Autor |
Wiadomość |
amadeus35
|
 Re: Polska będzie wywyższona.
Amare Deus napisał(a): ysuk-san muszę przyznać częściową racje amadeus35 ale tylko częściową bo nie do końca wiem o co mu chodziło katolicyzm- co to w ogóle ma być jest chrześcijaństwo i tyle czym różni się niby katolicyzm i anglikanizm prawosławie i luteranizm(ewangelizm) kalwinizm i husycyzm(nie funkcjonuje już na świecie) wiesz czym? sposobem odprawiania mszy architekturą językiem obrzędowym (przed wprowadzeniem narodowych) i w naniesieniu na mapę położeniem(katolicyzm-amer pd europa śr-pn i zach prawosławie europa wschodnia i pd-wsch i część azji protestantyzm (wlk bryt kraje nordyckie po troche też niemcy amer pn) tym się różni czyli K U L T U R Ą a nie W I A R Ą a to są D W I E R Ó Ż N E Ż E C Z Y!!!!!!!!!!!!!!! A religja to chrześcijaństwo ................................................................................ A wiec mylisz sie drogi prawie imienniku......  religia -jest to nauka i przemyslenia teologiczne jak rowniez dopisane bajki i legendy  chrzescijanstwo- jest to wiara oparta na zapisach w Pismie Swietym ... tak jest to wlasnie roznica 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
N sie 15, 2010 21:45 |
|
|
|
 |
ysuk-san
|
leunamme888, składać litery =/= czytać ze zrozumieniem
|
Wt sie 17, 2010 11:35 |
|
 |
marta_st
|
Przeczytajcie książkę: http://www.petlaczasu.pl/proroctwo-o-po ... /b05086182a wielu z Was znajdzie odpowiedzi na temat proroctwa dla Polski. Ciekawa lektura skłaniająca do przemyślenia.
|
Cz sie 19, 2010 10:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): religia -jest to nauka i przemyslenia teologiczne jak rowniez dopisane bajki i legendy  chrzescijanstwo- jest to wiara oparta na zapisach w Pismie Swietym ... ) Można wiedzieć skąd ta definicja ? Bo Pismo mówi o religijności ZUPEŁNIE coś innego...
|
Cz sie 19, 2010 13:15 |
|
 |
AntoniuszElfHumback
|
Polska będzie na sto procent wywyższona można było to kiedyś wyczuć i jest to wyczuwalne gdy się bardzo tego chce ,ukraina też będzie nieco wywyższona prawie równoznacznie z Polską ale jednak nie tak samo.Wiem to z pewnych tajemniczych źródeł....... To powód do radości i duma ,jesteśmy wybrani tak samo jak Izrael za czasów Chrystusa i jest to pewnostka 
|
Śr wrz 01, 2010 0:33 |
|
|
|
 |
Amare Deus
|
wiecie co odkąd ja pzrestałem pisać doszła tylko jedna strona
czemu prawie imiennik?
ale nieo tym chciałem napisać na innym forum też mam podobny problem próbuję przekonać kilku użytkowników do wiary w Boga ale oni czytają tylko te wpisy które im odpowiadają tutaj jest podobnie
,,Stać będzie kraj nasz cały... mówi wam to coś?
chodzi o to że Polacy tak ja dawniej Izraelici mają zadaniejakie chetnie wam wyjaśnię mamy dać przykład przykład że warto wierzyć i tę wiarę głosić
PS Bardzo was proszę żebyście kilka razy przeczytali i zastanowili sie nad tym co piszęe wyżej
|
N wrz 12, 2010 18:36 |
|
 |
amadeus35
|
Marek MRB napisał(a): amadeus35 napisał(a): religia -jest to nauka i przemyslenia teologiczne jak rowniez dopisane bajki i legendy  chrzescijanstwo- jest to wiara oparta na zapisach w Pismie Swietym ... ) Można wiedzieć skąd ta definicja ? Bo Pismo mówi o religijności ZUPEŁNIE coś innego... ............................................................................................ Widocznie czytamy inne Pisma 
|
N wrz 12, 2010 21:59 |
|
 |
amadeus35
|
AntoniuszElfHumback napisał(a): Polska będzie na sto procent wywyższona można było to kiedyś wyczuć i jest to wyczuwalne gdy się bardzo tego chce ,ukraina też będzie nieco wywyższona prawie równoznacznie z Polską ale jednak nie tak samo.Wiem to z pewnych tajemniczych źródeł....... To powód do radości i duma ,jesteśmy wybrani tak samo jak Izrael za czasów Chrystusa i jest to pewnostka  ............................................................................................... Ja jednak odnosze inne wrazenie moim zdaniem Polska zostala opuszczona przez Boga swiadcza o tym powodzie i inne kataklizmy nie spotykane dotad o tej porze ani tez sile z jaka wystepuja .... Samo pociecie Popieloszki na relikwie jest najwiekszym balwochwalstwem i grzechem smiertelnym ....
|
N wrz 12, 2010 22:03 |
|
 |
Elbrus
|
A ja uważam, że skład finału piłkarskich Mistrzostw Świata dobitnie świadczy o tym, że krajami które zostały wywyższone są homo-Hiszpania i homo-Holandia.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N wrz 12, 2010 22:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): Marek MRB napisał(a): amadeus35 napisał(a): religia -jest to nauka i przemyslenia teologiczne jak rowniez dopisane bajki i legendy  chrzescijanstwo- jest to wiara oparta na zapisach w Pismie Swietym ... ) Można wiedzieć skąd ta definicja ? Bo Pismo mówi o religijności ZUPEŁNIE coś innego... Widocznie czytamy inne Pisma  Może. Ja miałem na mysli Pismo Święte i chętnie Ci wskażę odpowiednie fragmenty. A Twoja definicja religijności z jakiego pisma pochodzi ? amadeus35 napisał(a): Samo pociecie Popieloszki na relikwie jest najwiekszym balwochwalstwem i grzechem smiertelnym .... Kolejna teza bez argumentacji. Jaki ma sens takie pisanie ?
|
N wrz 12, 2010 23:58 |
|
 |
Amare Deus
|
a jaki sens ma twoje pisanie
według mnie te kataklizmy mają Polaków do czegoś przygotować
|
Cz wrz 16, 2010 14:25 |
|
 |
abinabad
|
Przystąpcie bliżej do Boga, to i On zbliży się do was. Oczyśćcie ręce*, grzesznicy, uświęćcie serca, ludzie chwiejni*! Uznajcie waszą nędzę, smućcie się i płaczcie!* Śmiech wasz niech się obróci w smutek, a radość w przygnębienie! Uniżcie się przed Panem, a WYWYŻSZY was*(jak 4:9,10.)
|
Cz wrz 16, 2010 22:54 |
|
 |
amadeus35
|
amadeus35 napisał(a): Samo pociecie Popieloszki na relikwie jest najwiekszym balwochwalstwem i grzechem smiertelnym .... Kolejna teza bez argumentacji. Jaki ma sens takie pisanie ?[/quote] ........................................................ A jaki ma sens twoje zaprzeczanie  masz argumenty ze jest inaczej  jesli tak to prosze je przedstaw chetnie sie z nimi zapoznam 
|
Pt wrz 17, 2010 8:59 |
|
 |
amadeus35
|
Amare Deus napisał(a): a jaki sens ma twoje pisanie
według mnie te kataklizmy mają Polaków do czegoś przygotować .................................................................. z pewnoscia masz racje powinni Polacy skonczyc z balwochwalstwem a uwierzyc w Boga 
|
Pt wrz 17, 2010 9:24 |
|
 |
Amare Deus
|
 jestem za
|
Pt wrz 17, 2010 14:32 |
|