Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 23:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Co sądzicie? 
Autor Wiadomość

Post Re: Co sądzicie ?
to co opowiadał to wymieszanie prawdy z fikcją ,ale jest coś takiego jak rachunek prawdopodobieństwa z którego można wyliczyć prawdopodobieństwo potwierdzenia się Starotestamentowych przekazów w jednej osobie JEZUSA ,to raczej tak czy inaczej jest mało realne aby się wydarzyło ,a jednak miało miejsce.

Wt kwi 22, 2014 22:15

Mało realne było również to, że powstałem Ja. No przecież wystarczył jeden gen, inna godzina, miejsce, znajomi i tak dalej żebym ja nie był już mną tylko kimś innym.

Wt kwi 22, 2014 22:26
Obejrzałem pierwszą część i jest tam dużo prawdy o obecnych czasach. Jest to czas kiedy na świecie szatan w bardzo potężny sposób manifestuje swoją obecność jak nigdy w historii. Mowa o świecie show biznesu jest jak najbardziej prawdziwa. Show biznesem rządzi sam szatan i jest jego panem i kreatorem. Kiedyś mówiło się że szatanistyczną muzyka to jakiś metal, ciężkie brzmienia idt. Dzisiaj szatanistyczną muzyką jest pop kierowany do jak największej liczby odbiorców w tym młodych, eksponowany przez największe media sterowane przez elity świata służące szatanowi. Wielu twórców muzyki którzy osiągneli największe sukcesy są niewolnikami szatana i sprzedało mu duszę za sukces i w ten sposób szatan wywiera poprzez nich wpływ na miliony ludzi. Ten pop szatanizm jest także kierowany obecnie do małych dzieci. Świat filmowy też jest rządzony przez szatana tak jak muzyczny. Hollywood to siedlisko szatana on nim steruje mając tam swoje sługi. W showbiznesie i nie tylko została pominięta rola Żydów, szatan ich szczególnie nienawidzi i ma wśród nich swoje wierne sługi z ogromnymi wpływami w świecie. O Unii Europejskiej też była tam zawarta prawda. Jest to twór elit rządzących światem których większym celem jest światowy rząd mający kątrolę nad światem. Dlatego w EU, dziele samego szatana tak potężnie są zwalczane Prawa Boga. Z piekła zostało wypuszczonych miliony demonów aby niszczyły ludzi z obecnego ostatniego pokolenia na wygnaniu przed powrotem Pana Jezusa. Jest to obecnie czas antychrysta który jeszcze się w pełni nie ujawnił ale już działa na świecie i wielkie organizacje już mu służą. Antychryst to wcielony szatan i ujawni się tak jak Jezus za pierwszym przyjściem w ciele. Będzie wyglądał jak człowiek ale nie posiada on ludzkiej duszy. Tak samo inne demony występują pod postacią ludzkich ciał. Wszelkie wzmianki kreowane obecnie przez elity świata o istnieniu pozaziemskiego życia są związane z demonami. Gdyby światu oświadczyli że nawiązali kontakt z obcymi istotami to będzie miało to związek z szatanem. Te wzmianki o innym życiu kreowane przez elity obecnie mają też inny cel w tym ostatecznym czasie. Za ostatniego obecnego pokolenia Bóg będzie dokonywał wielkich cudów. Szatan o tym wie i już działa poprzez swoje sługi. Jego celem jest aby kiedy te wielkie przepowiedziane cuda Boga będą miały miejsce, jego sługi, elity świata będą przekonywać świat że to nie były cuda Boga, a zjawiska kosmiczne i wpływ obcych istot. To jest cel kiedy obecnie elity za wczasu stopniowo przekonują ludzi do istnienia innych inteligentnych istot i życia. Co do antychrysta który w niedługim czasie się ujawni i zwiedzie świat, jego narodziny mogły mieć miejsce pod koniec lat 60siątych. W tych latach widać szczególną manifestację szatana na świecie i bezpośrednie odwołania do niego przez elity. Obecnie także Kościół Katolicki jest przygotowywany na wystąpienie antychrysta, ma o w nim wiele swoich sług które już się ujawniają. Itd. itd. można by wiele mówić na temat obecnej manifestacji szatana na świecie, tej największej ostatniej manifestacji która ma obecnie miejsce i jest bardzo wyraźna ale wielu jej nie dostrzeże nawet kiedy szatan poda się za Jezusa i wedrze się do wnętrza Kościoła gdzie będzie czczony zamiast Jezusa na końcu.

