Autor |
Wiadomość |
panMK
|
 Re: TVN jeden z wrogów BOGA
Oświadczam, że znam bardzo dobrze i w pełni akceptuję naukę Kościoła katolickiego na temat dialogu międzyreligijnego i ekumenizmu. Dopuszczam też różne koncepcje teologiczne tego dialogu czy nawet różne spojrzenia na sam buddyzm, czego wyrazem było spotkanie Benedyktynów z mnichami z Tybetu, nawiązujące do określonej katolickiej tradycji. Z drugiej strony dostrzegam jednak od dawna poważne zagrożenia duchowe ze strony synkretyzmu, mylonego dziś często z ekumenizmem. Podobnie jak sam Kościół w ostatnich latach, który ostrzegał wielokrotnie przed "zgubnym synkretyzmem".
właśnie i tu jest pies pogrzebany.Aby mylnie nie odebrać przesłania.To oni mają się nawrócić z drogi zguby i odkryć się na działanie BOGA a nie w żadnym wypadku nie może dojść do przenikania pewnych zachowań czy swego rodzaju rytuałów szatańskich do WIARY CHRZEŚCIJAŃSKIEJ. Każdy ma prawo zostać zbawiony ,tylko trzeba dać odczuć BOGA takiej osobie która się wychowała w takiej a nie innej wieże.
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Pt sty 31, 2014 10:49 |
|
|
|
 |
panMK
|
Po pierwsze - nie drzyj się
OK
Po drugie - kto mówi, że TVN zbawia
Nikt po prostu są w opozycji do wiary w BOGA [nie krzyczę tylko takie pisanie uznaję za oddawanie BOGU czci ] Tam w filmiku było widać jak gdy weszli w temat dalajlamy to już przeważyło i ręce kolesiowi prowadzącemu opadły.Wiara w BOGA koliduje z wizją świata "wyzwolonego"propagowanego przez świat i też przez TVN mam nadzieję że odpowiedziałem na pytanie.
|
Pt sty 31, 2014 11:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
panMK napisał(a): Nikt po prostu są w opozycji do wiary w BOGA Uzasadnij. Cytuj: Tam w filmiku było widać jak gdy weszli w temat dalajlamy to już przeważyło i ręce kolesiowi prowadzącemu opadły. No i co w związku z tym? To że mu ręce opadły na temat Dalaj Lamy świadczy o stosunku do Boga?
|
Pt sty 31, 2014 11:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
panMK napisał(a): Były tu wątki o tej tematyce w których odarto tą niby dobroć tak jak koźle odarto twoją wiarę w gender wo którą tak walczysz.Wiem że wszystko co nie pochodzi od BOGA pochodzi od złego ,nie kiedy pod przykrywką dobra.Ale "po owocach ich poznacie" taka jest prawda BÓG wie najlepiej a szatan mami bo jest mądrzejszy od nas i nie mamy do niego się co porównywać jeśli chodzi o intelekt i przebiegłość.Także to że robi z szatańskiego buddy taką owieczkę miłą i sympatyczną to nie jest prawdą ta owca jest czarna i prowadzi do piekła.I tu należy mieć rozeznanie.TYLKO BÓG ZBAWIA NIC I NIKT INNY TYLKO BÓG. ble ble ble ble Odpowiedz na pytanie : co jest złego w tym, że nie się nikogo nie krzywdzi? Czy uważasz, że tylko podobni tobie mogą byc dobrzy, moga dobro czynić, w wszyscy inni to sam szatan albo przez szatana opętani? P.s. mój nick to @Kozioł i odmienia się tak jak nazwisko
|
Pt sty 31, 2014 11:27 |
|
 |
amadeus35
|
panMK napisał(a): TYLKO BÓG ZBAWIA NIC I NIKT INNY TYLKO BÓG. ****************** Ale temu drogi kolego nikt nie zaprzecza, Jezus Chrystus jest naszym Panem i Zbawicielem.
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Pt sty 31, 2014 11:30 |
|
|
|
 |
panMK
|
Moje subiektywne odczucie jest takie .To dla koziołka jeśli ktoś się urodzi w takiej a nie innej wieże i jest dobrym człowiekiem tzn.spełnia wymógo 10 przykazań to zostanie zbawiony.Natomiast jeśli jest Katolikiem i odchodzi od wiary na rzecz jakiejś tam kriszny , świadkowie jehowy co to nawet jeśli by był "złotym człowiekiem" zostanie potępiony .Bo odrzucił jedyną prawdę BOGA na rzecz złego.Dla tego uważam że każdy może być zbawiony tylko od niego samego zależy czy tego chce i jak ma ugruntowaną swoją wiarę .Powtarzam to jest moje subiektywne spojrzenie na świat.Takie jest moje odczucie jeśli się mylę niech mi BÓG WYBACZY.
|
Pt sty 31, 2014 11:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
panMK napisał(a): Moje subiektywne odczucie jest takie .To dla koziołka jeśli ktoś się urodzi w takiej a nie innej wieże i jest dobrym człowiekiem tzn.spełnia wymógo 10 przykazań to zostanie zbawiony.Natomiast jeśli jest Katolikiem i odchodzi od wiary na rzecz jakiejś tam kriszny , świadkowie jehowy co to nawet jeśli by był "złotym człowiekiem" zostanie potępiony .Bo odrzucił jedyną prawdę BOGA na rzecz złego.Dla tego uważam że każdy może być zbawiony tylko od niego samego zależy czy tego chce i jak ma ugruntowaną swoją wiarę .Powtarzam to jest moje subiektywne spojrzenie na świat.Takie jest moje odczucie jeśli się mylę niech mi BÓG WYBACZY. Już była na tym forum jedna osoba która naśmiewała się z mojego nicku. Chcę zwrócić ci uwagę na to, że herb Jelita wywodzi się z czasów piastowskich, samo nazwisko Kozioł jest starym nazwiskiem szlacheckim np. herbu Nowina, kozioł występuje w herbie kilku miast rdzennie polskich. W heraldyce kozioł to symbol ofiary, poświęcenia, mężnej ofiarnej śmierci. Inne formy nazwisk Kozłowski, czy Kozielski, nazwiska polskich biskupów rzymskich. Kozioł to także "kozioł ofiarny" na którego Żydzi zrzucali wszystkie swoje winy i grzechy, a potem wypędzali na pustynię aby umarły wraz z nim. Kozioł z winogronami był pierwotnie symbolem wenus, a później symbolem Jezusa, Jego miłości. Może więc przestaniesz przekręcać mój nick?
|
Pt sty 31, 2014 14:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wracając do twojej wypowiedzi, to podobno KRK nie głosi kto zostanie potępiony, podobno .... Cytuj: ..świadkowie jehowy co to nawet jeśli by był "złotym człowiekiem" zostanie potępiony.. Jezus ostrzegał nas abyśmy sąd zostawiali Bogu, abyśmy nie stawiali się na miejscu Boga.
|
Pt sty 31, 2014 14:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
panMK napisał(a): Natomiast jeśli jest Katolikiem i odchodzi od wiary na rzecz jakiejś tam kriszny , świadkowie jehowy co to nawet jeśli by był "złotym człowiekiem" zostanie potępiony .Bo odrzucił jedyną prawdę BOGA na rzecz złego. Myślę, że karierę w pełni rozwinąłbyś w XIII w... z takim podejściem. Każdy myślący człowiek szuka drogi do "Boga", a tych jest bardzo wiele. Przykro mi to stwierdzić, ale Ty przyjacielu, nie prezentujesz tej "pięknej" strony wiary. Postaraj się otworzyć oczy na "świat", i zobaczyć jak świat jest... różnorodny. Jak podkreślił kolega powyżej ufaj Panu, a nie wyręczaj go. amadeus35 napisał(a): panMK napisał(a): TYLKO BÓG ZBAWIA NIC I NIKT INNY TYLKO BÓG. ****************** Ale temu drogi kolego nikt nie zaprzecza, Jezus Chrystus jest naszym Panem i Zbawicielem. Nie sposób się z tym nie zgodzić. Tylko że Bóg, to nie koniecznie Jezus Chrystus, jeśli chodzi o cały świat. A "Wy" Chrześcijanie, to nie jedyne istniejące "plemię" na ziemi. Kozioł napisał(a): Odpowiedz na pytanie : co jest złego w tym, że nie się nikogo nie krzywdzi? Czy uważasz, że tylko podobni tobie mogą być dobrzy, mogą dobro czynić, w wszyscy inni to sam szatan albo przez szatana opętani ? Jeśli można, dołączam się do pytania ?
|
Pt sty 31, 2014 14:54 |
|
 |
panMK
|
Nie stawiam się w miejscu BOGA .Tak każdy może pobłądzić BÓG na to przyzwala.Jednak śmierć w takim grzechu ciężkim jakim jest odejście od religii Chrześcijańskiej a będąc nim wcześniej nie daje złudzeń taka jest prawda .I na to nie ma rady .A to co wy ze swoim życiem zrobicie to wasz wybór.I nie ma sensu toczyć sporów z wami ,wy idziecie drogą ciemności ,do puki do póty się nie ockniecie z tego do póty będziecie w tym trwać.Daj BOŻE aby i wam się otworzyły oczy na jedynego BOGA AMEN.
|
Pt sty 31, 2014 19:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wpierw oceniłeś ŚJ jako potępionych, teraz nas jako potępionych, bo się z tobą nie zgadzamy. Zacząłeś od tego, ze nie stawiasz się w miejscu Boga a potem ... a potem stałes się bogiem. 
|
Pt sty 31, 2014 20:15 |
|
 |
lokis
|
PanieMk, jak wiemy wszystko dzieje sie za przyzwoleniem Boga. Nawet na wystepki Szatana Bog musi wyrazic zgode. Jemu chodzi o nasze dobro. Dobro wynikajace rowniez z cierpien, szalenstwa porzucenia jedynej wiary poprawnej. Przeciez lotr z krzyza tez do nieba poszedl. Beda umierali, zostana namaszczeni, chca czy nie i sprawa zalatwiona. Daj Boga pracowac w rytmie jaki uwaza za stosowny. 
|
Pt sty 31, 2014 20:28 |
|
 |
panMK
|
Tylko ów łotr się nawrócił i wyznał że jest na krzyżu zasłużenie ,po czym prosił o wybaczenie.To było szczere i z głębi serca.To jest przykład znakomicie odzwierciedlający nasze życie .On potrafił się podźwignąć z grzechu ,natomiast ten drugi szydził i miał za nic JEZUSA .Tak to wygląda i teraz ,nie każdy może być zbawiony bo nie każdy szczerze żuje za swe przewinienia .A w chwili śmierci o każdego duszę jest toczona zaciekła walka.Faustynka w swych dzienniczkach opisuję jedno z takich zdarzeń kiedy to MATKA BOSKA pokazała jej grzesznika który konał w mękach ,ale jeszcze dała mu szanse przysłała do niego siostrę zakonną aby się na wrócił .Ale ten tą wyciągniętą dłoń odrzucił ,tym samym skazał się na potępienie.Po jego śmierci demony porwały jego duszę ,a MATKA BOŻA jej powiedziała że tak wiele dusz by było zbawionych gdyby tylko tego zechciały .Ale zły który się takiej jemu oddanej osoby trzyma to zrobi wszystko aby w tej ostatniej godzinie nie odebrano mu łupu.
|
Pt sty 31, 2014 21:12 |
|
 |
panMK
|
A i jeszcze jedno misiek czy cię obrażam pisząc na ciebie misiek bo pan kozioł się bulwersuje strasznie jak go nazywam koziołek.Gość nie ma poczucia humoru ani rezerwy w stosunku do siebie no nie panie misiek?
|
Pt sty 31, 2014 21:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wielce Szanowny Panie MK,
Przekazuję Panu powiadomienie o postanowieniu zwraccania się do Pana dla celów żartobliwych tonem przesadnie oficjalnym i zawsze w trzeciej osobie. Decyzję swą motywuję tym, że jak zdążyłem zauważyć ma Pan życzenie żartować sobie z nicków i avatarów innych użytkowników, nie byłoby więc wskazane, by Pan rościł sobie prawa do traktowania swojej osoby na odmiennych warunkach.
Załączam wyrazy głębokiego poważania, Wściekła Foka
|
Pt sty 31, 2014 21:54 |
|
|
|