostają ciężkie działa.

Śr lip 10, 2013 8:03
Nie znam planów Boskich nikt z nas nie zna - o ile mi wiadomo, to planem Boga jest, aby każdy człowiek został zbawiony, tyle chyba można powiedzieć na pewno :)

Obecna kultura na świecie to jedno wielkie kłanianie się szatanowi - no nie jest ta nasza cywilizacja żadną miarą idealna, ale która jest? Nasza kultura ma i swoje chwalebne osiągnięcia, jak np. wyrugowanie przesadnej brutalności w życiu publicznym (oj, chyba w średniowieczu łatwiej było jednak dostać guza na głowie), albo delegalizacja niewolnictwa i zniesienie pańszczyzny. Więc na pewno, nie tylko kłanianie się szatanowi na tym łez padole istnieje :)

Jak jesteś w kościele i twoje myśli błądzą o wyjściu z niego. To jesteś tam tylko fizycznie a serce twoje opluwa Pana Jezusa zamiast Go w sobie mieć. - ostrożniej... wśród ludzisk są nie tylko źli i podli, są też i po prostu słabi, niedojrzali, ... nie od razu Kraków zbudowano, nie potępiaj tych, którzy dopiero kopią pod fundamenty, ok?

Kiedyś masoneria to było zło teraz jej strukturami Kościół jest przesiąknięty (...) Masoneria to najgorszy występek - dołączenie do armii szatana - dowody? Zdajesz sobie sprawę, że rzucasz b. poważne oskarżenie na obecnych księży, biskupów? Mi się zdawało, że im poważniejsze oskarżenie, tym silniejsze powinny być dowody...

Ale oczywiście, szanuję jak najbardziej Twoje wzywanie do nawrócenia i piętnowanie zła :)

Śr lip 10, 2013 15:03

gaazkam napisał(a):
Wg 7bitAdama liczba potępionych będzie nieporównywalnie większa niż liczba zbawionych, przynajmniej w naszych czasach i naszym kraju. Gdzie Biblia tak głosi?

(13) Wchodźcie przez ciasną bramę. Bo szeroka jest brama i przestronna ta droga, która prowadzi do zguby, a wielu jest takich, którzy przez nią wchodzą. (14) Jakże ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do życia, a mało jest takich, którzy ją znajdują.

Śr lip 10, 2013 17:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2