Wt kwi 22, 2014 22:27

Quas a może te elity po prostu umieją coś więcej niż przeciętny Kowalski? Pod tą logikę mogę podpiąć wszystkie osoby sukcesu i posądzić je o sprzedanie duszy. Poza tym przynależność do różnych organizacji jest normą. Chyba nie ma człowieka na ziemi który nie chciałby być pełnoprawnym członkiem czegoś elitarnego, jedynego w swoim rodzaju. Nawet za dziecka największym marzeniem było posiadanie tajnego pomieszczenia w którym można byłoby się spotykać. Chęć bycia tym lepszym, tym który wie więcej zawsze nam towarzyszy :)

Wt kwi 22, 2014 22:33
Prawdziwie_nieprawdziwy
Jeżeli chodzi o show biznes to są tacy którzy się przyznają do bycia sługami szatana i są tacy którzy nie robią tego bezpośrednio. Tak samo jest w świecie polityki, choć są tam osoby bezpośrednio służące szatanowi to wiele robi to nieświadomie. Tak samo jest w Kościele. W showbiznesie jest bardzo wyrazna dominacja szatana. Tak, wiem będziesz podważał ale i ateizm jest tworem wspieranym przez elity rządzące światem a służące szatanowi tyle że obecnie będziecie marginalizowani bo nie ateizm jest celem ostatecznym elit. Ateistom wydaje się że są wyzwoleni a tak naprawdę są w pierwszej kolejności ofiarami elit świata i marionetkami.

Wt kwi 22, 2014 22:47
Quas, taka mała prywata, czy jest jakakolwiek sfera poza Kościołem Katolickim w którym wg Ciebie Szatan nie rządzi? Z takim podejściem to zastanawiam się jak Ty lodówkę otwierasz, o Internecie nie wspominam.
To trochę dziwne, kiedy osoba określająca się jako katolik o silnej wierze w kółko tylko gada o Szatanie i elitach, a w tej całej masie treści może raz na jakiś czas pojawi się Bóg, jak się wychyli spomiędzy Żydów i demonów. Rozumiem, że tak masz, jednak z zewnątrz to właśnie tak wygląda, nieco... dziwnie jak na osobę wierzącą, jak na katolika, który pokłada (chyba) ufność w istocie w którą wierzy.

Przepraszam za prywatę i lekki offtop, zainteresowało mnie to, jak nie masz ochoty odpowiadać to zignoruj :)

Wt kwi 22, 2014 23:10
Breta

:). To nie ja powiedziałem że panem tego świata jest szatan. Widzisz, tyle że ja odwołuje się do Boga, Jego Prawa i Jego Słów. Demaskowanie szatana i odwoływanie się do Prawa Boga to też głoszenie Ewangelii. Dzisiaj nawet bardzo potrzebne. Dzisiaj nie wystarczy głośić że Jezus kocha ludzi, jest miłosierny we wszystkim i tyle. Polacy to znają bardzo dobrze a mimo to oddalamy się od Boga. W miejsce Prawa Boga podkłada się prawa szatana i argumentuje się to właśnie o miłosierdzie Boga, o tolerancję itd.. Jest to fałsz i zakłamanie. Jeżeli działa szatan, a tak jest, to moim obowiązkiem jako katolika jest też demaskowanie jego dzieł, aby nie zwiodł wszystkich i głoszenie przy tym Prawa Boga. Może byś wolała aby mówić tylko o Bogu, a szatana i jego dzieł to nie ma kiedy jest panem świata. To jest zakłamanie dla mnie jako katolika.

