| Autor |
Wiadomość |
|
Marek_Piotrowski
|
 Re: Za dużo
Andy72 napisał(a): Ziemia jest rajem dla psychopatów, którzy zadają innym cierpienia. A to się bagatelizuje. Liczy się tylko niewiadoma - tzw. życie przyszłe. Mem piekła jest bardzo silny, dzięki temu można ludzi do wszystkiego zmusić. NIe. Centralną prawdą jest Niebo, nie piekło. I nie trzeba ludzi zmuszać - w tej sprawie ludzie mogą i chcą robić w życiu rzeczy wielkie Cytuj: Gdyby Bóg kazał zabić swoje dziecko, postępowalibyśmy wbrew swoim najgłębszym zasadom i sumieniu zabijając to dziecko w strachu przed piekłem. To jest manipulacja - polegająca na tym, że Bóg tak zrobić nie każe - i taki nie jest. Ty Andy przestań myśleć jakby się przyczepić do Boga - Ty się do Niego przyłącz.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
| So cze 25, 2016 15:03 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
Niestety czytałem Stary Testament i tam Abraham chciał na rozkaz Boga zabić swego syna, i zastał za to ... nagrodzony. Mniej szczęścia miała córka Jeftego. Przez całe życie czuję się szantażowany piekłem. Nie chcę TAKIEGO Boga, jak opisują Go religie. Może jest zupełnie inny, to mógłbym do niego się przyłączyć, ale taki jak nauczają religie - nie. Zamiast być przekupywany niebem, wolałbym mieć prawo do własnego zdania mieć ten luksus. Wolałbym być anihilowany.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| So cze 25, 2016 15:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Przez całe życie czuję się szantażowany piekłem. Nie chcę TAKIEGO Boga, jak opisują Go religie. Za dużo wysiadujesz na okultystycznych i ateistycznych forach.
|
| So cze 25, 2016 15:14 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
Bogowie wszystkich religii są paskudni, Jedyny wyjątek jaki znam to Prometuesz Cytuj: Za dużo wysiadujesz na okultystycznych i ateistycznych forach. Chyba za dużo na forum Wiara i forum Katolik 
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| So cze 25, 2016 15:15 |
|
 |
|
Askadtowiesz
|
Andy72 napisał(a): Ludzie za dużo myślą o piekle, a tymczasem zamieniają Ziemię w piekło Z tym to nawet ja sie zgadzam. Robek napisał(a): Andy72 napisał(a): Ludzie za dużo myślą o piekle, a tymczasem zamieniają Ziemię w piekło Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Niby gra słów, wspólne jest słowo "piekło", niemniej ta dysporporcja rzuca sie w oczy. Istotnie o piekle jest tu mowa często, a o tym co ludize robią złego innym- rzadko.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
| So cze 25, 2016 20:15 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
Niektórzy wierzą że demony na egzorcyzmach mówią świętą prawdę, gdy są zmuszone. Zastanawia mnie, dlaczego nie wspominają o tym morzu zła, które robią psychopaci, ale na przykład czepiają się mody damskiej, która polega że nie cała kobieta jest zakryta jak w islamie.
|
| So cze 25, 2016 20:29 |
|
 |
|
Robek
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Andy72 napisał(a): Na razie na ziemi mamy piekło. Kto ma? Ty? Jak by dobrze poszukać to troche takich ludzi by sie znalazło. Andy72 napisał(a): Niestety czytałem Stary Testament i tam Abraham chciał na rozkaz Boga zabić swego syna, i zastał za to ... nagrodzony. Mniej szczęścia miała córka Jeftego. Przez całe życie czuję się szantażowany piekłem. Nie chcę TAKIEGO Boga, jak opisują Go religie. Może jest zupełnie inny, to mógłbym do niego się przyłączyć, ale taki jak nauczają religie - nie. Zamiast być przekupywany niebem, wolałbym mieć prawo do własnego zdania mieć ten luksus. Wolałbym być anihilowany. Co to sie z tobą dzieje! Taki był z ciebie bogobojny katolik, A teraz!! kompletnie w drugą strone. Skoro Bóg ci nie pasuje to daj mu spokój, i zajmij sie sobą, bo z tego co mówisz to by wychodziło że nie można być szczęśliwym ateistą, a zobacz choćby na Jerzego Urbana  wiecznie szczęśliwy i zadowolony ateista. Czy ty taki nie możesz być?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| So cze 25, 2016 23:40 |
|
 |
|
Marek_Piotrowski
|
Na wypadek, gdyby któryś z Was NAPRAWDĘ poszukiwał odpowiedzi (a nie, jak na to wygląda, poświęcał czas wyłącznie na opowiadanie o swojej negacji): http://mateusz.pl/ksiazki/js-npp/js-npp_07.htmhttp://mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_14.htmhttp://mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_15.htm https://www.youtube.com/watch?v=WNBP2Afx7qINa portalu wiara.pl (na którym jest to forum) jest cykl "Czytamy Księgę Rodzaju z Wiara.pl", którego zadaniem jest "wspólnie z Czytelnikami, krok po kroku, zagłębiać się w jej treść." http://biblia.wiara.pl/doc/423086.Czyta ... ge-Rodzaju
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
| N cze 26, 2016 10:20 |
|
 |
|
Andy72
|
Osho kiedyś powiedział: Wszystkie religie opierają się na wierze, że istnieje życie po śmierci i należy poświęcić obecne dla przyszłego. Twierdzę, że trzeba poświęcić przyszłe dla obecnego, bo to jest wszystko, co masz: "tu-i-teraz".
|
| N cze 26, 2016 15:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie rozumiem, dlaczego za bycie psychopatą Bóg miałby karać ludzi. Za inne choroby psychiczne też? Może i za fizyczne? Nie masz ręki - do piekła wybryku natury!
Wyjaśnisz Andy o co Ci chodziło?
|
| N cze 26, 2016 15:59 |
|
 |
|
Andy72
|
Jezus powiedział: Węże, plemię żmijowe, jak wy możecie ujść potępienia w piekle? źli ludzie, psychopaci, nic dziwnego że powinni trafiać prosto w ogień wieczny. Natomiast zwykli ludzi za drobne grzeszki jak seks - w żadnym razie.
|
| N cze 26, 2016 16:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Jezus powiedział: Węże, plemię żmijowe, jak wy możecie ujść potępienia w piekle? Czy Jezus mówił te słowa o psychopatach, czy o obłudnikach? Cytuj: źli ludzie, psychopaci, nic dziwnego że powinni trafiać prosto w ogień wieczny. Nie napisałem "powtórz jeszcze raz to samo", tylko, abyś uzasadnił, dlaczego Bóg ma karać za choroby psychiczne. I czy uważasz, że za fizyczne też powinien.
|
| N cze 26, 2016 16:37 |
|
 |
|
Andy72
|
Obłuda to cecha psychopatów. Do psychopatów pasuje określenie "plemię żmijowe"
|
| N cze 26, 2016 18:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy, psychopata to jest człowiek chory. Taki jak Ty. Poślesz psychopatę do piekła, to sam z nim tam trafisz.
Osobna sprawa, że uparcie szukasz jakiegoś czarnego luda, na którego mógłbyś zwalić całe zło, żeby przez kontrast okazać się dobrym, nie robiąc nic w tym kierunku. To jest obrzydliwość.
|
| N cze 26, 2016 19:14 |
|
 |
|
Andy72
|
Nie, psychopata to człowiek bez sumienia, który na tym świecie ma dobrze.
|
| N cze 26, 2016 19:17 |
|
|
|