O tym jak Chrystus uzdrowił mnie duchowo.
Autor |
Wiadomość |
wędrownik
|
Pokój wam.
Dobrze leniobec, że jesteś skromny. To piękna cecha i niestety rzadko spotykana....Myslę, że i znajdzie się kobieta w twoim guście, którą właśnie twoja skromnośc zachwyci
Te dwie wersje prawdziwych wiar , sa jak wąska i szeroka droga, którą szli ludzie. Jest pokusa, żeby iść tą szeroką...bo jest przyjemniejsza, ta wąska jest pełna wyrzeczeń. Ale na pewno Bóg nie odmówi Swojej pomocy tym co idą tą wąską drogą, pacieszania ich...napełniania pokojem...Może bardziej to właśnie im daje zakosztować Swojej Miłości? Łaski odczuwania w duszy Ducha Miłości, którym jest sam Bóg?
Im bardziej ktoś zjednoczy się z Bogiem, da się "pochłonąć" przez Ducha Świętego, da się rozkochać Bogu....., gdy, innymi słowy mówiąc, nawiąże się mocna więź, to łatwiej będzie nam wyrzec się tych ulotnych przyjemności..Łatwiej nam będzie powiedzięć " NIE! Wolę, Jezu, iść za tobą, dzieląc Twój Krzyż" Dołączyć swój mały krzyżyk do Krzyża Jezusa i razem Go nieść..
Cytuj: 23.03.88 Pokój tobie, duszo. (..)! Kocham prostotę. Prostota i ubóstwo zachwycają Mnie. Moi prawdziwi uczniowie nogi mieli bose, lecz byli bogaci duchem. 4.08.88 Prostota porywa Mnie. Moje Najświętsze Serce drży z radości z powodu posłuszeństwa, ponieważ jest ono Bronią zwyciężającą Złego 2.04.90 Pragnę od ciebie miłości, posłuszeństwa, skromności, pokory, uległości. Dzięki temu pokonasz nienawiść, nieposłuszeństwo, napuszone maniery, próżność i niegodziwość. Wesel się, duszo! Nie patrz za siebie. Patrz na Mnie, stań naprzeciw Mnie i ofiaruj Mi siebie. 
Niech Bóg napełni nasze dusze pokojem.
Pozdrawiam serdecznie
Wędrownik
|
Pn maja 29, 2006 19:26 |
|
|
|
 |
klarowna
|
Pan wędrownik swój post niemalże przekopiował swój post z innefo forum. Wędrowniku domyślam sie, że to:
http://www.psychologia.apl.pl/forum/vie ... 82&start=0
jest twój post  ?
Wt maja 30, 2006 15:17 |
|
 |
klarowna
|
Sorry za błędy-dopiero zauważyłam 
Wt maja 30, 2006 15:19 |
|
|
|
 |
wędrownik
|
Pokój tobie.
Tak, jak na wędrownika przystało chodzę z forum na forum i daję świadectwo..
Pozdrawiam serdecznie
Wędrownik
|
Wt maja 30, 2006 18:52 |
|
 |
Leniobec
|
Moria napisał(a): Leniobec - czytaj: "Zaiste jeden dzień w przybytkach Twoich lepszy jest niż innych tysiące; wolę stać w progu domu mojego Boga, niż mieszkać w namiotach grzeszników." Ps 84, 11 "Wtedy Jezus rzekł do swoich uczniów: «Jeśli kto chce pójść za Mną, niech się zaprze samego siebie, niech weźmie krzyż swój i niech Mnie naśladuje. Bo kto chce zachować swoje życie, straci je; a kto straci swe życie z mego powodu, znajdzie je. Cóż bowiem za korzyść odniesie człowiek, choćby cały świat zyskał, a na swej duszy szkodę poniósł? Albo co da człowiek w zamian za swoją duszę? Albowiem Syn Człowieczy przyjdzie w chwale Ojca swego razem z aniołami swoimi, i wtedy odda każdemu według jego postępowania." Mt 16, 24-27 Pozdrawiam 
Mario! Buz zapłać! Tego potrzebowałem.
_________________ Najbliższa sercu, Miłość Boża.
|
Śr maja 31, 2006 11:17 |
|
|
|
 |
Leniobec
|
Za szybko napisałem. Miało być Bóg zapłać. heh nie patrzyłem na klawiarure ;p
_________________ Najbliższa sercu, Miłość Boża.
|
Śr maja 31, 2006 11:21 |
|
 |
aniulka
|
Bóg nie wymaga abys zrezygnował z wszystkiego , chce tylko abys nie zapomniał o tym co najważniejsze. Masz prawo do życia w dostatku bo Jezus powiedział ze życie człowieka nie jest zalezne od jego mienia. A jesli chcesz tak do konca poczuc sie spełniony to dam Ci rade zacznij pomagac innym w ten sposób sam sobie pomozesz
|
Cz cze 01, 2006 20:35 |
|
|
|