Wt kwi 22, 2014 23:36
@Quas
Co ja bym wolała, to zostawmy :)
Po prostu siedzę tu sobie, czytam te posty i po jakimś czasie na postawie postów człowiek sobie coś niecoś już może powiedzieć na temat wielu użytkowników. To, że raczej rzadko będziemy mieli podobne zdanie to dość naturalne, ze względu na różnice między nami. Po prostu z lektur Twoich postów widać o wiele większą Twoją pasję do mówienia o szatanie, Żydach, demonach i elitach ;-) Zaczęłam się zastanawiać czy taka wizja zafiksowanego na szatanie użytkownika to po prostu taka iluzja, wynikająca z tego, że wnioskuję wedle tego co piszesz, czy Ty już tak masz też w życiu codziennym, stąd pytanie o lodówkę ;-) Jeśli dobrze zrozumiałam to taki styl ewangelizacyjny i mylne wrażenie o Twojej osobie?

panMK napisał(a):
to co opowiadał to wymieszanie prawdy z fikcją ,ale jest coś takiego jak rachunek prawdopodobieństwa z którego można wyliczyć prawdopodobieństwo potwierdzenia się Starotestamentowych przekazów w jednej osobie JEZUSA ,to raczej tak czy inaczej jest mało realne aby się wydarzyło ,a jednak miało miejsce.

Jasne, jest coś takiego jak rachunek prawdopodobieństwa, ale podejrzewam, że jeśli na sali jest matematyk to właśnie wstrząsnął nim dreszcz. Ale ja "siadywuję" na innym wydziale, więc nie będę ciągnęła i właziła w cudze kompetencje.

Wt kwi 22, 2014 23:49
Breta
Po prostu jak jest jakieś zło to nie mówię daj na luz Jezus i tak Cię kocha, to spłycenie. Mówię to jest takie a takie, tak chce szatan, a tak chce Bóg. :) Mówię o dziełach szatana bo one są, ale zawsze staram się pokazywać Prawo Boga i do niego kieruję i się odwołuję ponad wszystko. Przynajmniej staram się. :)

Śr kwi 23, 2014 0:19

quas napisał(a):
Breta

:). To nie ja powiedziałem że panem tego świata jest szatan. Widzisz, tyle że ja odwołuje się do Boga, Jego Prawa i Jego Słów. Demaskowanie szatana i odwoływanie się do Prawa Boga to też głoszenie Ewangelii. Dzisiaj nawet bardzo potrzebne. Dzisiaj nie wystarczy głośić że Jezus kocha ludzi, jest miłosierny we wszystkim i tyle. Polacy to znają bardzo dobrze a mimo to oddalamy się od Boga. W miejsce Prawa Boga podkłada się prawa szatana i argumentuje się to właśnie o miłosierdzie Boga, o tolerancję itd.. Jest to fałsz i zakłamanie. Jeżeli działa szatan, a tak jest, to moim obowiązkiem jako katolika jest też demaskowanie jego dzieł, aby nie zwiodł wszystkich i głoszenie przy tym Prawa Boga. Może byś wolała aby mówić tylko o Bogu, a szatana i jego dzieł to nie ma kiedy jest panem świata. To jest zakłamanie dla mnie jako katolika.

Gloszenie Ewangeli to jest gloszenie Slowa Bozego, gloszenie ze Bog jest Miloscia, tylko poprzez milosc ludzie sa w stanie dla Boga zrobic wszystko dobrowolnie, strach paralizuje i oddala ludzi od Kosciola i od Boga.

Pamietam jak Kosciol katolicki przez dlugie lata straszyl czyscem i pieklem,jaka byla reakcja wiernych, machali reka i uciekali, dobrze ze sie Kosciol zorientowal i zaczal mowic zgodnie z Ewangielia o Milosci Bozej, jest w tym niewatpliwie duza zasluga niezaleznych Kosciolow Chrzescijanskich jak rowniez ruchu odnowy w Duchu Swietym w samym Kosciele katolickim.

Śr kwi 23, 2014 8:19

No właśnie. Zbyt mało mówi się o miłości Bożej, która jest nieskończona i silniejsza niż wszystko inne. Ona pokona całe zło. Zbyt dużo za to mówi się o nakazach, zakazach i potępieniu. Jak ktoś boi się Boga to najwyraźniej go nie zna. Bo jak można bać się czystej miłości, doskonałości i dobroci. BÓG jest miłością i najczystszą prawdą niczym innym a miłość i prawda zawsze wygrywa.
Nie lękajcie się...... i kochajcie wszystko i wszystkich :-)

Śr kwi 23, 2014 8:30

Oj, można się bać, można. Wystarczy poczytać ST. Ja dziękuję za taką dobroć i miłość.... No chyba, że teraz Jahwe już taki nie jest i takich rzeczy nie robi? No ale sam prymas Glemp mówił, że azjatyckie tsunami to kara boska...Więc ja, maluczki, nie będę tego kwestionował raczej...

Śr kwi 23, 2014 8:36

Jajko napisał(a):
Oj, można się bać, można. Wystarczy poczytać ST. Ja dziękuję za taką dobroć i miłość.... No chyba, że teraz Jahwe już taki nie jest i takich rzeczy nie robi? No ale sam prymas Glemp mówił, że azjatyckie tsunami to kara boska...Więc ja, maluczki, nie będę tego kwestionował raczej...

Chrzescijan zyje w Nowym Przymierzu poprzez Jezusa Chrystusa, Bog okazal ludziom swoja bezgraniczna Milosci zsylajac nam swojego jedynego Syna ktory umarl za nasze grzechy na krzyzu i i pokonal smierc zmartwychwstajac, dajac nam Zbawienie.
Czy to nie jest wyrazem bezgranicznej Bozej Milosci ?

Śr kwi 23, 2014 8:44

ST jest spisany przez ludzi. To ludzie nadali słowom Boga taki sens. Bóg nie zsyła kar na ludzi. Wszystko jest alegorią, którą niekiedy ciężko zrozumieć. Bóg przemawiał w alegoriach, żeby dotrzeć do ludzi na tyle ile w obecnych czasach są w stanie pojąć. NT już jest spisany w innym tonie, gdy ludzie więcej potrafili już pojąć, choć wiele kwestii to też przykłady, alegorie, które trzeba interpretować duchowo a nie dosłownie.
Boga nie należy się bać tylko siebie i swojego zamknięcia na prawdę.
Ci co przestawiają Boga jako surowego sędziego nie mają o nim zielonego pojęcia.
Ale z czasem i oni poznają prawdziwy obraz Boga i Jego milości

Śr kwi 23, 2014 8:47

nic dodać nic ująć "BÓG jest sędzią sprawiedliwym który za dobro wynagradza a za zło każe",więc czynienie zła i schodzenie z drogi prawdy którą jest KK i liczenie że milusi BÓG wybaczy wszystko to raczej mało realne.Mamy przykład sodomy i gomory ,potop cesarstwo rzymskie i ich wypaczenia .Wszystko to doznało BOŻEJ kary ,dziś wiele się mówi o BOŻEJ każe za zło które ludzie tolerują a wręcz mu hołdują ,za wszystko będzie zapłata ,bo przeciwstawienie się BOŻEJ woli nieuchronnie wiąże się z poniesieniem konsekwencji.Toteż kiedyś czytałem że to co czeka ziemię i jej mieszkańców będzie gorsze niż to co się stało z sodomą i gomorą ,nie wynika z tego że BÓG jest zły tylko z tego że ludzie się od NIEGO odwrócili.I nie zapominajmy że jesteśmy JEGO własnością czy tego chcemy czy nie.

Śr kwi 23, 2014 9:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona