Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 14:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Paraliż nocny 
Autor Wiadomość

Tam możesz wszystko. Po prostu myślisz o tym i już. Tylko niestety świadome śnienie występuje najczęściej tuż przed przebudzeniem. Dlatego strasznie ciężko utrzymać ten stan. Nieraz na przykład już miałem polizać loda :-D, gdy ten został mi sprzątnięty sprzed nosa i zastąpiony przez gderającą żonę :D. Są jednak odpowiednie techniki, żeby utrzymać się po tamtej stronie jak najdłużej.

Śr kwi 19, 2006 22:56

tojhs - oczywiście, że nie codziennie ;) Nie od razu po przebudzeniu pamiętam cośniłam, czasem się zdarza, żę w nocy po przebudzeniu (warto zostawiać kolo łóżka notesik i długopis ;) ) zapisuję to co pamiętam, albo w ciągu dnia - w szkole, pracy... są sposoby, żeby sprawdzić czy na pewno śnisz, bo nie od razu to wiesz - np. we śnie nie pamiętasz swojego adresu, czy nr telefonu do babci :D Owszem, czasem można zaplanować sen, ale jak już mówiłam potrzeba do tego cierpliwości i pracy. Powodzenia Ci życzę - owoc jest naprawdę słodki ;)

Valis - trzeba było się we śnie wpatrzyć w stopy i kręcić w kółko :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: to może nie obydziłbyś się :D Właśnie w dzieciństwie ma się najwięcej świadomych snów, tylko dorastanie niszczy całą zabawę (stres, obowiązki) :P a szkoda, bo to całkiem niezła zabawa :D

pozdro

Śr kwi 19, 2006 23:10

Hmm.. mam czesto coś takiego, że nie pamietam co mi się śniło. I w rzeczywistości patrzę na parapet albo autobus, albo drzewo i sobie przypominam sen.. nie szczegółowo tylko tak, że mogę go opisać trzema zdanami.

Panie mój

Śr kwi 19, 2006 23:14

Zawsze coś ;) Na początku możesz nie zawiele pamiętać, ale mimo to warto sobie zapisać. Z czasem wyćwiczysz sobie pamięć i będziesz pamiętał szczegóły :)

Śr kwi 19, 2006 23:22

Dobrze nazwałeś wątek. O ile wiem to kwesta właśnie paraliżu sennego. Po prostu nie ywszedłeś z niego zanim się obudziłeś i przez to wydawały Ci się różne dziwne rzeczy. I stąd np. nocne porwania przez ufo czy inne bzdury.

Śr kwi 19, 2006 23:35

Hehehe, bardzo możliwe Futer8. Fajnie to ująłeś ;):D

Śr kwi 19, 2006 23:40

No dobrze, ale jaki jest związek między paraliżem sennym a ufo? Sugerujesz, że to sen? Jeśli tak, to dlaczego w tych snach pojawiają się te same motywy u tak wielu osób? A w ogóle to dlaczego nie są powiedzmy porywani przez krasnoludki?

So kwi 22, 2006 18:13

Bo krasnoludki mieszkają z Królewną Śnieżką w domku w lesie, wiec chyba to nieanturalne, żeby przylatywały z kosmosu...trzeba było wymyśleć coś innego - tak właśnie powstało ufo xDDDD:D:D:D
Poza tym, wydaje mi się, że Futer8 napisał swoją wypowiedz z nutką ironii (jeśli się mylę to przepraszam, ale tak to odebrałam :P)

A tak na serio - widocznie przed snem za dużo naoglądali się filmów fantastycznych :P:D Zabardzo nie wierze w ufo:P ale jeśli ktoś inny tak, to proszę bardzo, nie mieszam się w to :P

pozdro

So kwi 22, 2006 18:27

Miałem dzisiaj bardzo ciekawy i piękny sen. Poznałem dwie dziewczyny, jedna bardzo ładna (pamiętam ją jako blondynkę), druga zaś względnie ładna (brunetka). Więc postanowiłem najpierw porozmawiać z tą ładniejszą. Spacerowaliśmy, rozmawialiśmy i niby coś tam między nami iskrzyło. Okazało się póżniej jednak, że nie pałałem do niej uczuciem. Może okazała mi się ona "pusta". Nie wiem z jakiego powodu, ale musiałem poznać i tę drugą dziewczynę. Jakież było me zdziwienie, gdy zobaczyłem, że ona jest piękna, zupełnie inna, niż ją oceniłem, gdy ją pierwszy raz ujrzałem. Zakochałem się podczas snu. Miałem już takie motywy, ale raczej śniły mi się osoby, które znałem, a tę dziewczynę pierwszy raz na oczy widziałem. Przynajmniej tak pamiętam, "że tak myślałem, podczas snu". Teraz za nic nie mogę sobie przypomnieć, jak ona dokładnie wyglądała. Chodziłem z nią po ulicach, jakiegoś miasta z jeziorem, albo morzem. Chodziłem z nią po lesie, po sklepach, gdzie ona przymierzała ubrania. Nosiła szarą bluzę z kapturem, a ten kaptur nosiła na głowie, zakrywając swoją śliczną twarz. Pamiętam, że powiedziałem do niej w tym sklepie: "Odsłoń ramiona (!), wyglądasz wtedy piękniej". I ona ten kaptur zdjecła i zobaczyłem jej twarz. Czułem jej osobowość, jej myśli, wiedziałem co czuje. Jak się przytulaliśmy do siebie, pałałem z miłości. Teraz, przyznam się szczerze, że tęsknie do niej. Najprawidziwiej w świecie tęsknie do tej wymyślonej przeze mnie miłości. Mieliście coś takiego kiedyś? :)

So kwi 22, 2006 19:04

ja również z paralizem sennym miałem nieraz do czynienia :)
przeważnie jednak słyszę radio wtedy
ale za chiny ludowe nie potrafię sobie przypomnieć o czym mówiono
nawet brak sygnału czestej reklamy w tych snach ze stacją radiową :P

latanie to jakaś specjalność tych snów chyba
bo wszyscy chcą latać ,przemieszczać się szybko i śnic to co chcą i jak najdłużej...

ogólnie jednak gdyby "coś" skoczyło mi na pukiel i lizało ucho to bym się zgłosił [jeśli bym myślał ,bo chory nie wie ,że jest chory] do psychiatry :P

coś mi wionie tutaj demonami i opętaniem :x
pewno toście chcieli ysłyszeć :lol: :D 8)

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So kwi 22, 2006 20:31

Jezu, nie strasz mnie z tymi demonami. :o
Ale ostatnio znów gdzieś na pograniczu snu i jawy otwarłem oczy i zobaczyłem, że jeden z moich palców nie jest już palcem, ale jakimś takim dziwnym szponem. Boże, czy ja zwariowałem??? :-o :shock: :( :mad: 8) :)

So kwi 22, 2006 20:48

Ty lepiej oglądaj mniej horrorów, bo pewnie źle na Ciebie wpływają xPPP :D :PPP a poza tym, za dużo sobie nie wmawiaj xPPxDD

hehe

pozdro

So kwi 22, 2006 21:31

Nie oglądam wcale. Poważnie. Chyba jestem szatanem, ale o tym sza. :-D :x

So kwi 22, 2006 21:55

Nieraz czułem ze w środku nocy ktos chce sciagnąć ze mnie kołdrę i gdyby sniło mi sie ze latam to bym wiedział ze to nie mozliwe i po przebudzeniu wiedziałbym tez ze to był sen, a tak gdy spie i czuje to sciaganie kołdry to nie wiem czy mi sie to sni czy nie. wogole zadziwiajaca jest intensywnsc doznan ktore sa tak wyraźne jak na jawie. wolabym zeby mi sie to nie przeniosło na zycie na jawie. wtedy zaczełyby mi sie nakładac wizje na rzeczywistości i bylby problem z odróżnieniem tego co istnieje obiektynie od moich zwidek :)
Raz sniło misię (mam nadzieje ze tylko sniło mi sie) to ze stoi nade mna czarna zakapturzona postać. do tej pory nie wiem czy to był sen czy jakaś obiektywnie isniejąca istota

Raz gdy spałem w dzień usłyszałem z bliskiej odległosci CHUUUU! i wtedy sie obudziłem, rozejrzałem sie dookoła - nikogo obok mnie nie było.
to mnie przeraziło. teraz tłumacze sobie to co odebrałem jaka dzwiek z zewnatrz było wytworem mojego umysłu.

Żeby pozbyć swojego przesladowcy ze snów najlepiej nie dac sie zastraszyć i zaatakować go.

So kwi 22, 2006 23:54

haha już cie widzę jak we śnie próbujesz mozolnie wykrzyczeć "huuuuu"
i pomysleć "a mam cię udało mi się ciebie nastraszyć"
hehe :hahaha:

niestety to jest sen
i mózg dobrze wie czego się człowiek boi i ledwo pomśli sobie,że "on" może się skapnąc o co chodzi i przeciwdziałać to już jest po fakcie zapewne :P
i to coś odstrasza nas jeszcze bardziej
na tym sny polegają w końcu ,że są niezbyt przez nas przewidywalne bo jesteśmy w stanie umysłowej klapy

mi też się wydaje nieraz kiedy jest słabość jakaś ,zmęczenie psychczne w takich snach ,że coś się dzieje i tam jestem a to nie jest prawda w końcu
takie sny w snach
gdzie budzimy sie i natychmiast zasypiamy
jesteśmy pomiedzy snem a jawa
i to jest męczarnia pewna
ale kiedy sie przebudzimy to po jakimś czasie jest już wszystko ok

nie ma sie czym raczej przejmować póki sie nie zasypia na stojąco[jest taka choroba] albo ma zwidy na zywo [bez wpływu środków odurzających bo może to być guz mózgu po prostu]

słabość psychiki albo raczej jej zmęczenie nas doprowadza do tego stanu
po prostu ja mam z tego co zauwazyłem takie stany raz wysokiej aktywności umysłu
kiedy jestem ,czuje się mądrzejszy bardziej aktywny, szybszy w mysleniu, nie mam stracha w nocy np
a są stany kiedy własnie szczególnie objawia sie to jakimś lękiem,słabością w mysleniu,człowiek jest ciapniety konkretnie,w nocy boi się sam otworzyc oczy ot chocby i za nic nie chcialby czytać horroru i byc np na biegunie północnym sam :lol: :D

są to stany góra i dół nasze
bo myślę ,że nie tylko ja tak mam
:razz:

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N kwi 23, 2006 10:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona