Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 20, 2025 0:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
 Co wy na to? 
Autor Wiadomość

Post Re: Co wy na to ?
http://www.youtube.com/watch?v=wHtiqRVK5vk

Polecam ,bądźmy jak te dzieci czyści i niewinni a wielka chwała nas będzie czekać w NIEBIE DAJ BOŻE.

Pt kwi 04, 2014 21:08

Mylisz sie bardzo. To nie nasza czystosc czy swietosc otworzy przed nami NIEBO. Ale Jezusa swietosc.
Nasza swietosc jest jak szata splugawiona chcby nie wiem jak bardzo bysmy sie starali.
Nigdy nie dorowna Bozej i nawet nie zblizy sie do niej.
Dlatego wlasnie Slowo Boze mowi, ze MUSIMY SIE NA NOWO NARODZIC.
Ty spotkales sie z Bogiem, narodziles na nowo, ale nie glos tu zakonu i nie wprowadzaj ludzi w blad mowiac, ze nasze uczynki otworza przed nami niebo. To nie jest prawda. Tylko JEZUS, bo TYLKO JEZUS jest drzwiami do Ojca.

Wt kwi 08, 2014 17:54

Nie wiem o co to oburzenie z pani strony ,przecież CHRYSTUS chodząc po świecie sam mówił abyśmy byli jak dzieci czyści i nie winni ,nie splugawieni złem które czyha na człowieka dorastającego czy dorosłego.Więc nie wiem czemu pani tak zareagowała ?

Wt kwi 08, 2014 20:01

majanovak@,panMK@
mysle ze zaszlo miedzy wami male nieporozumienie.

panMK napisal: Polecam ,bądźmy jak te dzieci czyści i niewinni a wielka chwała nas będzie czekać w NIEBIE DAJ BOŻE.

Czysci i niewinni jak dzieci mozemy byc tylko w Jezusie Chrystusie innej mozliwosci nie ma poniewaz tak mowi Pismo Swiete.
I jak sie domyslam to mial panMK na mysli.

Bog jest Miloscia :)

Śr kwi 09, 2014 10:36

panMK napisał(a):
Nie wiem o co to oburzenie z pani strony ,przecież CHRYSTUS chodząc po świecie sam mówił abyśmy byli jak dzieci czyści i nie winni ,nie splugawieni złem które czyha na człowieka dorastającego czy dorosłego.Więc nie wiem czemu pani tak zareagowała ?

Bo Pan powiedzial, ze kto bedzie czysty pojdzie do nieba. A do nieba nie pojdzie sie tylko dlatego, ze bedziemy starali sie byc czysci. Nasza czystosc i swietosc przyjmujemy w DARZE. W darze zbawienia otrzymujemy sprawiedliwosc do jakiej nigdy sami w naszym ciele bysmy nie doszli.
To chyba jest zrozumiale?
To bardzo powazna sprawa, bo na zbawienie nie mozna sobie zasluzyc zadnym swietym zyciem, ale mozna je jedynie przyjac w prezencie, a swietosc to produkt uboczny tego, ze SWIETY i SPRAWIEDLIWY mieszka w nas. I dlatego my chcemy zyc swietym zyciem. To wielka roznica.

Śr kwi 09, 2014 11:02

powiem pani tak ja odbieram słowa JEZUSA w ten sposób że mówiąc to dał nam ,pokazał nam drogę prowadzącą do zbawienia ,tak jak DZIESIĘCIORO PRZYKAZAŃ dane nam przez BOGA.Ta droga niejako daje nam zielone światło tam w niebie jeśli sumiennie wypełnimy co nam PAN nakazał.To też po śmierci JEZUS będzie zadowolony z tych posłusznych i za JEGO przyczyną nie jako w nagrodę za nasze życie pełne miłości i za razem bojaźni BOŻEJ pozwoli cieszyć się NIEBEM :)

Śr kwi 09, 2014 19:46

panMK napisał(a):
powiem pani tak ja odbieram słowa JEZUSA w ten sposób że mówiąc to dał nam ,pokazał nam drogę prowadzącą do zbawienia ,tak jak DZIESIĘCIORO PRZYKAZAŃ dane nam przez BOGA.Ta droga niejako daje nam zielone światło tam w niebie jeśli sumiennie wypełnimy co nam PAN nakazał.To też po śmierci JEZUS będzie zadowolony z tych posłusznych i za JEGO przyczyną nie jako w nagrodę za nasze życie pełne miłości i za razem bojaźni BOŻEJ pozwoli cieszyć się NIEBEM :)

Jezus Chrystus nie tylko wskazal nam droge ale rowniez powiedzial co powinnismy czynic zeby dostapic zbawienia, nie ma zbawienia bez Jezusa Chrystusa tak mowi Pismo Swiete.
Zycie w Jezusie Chrystusie i Duchu Swietym daje nam Milosc Boza a ta wyzwala dobre uczynki.
Boga nie nalezy sie bac, Boga nalezy sercem kochac. :)

Cz kwi 10, 2014 11:21

panMK napisał(a):

Biblia mowi nam co trzeba zrobic, zeby znalezc sie w niebie:
"Odpowiadając Jezus, rzekł mu: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam ci, jeśli się kto nie narodzi na nowo, nie może ujrzeć Królestwa Bożego."
Nalezy sie narodzic na nowo. Bez tego ani rusz.
"Jeśli zaś kto nie ma Ducha Chrystusowego, ten nie jest jego. "
Kto ma Ducha Chrystusa ten nalezy do Boga.

Pn kwi 14, 2014 19:19

zgadzam się z pani wypowiedzą ,a czy wiernie wypełniając zadania powierzone nam przez JEZUSA nie czyni nas narodzonymi na nowo i czy JEZUS nas w dążeniach do nieba nie prowadzi widząc nasze starania ,i nie pomaga nam gdy upadamy pod krzyżem który w końcu każdy oddany JEZUSOWI musi dźwigać .

Pn kwi 14, 2014 19:29

Zauważyć należy,że Jezus daje pełną odpowiedź dotyczącą ponownych narodzin każdego z nas:
Odpowiedział Jezus:"Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci, jeśli się kto nie narodzi z wody i z Ducha, nie może wejść do Królestwa Bożego. Co się narodziło z ciała, ciałem jest, a co się narodziło z Ducha, duchem jest. Nie dziw się, że ci powiedziałem: Musicie się na nowo narodzić.”

Pn kwi 14, 2014 19:52

panMK napisał(a):
zgadzam się z pani wypowiedzą ,a czy wiernie wypełniając zadania powierzone nam przez JEZUSA nie czyni nas narodzonymi na nowo i czy JEZUS nas w dążeniach do nieba nie prowadzi widząc nasze starania ,i nie pomaga nam gdy upadamy pod krzyżem który w końcu każdy oddany JEZUSOWI musi dźwigać .

Jakkolwiek staramy sie wypelniac powierzone nam zadania - to nas nie zbawi.
Zbawia OSOBA, nie nasze uczynki. Mozemy sie starac bardzo, ale zbawienie jestesmy tylko z LASKI, za darmo. Zbawienie to dar. Prezent.
"Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć, lecz darem łaski Bożej jest żywot wieczny w Chrystusie Jezusie, Panu naszym. "
Slowo Boze jest jasne, i wyraznie pisze:
"Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; (9) nie z uczynków, aby się kto nie chlubił."
Jezusa kocha wszystkich tych, ktorzy sa Jego dziecmi i tych, ktorzy Go odrzucili. Jezus nam pomaga we wszystkim. Ale jest tez sprawiedliwy i kto Go odrzuca ten sam wybiera zycie bez Boga i wiecznosc bez Niego.
Nie zmienia to jednak faktu, ze Jezus umarl za nas na krzyzu, aby nas zbawic.
"Uważamy bowiem, że człowiek bywa usprawiedliwiony przez wiarę, niezależnie od uczynków zakonu." Rzymian 3,28
Rozumie pan roznice? Nasze uczynki wynikac maja z milosci do Chrystusa, z nowego narodzenia w naszym sercu, z przyjecia Jezusa, akceptacji Jezusa.
Tak sie przeciez stalo w pana przypadku. Jezus sie panu objawil i narodzil sie pan z Ducha Bozego i poznal Jego milosc i dlatego wlasnie chce pan czynic Jego wole i Jemu sie podobac wypelniajac Jego przykazania.
A nie na odwrot, ze nasze uczynki maja nam zaskarbic Boza laske, czy akceptacje. My juz mamy akceptacje Boga. On juz nas kocha i akceptuje. Dzieki Jezusowi i Jego ofierze na krzyzu. Juz mamy pokoj z Bogiem, juz nasze grzechy zostaly nam wybaczone. Ale to dostalismy w DARZE. To laska, prezent. To nie z nas.
Zadne nasze uczynki nas nie zbawia. Zbawia TYLKO Jezus. Nasze uczynki wiec to nasza odpowiedz na Jego laske, Jego dar, Jego prezent. W odpowiedzi na Jego milosc my odpowiadamy miloscia bo jak inaczej.. :-D

Śr kwi 16, 2014 18:51

przede wszystkim to z jakiej racji wywnioskowała pani że narodziłem się na nowo (wróciłem do BOGA).Ja od zawsze byłem , jestem i daj BOŻE będę MU oddany.Także pisanie że spotkałem JEZUSA na pewnym etapie mojego życia to jakieś pani widzi mi się.Po drugie to co pani pisze to takie masło maślane bo to co ja piszę i pani TO TO SAMO tylko ubrane w inne słowa .Gdzie pani wywnioskowała że ja mówię że nie przez ŚMIERĆ JEZUSA będziemy zbawieni ,czym temu zaprzeczam ,tym że mówię że należy się starać podążać JEGO drogą którą nam dał abyśmy byli zbawieni.Proszę się na mnie nie złościć ale takie są fakty.Niech pani się moją wypowiedzią nie urazi ,bo tego nie miałem na celu.

Śr kwi 16, 2014 20:54
Cytuj:
Zadne nasze uczynki nas nie zbawia.

Maju, a co powiesz na te słowa Jezusa -

Cytuj:
Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych [ludzi] od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie; byłem nagi, a przyodzialiście Mnie; byłem chory, a odwiedziliście Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie. Wówczas zapytają sprawiedliwi: Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie? A Król im odpowie: Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili. Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie. Wówczas zapytają i ci: Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie? Wtedy odpowie im: Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili. I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego. (Mt 25:31-46)

Cytuj:
Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili. (...) Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili.

Czy uczynki naprawdę nie mają żadnego znaczenia dla Boga wobec takich słów?

Śr kwi 16, 2014 21:00

No właśnie trzeba żyć słowem BOŻYM a będziemy ZBAWIENI :)

Śr kwi 16, 2014 21:53

Trzeba mieć w sercu miłość i to podstawa. Gdyż jak ma się miłość, to ma się Boga w sobie i czyni się to co słuszne i dobre dla drugiego i dla siebie :-)

Cz kwi 17, 2014 8:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona