Nowenna Pompejska i cuda za jej przyczyną
Autor |
Wiadomość |
kalip
|
 Re: Nowenna Pompejska i cuda za jej przyczyną
Odmawiając Nowennę Pompejańską otrzymujemy wiele łask za przyczyną Królowej Różańca Świętego ,nawet takie , których się nie spodziewamy .Odmawiam 37 dzień w intencji zdrowia żony i co się okazało ---żona zaczęła czytać Pismo Święte . Dotychczas stroniła od niego i w ogóle od pism czy filmów katolickich , wolała kolorowe "babskie"a obecnie ją drażnią . Dla mnie jest to niepodważalny znak Łaski.
|
Śr lut 12, 2014 20:33 |
|
|
|
 |
panMK
|
w końcu MATKA BOŻA obiecała tym którzy będą odmawiać Nowennę obfitość łask i spełnienie próśb kierowanych do NIEJ.Powiem od siebie że odmawiam wszystkie tajemnice ,rano Radosną i Światła i wieczorem Bolesną i Chwalebną jest to dla mnie coś wspaniałego czuć bliskość MATKI PRZENAJŚWIĘTSZEJ i to że nie odtrąca człowieka chociaż tak wiele JEJ SAMEJ i JEZUSOWI zrobiłem przykrości i przysporzyłem i przysparzam bólu.Ale JEJ miłość jest ponad to co złe i daje nam takie łaski o jakich nawet nie śnimy ,o czym wczoraj ja i koło 100 osób mogłem się przekonać .CHWAŁA MARYI ZA TO .
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Śr lut 12, 2014 21:35 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
kalip napisał(a): Odmawiam 37 dzień w intencji zdrowia żony i co się okazało ---żona zaczęła czytać Pismo Święte ....Dla mnie jest to niepodważalny znak Łaski. No to szybko poszło. Moja teściowa modli się w intencji mego nawrócenia od KILKUNAST LAT, nawet msze w tej intencji zamawia. I nic. Łaski bez 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz lut 13, 2014 8:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@panMK Z całym szacunkiem dla Marii, Matki Boga (taki nadali jej tytuł starożytni) wątpię aby szafowała łaskami Boga, wątpię aby obiecywała coś, co nie od niej zależy, czy aby spełniała prośby. Nie jest to w mocy żadnego człowieka. Wszelka łaska jest od Boga i Jemu za to dzięki.
|
Cz lut 13, 2014 9:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Z całym szacunkiem dla Marii, Matki Boga (taki nadali jej tytuł starożytni) wątpię aby szafowała łaskami Boga, wątpię aby obiecywała coś, co nie od niej zależy, czy aby spełniała prośby. Nie jest to w mocy żadnego człowieka. Czyli co? Wszelka modlitwa wstawiennicza jest bez sensu? Cytuj: Wszelka łaska jest od Boga Ktoś przeczy? Cytuj: i Jemu za to dzięki. Nie można komuś podziękować, że się za nas pomodlił?
|
Cz lut 13, 2014 9:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): kalip napisał(a): Odmawiam 37 dzień w intencji zdrowia żony i co się okazało ---żona zaczęła czytać Pismo Święte ....Dla mnie jest to niepodważalny znak Łaski. No to szybko poszło. Moja teściowa modli się w intencji mego nawrócenia od KILKUNAST LAT, nawet msze w tej intencji zamawia. I nic. Łaski bez  Bo Bóg nie złamie Twojej woli. Nic na siłę. 
|
Cz lut 13, 2014 9:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): @panMK Z całym szacunkiem dla Marii, Matki Boga (taki nadali jej tytuł starożytni) wątpię aby szafowała łaskami Boga, wątpię aby obiecywała coś, co nie od niej zależy, czy aby spełniała prośby. Nie jest to w mocy żadnego człowieka. Wszelka łaska jest od Boga i Jemu za to dzięki. Toteż nie czci się Marii jako boginię, ale Matkę Boga która ma powiedzmy względy w wypraszaniu pewnych łask dla ludzi, mamy tego przykład w Kanie Galilejskiej gdzie Jezus spełnił jej prośbę. I pod krzyżem gdzie powiedział - oto matka Twoja.
|
Cz lut 13, 2014 9:10 |
|
 |
amadeus35
|
 Re: Nowenna Pompejska i cuda za jej przyczyną .
panMK napisał(a): Bo trochę o niej poczytałem i wiem że za jej wstawiennictwem wiele łask ludzie doznają ,możesz o nich poczytać na tej stronie. Jezus powiedzial`` Ja jestem jedynym posrednikiem `` czyli to co piszesz przeczy slowom naszego Pana Jezusa Chrystusa.
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Cz lut 13, 2014 9:23 |
|
 |
amadeus35
|
panMK napisał(a): w końcu MATKA BOŻA obiecała tym którzy będą odmawiać Nowennę obfitość łask i spełnienie próśb kierowanych do NIEJ.Powiem od siebie że odmawiam wszystkie tajemnice ,rano Radosną i Światła i wieczorem Bolesną i Chwalebną jest to dla mnie coś wspaniałego czuć bliskość MATKI PRZENAJŚWIĘTSZEJ i to że nie odtrąca człowieka chociaż tak wiele JEJ SAMEJ i JEZUSOWI zrobiłem przykrości i przysporzyłem i przysparzam bólu.Ale JEJ miłość jest ponad to co złe i daje nam takie łaski o jakich nawet nie śnimy ,o czym wczoraj ja i koło 100 osób mogłem się przekonać .CHWAŁA MARYI ZA TO . Kiedy i komu Matka Boza ( Maria) cokolwiek obiecywala 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Cz lut 13, 2014 9:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): Jezus powiedzial`` Ja jestem jedynym posrednikiem `` czyli to co piszesz przeczy slowom naszego Pana Jezusa Chrystusa. Zadałem pytanie. Odpowiesz na nie, czy będziesz tylko jak zdarta płyta powtarzał starą śpiewkę?
|
Cz lut 13, 2014 9:50 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
amadeus35 napisał(a): Jezus powiedzial`` Ja jestem jedynym posrednikiem `` czyli to co piszesz przeczy slowom naszego Pana Jezusa Chrystusa.
Gdzie i kiedy tak powiedział?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz lut 13, 2014 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uwagę osobistą przeniosłam tutaj viewtopic.php?p=794682#p794682ale następnym razem podobne wpisy trafią do kosza.
|
Cz lut 13, 2014 13:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
equuleuss napisał(a): Kozioł napisał(a): @panMK Z całym szacunkiem dla Marii, Matki Boga (taki nadali jej tytuł starożytni) wątpię aby szafowała łaskami Boga, wątpię aby obiecywała coś, co nie od niej zależy, czy aby spełniała prośby. Nie jest to w mocy żadnego człowieka. Wszelka łaska jest od Boga i Jemu za to dzięki. Toteż nie czci się Marii jako boginię, ale Matkę Boga która ma powiedzmy względy w wypraszaniu pewnych łask dla ludzi, mamy tego przykład w Kanie Galilejskiej gdzie Jezus spełnił jej prośbę. I pod krzyżem gdzie powiedział - oto matka Twoja. Moja uwaga nie dotyczyła modlitwy wstawienniczej, czy oddaniu Marii pod opiekę Janowi, lecz wypowiedzi jakże innej od twojej. W skrócie poniżej. panMK napisał(a): w końcu MATKA BOŻA obiecała tym którzy będą odmawiać Nowennę obfitość łask i spełnienie próśb kierowanych do NIEJ.....Ale JEJ miłość jest ponad to co złe i daje nam takie łaski o jakich nawet nie śnimy .CHWAŁA MARYI ZA TO . I tylko (albo aż) tyle.
|
Cz lut 13, 2014 14:22 |
|
 |
panMK
|
Właśnie gdzie i kiedy JEZUS tak powiedział.Przekręcasz fakty i dostosowujesz do własnej wizji.Pan JEZUS powiedział że przez niego każdy dostaje się do NIEBA ,a nie że tylko JEZUSA możemy prosić o łaski.
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Cz lut 13, 2014 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): panMK napisał(a): Bo trochę o niej poczytałem i wiem że za jej wstawiennictwem wiele łask ludzie doznają ,możesz o nich poczytać na tej stronie. Jezus powiedzial`` Ja jestem jedynym posrednikiem `` czyli to co piszesz przeczy slowom naszego Pana Jezusa Chrystusa. W którym miejscu jest ta sprzeczność, skoro NMP i świętych prosimy o wstawiennictwo u Boga Ojca, a nie o pośrednictwo do niego?
|
Cz lut 13, 2014 14:58 |
|
|
|