| Autor |
Wiadomość |
|
Kalartyd
|
 Re: Dotyk Boga
Dla mnie, jak ktoś odczuwa dotyk Boga, to powinien zgłosić się na policję z oskarżeniem o naruszenie nietykalności cielesnej. Zwłaszcza, jak ktoś jest niepełnoletni, a wiadomo - Bóg i jego kapłani takich lubią.
|
| Pt paź 24, 2025 21:23 |
|
|
|
 |
|
Atimeres
|
Jeśli tu nie działa ma żaden moderator, to należałoby to forum zamknąć. Nie może funkcjonować forum pod nazwą "Wiara", zdominowane przez chorych bluźnierców.
|
| So paź 25, 2025 7:14 |
|
 |
|
Witold33
|
Zamiast się ciskać i dąsać - macie tu, drodzy wierzący - kawał roboty ewangelizacyjnej do odwalenia. To wasz obowiązek.
|
| So paź 25, 2025 8:06 |
|
|
|
 |
|
mareta
|
Witold33 napisał(a): Zamiast się ciskać i dąsać - macie tu, drodzy wierzący - kawał roboty ewangelizacyjnej do odwalenia. To wasz obowiązek. Dobrze wiedzieć. Może będziesz mógł korzystać.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
| So paź 25, 2025 19:34 |
|
 |
|
Kalartyd
|
Atimeres napisał(a): Jeśli tu nie działa ma żaden moderator, to należałoby to forum zamknąć. Nie może funkcjonować forum pod nazwą "Wiara", zdominowane przez chorych bluźnierców. Dlatego, chory bluźnierco, daj przykład i odejdź.
|
| So paź 25, 2025 19:39 |
|
|
|
 |
|
mareta
|
Atimeres napisał(a): Jeśli tu nie działa ma żaden moderator, to należałoby to forum zamknąć. Nie może funkcjonować forum pod nazwą "Wiara", zdominowane przez chorych bluźnierców. Moderatorzy nie działają już od bardzo, bardzo dawna.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
| So paź 25, 2025 20:19 |
|
 |
|
Atimeres
|
mareta napisał(a): Atimeres napisał(a): Jeśli tu nie działa ma żaden moderator, to należałoby to forum zamknąć. Nie może funkcjonować forum pod nazwą "Wiara", zdominowane przez chorych bluźnierców. Moderatorzy nie działają już od bardzo, bardzo dawna. Tak, ale reklamy ktoś niedawno uruchomił... Więc jest jakiś gospodarz. Pa!
|
| N paź 26, 2025 9:13 |
|
 |
|
Witold33
|
mareta napisał(a): Witold33 napisał(a): Zamiast się ciskać i dąsać - macie tu, drodzy wierzący - kawał roboty ewangelizacyjnej do odwalenia. To wasz obowiązek. Dobrze wiedzieć. Może będziesz mógł korzystać. No to do dzieła! Czekamy......
|
| N paź 26, 2025 9:16 |
|
 |
|
mareta
|
Witold33 napisał(a): mareta napisał(a): Witold33 napisał(a): Zamiast się ciskać i dąsać - macie tu, drodzy wierzący - kawał roboty ewangelizacyjnej do odwalenia. To wasz obowiązek. Dobrze wiedzieć. Może będziesz mógł korzystać. No to do dzieła! Czekamy...... Właśnie chciałam przypomnieć, że działam od ponad14 lat. Wiele osób mnie wtedy inspirowało. Spieraliśmy się, często nie zgadzali ze sobą, ale była kultura wypowiedzi, dyskusje odbywały się na temat, moderacja czuwała. Nawet off-topy były tępione- ktoś jeszcze pamięta co to?
|
| N paź 26, 2025 23:24 |
|
 |
|
george45
|
mareta napisał(a): Witold33 napisał(a): Witold33 napisał(a): Zamiast się ciskać i dąsać - macie tu, drodzy wierzący - kawał roboty ewangelizacyjnej do odwalenia. To wasz obowiązek. No to do dzieła! Czekamy...... Właśnie chciałam przypomnieć, że działam od ponad14 lat. Wiele osób mnie wtedy inspirowało. Spieraliśmy się, często nie zgadzali ze sobą, ale była kultura wypowiedzi, dyskusje odbywały się na temat, moderacja czuwała. Nawet off-topy były tępione- ktoś jeszcze pamięta co to? Teraz czuwa Bóg i ci przy których czuwa, zgadzają się i nie potępiają, natomiast wierzący (oprócz kilku fanatyków) zaprzestali ewangelizowania ogniem i mieczem, widząc, że czym wojują, od tego giną. Zmiany, zmiany, zmiany. 
|
| Pn paź 27, 2025 7:15 |
|
 |
|
mareta
|
george45 napisał(a): [quote="mareta"ktoś jeszcze pamięta co to? Teraz czuwa Bóg i ci przy których czuwa, zgadzają się i nie potępiają, natomiast wierzący (oprócz kilku fanatyków) zaprzestali ewangelizowania ogniem i mieczem, widząc, że ....  [/quote] Zaprzestali ewangelizowania ogniem i mieczem, jakieś kilka wieków temu...
|
| Pn paź 27, 2025 21:37 |
|
 |
|
george45
|
mareta napisał(a): george45 napisał(a): Teraz czuwa Bóg i ci przy których czuwa, zgadzają się i nie potępiają, natomiast wierzący (oprócz kilku fanatyków) zaprzestali ewangelizowania ogniem i mieczem, widząc, że czym wojują, od tego giną. Zmiany, zmiany, zmiany.  Zaprzestali ewangelizowania ogniem i mieczem, jakieś kilka wieków temu... Owszem, trudno się nie zgodzić. Miecz to wydatek i jest bardzo nieporęczny, ogień w dobie zmian klimatycznych, praktycznie zakazany, To przyczyny zmiany formy ewangelizacji. Potrzeby misjonarzy zmianom nie uległy, Stąd nowy, praktycznie bez kosztowy sposób: My wam cukiereczki - wy nam dupeczki. Była para misjonarska z Manitoby skazana za przestępstwa seksualne wobec dzieci w Republice DominikanyByć może Dotyk Boga sprawił, że W misjach prowadzonych w biednych krajach, przełożeni preferują młode siostry zakonne od lokalnych dziewczyn, ponieważ te złożyły śluby czystości i są dziewicami, więc jest mniejsze ryzyko, że mają AIDS.
|
| Wt paź 28, 2025 5:52 |
|
 |
|
mareta
|
Zanurz się w fascynujący świat Biblii z s. dr hab. Joanną Nowińską! S. Joanna podpowie, na co zwracać uwagę, czytając Pismo Święte, by lepiej zrozumieć jego język, kulturę i retorykę. Dowiecie się, jak ustne korzenie przekazu biblijnego wpływają na nasze dzisiejsze rozumienie i przeżywanie Słowa. https://www.youtube.com/watch?v=vcWb_hNtrgE&t=405s
|
| Wt paź 28, 2025 17:57 |
|
 |
|
george45
|
mareta napisał(a): Zanurz się w fascynujący świat Biblii z s. dr hab. Joanną Nowińską! S. Joanna podpowie, na co zwracać uwagę, czytając Pismo Święte, by lepiej zrozumieć jego język, kulturę i retorykę. Dowiecie się, jak ustne korzenie przekazu biblijnego wpływają na nasze dzisiejsze rozumienie i przeżywanie Słowa. https://www.youtube.com/watch?v=vcWb_hNtrgE&t=405sW ten „fascynujący świat Biblii” zanurzali się i zanurzają braciszkowie i siostrzyczki przez tysiące lat. Byli zafascynowani Słońcem kręcącym się wokół Ziemi i byliby nadal, gdyby ktoś nie olał „fascynującego świata Biblii”. To olanie wpłynęło na dzisiejsze rozumienie, siostrzyczek i braciszków także. Czytając twe posty, a raczej twe ksero, ciężko jest zauważyć jakiekolwiek zrozumienie, no może zapamiętanie funkcji klawiszy Control C i Control V.
|
| Wt paź 28, 2025 20:23 |
|
 |
|
mareta
|
george45 napisał(a): Czytając twe posty, a raczej twe ksero, ciężko jest zauważyć jakiekolwiek zrozumienie, no może zapamiętanie funkcji klawiszy Control C i Control V. Przesłuchałam cały podkast i podpisuję się pod nim oboma rękami, wystarczy? UFF! Już myślałam, że przestałeś szczerzyć zęby, na szczęście tak się nie stało. Zawsze mogę liczyć na, MIŁE słowa z Twojej strony. Zapomniałeś wszakże przypomnieć mi o kredkach i plastelinie. Kopiarka musi byś kopiarką i już! Nie mając słów, które od serca napisałam- nie masz czego wyśmiewa, to prawdziwe nieszczęście! Gdzie Biblii jest napisane, że Słońce krąży wokół Ziemi? Będę wdzięczna za konkretny rozdział i księgę PŚ
|
| Wt paź 28, 2025 20:46 |
|
|
|