Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:28

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Następna strona
 Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki 
Autor Wiadomość
Post Re: SLOWO CHRYSTUSA PANA NA CZAS OSTATECZNY/wybrane oredzia
@quas, ty cos mylisz: zadne prywatne objawienie nie jest potrzebne do zbawienia. ZADNE.
Jezeli ktos slucha Slowa Bozego z Pisma sw i w nauce Kosciola, modli sie, ufa Chrystusowi i stara sie zyc waiara na co dzien, to mu NIC wiecej nie jest potrzebne.
Objawienia prywatne nigdy nic waznego do Objawienia nie dodadza. Moga co najwyzej pewien aspekt, nieco zasypany, a wazny w danych czasach, przypomniec. Jak to bylo z kultem Serca Pana Jezusa, czy z przypomieniem Milosierdzia Bozego.

Kosciol nie nakazuje wiary w objawienia prywatne, NAWET uznane. A tym bardziej nieuznane i anonimowe.
Jezeli ktos szuka sensacyjnych "nowych" wiesci w objawieniach prywatnych, to moze sie bardzo zagubic. To jest naprawde podobne do chodzenia do wrozki. Albo do budowania planow swojego zycia w oparciu o przepowienie Nostradamusa. A raczej ich (dowolne) interpretacje.

Dla ciebie i mnie swiat moze skonczyc sie jutro. Jestes na to gotowy? Czy zaczniesz sie tak na serio przygotowywac do spotkania z Panem, dopiero jak rozpoznasz "prawdziwego", apokaliptycznego antychrysta? A jezeli to bedzie taki, jak byl Hitler, czy cesarz Neron? A nie ten "ostateczny"? To cos zmieni? Bo tych "nieostatecznych" i dzis mamy na peczki, jak juz to w historii bywalo.

A jezeli te objawienia okaza sie czyims wymyslem? Czy nie stracisz wiary w Boga, w ktorego uwierzyles nie na bazie Ewangelii, ale wlasnie tych objawien?

N paź 27, 2013 11:42
Powtórzę się bo nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
quas napisał(a):
Kael, a jesteś w stanie założyć taką ewentualność że mogło by się okazać że rzeczywiście są to słowa Boga kierowane do ludzi i to Ty się mylisz ??
Mógłbyś wziąć taką ewentualność że to jednak Ty jesteś głuchy na wołanie Boga i zastanowić się dlaczego Go nie rozpoznałeś. Zastanowić się dlaczego nie rozpoznałeś głosu swojego Pana i go zwalczałeś. Bo jeżeli tak jest to należało by szukać przyczyn tego w sobie.

Ale może wcale nie bierzesz tego pod uwagę, a swój osąd uznajesz za pewny ??

Jeżeli są to słowa od Boga to znaczy że są ważne i Bóg ma w tym swój plan i mogło by się okazać że Ty go zwalczasz.

Kael napisał(a):
A jezeli te objawienia okaza sie czyims wymyslem? Czy nie stracisz wiary w Boga, w ktorego uwierzyles nie na bazie Ewangelii, ale wlasnie tych objawien?

Wiary nie stracę i uwierzyłem w Boga nie przez orędzia. Czasami się zastanów czy to co o kimś piszesz orzekająco, rzeczywiśćie wiesz o nim czy jest to próba postawienia się wyżej.

N paź 27, 2013 11:53
Przeciez masz moja odpowiedz.
Nie bylo jasne? To powtorze jasniej:
Cytuj:
8 Jezus odpowiedział: «Strzeżcie się, żeby was nie zwiedziono. Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: "Ja jestem" oraz: "Nadszedł czas". Nie chodźcie za nimi! Lk 21,8

Ja nie szukam zadnych nowych objawien. Wierze, ze Pan Jezus moze mnie pytac jak wygladalo moje zycie w swietle Ewangelii, ale nie o moje przygotowania na koniec swiata w swietle anonimowych wpisow w internecie!

Ja nie walcze z Bogiem, ignorujac anonimowe teksty. Jezeli ktos uwaza, ze to Bog sam mu objawia "przyszle czasy" (w co bardzo watpie), to nie powinien sie bac ujawnic swojej osoby i poddac sie badaniom Kosciola (nie tylko zyczliwego ksiedza - jesli w ogole).
Reguly rozeznawania duchow jasno mowia, ze Bog nigdy nie trwozy, wszystko co wprowadza zamet, niepokoj, obawy pochodzi od zlego ducha. Nawet jezeli perwsze wrazenie bylo "podnoszace na duchu". Licza sie owoce, ktore pozostaja.

Czy te objawienia poza zmiana sposobu modlitwy ciebie pocieszaja? Napelniaja otucha? Radoscia?
Czy raczej obawa, strachem, niepokojem o los twoj i twoich bliskich?
Czy twoje zaufanie Bogu rosnie? Czy raczej niepokoj, czy uda ci sie "zdazyc" z modlitwami zanim "nastanie koniec"?
Czy teraz bardziej kochasz Jezusa? Czy sie Go raczej boisz?

Nie oczekuje od ciebie odpowiedzi, ale takie pytania powinienes sobie stawiac zawsze, kiedy spotykasz sie z czym, co ma pozory dobra.
Jak to sw Pawel juz 2000 lat temu pisal:
Cytuj:
Zawsze się radujcie, nieustannie się módlcie! W każdym położeniu dziękujcie, taka jest bowiem wola Boża w Jezusie Chrystusie względem was. Ducha nie gaście, proroctwa nie lekceważcie! Wszystko badajcie, a co szlachetne - zachowujcie! Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła. Sam Bóg pokoju niech was całkowicie uświęca, aby nienaruszony duch wasz, dusza i ciało bez zarzutu zachowały się na przyjście Pana naszego Jezusa Chrystusa. Wierny jest Ten, który was wzywa: On też tego dokona. 1 Tes 5,16-24

N paź 27, 2013 12:12
Kael napisał(a):
Ja nie szukam zadnych nowych objawien. Wierze, ze Pan Jezus moze mnie pytac jak wygladalo moje zycie w swietle Ewangelii, ale nie o moje przygotowania na koniec swiata w swietle anonimowych wpisow w internecie!

No widzisz Kael, ja też. :) Widzisz, nie wiesz o czym piszesz jeżeli używasz argumentu że Pan Jezus ma Cie pytać o przygotowania na koniec świata w kontekście Orędzi Ostrzeżeń.
Kael napisał(a):
Czy te objawienia poza zmiana sposobu modlitwy ciebie pocieszaja? Napelniaja otucha? Radoscia?
Czy raczej obawa, strachem, niepokojem o los twoj i twoich bliskich?
Czy twoje zaufanie Bogu rosnie? Czy raczej niepokoj, czy uda ci sie "zdazyc" z modlitwami zanim "nastanie koniec"?
Czy teraz bardziej kochasz Jezusa? Czy sie Go raczej boisz?

Nie oczekuje od ciebie odpowiedzi, ale takie pytania powinienes sobie stawiac zawsze, kiedy spotykasz sie z czym, co ma pozory dobra.

Widzisz można też pytać czy czytanie Objawienia Jana nie wzbudza strachu, przecież też ktoś może napisać że tam pisze o strasznych rzeczach. Czy czytanie w Piśmie o postawie wierności wobec Boga w sytuacji kiedy za wierność matka i jej synowie są po kolei obdzierani ze skóry nie może wzbudzić strachu kiedy ktoś się zastanowi jak sam by się zachował w takiej sytuacji.

Owszem Orędzia Ostrzeżenie mnie pocieszają, dodają otuchy, radości, a nawet wzruszenie kiedy Orędzia od Jezusa dotykają serca i mówię jak piękne są słowa Jezusa. Tylko nie pisz znowu że są dla mnie piękniejsze od Ewangeli. :) Nie napełniją mnie strachem i niepokojem o los bliskich, znajomych... wręcz przciwnie zachęcają mnie do modlitwy za nich i za wszyskich ludzi. Moje zaufanie do Boga wzrasta. A Jezusa kocham bardziej, nie boję się Go i nie bałem wcześniej, poznaję jak bardzo kocha ludzi. I tu też nie pisz że nie poznałem tego w Ewangeli, bo orędzia zachęcają mnie do czytania Pisma Świętego.

Postarałem się konkretnie odpowiedzieć na Twoje pytania, i poraz kolejny oczekuję od Ciebie konkretnej odpowiedzi na moje pytania. Proste pytania jasna i konkretna odpowiedz jeżeli możesz.
quas napisał(a):
Kael, a jesteś w stanie założyć taką ewentualność że mogło by się okazać że rzeczywiście są to słowa Boga kierowane do ludzi i to Ty się mylisz ??
Mógłbyś wziąć taką ewentualność że to jednak Ty jesteś głuchy na wołanie Boga i zastanowić się dlaczego Go nie rozpoznałeś. Zastanowić się dlaczego nie rozpoznałeś głosu swojego Pana i go zwalczałeś. Bo jeżeli tak jest to należało by szukać przyczyn tego w sobie.

Jeżeli są to słowa od Boga to znaczy że są ważne i Bóg ma w tym swój plan i mogło by się okazać że Ty go zwalczasz.

N paź 27, 2013 12:48
@quas:
Oczywiscie, ze moge sie mylic. Ale nie sadze, zeby moje pomijanie tych czy innych objawien mozna bylo nazwac gornolotnie “walka z Bogiem“. Badz tez walka z Bozym planem.
Piszesz i slusznie o Apokalipsie. Niedluga beda znow czytania o koncu swiata. Jak co roku. Czy ty ich nigdy nie slyszales? Bardziej zdajesz sie pasjonowac spiskami w Watykanie niz ostrzezeniami, ktore dal nam sam Jezus i to na pewno On.
Jak widzisz, Bozy plan znamy od 2000 lat. I sam jestes przykladem na to, ze go ignorujemy. Jedni pewnie dlatego, ze uwazaja, ze Paruzja sie spoznia, wiec maja czas, inni wola o tym nie myslec.

Dla mnie wiara w jakiekolwiek dodatki do Ewangelii moze sie zaczac od poznania osoby wizjonera i poznania opinii Kosciola. Jezeli tego brak, to mnie najpobozniejsze nawet przekazy nie interesuja. Uwazam je osobiscie za szkodliwe. Szczegolnie, jezeli sieja zamet, jak tu juz wklejane.

Tu nie chodzi o pewnosc MOJEGO osadu. Pewny w takim wypadku moze byc tylko osad Kosciola. I prawdziwy Pan Bog o tym wie.

N paź 27, 2013 13:37
Kael napisał(a):
@quas:
Oczywiscie, ze moge sie mylic. Ale nie sadze, zeby moje pomijanie tych czy innych objawien mozna bylo nazwac gornolotnie “walka z Bogiem“. Badz tez walka z Bozym planem.

Wreszcie jakaś konkretna odpowiedz :). I ja nie sądze że pomijanie tych czy innych objawień można nazwać ,,walką z Bogiem'' czy ,,Bożym planem'', i tak też nie pisałem. Ale dobrze jest wiedzieć że jednak bierzesz pod uwagę to że możesz się mylić co do Orędzi Ostrzeżeń, że nie są to słowa Boga, kiedy mogło by się okazać że te słowa pochodzą od Boga. Jeżeli to mówi sam Jezus i Bóg Ojciec to jest to słowo Boga. I spójrzmy jak wielkie słowa potępienia tutaj padają. Jeżeli się bierze pod uwagę tą ewentualność że można się mylić, a widzę że Ty taką bierzesz, to wtedy może się okazać że słowo od Boga nazywacie herezją, fałszem, kłamstwami. To nie jest pomijanie objawień, są to bardzo poważne słowa i osądy. Jeżeli są to słowa od Jezusa i Ojca to i od Ducha Świętego. Można poddawać w wątpliwość, można nie wierzyć, nie uznawać i Bóg nie będzie nas za to winił, taki też przekaż jest w Orędziach, ale jeżeli ktoś nie ma pewności powinien się ugryść w język kiedy rzuca tak wielkie słowa jak herazje, fałsze. Bo wie że w tej ewantualności słowo od samego Boga może nazwać herezją, a Boga siewcą kłamstwa i fałszu. Wtedy może się okazać że rzeczywiście zwalcza Boga i jego plan.

To tak pod rozwagę dla tych którzy pewności nie mają i biorą pod uwagę że mogą się mylić.

N paź 27, 2013 14:27
quas napisał(a):

Bóg przemawia jawnie poprzez swój Kościół i ludzi znanych personalnie Kościołowi.

N paź 27, 2013 16:09

Mam pytanie do zwolenników orędzi irlandzkich Mary.

Jak radzicie sobie z herezjami, które jawnie są w niezgodzie z nauczaniem Kościoła (np. milenaryzm, wiara w moc cyrografów i wiele innych oraz niespójnością przekazów i jawnymi w nich zmianami po jakimś czasie)?
Jak radzicie sobie z faktem, że wg orędzi papież Franciszek jest fałszywym prorokiem a Benedykt XVI notorycznym kłamcą?
To nie jest problem?

Sam przez jakiś czas śledziłem orędzia, ale stwierdziłem, że nie mogą pochodzić od Boga. Po pierwsze z powodu herezji, na które natknąłem się już po miesiącu a po drugie z powodu strachu, jaki we mnie wzbudzały. Strach nie pochodzi od Boga...

Poza tym proroctwa ewidentnie się nie sprawdzają. Kto dziś pamięta, że paruzja miała mieć miejsce po kilku miesiącach a minęło parę lat i... nic.

N paź 27, 2013 18:25
quas napisał(a):
Kael napisał(a):
@quas:

Wreszcie jakaś konkretna odpowiedz :). I ja nie sądze że pomijanie tych czy innych objawień można nazwać ,,walką z Bogiem'' czy ,,Bożym planem'', i tak też nie pisałem. Ale dobrze jest wiedzieć że jednak bierzesz pod uwagę to że możesz się mylić co do Orędzi Ostrzeżeń, że nie są to słowa Boga, kiedy mogło by się okazać że te słowa pochodzą od Boga. Jeżeli to mówi sam Jezus i Bóg Ojciec to jest to słowo Boga. I spójrzmy jak wielkie słowa potępienia tutaj padają. Jeżeli się bierze pod uwagę tą ewentualność że można się mylić, a widzę że Ty taką bierzesz, to wtedy może się okazać że słowo od Boga nazywacie herezją, fałszem, kłamstwami. To nie jest pomijanie objawień, są to bardzo poważne słowa i osądy. Jeżeli są to słowa od Jezusa i Ojca to i od Ducha Świętego. Można poddawać w wątpliwość, można nie wierzyć, nie uznawać i Bóg nie będzie nas za to winił, taki też przekaż jest w Orędziach, ale jeżeli ktoś nie ma pewności powinien się ugryść w język kiedy rzuca tak wielkie słowa jak herazje, fałsze. Bo wie że w tej ewantualności słowo od samego Boga może nazwać herezją, a Boga siewcą kłamstwa i fałszu. Wtedy może się okazać że rzeczywiście zwalcza Boga i jego plan.

To tak pod rozwagę dla tych którzy pewności nie mają i biorą pod uwagę że mogą się mylić.

@quas: czy uwazasz te oredzia za niezbedne do twojego zbawienia? Jezeli tak, to tak pod rozwage tych, ktorzy pewnosci nie maja i biora pod uwage, ze moga sie mylic: bladzisz. I postepujesz bardzo nierozwaznie dajac im wiare.
Znasz "wizjonera"? Jest jakas komisja koscielna do zbadania prawdziwosci tych oredzi?
Z tego co wiem - nie. I to juz mocno pachnie duchem, ktory unika swiatla.

W tych oredziach, ktore tu na forum sa wklejane widze liczne herezje. Trudno mi powiedziec, czy sa to konkretnie te, ktore ty uznales sam z siebie za prawdziwe i warte wiary, czy jakies inne, ale w nawale "prawdziwych objawien" uwazam, ze lepiej wziasc do reki Biblie i Katechizm Kosciola Katolickiego, encykliki papieskie, badz (jesli juz niezbedne) uznane objawienia prywatne, niz z wypiekami czekac na ciag dalszy dreszczowca "Ostrzezenie".

Polecam:
http://www.tezeusz.pl/cms/tz/index.php?id=1790

N paź 27, 2013 19:22

quas napisał(a):
Można poddawać w wątpliwość, można nie wierzyć, nie uznawać i Bóg nie będzie nas za to winił, taki też przekaż jest w Orędziach, ale jeżeli ktoś nie ma pewności powinien się ugryść w język kiedy rzuca tak wielkie słowa jak herazje, fałsze.

Ja tylko przypominam, że "orędzia" głoszą potępienie i srogie kary dla wszystkich, którzy z nimi dyskutują i poddają wątpliwość.
Sam w sobie już ten fakt świadczy o tym, że nie są prawdziwe. Przecież krytyczne podejście do objawień, "badanie duchów" jest standardowym podejściem Kościoła do wszelkich objawień. Inaczej musielibyśmy wierzyć we wszystko, jak leci (bo inaczej będzie kara).
I to podejście - wydrukuj sobie "Pieczęć Boga Żywego" a będziesz ocalony...
To najdziwniejsze orędzia jakie w życiu widziałem...

N paź 27, 2013 21:03
Qwerty2011 napisał(a):
Jak radzicie sobie z herezjami, które jawnie są w niezgodzie z nauczaniem Kościoła (np. milenaryzm, wiara w moc cyrografów i wiele innych oraz niespójnością przekazów i jawnymi w nich zmianami po jakimś czasie)?

Czytam Orędzia już ponad 2 lata ale nie oczekuj że znam je na pamięć. Jakiś przykład, coś więcej, rozwiń to trochę bardziej niż sporowadzenie do wyliczania.
Tak wszedłem na wiki - milenaryzm.

,,Stanowisko Kościoła katolickiego

Kościół Katolicki w dekrecie De millenarismo z 19/21 lipca 1944 roku odrzucił formę millenaryzmu głoszącą, że Chrystus przed sądem ostatecznym przyjdzie panować na ziemi widzialnie i w ciele[3]. Potwierdza to Katechizm Kościoła Katolickiego w punkcie 676[4].

Tym samym poglądy millenarystyczne, w których mówi się o panowaniu Chrystusa na ziemi przez tysiąc lat, nie w ciele jednak, ale poprzez sakramenty (duchowo), nie zostały przez Kościół odrzucone. Nie są więc z jednej strony ani wyrażonym depozytem wiary (stanowiska pisarzy wczesnochrześcijańskich nie można uznać z konieczności za obowiązujące), ani poglądem z konieczności sprzecznym z nim (została potępiona tylko pewna forma millenaryzmu). Dlatego też wierzący mają wolność w wyznawaniu bądź niewyznawaniu tych poglądów.

Kardynał J. Ratzinger, jako prefekt Kongregacji Nauki Wiary, powiedział, że odnośnie do koncepcji tysiącletniego duchowego królowania Chrystusa na ziemi "Stolica Apostolska nie wypowiedziała się definitywnie na ten temat" i "kwestia jest jeszcze otwarta na dyskusję"[5].''

http://pl.wikipedia.org/wiki/Millenaryzm
Jaką herezje zarzucasz w tym Orędziom ?? Co masz na myśli mówiąc o wierze w moc cyrografów ?? Jeżeli jakieś zachęcanie, no nie wiem, to nie prawda. Niespójność, zmiany też nie wiem co masz na myśli. Tak więc coś więcej.
Qwerty2011 napisał(a):
Jak radzicie sobie z faktem, że wg orędzi papież Franciszek jest fałszywym prorokiem a Benedykt XVI notorycznym kłamcą?
To nie jest problem?

O Franciszku już rozmawialiśmy więc wiesz, a to co piszesz o Benedykcie jest nieprawdą.
Qwerty2011 napisał(a):
Sam przez jakiś czas śledziłem orędzia, ale stwierdziłem, że nie mogą pochodzić od Boga. Po pierwsze z powodu herezji, na które natknąłem się już po miesiącu a po drugie z powodu strachu, jaki we mnie wzbudzały. Strach nie pochodzi od Boga...

A jakiego rodzaju czułeś strach ?? Z czym był związany ?? No ja czytam Orędzia ponad dwa lata i wierzę że są prawdziwe, ale jakoś strachu z nimi związanego nie czuję. Znam też świadectwa ludzi i nie ma tam strachu, ale mówię tu sam po sobie.
Qwerty2011 napisał(a):
Poza tym proroctwa ewidentnie się nie sprawdzają. Kto dziś pamięta, że paruzja miała mieć miejsce po kilku miesiącach a minęło parę lat i... nic.

Mam wrażenie że piszesz o czymś zupełnie innym. To nie prawda że paruzja miała być za parę miesięcy. Może zawiodłeś się, ale chyba na własnych oczekiwaniach związanych z Orędziami. Przed paruzją antychryst z fałszywym prorokiem ukrzyżują Kościół Chrystusa, będzie wielki ucisk..... Nie wiem skąd wziąłeś paruzje która miała już być i po kilku miesiącach, nie z Orędzi Ostrzeżenie.
Kael napisał(a):
@quas: czy uwazasz te oredzia za niezbedne do twojego zbawienia? Jezeli tak, to tak pod rozwage tych, ktorzy pewnosci nie maja i biora pod uwage, ze moga sie mylic: bladzisz. I postepujesz bardzo nierozwaznie dajac im wiare.

Kael już na siłę idziesz w zaparte. Po co zadajesz pytanie na które odpowiedziałem Ci jasno i wyraznie w słowach które właśnie sam zacytowałeś. Nie, to nieprawda.
Qwerty2011 napisał(a):
Ja tylko przypominam, że "orędzia" głoszą potępienie i srogie kary dla wszystkich, którzy z nimi dyskutują i poddają wątpliwość.
Sam w sobie już ten fakt świadczy o tym, że nie są prawdziwe. Przecież krytyczne podejście do objawień, "badanie duchów" jest standardowym podejściem Kościoła do wszelkich objawień. Inaczej musielibyśmy wierzyć we wszystko, jak leci (bo inaczej będzie kara).

Qwerty2011 to już poważnie zwykłe kłamstwo.

Coraz bardziej się przekonuje że wielu krytykantów po prostu Orędzi nie zna, wyrywa co wygodnie, co popadnie, tak jak i ateiści znajdują mase argumentów wyrwanych z Pisma Świętego, a herezje z taką łatwością wymyślają bez zastanowienia jak by najlepiej znali drogi, tajemnice i plany Boga. Wyrwać, przekręcić, dodać własne wydumane interpretacje. Nie mają pewności, nie znają, ale uderzają bez zastanowienia najmocniejszymi słowami. Nie ma w tym ani rozsądku, rozwagi, pokory. Czy słowo od Boga nie było niewygodne, nie było zwalczane, nie zrozumiane... tak było kiedyś i tak jest dzisiaj. I tak jak kiedyś Jego wybrany naród Go ukrzyżował tak i teraz będą ludzie którzy będą mówić że są z Jezusem, a Jezusa i jego Kościół poraz kolejny ukrzyżują. Ale wielu tu są takimi znawcami, są tak blisko Jezusa że co ma być herezją nią będzie bo oni tak osądzili, wydali swój wyrok, nawet kiedy mówią że pewności nie mają.

N paź 27, 2013 21:50

quas napisał(a):
Qwerty2011 napisał(a):
Qwerty2011 to już poważnie zwykłe kłamstwo.

Pokazuję i objaśniam:
Niedziela, 20.05.2012, godz.18.10
Cytuj:
(...)Wyświęceni słudzy i ci, którzy głoszą Prawdę Moich Nauk, będą ukarani gdyby próbowali sabotować tę Świętą Misję.
Ci z nich, którzy nie wierzą w Moje Święte Słowo dawane obecnie światu, muszą zachować milczenie.
Bo jeśli tego nie robicie i potępiacie Mnie, zostaniecie pociągnięci do odpowiedzialności, i będziecie szlochać, i błagać Mnie, abym wam przebaczył.

Czwartek, 24.05.2012, godz.18.30
Cytuj:
Ci, którzy nie są katolikami, muszą odmawiać Modlitwę Krucjaty (24), którą daję reszcie świata dla Mojego Zupełnego Odpustu.

Od kiedy to jakaś Modlitwa Krucjaty daje odpust zupełny i to dla niekatolików?

Ciągłe posługiwanie się sformułowaniem: "Moja Reszta Kościoła" - jak rozumiem zaczątek odłamu.

Wtorek, 26.06.2012, godz.20.00
Cytuj:
( w Raju - mój przyp.)Otrzymacie nieskazitelne ciała, niezniszczalne, wolne od choroby, śmierci fizycznej i starzenia się.
Wszyscy będziecie mieć własne domy, z otaczającymi was trawami, drzewami, górami, rzekami, strumieniami i kwiatami w całym ich chwalebnym pięknie.
Zwierzęta będą oswojone i żyć będą w pokoju i harmonii ze wszystkimi Bożymi dziećmi.
Zobaczycie jak wasze dzieci zawierają związki małżeńskie, mają dzieci i wszyscy będziecie świadkiem cudu rodzin powstających z martwych.

Pomijam już, że obrazek rodem z ŚJ.
Ale jak to w raju będą związki małżeńskie i dzieci się rodzić skoro:
Mt 22,23-30
Cytuj:
23 W owym dniu przyszli do Niego saduceusze, którzy twierdzą, że nie ma zmartwychwstania, i zagadnęli go 24 w ten sposób: «Nauczycielu, Mojżesz powiedział: Jeśli kto umrze bezdzietnie, niech jego brat weźmie wdowę po nim i wzbudzi potomstwo swemu bratu5. 25 Otóż było u nas siedmiu braci. Pierwszy ożenił się i umarł, a ponieważ nie miał potomstwa, zostawił swoją żonę bratu. 26 Tak samo drugi i trzeci - aż do siódmego. 27 W końcu po wszystkich umarła ta kobieta. 28 Do którego więc z tych siedmiu należeć będzie przy zmartwychwstaniu? Bo wszyscy ją mieli [za żonę]». 29 Jezus im odpowiedział: «Jesteście w błędzie, nie znając Pisma ani mocy Bożej. 30 Przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się ani żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie.

itd., itd. szkoda czasu - zerknąłem raptem na trzy tygodnie "orędzi"

A dlaczego Benedykt XVI jest "kłamcą" - bo wciąż "mija się z prawdą" twierdząc, że sam zrezygnował choć przecież "orędzia" mówią, że zmusili Go.

Ten temat już krążył po forum i po co go znów odgrzewać?

N paź 27, 2013 22:39
Kościół odrzucił to zafałszowanie wroga, nawet w formie złagodzonej, które pojawiło się pod nazwą millenaryzmu - Katechizm Kościoła Katolickiego 676.
Ale skoro przekłada się Wikipedię nad Katechizm........to i pisma anonimowe atakujące papieży, duchownych, traktuje się jako objawienia Boże.

Pn paź 28, 2013 8:34
Moderator

DrzewoMalinowe, to nie ma sensu, aby zasypywać forum prywatnymi wizjami i przeczuciami o prawdziwości niemal wszystkiego, co tajemniczo i dziwnie brzmi. Zresztą, nawet nie widać, by choć jedna osoba w to uwierzyła. Efektem jest tylko mnóstwo offtopu i zaśmiecenie forum.
Usuwam dzisiejsze posty.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn paź 28, 2013 12:48

WIST napisał(a):
Tak się zastanawiam nad sensem tych orędzi. Wszechmogący Bóg objawia komuś te rewelacyjne wieści, jedne z wielu, może prawdziwych, a może nie, oczekując że znajdą się wierni rozgłaszający je po całym świecie. Każdy myślący człowiek rozumie że w tym gąszczu objawień nie da się tak naprawdę śledzić, analizować i samodzielnie ocenić wartość każdego. Kto chce zachować się dobrze niech pozostanie przy pewnikach czyli Ewangelii. Wszystko inne, nawet prawdziwe, nic nowego nie doda.

Kazde objawienie powinno byc ``konsultowane`` i potwierdzone przez Pismo Swiete, inaczej moze okazac sie proba zwyklej manipulacji.
Ufajmy Pismu Swietemu tam jest wszytko to co nam chcial Bog przekazac !

N lis 03, 2013 13:53
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Następna strona